sakykit,daug kur matau rozes susodintos i agripleves tarpelius mulciuotas akmenukais ir zydi..grazios...tai galjom ir nebutinas zemes purejimas esu nepatyrusi siame reikale..kokia jusu patirtis,mulciavimo akmenukais ir pan.. ar cia tik tam tikrom rusim tinkama?
kai buvau pas sesę škotijoj, tai ten rožės iš vis auga tokioj kietoj ir akmenuotoj žemėj, matyt tinka įvairios sąlygos
Pas mane auga Kanadinės eglutės su akmenukais apipiltos, gan storu sluoksniu, "nesiskundžia" auga gerai, o kaip rožės sureaguotu sunku pasakyti. Žinau tik vieną, daugiau rožių nepilčiau su mulčiu, kurmių rojus buvo pas mane rožyne, o kai nuėmiau mulčią, po plėvele takų, takai išraizgyt i.
QUOTE(saulelė @ 2014 02 01, 20:29)
Pas mane auga Kanadinės eglutės su akmenukais apipiltos, gan storu sluoksniu, "nesiskundžia" auga gerai, o kaip rožės sureaguotu sunku pasakyti. Žinau tik vieną, daugiau rožių nepilčiau su mulčiu, kurmių rojus buvo pas mane rožyne, o kai nuėmiau mulčią, po plėvele takų, takai išraizgyt i.
ačiū,kad pasidalinot, nes norėjau pas save atšilus orams pasidaryti
tai pilkit mulca be pleveles. kartu bus ir puikus budas pagerinti dirvai.
QUOTE(vanda_zydi @ 2014 02 05, 13:22)
tai pilkit mulca be pleveles. kartu bus ir puikus budas pagerinti dirvai.
Žiūrint kas naudojama mulčiavimui Jei akmenėliai ar medžio žievės drožlės, tai be plėvelės susimaišo su dirvožemiu, želia žolės per mulčią, tikras vargas gaunasi
Plėvelę apačioje dėjau. Jau kokie 5-6 metai. Netoliese buvau pasidariusi alpinariumą, o ten augo karpatiniai katilėliai. Tai labai jau jų prisisėdavo ir vis tiek ravėti reikėjo. dabar jau panaikinau.
Koks šios gražuolės pavadinimas, kokias gerąsias ir blogąsias savybes ji turi?
QUOTE(vobla @ 2014 02 05, 16:16)
Para, o nesusitersia tas akmenuku mulcas kai roze ima barsyt ziedlapius, lapus?
Šalia yra žolė, tai dažniausiai ant žolės vėjas ir nuneša visas šiukšles, o pjaunant žolę viskas ir susirenka. Kas visai arti rožės būna nurenku su rankomis. Dar kai pamatau vystančius žiedus pati nukarpau, bet ne visada gi pamatau. Bet čia aš galiu žaisti, kai toje vietoje tik 3 rožės auga. Jeigu daugiau, tai aišku geriau kitoks mulčas.
Papildyta:
QUOTE(Visenta @ 2014 02 05, 16:19)
Koks šios gražuolės pavadinimas, kokias gerąsias ir blogąsias savybes ji turi?
Jeigu apie mano rožę, tai pavadinimas šitos MAXIMA buvo parašyta Golden red, ar kažkaip panašiai. Bet, kad ne gold tai jau ir be akinių matosi. Bet žydi, tai ir džiaugiuosi. Neplanavau raudonų rožių sodinti, bet kartais planai patys pasikoreguoja.
QUOTE(Linetax @ 2014 02 05, 14:32)
Žiūrint kas naudojama mulčiavimui Jei akmenėliai ar medžio žievės drožlės, tai be plėvelės susimaišo su dirvožemiu, želia žolės per mulčią, tikras vargas gaunasi
man kazkaip niekad neatrode, kad uzberimas akmenukais taip pat vadinamas mulciavimu
bet su akmeneliais tai tikrai beda, reik pleveles; o del zieves, tai kazkiek pasimaiso, bet nelabai matosi.
Sakykit, ka darote su uzdengtomis rozemis, nereikia ju jau po truputi atkloti? Maniskes uzpiltos durpemis, sakau gal atkasti po truputi? Silta juk jau