Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 12 31, 14:30)
maximose pardavinėjamos kambarinės rožės, kurioms ir priklauso augti ir žydėti kambariuose. Meta lapus, džiūsta, krenta pumpurai todėėėėl, kad sąlygos skiriasi bei transporto kaštams sumažint naudojamos durpės. Nusipirkus ar gavus dovanų būtina persodint į normalų substratą ir sėkmingai toliau auginti vazonėlyje. Reikalui esant galima ir patręšti kambarinėms žydinčioms gėlėms skirtomis trąšomis. Vat  bigsmile.gif

o tai i lauka jos nebus galima pasodinti pavasari? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ir_mute227 @ 2013 12 31, 13:49)
o tai i lauka jos nebus galima pasodinti pavasari? unsure.gif

Galima jas pavasarį pasodinti gėlyne ir žiemoja jos gerai. Tik auga didesnės nei vazonėliuose buvo. Pati išbandžiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 12 31, 15:36)
Galima jas pavasarį pasodinti gėlyne ir žiemoja jos gerai. Tik auga didesnės nei vazonėliuose buvo. Pati išbandžiau  mirksiukas.gif

na va taip as ir galvojau smile.gif aciu uz patarimus:)
Atsakyti
QUOTE(ir_mute227 @ 2013 12 31, 17:03)
na va taip as ir galvojau smile.gif aciu uz patarimus:)

Gyvena, gyvena lauke. Ir net labai neblogai įsikabina, žiemoja.
Kaip kambarinis augalas rožė tik labai ribotą laiką gali būti - jai vis tik lauko reikia.
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 12 31, 13:28)
O mano roziu pumpureliai kai kurie jau issproge. Nezinau ka daryti.  doh.gif Jos vazonuose balkonan isnestos buvo pries salcius. O jei as jas apdengciau, kad tamsu butu? Gal tada jos nenores augti? O gal apgeneti reikia (rudeni as to nedariau)?

manau galima kazkuom uztamsinti. pas mane rozes lauke apkutotos, kai dauguma pradejo skustis, kad sprogsta- ejau savuju patikrint- pumpuriukai patys tie kaip tik ziemojimui.... vadinasi pristabdzius apsvietima jos nelabai skuba sprogti.
QUOTE(tyli upė @ 2013 12 31, 16:07)
Gyvena, gyvena lauke. Ir net labai neblogai įsikabina, žiemoja.
Kaip kambarinis augalas rožė tik labai ribotą laiką gali būti - jai vis tik lauko reikia.

ne tiek lauko reikia, kiek ramybes periodo. kaip bonsams. nemiegojes augalas ilgai negyvena, nuskursta- bet tiek kazkada isskaiciau neto platybese.
dar kyla mintis, kad tos mini rozes ir taip neilgaamzes g.gif kiek teko girdet is jas auginusiu- pora metu lauke isodintos bujoja, o paskui staiga uzsilenkia. bus proga pastiktint ar tikrai- nes jau dvi vasaros jos pas mane zydejo. kazin kaip seksis treciaja g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 12 31, 15:13)

dar kyla mintis, kad tos mini rozes ir taip neilgaamzes g.gif kiek teko girdet is jas auginusiu- pora metu lauke isodintos bujoja, o paskui staiga uzsilenkia. bus proga pastiktint ar tikrai- nes jau dvi vasaros jos pas mane zydejo. kazin kaip seksis treciaja g.gif

Pas mane jau penki metai auga ir žydi smile.gif
Atsakyti
Kretingos rajone miniukės ~ 20 metų jau auga 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Planuoju mini rozyneli ir reikia patarimo ar suderinamos sios rozes. Novalis, Angela, First Lady, Goldstern, Golden celebration, Jubilee celebration. Tik Novalis sodinciau 2vnt., o kitu po 1 ir sodinama butu vienoje eileje. Dar sodinciau rasakilu, salaviju,levandu. Kokia tvarka jas isdestyti, kad spalviskai deretu? Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 12 31, 15:13)

Pas mano mamą kolektyviniam sode 10 metų jos žydėjo, kol kažkas pavogė vieną pavasarį - radom tik duobę toj vietoj sad.gif

Aš savo rožes prieš Kalėdas apdėjau eglišakiais, vis tikėjausi šalčių, kaip nėr tų šalčių, taip nėr, tai tikiuosi, kad nesušus mano grožybės po eglišakių kailiniais.

Ir pamažu renkuosi naujas rožes iš Sibirkos tinklalapio, vis įsisergu rožlige, noris daugiau biggrin.gif Visada galvojau, kad rožes labai lepios, bet kai pradėjau sodininkaut supratau, kad man kur kas prasčiau sekasi su vienmetėmis gėlėmis, kurias nuolat reikia tręšt, ravėt ir laistyt negu rožėmis biggrin.gif
Atsakyti
O tų "miniukių" rožyčių taip ir lieka smulkūs žiedai ar kaip?
Iš anksto dėkinga komentavusioms 4u.gif
Atsakyti
Merginos,o iš kur perkate sodinukus,turiu mintį rūšinius?Buvau užsukus į Elijošaičių rožyną,bet elektroninis paštas neveikia,gal pasiūlysite ką nors ,ne turgų ir ne maxsimą
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 01 09, 10:00)
O tų "miniukių" rožyčių taip ir lieka smulkūs žiedai ar kaip?
Iš anksto dėkinga komentavusioms  4u.gif

man jos uzaugo 3 kart didesnes nei perkam vazonelyje ir ziedu dydis tikrai didesnis buna, manau dar viskas nuo prieziuros priklauso..
Atsakyti