Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(vobla @ 2014 01 20, 21:22)
aha, kad jajajai wub.gif
ir ziedo forma superine... wub.gif

Tai jau tikrai labai gražu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Labos smile.gif ,

gal galėčiau gaut patarimą. Ar tinkama vijoklinėm rožėm auginti vieta: iš šiaurinės pusės būtų ūkinukas su terasa (kuri atvira tik iš pietų), rytinė atvira, pietinė su nedideliu šešėliu dienos bėgyje, vakarinėje nuo 19 h šešėlis.

Pats namukas nudažytas tamsiai ruda šokoladine spalva, dar yra pamūryta raudonų plytų sienelė. Tai rožes žiūriu šviesių spalvų, kad šviestų g.gif .

Žiūrinėju pas kauniečius, pirmosios dvi (realybėje nemačius nei vienos) man labai gražios (pradžioj tik dvi ir planuoju sodinti):

Ilse Krohn Superior
New dawn
Swan lake
Golden Showers
Atsakyti
Golden Showers visiškai nenori būti vijoklinė. Du metus ji pas mane, status vešlus krūmas ir tiek g.gif
Gal pasižiūrėkit, kurios žydi pakartotinai. Man labai graži Antike, dvispalvė wub.gif Sau susipirkau, kad atitiktų šiuos kriterijus: gausus pakartotinas žydėjimas, stiprus kvapas ir atsparumas žiemą.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 21, 21:02)
Gal pasižiūrėkit, kurios žydi pakartotinai. Man labai graži Antike, dvispalvė wub.gif Sau susipirkau, kad atitiktų šiuos kriterijus: gausus pakartotinas žydėjimas, stiprus kvapas ir atsparumas žiemą.

Kokias pirkot? Mano kriterijai tokie patys bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2014 01 20, 15:06)
Visos trys labai gražios ir vertos dėmesio. Jeigu aš būčiau jūsų vietoje tai rinkčiausi  Lions Rose, tik ji pas mane aukštesnė negu nurodytas rosebook.ru, bet kadangi Louis Odier - irgi  ne iš žemųjų tai manau tiktu netgi jų žiedai būtų panašūs.

Ačiū už patarimą, man Lions Rose irgi labai patiko iš paveikslėlio ir aprašymo. Tik kažkur skaičiau, kad tarp žydėjimų daro didelę pertrauką g.gif Kaži ar tiesa? Ir kokio aukščio ji maždaug pas jus?
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2014 01 22, 13:29)
Kokias pirkot? Mano kriterijai tokie patys bigsmile.gif

Kol kas pirmametės: Coral Dawn, Salita, Elfe, Don Juan, Lawinia, Antike ,Super ,Excelsa. Antrametės Sympatia, Golden Parfum, New Dawn, Rosarium Ueterseen. Paskutinė thumbup.gif
Dar ieškosiu Rosanna, Santana, gal Dortmund g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 22, 00:02)
Golden Showers visiškai nenori būti vijoklinė. Du metus ji pas mane, status vešlus krūmas ir tiek g.gif

Dėkui, pasižiūrėsiu. Dar radau senesnėj temoj paminėtą rusaičių puslapį (rosebook.ru), ten nemažai nuomonių. Įvairių smile.gif . Man stipraus kvapo gal ir nereik, vešlumas būt gerai.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 20, 18:33)
Papildyta:
Kažkokio tokio noriu. Čia kažkur Austrijoje radau. Tik kas per veislės susodintos, kad taip gražiai svyra g.gif

Turiu iš kažkokio forumo išsisaugojusi šią foto su komentaru Ле Катр Сезон или Четыре Сезона "Les Quatre Saisons ", žydi nuo gegužės iki lapkričio, gerai laiko žiedą lietingu oru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BevardeX: 22 sausio 2014 - 16:07
QUOTE(BevardeX @ 2014 01 22, 15:34)
Turiu iš kažkokio forumo  išsisaugojusi šią foto su komentaru Ле Катр Сезон или Четыре Сезона "le carte season", žydi nuo gegužės iki lapkričio, gerai laiko žiedą lietingu oru.

Ačiū. Bandysiu ieškoti.
Atsakyti
QUOTE(BevardeX @ 2014 01 22, 16:34)
Turiu iš kažkokio forumo  išsisaugojusi šią foto su komentaru Ле Катр Сезон или Четыре Сезона "Les Quatre Saisons ", žydi nuo gegužės iki lapkričio, gerai laiko žiedą lietingu oru.

Čia tapati apie kurią jums rašiau "Les Quatre Saisons (MEIfafio, Pink Swany)" Rosebook.ru
http://www.rosebook....quatre-saisons/ Nei Lietuvoje, nei Latvijoje jos neturi, artimiausias taškas Vokietija g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelė: 22 sausio 2014 - 17:10
QUOTE(ilonux @ 2014 01 22, 14:42)
Ačiū už patarimą, man Lions Rose irgi labai patiko iš paveikslėlio ir aprašymo. Tik kažkur skaičiau, kad tarp žydėjimų daro didelę pertrauką  g.gif  Kaži ar tiesa? Ir kokio aukščio ji maždaug pas jus?

Gal ne didesnę pertrauką, bet vėliau už visas kitas pražysta ,taip ir atrodo ilgas tarpas tarp žydėjimų . O šiaip labai gražus žiedas, labai gausus žydėjimas ,kvapas čiut juntamas ( gal tai šioks toks minusas), labai atspari ligoms, ir dar kas labai svarbu žiedai atsparūs drėgmei. Ji pas mane apie 1 m , bet aš ją pavasarį trumpinu iki 40 cm., man jos didesnės nereikia, bet manau užaugtų iki kokio 1.3 ir daugiau ( bet Jos pas mane dengiamos žiemai)
Atsakyti
user posted imagequote=Iš Kaimo,2014 01 22, 13:42]Kol kas pirmametės: Coral Dawn, Salita, Elfe, Don Juan, Lawinia, Antike ,Super ,Excelsa. Antrametės Sympatia, Golden Parfum, New Dawn, Rosarium Ueterseen. Paskutinė thumbup.gif
Dar ieškosiu Rosanna, Santana, gal Dortmund g.gif
[/quote]
Ojetus, nei vienos negirdejus, tik new dawn turiu smile.gif ir dar pora maximiniu, kuriu viena zydi kaip isprotejus, su maza pertraukele iki salciu, tik neseniai dar galybe pumpuru nukarpiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilze: 22 sausio 2014 - 19:22