Na ko taip nutilote, aūūū AŠMAMA kur jūs, užveskim kokia pikantišką pokalbio temą tai manau rožių tema greit suaktyvės
gal kuri suvalkiete pasidalins rozyte?
Tikrai nutilo tema kažkaip
Aš tai apie ateinantį pavasarį svajoju ir rožyno plėtrą. Bet neduoda ramybės vienas dalykas - kaip rožės ištvers šios žiemos išbandymus - kai buvo šilta, po to atšalo ir sniego nėra (bent pas mus Klaipėdos krašte tik papudruota sniegu ) Esu uždengusi eglišakiais ir apipylusi durpėmis, bet durpes pyliau lapričio pabaigoje, po to niekaip nešalo, o lijo lijo lijo....Paskaičiau, kad taip, kaip aš padariau negalima daryt - šlapios sušalusios durpės žalos gali pridaryti...Bet kaip būti pasiruošus visiems gyvenim atvejams - negi "apipylinėt ir nupylinėt" kaskart orams keičiantis?
Aš tai apie ateinantį pavasarį svajoju ir rožyno plėtrą. Bet neduoda ramybės vienas dalykas - kaip rožės ištvers šios žiemos išbandymus - kai buvo šilta, po to atšalo ir sniego nėra (bent pas mus Klaipėdos krašte tik papudruota sniegu ) Esu uždengusi eglišakiais ir apipylusi durpėmis, bet durpes pyliau lapričio pabaigoje, po to niekaip nešalo, o lijo lijo lijo....Paskaičiau, kad taip, kaip aš padariau negalima daryt - šlapios sušalusios durpės žalos gali pridaryti...Bet kaip būti pasiruošus visiems gyvenim atvejams - negi "apipylinėt ir nupylinėt" kaskart orams keičiantis?
Su durpėm aš jau senai nebepilu. Pavasarį kai saulė išgarina vandenį iš durpių , jos traukia drėgmę iš rožyčių ir skeldėja jų žievė, o tada negerai. Kiekvienais metais apipilu kompostu
QUOTE(saulelė @ 2014 01 26, 18:41)
Su durpėm aš jau senai nebepilu. Pavasarį kai saulė išgarina vandenį iš durpių , jos traukia drėgmę iš rožyčių ir skeldėja jų žievė, o tada negerai. Kiekvienais metais apipilu kompostu
Aš jau tris metus pilu durpes ir iki šiolei nebuvo nuostolių...Net nežinojau, kad gali pakenkt, nes daug kur rekomenduoja pilti durpes. Žiūrėsim, kaip šįkart pasiseks, gal vėl praslysiu
QUOTE(ilonux @ 2014 01 26, 19:24)
Aš jau tris metus pilu durpes ir iki šiolei nebuvo nuostolių...Net nežinojau, kad gali pakenkt, nes daug kur rekomenduoja pilti durpes. Žiūrėsim, kaip šįkart pasiseks, gal vėl praslysiu
Kadangi šiemet mažai sniego ( kažkiek su šluota prišlaviau ant krūmų), pyliau truputį durpių.
Pasikartosiu, nervuočiausi tik dėl 2 saviškių: viena vijoklinė ir šį rudenį neprilenkiau, kitą paguldžiau, bet daugiau niekuo ir neuždengiau. Beveik 100 proc galiu pasakyt, kad pirmoji atžels, bet vėl reiks kelių metų kol pasieks dabartinį ūgį. Antroji - visa bėda, kad nežydės, kitais metais - žydės. Visas likusias taip ar taip kiekvieną pavasarį formuoju ir kuo puikiausi atželia iš miegančių pumpurų. Svarbų šaknys neiššaltų
QUOTE(ilonux @ 2014 01 26, 21:24)
Viskas bus gerai, durpes visada pilu, tik anksčiau dar dengdavau kita danga, o dabar jau nebe - užtenka tik durpių
aš irgi pilu tik durpes,ir pernai užpyliau ankstokai, vargo rožės bet gyveno, šiemet užpyliau tik atėjus šalčiams, bet neramu man šiemet tikrai, tikiuosi kad gyvens
o man toks klausimas kvailas vienur raso kad rozei reik 1x0,5m duobe rausti, o kitur matau rozes susodintos vos ne i pieva duobyte pakapscius tai kaip cia suprast? ar jom jau reikia labai kedent ta zeme..ar jos kone pievoje auga? kitas klausomas del dengimo plevele juoda? vienur mulciuot ir aeruot..kitur pleve dengia tai kaip cia zaliam susigaudyt
Papildyta:
Beje gal kas savo rozynuose yra igyvendine FONTANUKA koki kazkaip apie fontanus labai mazai kas sneka... niekas nesistato?
Papildyta:
Beje gal kas savo rozynuose yra igyvendine FONTANUKA koki kazkaip apie fontanus labai mazai kas sneka... niekas nesistato?
dėl fontanuko, tai visų pirma reikia turėti vandens iš kur jis atbėgs į tą fonatnuką
šiaip duobė priklauso kokio ilgio šaknys, nes jas reikia gražiai paskleisti, nesulankstyti taip sakant kiek esu skaičiuis tai rekomenduoja iš anksto net gi išpurenti žemę kur bus sodinama rožės, bet aš to nedarau, auga normaliai. pas mane aplink rožes plika žemė, žadėjau mulčiuot bet kol kas palikau taip
šiaip duobė priklauso kokio ilgio šaknys, nes jas reikia gražiai paskleisti, nesulankstyti taip sakant kiek esu skaičiuis tai rekomenduoja iš anksto net gi išpurenti žemę kur bus sodinama rožės, bet aš to nedarau, auga normaliai. pas mane aplink rožes plika žemė, žadėjau mulčiuot bet kol kas palikau taip
QUOTE(voveriukstis @ 2014 01 27, 17:53)
dėl fontanuko, tai visų pirma reikia turėti vandens iš kur jis atbėgs į tą fonatnuką
bet roze gali augti ispurentam gelyne, ar ir prevoje?
QUOTE(saulelė @ 2014 01 26, 19:41)
as pernai stebejau biski kitoki reiskini: durpes sumirko, suledejo ir pavasari ilgai savyje laike leda. o saule jau spigino. iki tos vietos , kur rozes sakeles buvo isalusios i durpiu leda- salo, o virs durpiu- kaito. finale, tiek kiek sieke durpes- saku zieve suaizejo, sakeles pajuodo. jau maciau, kad negerai, bandziau tas durpes kapstyt- bet kur tau- jos giliai tiek suledije buvo, kaip kaulas koks. pas mane rozes pietinej pusej, gal kur pavesy nebut buves toks kontrastas ...dar bandziau susivokus klostyt nuo saules tas rozes balta agro plevele, bet zala jau buvo padaryta...