Pas mane tai apkutotos pagal pilna programa: sauso sieno aplink saknis koks sprindis+ apvyniotos keliais sluoksniais agropleveles, ant virsaus lopinelis celofano( kad sienas nesuslaptu prie saknu) ir visa tai prispausta pusu sakomis. plius dar sniego turim kone iki keliu. praktiskai kaip pagalvemis apkamsytos. nu, ziuresiu kaip cia siemet bus, gal kiek geriau nei pernai pernai tai daugiausia man durpes zalos pridare ir tamsus eglisakiai.
QUOTE(vobla @ 2013 12 11, 11:31)
Pas mane tai apkutotos pagal pilna programa: sauso sieno aplink saknis koks sprindis+ apvyniotos keliais sluoksniais agropleveles, ant virsaus lopinelis celofano( kad sienas nesuslaptu prie saknu) ir visa tai prispausta pusu sakomis. plius dar sniego turim kone iki keliu. praktiskai kaip pagalvemis apkamsytos. nu, ziuresiu kaip cia siemet bus, gal kiek geriau nei pernai pernai tai daugiausia man durpes zalos pridare ir tamsus eglisakiai.
Oho, kaip sumuštiakai
O ko eglišakiai blogai buvo? Po durpėmis, lyg sakei, kad pašuto..
Man šiemet vyriškis uždengė, bet tradiciškai, durpėmis ir eglišakiais. Nes pernai kažkaip susimatonijom, eglišakių neparinkom, durpių kažkodėl irgi patingėjom.. dengėm pušų šakom.. ir iššąlo veik visas rožynėlis. Liko sveika tik besidriekiančioji.. kitos apiblusę arba negyvos. O šiemet tai visos dar tokios miniatiūrkos, tai savašaknė viena, kita nespėjusi atsigaivalioti, trečia persodinta iš motulės vargeta.. visos tokios
QUOTE(tyli upė @ 2013 12 11, 10:59)
Oho, kaip sumuštiakai
pas mane dauguma roziu pietinej pusej- nuo tamsiu eglisakiu labai greit nutirpo sniegas ir kovo men. po eglisakem buvo pirtele- tamsi danga - diena ikaisdavo, nakti vel minusas spaude . pusu sakos sviesesnes ir retesnes. praktiskai jomis apsmaigsciau tik tiek, kad vejai agro pleves ir celofano lopinio nenupustu.
Didžiulis blogis dangai celofanus naudoti. O kad nenuskritų darau labai paprastai. Kol dar dirvos nesutraukė šaltukas, sukalam po 3-4 kuoliukus aplink ir kai jau ateina laikas uždengti, prie jų pririšu eglišakius, pušašakius ar kokias astrų šakutes žemyn galva. Kitose strateginėse vietose tik sniego užverčiu tiek, kiek rankose jėgų yra ( tas yra labai mažai) ir psio.
lapus geriau nuskabyti ir apkarpyti
QUOTE(b.kite @ 2013 12 11, 12:19)
lapus geriau nuskabyti ir apkarpyti
ačiū savaitgalį užsiimsiu.
QUOTE(Merii @ 2013 12 11, 14:14)
ačiū savaitgalį užsiimsiu.
Jūs dar sulaukite bent kelių nuomonių..
Mano galva, nuskabyti reikia tik sergančius lapus, pažeistus, o sveikus palikti.. kam juos skabyti, jeigu jie linkę peržiemoti.. pavasarį sutvarkysit "šukuosenas"
laba diena , turiu toki roziu kruma vazonelyje kambary , sakykite kaip man ji issaugoti ?
QUOTE(tyli upė @ 2013 12 11, 12:18)
Jūs dar sulaukite bent kelių nuomonių..
Mano galva, nuskabyti reikia tik sergančius lapus, pažeistus, o sveikus palikti.. kam juos skabyti, jeigu jie linkę peržiemoti.. pavasarį sutvarkysit "šukuosenas"
o kokiu roziu lapai perziemoja?? dar tokiu neteko girdeti, juk kiekviena pavasari isleidzia naujus, kas buna rudeni nenuimta tai pavasari visvien jie nukrenta.
gal ko as nezinau
QUOTE(b.kite @ 2013 12 11, 15:39)
o kokiu roziu lapai perziemoja?? dar tokiu neteko girdeti, juk kiekviena pavasari isleidzia naujus, kas buna rudeni nenuimta tai pavasari visvien jie nukrenta.
gal ko as nezinau
gal ko as nezinau
Besidriekianti tikrai kaip koks visžalis su visais lapais peržiemojo ir nieko nenumetė .
Mažai aš patirties turiu, kad atsakyti profesionaliai, bet ir kitos lyg ne visus lapus numeta.. tai, kam juos drąskyti..? Pavasarį, kai apkarpai negyvas ir kt. nereikalingas šakas, sussirenki nukritusius lapus, ar ne?
Mistika man su tais apkasimais sniegu, kur ne viena čia mini kaip pagrindinį rožių "apšiltinimą".. o, kas, jei žiema šalta, bet besniegė pasitaikys?
Man pernai nušalė net po pušiašakėm ir sniego kalnais, natūraliais, tai aš bijočiau pasitikėti tik krituliais
Žinau, kad diskutuota ir kiekviena turi savo patirtis, bet vat klausimas iškilo, kas, jeigu tikrai bus šalta besniegė žiema..?
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 12 11, 12:17)
Didžiulis blogis dangai celofanus naudoti. O kad nenuskritų darau labai paprastai. Kol dar dirvos nesutraukė šaltukas, sukalam po 3-4 kuoliukus aplink ir kai jau ateina laikas uždengti, prie jų pririšu eglišakius, pušašakius ar kokias astrų šakutes žemyn galva. Kitose strateginėse vietose tik sniego užverčiu tiek, kiek rankose jėgų yra ( tas yra labai mažai) ir psio.
zinok dejau labai apgalvotai ir mazai. tik tiek, kad is virsaus nelytu- dariau tokias ale stogines- namelius. palikau labai gera ventiliacija sonuose. nenorejau, kad suslaptu aplink saknis sudetas sausas sienas, nes jei sulips i gniuzula bus tas pats kas slapios durpes. vel suaizes ir susprogines sakeliu zieve...
Papildyta:
QUOTE(tyli upė @ 2013 12 11, 15:06)
Mistika man su tais apkasimais sniegu, kur ne viena čia mini kaip pagrindinį rožių "apšiltinimą".. o, kas, jei žiema šalta, bet besniegė pasitaikys?
Man pernai nušalė net po pušiašakėm ir sniego kalnais, natūraliais, tai aš bijočiau pasitikėti tik krituliais
Žinau, kad diskutuota ir kiekviena turi savo patirtis, bet vat klausimas iškilo, kas, jeigu tikrai bus šalta besniegė žiema..?
Kad damos is SM skirtingose Lietuvos vietose gyvena ir klimatines salygos gali labai skirtis. man toks uzpylimas tik sniegu butu viso gero rozytems. ketverius metus cia jau gyvenu ir visus ketverius metus ziema temperatura musu kaime pakrinta zemiau -30. pirma ziema -32 buvo kazkas tokio. Atrakcija, sudejom kruva termometru, fotkinom, dieds i Lietryti siunte. kitomis ziemomis jau -36 nebestebino o dar pridet , kad pas mane ant lauko pliko vejai skersai isilgai kosia, tai dar pora lapsniu numesti...
kur nors kolektyviniuose soduose prie Kauno mariu, kur dar marios siluma akumulioja, kur soduose tankus uzstatymas ir veju ner- gali ir uztekti keliu rieskuciu sniego.