Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(anikita @ 2014 01 27, 18:25)
bet roze gali augti ispurentam gelyne, ar ir prevoje?

tiesą sakant pievoje rožių nelabai įsivaizduoju nes aplink jas vis reikia žemę papurenti
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 22, 14:42)
Kol kas pirmametės: Coral Dawn, Salita, Elfe, Don Juan, Lawinia, Antike ,Super ,Excelsa. Antrametės Sympatia, Golden Parfum, New Dawn, Rosarium Ueterseen. Paskutinė thumbup.gif
Dar ieškosiu Rosanna, Santana, gal Dortmund g.gif

Kolekcija vis didėja thumbup.gif Tikiuosi šias metais apriboti pirkinius blush2.gif biggrin.gif biggrin.gif
Aš ir Rosanna nusižiūrėjau dėl koralinės spalvos, tik labai mažai atsiliepimų apie ją g.gif Gal gyvai matėt? Ieškojau vijoklinės koralo spalvos, tai visos daugiau ružavos negu koralinės rolleyes.gif
Prisiskaičiau apie Elfe, lyg tai rosebook.ru, kad po lietaus nelabai atrodo, ir nusipirkau Ilse Krohn. Pažiūrėsim, ar teisingai pasirinkau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssmm202: 27 sausio 2014 - 18:54
Jau pasiilgau rožių wub.gif Eisiu bent rožių vandens nusipirkti ax.gif

Aš šiemet užpyliau kompostu visas - irgi gan anksti, nesulaukus šalnų... ir apdėjau eglišakiais, nors buvau prisipirkus agroplėvelės ir galvojau išbandyt tuneliukus. Bet netikėtai rudenį miške užtikau dideles krūvas prikirstų eglių ir parsivežiau šakų, tai teko jas panaudoti. Tik Westerland apsukau agroplėvele ir apvilkau pora maišų, kur būna augalams apsaugot nuo šalčio - matysim, ar "mačys".

Papildyta:
QUOTE(voveriukstis @ 2014 01 27, 18:53)
kiek esu skaičiuis tai rekomenduoja iš anksto net gi išpurenti žemę kur bus sodinama rožės, bet aš to nedarau, auga normaliai. pas mane aplink rožes plika žemė, žadėjau mulčiuot bet kol kas palikau taip

Aš sodindama iškasu gilesnę duobę, pripilu komposto. O žemės tai aplink jas labai ir nepurenu, tiesą sakant blush2.gif kai kur auga levandos tarp jų, o kitur pamulčiuoju - turėjau nusipirkus grikių lukštų, paskui - komposto, pelenų, pjuvenų uždėdavau.
Papildyta:
Ech, imsiu ir "pakvėpinsiu" temą smile.gif
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
oi kaip gardziai kvepia mmmm pasaka
Atsakyti

Ech, imsiu ir "pakvėpinsiu" temą smile.gif [zuikis5
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
[/quote]
Tai šaunuolė zuikis5 thumbup.gif ,gal taip greičiau pavasarį prisiprašysim,labai gražios rožytės..........
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠMAMA: 28 sausio 2014 - 17:53
Būtų gerai , kad rožė nuotraukoje būtų papildyta ir prierašu apie jos pavadinimą. Taip lengviau, nes užsimanius tokią pasisodinti nebūtų problemų nusipirkti. smile.gif

Ir aš myliu rožes, jų vis daugiau ir daugiau pas mane aplinkoje.
Atsakyti
Pridėsiu ir pavadinimus tada 4u.gif

user posted imageBlessings

user posted imageGruss an Aachen

user posted imagePeace (kitaip - Gloria Dei)

user posted image Queen of Sweden

user posted image - nežiniukė terasinė, visą vasarą žydinti nuostabiausiom kvepiančiom kekėm wub.gif gal kas turi kokių minčių, kas ji galėtų būti? g.gif

va kaip žydi: user posted image
skleidžiasi beveik balti, vos vos kreminiai pumpurai, o kuo labiau skleidžiasi - tuo labiau rausvėja, į pabaigą žydėjimo darosi ružavi taškuoti žiedai...

[/quote]
[/QUOTE] Visenta Paskelbta Vakar, 20:02
Būtų gerai , kad rožė nuotraukoje būtų papildyta ir prierašu apie jos pavadinimą. Taip lengviau, nes užsimanius tokią pasisodinti nebūtų problemų nusipirkti. smile.gif[QUOTE]
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 01 29, 09:05)
Pridėsiu ir pavadinimus tada  4u.gif

user posted image - nežiniukė terasinė, visą vasarą žydinti nuostabiausiom kvepiančiom kekėm wub.gif gal kas turi kokių minčių, kas ji galėtų būti?  g.gif

Dabar jau daug geriau rolleyes.gif Ačiū, kad džiuginate vaizdais 4u.gif
Nežiniukė tiesiog nuostabi. wub.gif wub.gif Mano nežiniukės palyginus su jūsų visai nekokios, net nekyla ranka be pavadinimo pirkti.
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 01 29, 15:49)
Dabar jau daug geriau  rolleyes.gif Ačiū, kad džiuginate vaizdais  4u.gif
Nežiniukė tiesiog nuostabi.  wub.gif  wub.gif  Mano nežiniukės palyginus su jūsų visai nekokios, net nekyla ranka be pavadinimo pirkti.

Na, man tiesiog pasisekė... prieš trejetą metų pavasarį užsukau į "Žalią stotelę", ir ten radau daug gražių rožių sodinukai po 6-7 Lt - neatsilaikiau ir tiek...
Tai prie šios tebuvo užrašas "terasinė" (tokia beje ji ir yra, auga horizontaliai, žydi "terasomis" biggrin.gif ). O kita buvo su užrašu "parko". Paklausiau pardavėjos ar tikrai ji nedengiama žiemoja - tai ji užtikrino kad taip. Pasodinau kampe atskirai... ir tikrai, kad pradėjo auginti baisiausius stiebus blink.gif ...bet kai pražydo - tai apstulbau: didžiuliai lašišiniai-rausvi-morkiniai šviečiantys ir stipriai vaisiais kvepiantys žiedai wub.gif wub.gif wub.gif
user posted imageuser posted image
Taigi, iškart kilo įtarimas dėl to "parko" kažkaip, ir kad žydėjo visą vasarą g.gif O paskui Sibirkoj pamačiau tokius pat žiedus, ir pasirodė kad maniškė yra "Westerland".... Gaila tik, kad ji gan jautri šalčiui - praktiškai apšala iki uždengimo, paskui tiesa sparčiai atželia galingais, žmogaus ūgio ūgliais su žiedų kekėm... Šiemet "aprengiau" ją agrodanga ir gaubtais augalams - pažiūrėsim, ar atlaikys šalčius mastau.gif

O kitos mano rožės irgi vardinės... išskyrus vietoj puokščių padovanotas bevardes "miniukes" vazonėliuose - jos turi savo rožyną, gaila nekvepiantį, bet nenuilstamai visą vasarą džiuginantį mažais žiedeliais wub.gif
Atsakyti
user posted image Queen of Sweden

ši labai graži.

Šį rudenį iš Sibirkos rožyno nusipirkau "Westerland", tikiuosi neapsirikau.
Atsakyti
beje, rožių augintojos, kokią veislę rekomenduojate pasisodinti, kuri jus apkerėjo
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 01 29, 14:27)
  ...bet kai pražydo - tai apstulbau: didžiuliai lašišiniai-rausvi-morkiniai šviečiantys ir stipriai vaisiais kvepiantys žiedai  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Taigi, iškart kilo įtarimas dėl to "parko" kažkaip, ir kad žydėjo visą vasarą  g.gif  O paskui Sibirkoj pamačiau tokius pat žiedus, ir pasirodė kad maniškė yra "Westerland".... Gaila tik, kad ji gan jautri šalčiui - praktiškai apšala iki uždengimo, paskui tiesa sparčiai atželia galingais, žmogaus ūgio ūgliais su žiedų kekėm... Šiemet "aprengiau" ją agrodanga ir gaubtais augalams - pažiūrėsim, ar atlaikys šalčius  mastau.gif

Irgi grožis wub.gif Į Westerland seniai dairausi, nes koralinės ir oranžinės spalvos kr0minių ar vijoklinių rožių ieškojau. Bet gal apsiribosiu Summer song ir Rosanna mastau.gif Niekas neturi Rosannos?

QUOTE(Visenta @ 2014 01 29, 16:31)
beje, rožių augintojos, kokią veislę rekomenduojate pasisodinti, kuri jus apkerėjo

Jei būtų taip paprasta vieną išrinkti - nepirkčiau vis naujų rožių mirksiukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti