Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 12

Ūglius reikia saugoti, jei žydi ant antramečių, kitais atvejais - sniegas geriausia medžiaga. Voblut, žiemą su savo pasiutmergėmis sniego bunkerius pasidarykit, pamatysit, kaip viduj ten šilta biggrin.gif Štai, jei nėra sniego ir košia vėjai, tuomet tikrai nekas. Tiesa, jei buvo dėti sausi šiaudai, tai jie neturėtų drėgmės praleist, šiaudiniai-nendriniai stogai juk nepraleidžia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 12 11, 18:59)
Ūglius reikia saugoti, jei žydi ant antramečių, kitais atvejais - sniegas geriausia medžiaga. Voblut, žiemą su savo pasiutmergėmis sniego bunkerius pasidarykit, pamatysit, kaip viduj ten šilta  biggrin.gif Štai, jei nėra sniego ir košia vėjai, tuomet tikrai nekas. Tiesa, jei buvo dėti sausi šiaudai, tai jie neturėtų drėgmės praleist, šiaudiniai-nendriniai stogai juk nepraleidžia  mirksiukas.gif

ne siaudai, o sienas pas mane. paskutini reisa vejos zoles siltnamyje pradziovinau. tai ten smulkinta vejos zole...siaudu nesiryzau det, nes prastai iskulti- iki salnu ziemkenciai braskese suzele. pabijojau, kad i rozes kokia edri fauna neisimestu...
na ziuresim. neaisku kokia ta ziema bus, jei silta, btai gal ir per siltai apkutojau, bet jei tokia kaip ketverios paskutinios- bus pats tas... svarbu, kad kovas toks marazmatiskas kaip siemet nebutu, kai diena saulej + 20, o naktimis -15 doh.gif
Atsakyti
Savo roziu dar nedengiau - laukiu rimto atsalimo..
Atsakyti
Šiandien apžiūrėjau rožes - pumpurėliai brinksta ,nelabai gerai unsure.gif
Atsakyti
mano pernai vasario mėn su tokiais užšalė, tikrai kad negerai
Atsakyti
o pas mane jau ugliai neblogi, kazi koks bus kitas sezonas.. turbut suvarges
Atsakyti
greičiausiai
Atsakyti
Sveikos roziu myletojos 4u.gif Su rozemis iki sios dienos neturejau jokiu reikalu,bet si rudeni nusipirkom soda ir labai uzsimaniau ten rozyno,taigi nesulaukus dar pavasario semdien maximoj nusipirkau 2 miniatiurines nukainuotas rozytes.parsiveziau jas namo,persodinau ir nukarpiau ziedus ir pumpurus. ir iskilo man klausimas ar man jas dabar tresti ar ne?pavasari jei tik jos isgyvens aisku,persodinsiu jas sode i dirva ir augs ten . O siaip pavasari zadu nusipirkti normaliu rozyciu,maximines pirkau tik todel,kad buvo nukainuotos ir skaiciau ,kad pasodinus i zeme visai grazios rozes isauga:)
Atsakyti
O mano roziu pumpureliai kai kurie jau issproge. Nezinau ka daryti. doh.gif Jos vazonuose balkonan isnestos buvo pries salcius. O jei as jas apdengciau, kad tamsu butu? Gal tada jos nenores augti? O gal apgeneti reikia (rudeni as to nedariau)?
Atsakyti
QUOTE(ir_mute227 @ 2013 12 31, 12:56)
Sveikos roziu myletojos 4u.gif Su rozemis iki sios dienos neturejau jokiu reikalu,bet si rudeni nusipirkom soda ir labai uzsimaniau ten rozyno,taigi nesulaukus dar pavasario semdien maximoj nusipirkau 2 miniatiurines nukainuotas rozytes.parsiveziau jas namo,persodinau ir nukarpiau ziedus ir pumpurus. ir iskilo man klausimas ar man jas dabar tresti ar ne?pavasari jei tik jos isgyvens aisku,persodinsiu jas sode i dirva ir augs ten . O siaip pavasari zadu nusipirkti normaliu rozyciu,maximines pirkau tik todel,kad buvo nukainuotos ir skaiciau ,kad pasodinus i zeme visai grazios rozes isauga:)

Ir kokiu tikslu jūs dabar norit jas tręšti? doh.gif unsure.gif
Gi žiema, ilsėtis turėtų augalai, geriausiai lauke, bet dabar nėr kaip jų ten ištremti.. tai nekankinkit augaliukų labiau. Persodinot, tai persodinot. Palaukit pavasario ir pamatysit, kas gyvas liks 4u.gif .
O dabar geriausias laikas skaityti, skaityti, skaityti 4u.gif Kad būsimas rožynas (kad ir iš kelių krūmelių) vieną dieną džiugintų 4u.gif

Aš pati gavau gimtadieniui rožę, gruodžio vidury, maximinę.. doh.gif Nu graži labai, bet taip ne laiku, bet ką dabar.. išgyvens, tai išgyvens.. namie skursta, lapus meta.. dar galvoju, gal rizikuot į įstiklintą balkoną tremti apkutojus, bet ten irgi ne pyragai - naktimis kadanors bus minusas, saulėtomis dienomis "Egiptas" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2013 12 31, 13:29)
Ir kokiu tikslu jūs dabar norit jas tręšti?  doh.gif  unsure.gif
Gi žiema, ilsėtis turėtų augalai, geriausiai lauke, bet dabar nėr kaip jų ten ištremti.. tai nekankinkit augaliukų labiau. Persodinot, tai persodinot. Palaukit pavasario ir pamatysit, kas gyvas liks 4u.gif .
O dabar geriausias laikas skaityti, skaityti, skaityti  4u.gif Kad būsimas rožynas (kad ir iš kelių krūmelių) vieną dieną džiugintų 4u.gif

Aš pati gavau gimtadieniui rožę, gruodžio vidury, maximinę.. doh.gif  Nu graži labai, bet taip ne laiku, bet ką dabar.. išgyvens, tai išgyvens.. namie skursta, lapus meta.. dar galvoju, gal rizikuot į įstiklintą balkoną tremti apkutojus, bet ten irgi ne pyragai - naktimis kadanors bus minusas, saulėtomis dienomis "Egiptas"  doh.gif

aciu uz atsakyma:)del tresimo tai taip ir maniau,bet kadangi esu visiskai zalia dar augalu sriti tai uztai ir klausiu:)zodziu reiskia iki pavasario daugiau nuokainuotom rozytem nesigundyti biggrin.gif
Atsakyti
maximose pardavinėjamos kambarinės rožės, kurioms ir priklauso augti ir žydėti kambariuose. Meta lapus, džiūsta, krenta pumpurai todėėėėl, kad sąlygos skiriasi bei transporto kaštams sumažint naudojamos durpės. Nusipirkus ar gavus dovanų būtina persodint į normalų substratą ir sėkmingai toliau auginti vazonėlyje. Reikalui esant galima ir patręšti kambarinėms žydinčioms gėlėms skirtomis trąšomis. Vat bigsmile.gif
Atsakyti