Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(saulelė @ 2014 01 22, 17:27)
Gal ne didesnę pertrauką, bet vėliau už visas kitas pražysta ,taip ir atrodo ilgas tarpas tarp žydėjimų . O šiaip labai gražus žiedas, labai gausus žydėjimas ,kvapas čiut juntamas ( gal tai šioks toks minusas), labai atspari ligoms, ir dar kas labai  svarbu žiedai atsparūs drėgmei. Ji pas mane apie 1 m , bet  aš ją pavasarį trumpinu iki 40 cm., man jos didesnės nereikia, bet manau užaugtų iki kokio 1.3 ir daugiau ( bet Jos pas mane dengiamos žiemai)

Ačiū už komentarą. Tikriausiai prie jos ir apsistosiu, nes dėl gražių žiedų verta pakentėt... Tikriausiai pas mane irgi augs didelė. Irgi pridengiu rožes ir šiaip pas mus, pajūryje, klimatinės sąlygos gan palankios... Aspirin rose irgi atrodo labai gerų savybių, atsiliepimai apie ją tik geri, bet ji labai mažutė.
Atsakyti
Issirinkau golden ir jubilee celebration, mary rose, angela, novalis ir louise odier. Gal turit kurias is ju? Kokie pastebejimai, ar daug reikia dengt ziemai? Kokia tvarka man jas susodint kazin butu geriausia? Galvoju daryt rozyneli prie busimos terasos, tarpuose dar kokiu kitokiu geliu sodinciau.
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2014 01 23, 01:45)
Issirinkau golden ir jubilee celebration, mary rose, angela, novalis ir louise odier. Gal turit kurias is ju? Kokie pastebejimai, ar daug reikia dengt ziemai? Kokia tvarka man jas susodint kazin butu geriausia? Galvoju daryt rozyneli prie busimos terasos, tarpuose dar kokiu kitokiu geliu sodinciau.

Aš turiu Mary rose, labai jau ji man patinka wub.gif Tik aš ją vazone auginu, tai nelabai galiu ką ir pakomentuoti, išskyrus tai, kad visą vasarą žydėjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2014 01 23, 00:45)

Šias dvi auginu wub.gif . Dengiau tik pirmą žiemą po pasodinimo, o sekančiomis tik sniego užversdavau.
Atsakyti
pas mus sia savaite vis zemiau -20 pakrenta. siandien va -26 buvo, tai liko vaikai namuose. vat galu gale prisireike mano uzklostymo rozems, nes sniego ne fontanai- gal pora cm tik. tik kazin kaip joms ten, jau buvo pradejusios sprogt doh.gif
Atsakyti
norejau paklausti o tos kurios auginate rozes tik vazonuose, kaip jos ziemoja? kaip persodiant? juk kokios vijoklines ar 1,2m nepatupdysi i vazona? g.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2014 01 23, 12:55)
norejau paklausti o tos kurios auginate rozes tik vazonuose, kaip jos ziemoja? kaip persodiant? juk kokios vijoklines ar 1,2m nepatupdysi i vazona? g.gif

As pirmus metus dvi rožes auginu vazonuose. Vasara jos jautesi puikiai terasoje, žiemai įnešiau į nešildomą balkoną. Žiūrėsim kaip jos pavasarį jausis. Sodinau: Sommersonne ® (iki 80 cm) ir Mary Rose ® (iki 1,2 m). Sodinau pagal rekomendacijas iš straipsnio http://www.rozes.lt/...-vazonuose.html
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2014 01 23, 11:16)
pas mus sia savaite vis zemiau -20 pakrenta. siandien va -26 buvo, tai liko vaikai namuose. vat galu gale prisireike mano uzklostymo rozems, nes sniego ne fontanai- gal pora cm tik. tik kazin kaip joms ten, jau buvo pradejusios sprogt doh.gif

Tai kur tas "pasaulio pakraštys", kur šiandien -26? Aš rytinėj Lietuvos dalyje, šnd. ryte -20 . O rožytės tikriausiai kenčia arba miršta, nes sniego neturime. Tai kas, kad apklotos.
Atsakyti
QUOTE(ire123 @ 2014 01 23, 14:31)
Tai kur tas "pasaulio pakraštys", kur šiandien -26? Aš rytinėj Lietuvos dalyje, šnd. ryte -20 . O rožytės tikriausiai kenčia arba miršta, nes sniego neturime. Tai kas, kad apklotos.

Uzu Vilniaus Minsko link biggrin.gif pas mus cia visad bent 5 laipsniais maziau negu Vilniuj. vaikai kaime jau nuo antradienio i mokykla neina, o maniske vazineja miestan, tai vis dar variau- nes mieste tai silciau doh.gif siandien jau pagailejau, nes kazkaip jau negraziai gaunasi- dvigubi standartai: tarsi bausme uz tai, kad mokosi mieste, o ne kaime...
pas mus cia kazkokia keista vieta: saltiniuota labai , daug upiu isteka, zemuma, tai rukai ir saltis- didesni nei kitur verysad.gif
Atsakyti
jo sniego musu geliukam truksta, palatu smile.gif
jau nepamenu tokios ziemos, kad taip salta ir be sniego visai
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2014 01 23, 12:55)

Turiu daug vazonuose, dauguma hortenzijos. Tas tampymas tų vazonų jau atsibodo, rožių netempiu į vidų, prikasu lauke. Su vijoklinėmis vazonuose manau visai gerai gautųsi, žinoma turi būti aukštesnis vazonas ir reiktų pasirinkti rožių rūšis kurios žydi ant pirmamečių ūglių, nes reiktu jas karpyti.Man patinka eksperimentuoti, gal reiks pabandyti.
Atsakyti
aš irgi kaip saulelė norėčiau pabandyti, kaip tik vieną tokią erdvę turiu kur tik su vazonais galima žaisti, bet kad tie dideli vazonai brangoki smile.gif
Atsakyti