Paziurejau kazkokios Dailos rozes internete, tai radau Riga Nesvarbu, vistiek siusciausi pastu - rudeni ir pavasari retai vaziuojam i Latvija, atostogaujam ten vasara..
QUOTE(saulelė @ 2014 01 18, 19:09)
Turėjo saulio pradžioj naują asortimentą pasiūlyti , bet kažko vėluoja
http://www.dailasrozes.lv/
Ji truputuką visai į kitą pusę nuo jūsų, bet jokių problemų siunčia
Papildyta:
A nieko prieš latviškas rožes taip pat, turiu Latviškų, Lenkiškų ir Vokiškų ir Lietuviškų, šiam pavasariui dar ir Prancūziškų užsisakiau, man asmeniškai Lietuviškos pačios ,pačios tik, kad asortimento pas mus nėra.
http://www.dailasrozes.lv/
Ji truputuką visai į kitą pusę nuo jūsų, bet jokių problemų siunčia
Papildyta:
A nieko prieš latviškas rožes taip pat, turiu Latviškų, Lenkiškų ir Vokiškų ir Lietuviškų, šiam pavasariui dar ir Prancūziškų užsisakiau, man asmeniškai Lietuviškos pačios ,pačios tik, kad asortimento pas mus nėra.
O gera siuntinukų kokybė? Vieno sodinuko kainos pas latvius vidutiniškai apie 10 Lt mažiau negu Sibirkos rožyne ir asortimentas žymiai platesnis.
Bet Sibirkos iš tiesų labai kokybiški sodinukai, visi prigijo, kiek tik siunčiausi ir toks geras aptarnavimas, rūpestis jaučiasi iš jų dėl siuntimo, t.y. praėjusiais metais pavasarį siuntė vėliau, nes buvo užsitęsusi žiema ir pan.
Tai net nežinau, ką bepasirinkt
QUOTE(kice @ 2014 01 18, 22:11)
Paziurejau kazkokios Dailos rozes internete, tai radau Riga Nesvarbu, vistiek siusciausi pastu - rudeni ir pavasari retai vaziuojam i Latvija, atostogaujam ten vasara..
Dėl viso pikto užklauskite Janio gal jau siunčia?
ilonux " bijau dezinformaciją" paskleisti, tiesą pasakius buvo visokių daigų ,kai kurie geresni kai kurie visai su pajuodusiomis šaknimis, bet nenumirė nei viena rožytė, visos auga kitos silpniau, kitos geriau. Mano pastebėjimas Kiek esu pirkusi tiesiogiai iš Latvių rudeniniai sodinti sodinukai auga geriau, pavasarį žinote, prasideda prekyba Latvijos ribose, jie patys važinėja po turgus neturi laiko ir kaip taisyklė susivėlina su siuntimu rožytės nukenčia. Gali pykti putotis ant manęs, bet latviai nepasieks tokios kokybės niekada kaip Sibirka. Jei tik turėtu LT tokį asortimentą kaip LV., niekada iš LV nepirkčiau. Patyrusios rožininkės žino, kas tai yra, kiek darbo ir pastangų reikia įdėti kad tas gležnas daigelis taptu tvirtu, sveiku ligas nugalinčiu krūmeliu. Bet iš kitos pusės pagalvojus jei pas LV pats rinktumeisi, pasirinktum grąžų sodinuką ,o siunčiant sudeda visas liekanas. Nesakau, kad taip ir yra , bet kartais tokių minčių kyla. Iš LV pirksiu rožes kaip ir pirkusi dėl įvairovės, kadangi jau "sergu " rožių liga, tik reikia papildomai vienerių metelių, kad jos parodytų visą savo grožį. Aš rašau tik iš savo" varpinės" niekam savo nuomonės neperšu.
QUOTE(saulelė @ 2014 01 19, 17:32)
Dėl viso pikto užklauskite Janio gal jau siunčia?
ilonux " bijau dezinformaciją" paskleisti, tiesą pasakius buvo visokių daigų ,kai kurie geresni kai kurie visai su pajuodusiomis šaknimis, bet nenumirė nei viena rožytė, visos auga kitos silpniau, kitos geriau. Mano pastebėjimas Kiek esu pirkusi tiesiogiai iš Latvių rudeniniai sodinti sodinukai auga geriau, pavasarį žinote, prasideda prekyba Latvijos ribose, jie patys važinėja po turgus neturi laiko ir kaip taisyklė susivėlina su siuntimu rožytės nukenčia. Gali pykti putotis ant manęs, bet latviai nepasieks tokios kokybės niekada kaip Sibirka. Jei tik turėtu LT tokį asortimentą kaip LV., niekada iš LV nepirkčiau. Patyrusios rožininkės žino, kas tai yra, kiek darbo ir pastangų reikia įdėti kad tas gležnas daigelis taptu tvirtu, sveiku ligas nugalinčiu krūmeliu. Bet iš kitos pusės pagalvojus jei pas LV pats rinktumeisi, pasirinktum grąžų sodinuką ,o siunčiant sudeda visas liekanas. Nesakau, kad taip ir yra , bet kartais tokių minčių kyla. Iš LV pirksiu rožes kaip ir pirkusi dėl įvairovės, kadangi jau "sergu " rožių liga, tik reikia papildomai vienerių metelių, kad jos parodytų visą savo grožį. Aš rašau tik iš savo" varpinės" niekam savo nuomonės neperšu.
Na ,atvirai pasakius aš Jūsų nebesuprantu:sakot,kad iš p.Janio pirkot ir dar pirkt žadate,o kai kurie sodinukai pajuodusiom šaknim buvo,supratau-nekokybiški.Tai dabar Jūs nesupykit,nes aš pasakysiu savo nuomone.Rožė tai augalas ir perkant reikia matyt ką perki,bet kad dabar labai jau visi mandri pasidarė,išrink,atsiūsk,ir dar būtinai pigiai.Manau reikia patiems matyt už ką pinigus mokame,o Latviai visada buvo ir bus geresni rožių žinovai,jų praktika dešimtečiais skaičiuojama ir sakykite Jūs ką norit. Jau prieš 40 metų pas mano anytą klestėjo latviškos rožės ir dvidešimt metų džiugino didžiuliais kvepiančiais žiedais,o ką mūsų augintojai,kuriu jau Lietuvoje gal ketvertas rimtesnių, asortimentas mažas,sodinukų kiekiai maži .Aš pati šiemet buvau susisiekusi su vienu augintoju,tai ką-tik dar sausį skubėkit užsisakyti,nes gali nebelikt,o va latvis pasakė,kad visai Lietuvai iš vieno augintojo užteks ir nereikia manau nei vienų ,nei kitų čia kritikuoti,kas perka turguje tas moka brangiau,bet sodinuką apžiūri,o sunčiant iš bet kur, gali atsirast problemų.Taip,kad važiuokit į vietą [ir visai nesvarbu kur-Latvijoj,Lenkijoj ar Vokiėtijoj,o gal net Lietuvoje] visi išsirinksite pačius geriausius sodinukus.
dar klausimas ar vaikaičiams reiks jūsų rožių nesupykite tik aišku
QUOTE(voveriukstis @ 2014 01 19, 18:55)
dar klausimas ar vaikaičiams reiks jūsų rožių nesupykite tik aišku
oi, neturiu dėl ko pykti Manau teisingai auklėjant tai ir vaikams gali reikėti
Ponia AŠMAMA, perskaitykite dar kartą mano paskutinįjį postą , ir įsitikinsite, jog apie P. Janį nei žodeliu neužsiminta. Kai įgausite daugiau praktikos manau Jūsų nuomonė pasikeis, bus svarbu ne tik kaina, bet ir kokybė.
Matot, ponios, visokiu zmoniu yra. . Kam labai svarbu maza kaina - pirks pigesni augaliuka ir ilgiau popins, kas sau gali leisti moketi brangiau - ieskos geros kokybes.. Negalima smerkti nei vienu nei kitu - kur kam patogiau, ten tie ir perka..
Mano amzinatilsis tetis pries 25 metus parnese latviskos rozes sodinuka, tai pas mane auga jos dukra ir anuke - nuostabios rozes.. Tikrai negaliu peikti Ir nesakau, kad lietuviskos prastesnes..
Mano amzinatilsis tetis pries 25 metus parnese latviskos rozes sodinuka, tai pas mane auga jos dukra ir anuke - nuostabios rozes.. Tikrai negaliu peikti Ir nesakau, kad lietuviskos prastesnes..
Labai gražios Jūsų rožės. Sutinku su jumis visu 100%, manau kiekvienas nori nupirkti pigiau ir nori geros kokybės, Bet kartais taip nebūna tai ir popinamės kaip su vaikais. Aš iš Dailos ir Janio jau 3 metai kaip perku rožes, ir per tuos metus visokių buvo ir silpnesnių ir stipresnių ir auga jos skirtingai, bet tikrai nesakau kad jų rožės negeros ar kokios kitokios. Tokiam versle visko pasitaiko. Bet per savo praktiką tikrai galiu pasakyti, kad nuo sodinuko kokybės labai priklauso jo augimas ,žydėjimas, atsparumas ligoms. Lietuvoje man patogiausia pirkti iš sibirkos rožyno.
QUOTE(kice @ 2014 01 19, 19:16)
Matot, ponios, visokiu zmoniu yra. . Kam labai svarbu maza kaina - pirks pigesni augaliuka ir ilgiau popins, kas sau gali leisti moketi brangiau - ieskos geros kokybes.. Negalima smerkti nei vienu nei kitu - kur kam patogiau, ten tie ir perka..
Nuostabios rožės Iš tiesų, tai gera, atspari rožė. Berods Flammentanz vadinasi. Anksčiau mūsų krašte daug kas augino, dar ir dabar matyti. Praeitą vasarą paėmiau šakelių šitos rožės iš savo mamos ir pavyko vieną įšaknydinti Palikau tą mažiukę žiemoti lauke, tikiuosi, kad išgyvens, nes pridengiau, jei nušals, šaknydinsiu kitą. Jos man
QUOTE(AŠMAMA @ 2014 01 19, 19:19)
Latviai visada buvo ir bus geresni rožių žinovai,jų praktika dešimtečiais skaičiuojama ir sakykite Jūs ką norit.
100% pritariu, nes ne viena latviška rožė tėviškėje jau virš 30 m. auga, o kurios buvo pirktos iš lietuvių, seniai visos iššąlusios. Ir dabar esu pirkusi vieną ir kitą rožę pas LT augintojus - ne toks augimas ir tiek, todėl stengiuosi pirkti tik iš latvių rožininkų. Tuo labiau, kad kai kurie lietuviai tokias kainas "užlaužę", kad AŠMAMA draugiškai pasisiūlė parvežti rožių iš Latvijos, o gavosi pikta diskusija Pati augalus siunčiuosi iš užsienio ir žinau, kad jų kokybė ne visada būna labai gera, bet ir kaina yra mažesnė......
Todėl pirkime augaliukus pagal savo poreikius ir galimybes ir gal užtenka ginčų , geriau padiskutuokite apie norimas įsigyti rožių veisles