Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

mastau siemet viskas bus susale pas mane...(arbatinukes)
labai ilgai silti orai laikesi, tik sausi buvo salciai, taip ir neprisiruosiau nei durpemis nei eglisakiais pridengti, o sniego buvo mizeris..na matysiu, bet kokgero "amba" bus..
Atsakyti
Nu , mergaitės, apie kokius nudengimus kalbat? Juk vasaris, ne pavasaris . Tikrai žinot, kad nebus šalta, garantuojat? Dar žiema iš kiemo "neišvaryta". Pakilnot , papurent galima, gal ir reikia, bet atidengt- nea. Dar kokia agroplėvele nuo saulės apsaugot pravartu. Šaknys nepaima vandens iš žemės, o šakelės , jei nenušalo, tai išdžius. Įbeskit kokį strypą į žemę - lenda? Nieko panašaus. Vadinasi, ledas, o ne vanduo.
Atsakyti
Sutinku ire123, kad jei strypas nelenda- įšalas dar yra. Pas mane jis jau vakar išėjo. Žinoma, aš gyvenu Kaune, kiemas saulėtas. Tačiau rožių aš neatidengiu. Jos uždengtos agrodanga, kuri vėjui pučiant vėdinasi. Tačiau, jei pas ką nors rožės pietinėje pusėje užkūtotos, manau, truputį pravėdinti nepakenks smile.gif .
Atsakyti
hmm, na savaitgalį čiupinėjau žemę, paviršius nebuvo kietas ir balų stovinčių nebuvo. Kai būna įšalas dar neišėjęs, tai vandens balos telkšo, nesusigeria. O ir iš kitos pusės, gismeteo dabar jau mėnesiui prognozes duoda ir bent jau mėnesiui į priekį nieko labai baisaus nenusimato. Mano nuomone, tokiu oru labai apkutuluotos rožėsims ims šusti. Apniukusią dieną bandyčiau bent dalį nuimt ir turėt po ranka kažką, jei netyčia kovo pabaigoj nukristų žemiau -7C
Atsakyti
Įšalas yra, bet tik giliau. Pas mane jau 30 cm atšilusios žemės. Eglišakių nebuvo, tai dengiau lapais ir senais šiaudais. Pasižiūrėjau, šiandien, kurie stiebai palei žemę, lyg ir viskas gerai g.gif Bet kas bus su vijoklinėm, kurios išdidiau stovėjo neprilenktos? Ai, matysim balandžio mėnesį.
Atsakyti
Gal galite patarti kokias rožių rūšis rinktis pradedančiai? smile.gif
Sodinsiu kaime, tad gal ir nebus progos uždengti prieš žiemą, tad norėčiau tokių, kurios augtų kaip krūmai, kvepėtų ir būtų galima nedengti žiemai, ar yra tokių (gal kas auginate?) ar nesvajot net? biggrin.gif
Prašau patarkit. (žiūrinėjuosi ...rožės.lt)
Atsakyti
Siūlau rinktis Rosa rugosa hibridus, Baltažiedes rožes (Alba),Šimtalapes rožes (Centifolia) arba erškėčius. Na, rinkitės iš senovinių rožių, bet būtinai pažiūrėkite atsparumą šalčiui ir atsparumą ligoms. Tarp jų yra labai daug gražių rožių tinkančių į sodybas.
Atsakyti
As irgi Kaune, pajudinau durpiu kauburius siandien, jokio ledo nebera, truputi visgi nukasiau, t.y. pamazinau durpiu kieki, bet dar palikau kazkiek.
Gismeteo prognozes rodo iki kovo 20d, tai kol kas zemiausia prognozuojama temperatura naktimis -2 laipsniai Kaune. Bet prognozes ir yra prognozes, jei ka, tai ta nukasta durpiu dali bet kada apkaupsiu.
Mano rozyne krokai jau nemazi blink.gif
Atsakyti
Aš žiūriu visada šį orų puslapį (nustatyta Kaunui) Žinoma 100% tikėti nebūtina, bet tendencija kokie numatomi orai galima įžvelgti http://www.accuweath...?monyr=2/1/2014
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 18 vasario 2014 - 20:22
Na, aš skambinu iš savo varpinės biggrin.gif , o ji - rytinė Lietuva. Pas mus visai nebuvo sniego , o plikas šaltis apie -20 laikėsi beveik mėnesį. Tad įšalas labai gilus. Dabar paviršius praskiestas, o kad vanduo gertųsi, nieko panašaus. Dar labai svarbu, kokia dirva. Kai sklype molis, pavasaris ateina daug vėliau.
Labai džiugu, kad Kaune jau šaltis iš žemės traukiasi, kaip mačiau ir sniego šiemet turėjot. Tad rožėms nebuvo taip ir blogai. Jei šaknys pasiima vandenį, gyvenimas tęsiasi. Tik didesnis šaltukas gali padaryt žievėplaišų.
Atsakyti
Aš nors Vilniuj, bet irgi pašalas laikosi dar - pats paviršius žemės tik dieną praskysta šiek tiek, o naktį vėl sutraukia šaltis... o dar ir molis pas mus, tai ramiai laukiam pavasario, nejudinu nieko
Atsakyti
Aš taip pat bandžiau duobikę iškasti, gal kokie 8 cm ir lengvai kasėsi o toliau tai kirsti reikia. Dar anksti.
Atsakyti