Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

Atkelsiu klausimo is senos temos, nejaugi niekas neatsakys?
Roziu lapai gelsta ir atsirado ant ju juodos demes, beto jie krenta su visa sakele, ar dar purksti fungicidais, ar jau velu? Bijau kad liga kitam sezonui neisibujotu.
Busiu labai dekinga atsakiusiai (-ioms) 4u.gif
Atsakyti
janudi, pas mane rozems irgi tas pats darosi, as nepurksiu, o kaip reikia is tiesu - nezinau.....
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2013 09 22, 12:18)
Roziu lapai gelsta ir atsirado ant ju juodos demes, beto jie krenta su visa sakele, ar dar purksti fungicidais, ar jau velu? Bijau kad liga kitam sezonui neisibujotu.

Teoriškai reikėtų, kad su lapų liekanom liga neperžiemotų. Bet praktiškai tai pati jau nebepurškiu, nes tarp rožių auga kiti augalai, lapų prikrenta tarp jų, visų nepasieksiu. Taip ir lieka rudenį nenupurkštos blush2.gif Pranašauja šaltą žiemą, labai bijau, kad dalis gali nesumedėti ir apšals.
Atsakyti
Nors ir pavargusios, bet dar žydi ax.gif

user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2013 09 22, 13:18)

Būtinai reiktų pašalinti ir sunaikinti ligotus lapus, šakeles( kurios jau net krenta),ir jei pačios šakelės nusėtos dėmėmis jas nukerpame ir nupurkšti (fungicidais ar kitais vario preparatais) tiek dabar, tiek anksti pavasarį, kol dar pumpurai neišsprogo. Dabar problematiška kiek purkšti- nes lyja..turi būt sausas periodas( bent 7d)..kitaip tuščias darbas.
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2013 09 22, 12:18)

pas mane kasmet ta pati dainele rugsejo menesi... jokia cia beda, jei netingite, tokius lapus galite nukirpti ir ismesti... kitais metais rozes bus zalios , tik rugseji keliata lapeliu pageltonuos kaip ir dabar ir tiek bedu... nieko cia baisaus
Atsakyti
Janudi, ir ant mano rožių yra keletas tokių lapų, tik šakelės nekrenta--aš rožių nepurškiau prieš žiemą--šalta, šlapia , kai buvo sausas oras užsiėmiau kitais darbais--bet pritariu ir palaikau tas, kurios rudenį jas nupurškia--rožėms tai tik į naudą 4u.gif Jei dėl lietaus nenupurkšite šiemet--nupurškite anksti pavasarį, kol dar neišsprogę pumpurai, nes neramu, kad lapai krenta su šakele g.gif
Tačiau prieš žiemą nuskinti visus lapus nuo rožių ir surintkti nubyrėjusius lapus --būtina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 09 23, 19:01)
pas mane kasmet ta pati dainele rugsejo menesi... jokia cia beda, jei netingite, tokius lapus galite nukirpti ir ismesti... kitais metais rozes bus zalios , tik rugseji keliata lapeliu pageltonuos kaip ir dabar ir tiek bedu... nieko cia baisaus

Nesutikčiau, kad tai menka problema. Jei stipriai pažeidė liga, kad net krenta ne tik lapai, bet ir šakelės, tokia rožė gali ir neišgyventi, jei žiema bus atšiauri ar kartosis atlydžiai, šalnos. Juk krūmas nualintas grybinės ligos, nebus toks atsparus kaip sveika rožė. Imtis priemonių reikia jau pasirodžius pirmiems ligos požymiams, kad liga neišplistų.
Atsakyti
Visą laiką juk nelis - dvi tris dienas nelyja ir būtinai reikia purkšti.
Atsakyti
Aciu visoms, purksiu, vis tiek rasiu laika, kai nelis, kas labiausiai tiktu mano atveju? Topas tiktu? Ar kas kita? Patarkite, ko reikes, ta nusipirksiu, nes siai dienai namuose turiu tik topa.
Atsakyti
Sveikos. Nusipirkau maximoje roze. Pavadinimu Testa Rose, pardaveja sake kad ji lietuviska ir kad ziemoja gerai. Bet, pradejau galvoti, kad gal jos nereikejo dabar sodinti, o palikti gilesniam rudeniui g.gif , bet saukstai po pietu.... kaip man ja issaugoti, nes ziedas labai grazus o ir kvepia wub.gif zieda nukirpau, nes vistik pasaltu. Padekite susigaudyti, kaip ja apsaugoti ir apkirpti ziemojimui 4u.gif
Atsakyti
Gal ką iš rožių mylėtojų sudomins blush2.gif

Suaugęs , ketverių metų amžiaus rožės White the Fairy krūmas (turiu du - vienas ten kur turi būti, o kitas labai jau netinkamoj vietoj tupi), visą vasarą apsipylusi žiedų kekėmis, žydi be menkiausios pertraukos, kaina - 30 lt

Parduodamas būtent nuotraukose esantis augalas

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti