Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(jediara @ 2014 01 20, 08:31)
Geriau padiskutuokite apie norimas įsigyti rožių veisles  mirksiukas.gif

Geras pasiūlymas 4u.gif Padiskutuokime. Aš neišsirenku, ką pasodinti šalia rožės Louis Odier (ji žydi rožiniais žiedais), noriu iš priekio apsodinti nedidelėmis rožytėmis. Labai svarbu, kad būtų atsparios grybinėms ligoms. Tai renkuosi tarp Aspirin, Lions Rose ir Hansestadt Rostoc. Kaip sunku apsispręst gyvai jų nemačius, kuri labiau tinka doh.gif Gal galit ką patart, gal auginat kurią nors iš jų?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2014 01 20, 09:31)

Todėl pirkime augaliukus pagal savo poreikius ir galimybes  ir gal užtenka ginčų , geriau padiskutuokite apie norimas įsigyti rožių veisles  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
----------
man asmeniskai Latvija ir Roze kone sinonimas, nes nuo vaikystes iauge, kad rozes i Kauno turgus atvezdavo latviai. matyt sovietmeciu nelabai buvo lietuvisku roziu augintoju, arba jie buvo nepopuliarus g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2014 01 20, 08:31)
ir gal užtenka ginčų , geriau padiskutuokite apie norimas įsigyti rožių veisles  mirksiukas.gif

tikrai pritariu, kam tie pykciai, juk geles tokia nuostabi tema, o dar rozes isvis.. wub.gif
Atsakyti
[quote=Gaudvilė,2014 01 19, 18:36]
Atleskit, bet man tokia matematika stačiai keista: klestėjo 40 metų, o žydėjo - 20 g.gif Tai ar rožės ne dėl žiedų, kam tie spygliuoti krūmai. O vėliau kas su jomis nutiko? Aš tai norėčiau vaikaičiams palikti, vardinės maniškės g.gif
[/quote
Įsiskaitykite.....prieš 40 metų jas jau augino Lietuvoje! Ir konkretus atvejis,kur rožynai neiššąlo ir žydėjo 20 metų.Kas neaiškiai parašyta?
O kas atsitinka augalui ar gėlei kai pasensta?
Neironizuokite,man 57 metai,bet skaitau neblogai,o ir parašyti stengiuosi ne prasčiau už kitus ir iš matematikos nebuvau atsilikus.
Atsakyti
QUOTE(AŠMAMA @ 2014 01 20, 13:37)
Įsiskaitykite.....prieš 40 metų jas jau augino Lietuvoje!  Ir konkretus atvejis,kur rožynai neiššąlo ir žydėjo 20 metų.Kas neaiškiai parašyta?
O kas atsitinka augalui ar gėlei kai pasensta?
  Neironizuokite,man 57 metai,bet skaitau neblogai,o ir parašyti stengiuosi ne prasčiau  už kitus ir iš matematikos nebuvau atsilikus.

Na na, musiau pačios mintys taip greit laksto, kad jau su pirštais nebe spėja, bo tekste tai 40 metų auga ir 20 žydi biggrin.gif Ir šiaip, kažkoks negatyvas iš jūsų eina, nei kas čia kumsčiais mosikuojasi, nei ką. Ai, ir jau latviai net iš didžiosios raidės tongue.gif Tai turiu pasakyt, kad ir Lietuvių rožės žiemoja vidurio Lietuvoj nedengiamos.
Atsakyti
ui, kas gi cia vyksta? Baikit, moteriskes 4u.gif
Kas kur nori, ten ir perka. As pirkau Kaune, Raudondvario plente, žiemoja puikiausiai. Tureciau vietos, pirkciau ir is latviu.

Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2014 01 20, 09:55)
Geras pasiūlymas  4u.gif  Padiskutuokime. Aš neišsirenku, ką pasodinti šalia rožės Louis Odier (ji žydi rožiniais žiedais), noriu iš priekio apsodinti nedidelėmis rožytėmis. Labai svarbu, kad būtų atsparios grybinėms ligoms. Tai renkuosi tarp Aspirin, Lions Rose ir Hansestadt Rostoc. Kaip sunku apsispręst gyvai jų nemačius, kuri labiau tinka  doh.gif Gal galit ką patart, gal auginat kurią nors iš jų?

Visos trys labai gražios ir vertos dėmesio. Jeigu aš būčiau jūsų vietoje tai rinkčiausi Lions Rose, tik ji pas mane aukštesnė negu nurodytas rosebook.ru, bet kadangi Louis Odier - irgi ne iš žemųjų tai manau tiktu netgi jų žiedai būtų panašūs.
O aš rožes sodinu vadovaudamasi spalvų deriniu, man labai gražu pav. Leonardo da Vinci su Heidi Klum Rose arba Novalis su Burgundy Ice.
user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]
Nuotraukytės skolintos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelė: 20 sausio 2014 - 15:09
Man atrodo, kad žiemojimas ir atsparumas ligoms priklauso nuo veislės. Sakykim, koks Leonardo da Vinci, žiemoja ir nedengtas, ir vėjo pagairėje, o yra tokių, kurios apklostytos žūva.
Dėl savo asortimento, tai pirmiausia peržiūriu rosebook.ru, jei rožė 6 klimatinės zonos, tai dar pagalvoju, ar verta pirkti.
Latviškų geromis šaknimis perkuosi turguje, tikrai nenusivyliau. Tik reikės kantrybės, kol norimą kolekciją susirinksiu.
Atsakyti
Aš tai nesuprantu, kodėl man latvis patarė sodinti kas du sprindžius viena nuo kitos, tai ką, db man reik pavasarį jas draskyti ir persodinti kas pusmetrį?
Juk galėjau iš karto blush2.gif , o gal čia taip reik unsure.gif
Iš Kaimo, dėkui už nuorodą 4u.gif mokysiuos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 20 sausio 2014 - 15:23
Tai dabar merginos pasakykit,kurią: florimundinė ar arbatohibridinę rūšį lengviau prižiūrėt? Tark žodį Saulelė,jaučiu tikrai žinai lotuliukas.gif
Atsakyti
Dauguma floribundinių gerai žiemoja g.gif
Meri, nieko nedraskyk. Jei tai nedidelės floribundinės ar AH, suaugs gražiai į vieną krūmą ir bus gražu.
Atsakyti
Floribundinės atsparesnės ir lengviau prižiūrimos drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 20, 16:11)
Man atrodo, kad žiemojimas ir atsparumas ligoms priklauso nuo veislės. Sakykim, koks Leonardo da Vinci, žiemoja ir nedengtas, ir vėjo pagairėje, o yra tokių, kurios apklostytos žūva.
Dėl savo asortimento, tai pirmiausia peržiūriu rosebook.ru, jei rožė 6 klimatinės zonos, tai dar pagalvoju, ar verta pirkti.
Latviškų geromis šaknimis perkuosi turguje, tikrai nenusivyliau. Tik reikės kantrybės, kol norimą kolekciją susirinksiu.

Jei ne paslaptis kokiam selekcininkui imponuojate bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(saulelė @ 2014 01 20, 16:57)
Floribundinės atsparesnės ir lengviau prižiūrimos drinks_cheers.gif
Papildyta:

Jei ne paslaptis kokiam selekcininkui imponuojate  bigsmile.gif

Merginos radau labai įdomų būdą rožių dauginimo reiks pabandyti.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelė: 20 sausio 2014 - 16:03