Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(voveriukstis @ 2014 02 23, 10:58)
priklausomai ar mėgsta rožes, nes šiaip 100 lt normali suma manyčiau

Sibirka siemet kove sius rozes. sia savaite pranesima gavau. paskubekit uzsakyt tas jubiliejines rozes. 4u.gif simtas litu ir mano galva labai normaliai. noooreciau tokios dovanos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠMAMA @ 2014 02 27, 11:36)
Laba diena,žadinu temutę ir iškart  laukiu pasisakymų apie šias rožių rūšis:
  Laminute, Bonica 82,Satchimo ,Friesia,  Lilli Marlene,  Leonardo da Vinci,  Rocpom,
  arbat. Parolė,  Berolina,  Glorija dei, 

ir stamiažiedės:Qmeen  Elisabeth,  Stella,  Love.

Atsiprašau, rožininkių  žinovių, jei pavadinimai bus netikslūs,nepykite,jei reikės pataisykite ir ką pasakytumėte,jei Jūsų artimas žmogus, sumastytu nusipirkt ir augint šitas rožes. blush2.gif
  Aš skaičiau,bet ar visskas taip,kaip parašyta,nesužinosi jei pats jų neturėsi. lotuliukas.gif Taigi tikiu,kad yra mūsų ''rožyne''merginu su patirtim,prašau skirkite laiko ir pakomentuokite.

Daugumą turiu. Laminuete gerai žydi, bet serga. Krūmai galėtų būti didesni. Žiemoja be problemų, vos vos pridengtas. Satchmo neblogai atrodo, gan sveikas. Trumpokai žiedai laikosi. Leonardo da Vinci turbūt jau visiems įsiėdus dėl populiarumo. Neužmušama. Vienais metais keli krūmai iškentė žiemą net nepridengti. Nervuoja, kad šakos nevienodo ilgio. Žydi ištisai, ilgai nenubyra. thumbup.gif Lili Marlen jautroka ligoms, nors žydi tikrai ilgai. Pomažė, galėtų būti aukštesnė. Gal čia tik pas mane taip g.gif Rotspam tik pernai pasisodinau tokį suvargusį, gal išgyvens. Gavau už 3 litus, tai gyvybę jam gelbėjau.
Quin Elizabet jautrokos šalčiui. Po pirmos žiemos viena neatsikėlė, bet ten labai ilgai sniego pusnis buvo, gal išmirko ar sušuto, nes kelios toje vietoje nusigalavo.
Atsakyti
[quote=Iš Kaimo,2014 02 27, 19:26] ačiū už vertinga pasisakyma,bet aš taip lengvai neatsikabinsiu, lotuliukas.gif o tai ką pasiūlytumėte vietoj tų ''nelabai tinkamu''.Manau Jūsų praktika, auginant rožes,vertinga pradedantiesiems,tad patarkite,ką -vietoj ko? schmoll.gif
Atsakyti
[quote=AŠMAMA,2014 02 27, 18:44]
[quote=Iš Kaimo,2014 02 27, 19:26] ačiū už vertinga pasisakyma,bet aš taip lengvai neatsikabinsiu, lotuliukas.gif o tai ką pasiūlytumėte vietoj tų ''nelabai tinkamu''.Manau Jūsų praktika, auginant rožes,vertinga pradedantiesiems,tad patarkite,ką -vietoj ko? schmoll.gif
[/quote]
Mano labai mėgstama Heimatmelody, jokios ligos nepuola, žydi ištisai, jei patinka šiltų spalvų -Chipendeile. Irgi sveikas, milžiniški žiedai, neopus žiemą. Iš krūminių gerai auga Lichtkonigin Lucia, Marie Rose, Arabia. Iš vijoklinių labai ištvermingos Elfe ir Rosarium Ueterseen, juos galima pagenėjus ir krūmu auginti. Parade maximinė labai gražiai bujoja. Dar maximinė Helga nustebino, sveika, laiminga tik žydi. Mačiau ją ir pas Adeliutę- neįtikėtinai didelis krūmai, kaip floribundinei.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 27, 20:09)
Mano labai mėgstama Heimatmelody, jokios ligos nepuola, žydi ištisai, jei patinka šiltų spalvų -Chipendeile. Irgi sveikas, milžiniški žiedai, neopus žiemą.  Iš krūminių gerai auga Lichtkonigin Lucia, Marie Rose, Arabia. Iš vijoklinių labai ištvermingos Elfe ir Rosarium Ueterseen, juos galima pagenėjus ir krūmu auginti. Parade  maximinė labai gražiai bujoja. Dar maximinė Helga nustebino, sveika, laiminga tik žydi. Mačiau ją ir pas Adeliutę- neįtikėtinai didelis krūmai, kaip floribundinei.

Ačiū 4u.gif už pamąstyma smegenėlėms.
Atsakyti
Pirmiausia klausimai:
kur norite sodinti rožes? Nuosavo namo sklype ar sodyboje?
koks sklypo dydis?
paradinėje vietoje ar sode?
Mat jūsų išvardintos rožės ir Ašmamos pasiūlytos (kai kurios nuostabios) labai skirtingos krūmo dydžiais. Jos priklauso skirtingoms rožių grupėms, bet tai nesvarbu. Dar reikia rinktis spalviškai, kad tiktų. Susigalvokite kokių spalvų norite, kokio dydžio rožes kur sodinsite. Visada gražiau yra susodinti bent po kelias vienodas rožes, kad būtų vaizdas. Atstumas sodinant priklausys nuo pasirinktos rožių grupės. Dabar yra išvesta begalės naujų veislių, pasižyminčių atsparumu ligoms (tai labai, labai svarbu), žiedų atsparumui lietui ir atsparumui šalčiams. Nuostabia žiedų forma ir kvapu. Tad, susigalvokite kaip turėtų atrodyti jūsų rožynas ar tik kelios pavienės rožės ir tada jau bus galima patarinėti bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar jau palengvinau uzklotus savo rozems. nuemiau celofano skiautini ir pusu sakas. palei saknis prasklaidziau smulkinta siena, (kuriuo buvo apkamsytos) kad geriau cirkuliuotu oras. palikau priklotas tik agro plevele ir viena kita pusies saka, kad agro vejai nenupustu. panasu, kad siemet rozes labai gerai perziemojo. kad tik dabar visko nepagadinciau: pernai nudengiau agro plevele per anksti ir per anksti puoliau tresti( uzdruskinau dirva)...
kazin ar reiks jas dar pavasari purksti nuo grybiniu ligu? purskiau velai rudeni pries uzklojant. vakar apziurinedama maciau, kad dar visos sakos melynos- nenusiplove po uzklotais tas purskalas. gal vistik neverta- bus per daug?
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 28, 08:00)
kazin ar reiks jas dar pavasari purksti nuo grybiniu ligu? purskiau velai rudeni pries uzklojant. vakar apziurinedama maciau, kad dar visos sakos melynos- nenusiplove po uzklotais tas purskalas. gal vistik neverta- bus per daug?

jei jau pradėta purkšti, tuomet tikrai reiks. Tik ne šiandien ir ne rytoj. Balandį.

Kas dėl tręšimo, tai visus medėjančius ar pusiau medėjančius tręšiu tik gegužę. Kai dar naktimis būna minusas, o dieną užkaitina - jauni ūgliai greit auga, o prie žemiau 0C skuba medėti. Trąšos dar labiau paskatintų auginti žaliąją masę.
Atsakyti
Manau, kad šiemet netgi labai būtina bus purkšti. Rožės rudenį ilgai vegetavo, žiema šilta, daug ligų liko nuo pernai, vegetacija bus ankstyva.
Man vyras kai purškia sodą, tai ir per rožes praeina. Insekticidas+fungicidas ir iki vasaros vidurio ramu.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 27, 22:08)
Pirmiausia klausimai:
kur norite sodinti rožes? Nuosavo namo sklype ar sodyboje?
koks sklypo dydis?
paradinėje vietoje ar sode?
Mat jūsų išvardintos rožės ir  Ašmamos pasiūlytos (kai kurios nuostabios) labai skirtingos krūmo dydžiais. Jos priklauso skirtingoms rožių grupėms, bet tai nesvarbu. Dar reikia rinktis spalviškai, kad tiktų. Susigalvokite kokių spalvų norite, kokio dydžio rožes kur sodinsite. Visada gražiau yra susodinti bent po kelias vienodas rožes, kad būtų vaizdas. Atstumas sodinant priklausys nuo pasirinktos rožių grupės. Dabar yra išvesta begalės naujų veislių, pasižyminčių atsparumu ligoms (tai labai, labai svarbu), žiedų atsparumui lietui ir atsparumui šalčiams. Nuostabia žiedų forma ir kvapu. Tad, susigalvokite kaip turėtų atrodyti jūsų rožynas ar tik kelios pavienės rožės ir tada jau bus galima patarinėti  bigsmile.gif

Ačiū už patarimus,taigi dabar suku smegeninę g.gif Gyvenu nuosavame name,17a sklypas,visas apaugintas tujomis,bet įėjimas į kiemą man liūdnokas,todėl ir svajoju vieną plotelį pietvakarių pusėj atiduoti rožynui.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 28, 08:56)
jei jau pradėta purkšti, tuomet tikrai reiks. Tik ne šiandien ir ne rytoj. Balandį.

Kas dėl tręšimo, tai visus medėjančius ar pusiau medėjančius tręšiu tik gegužę. Kai dar naktimis būna minusas, o dieną užkaitina - jauni ūgliai greit auga, o prie žemiau 0C skuba medėti. Trąšos dar labiau paskatintų auginti žaliąją masę.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 28, 09:19)
Manau, kad šiemet netgi labai būtina bus purkšti. Rožės rudenį ilgai vegetavo, žiema šilta, daug ligų liko nuo pernai, vegetacija bus ankstyva.
Man vyras kai purškia sodą, tai ir per rožes praeina. Insekticidas+fungicidas ir iki vasaros vidurio ramu.

4u.gif
aisku, vadinasi reiks purkst.
svarbu nesuveluot g.gif , nes paskui jau ant lapu tas melynumas labai ilgai laikosi doh.gif
-----------
Is Kaimo, o insekticidas+fungicidas vienu metu? koktelis ar atskirai purskiat?
nes pavasariais mane uzknisa amarai. galinejuosi galinejuosi ekologiskai- renku, plaunu visokiu muilu, o paskui apie vasaros viduri pasiduodu ir purskiu actara. gal nesiterliot ir is karto su chemija prasibegt g.gif
Atsakyti
bet sio gerio actara prekyboje nebera..
kur gauti?
Atsakyti