QUOTE(ssmm202 @ 2014 01 29, 15:49)
Dabar jau daug geriau
Ačiū, kad džiuginate vaizdais
Nežiniukė tiesiog nuostabi.
Mano nežiniukės palyginus su jūsų visai nekokios, net nekyla ranka be pavadinimo pirkti.
Na, man tiesiog pasisekė... prieš trejetą metų pavasarį užsukau į "Žalią stotelę", ir ten radau daug gražių rožių sodinukai po 6-7 Lt - neatsilaikiau ir tiek...
Tai prie šios tebuvo užrašas "terasinė" (tokia beje ji ir yra, auga horizontaliai, žydi "terasomis"
). O kita buvo su užrašu "parko". Paklausiau pardavėjos ar tikrai ji nedengiama žiemoja - tai ji užtikrino kad taip. Pasodinau kampe atskirai... ir tikrai, kad pradėjo auginti baisiausius stiebus
...bet kai pražydo - tai apstulbau: didžiuliai lašišiniai-rausvi-morkiniai šviečiantys ir stipriai vaisiais kvepiantys žiedai
Taigi, iškart kilo įtarimas dėl to "parko" kažkaip, ir kad žydėjo visą vasarą
O paskui Sibirkoj pamačiau tokius pat žiedus, ir pasirodė kad maniškė yra "Westerland".... Gaila tik, kad ji gan jautri šalčiui - praktiškai apšala iki uždengimo, paskui tiesa sparčiai atželia galingais, žmogaus ūgio ūgliais su žiedų kekėm... Šiemet "aprengiau" ją agrodanga ir gaubtais augalams - pažiūrėsim, ar atlaikys šalčius
O kitos mano rožės irgi vardinės... išskyrus vietoj puokščių padovanotas bevardes "miniukes" vazonėliuose - jos turi savo rožyną, gaila nekvepiantį, bet nenuilstamai visą vasarą džiuginantį mažais žiedeliais