Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(vi_ @ 2013 10 04, 12:03)

Vakar palei savivaldybę (Vilniaus) valdiškoje klomboje įžiūrėjau patagonines verbenas. Seniau dar smilgas minėjau... Gal kartais katra iš jūsų ten įsidarbinusi pluša? Ar tiesiog kažkas savivaldybės stiklainyje SM atidžiai skaito... smile.gif

o gal naturaliai tauta samoningeja- pamazu isaugame is broliuku/ledinuku/petuniju amziaus? nes skaityk, vartyk ka tik nori, jei geliu ukiai reikiamos mesos nepriaugins- vis tiek snipstas gausis. vadinasi ir gelininkyste plecia/keicia savo asortimenta...
Atsakyti
Jei logikai naudojam istorinius faktus, tai niekas niekada nestovi vietoj. Tarsi spiralė sukasi. Buvo ledinukų, šalavijų periodas, atėjo daugiamečių ( beje, dabartinis vaizdas ne visus praeivius džiugina. Per dideli ir per daug kardinalūs pokyčiai. Pripras smile.gif ). Ateis naujos kartos ir vėl kažkas atras vienmetes, naujai.

Nebijo tie bijūnai persodinimo. Pirmus kelis sezonus mažiau žydės. Tik tiek.
Atsakyti
Nebijo, tai nebijo, varysiu vogt, ka ten vogt, augalo gelbet, vis tiek isniekintas guli 4u.gif Man vis dar maza, turiu pati tris krumus doh.gif Butu ploto, skaiciuojamo ha, tai butu galima daug ko prisodint, o dabar tenka arais apsiriboti.
vi, dar nieko nedariau, ten ne namas, o ukinis buves blush2.gif namukas visai salia 4u.gif Sirgau, dabar vaikai, tai nera kada su augalais, bet hortenzijos keliaus is ten i kita sklypa, kuris yra mums uz tvoros ir musu, tai galesiu ten grozetis, o vietoj tu galvoju apie tris pentinius, melynus, bet jie gyvates auksti auga, gali stoga pasiekt doh.gif Nors kazkur skaiciau, kad dabar ir zemesniu yra isvesta, man jie nieko, tik kazkada esu auginusi, beda buvo viena, jog labai kotai netvirti, luzta po lietaus ar vejo.....Dar minciu turiu siurkscialapi saulaki pasodint, bet bijau per daug geltonos, nes rudbekiju nekliudysiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 04, 13:39)
Butu ploto, skaiciuojamo ha, tai butu galima daug ko prisodint, o dabar tenka arais apsiriboti.

o man dabar uzejes periodas, kai noriu nebe visko, o kazko labai konkretaus. tiesiog visas gelininkavimas nuejo dviem kryptimis: viena- kai bandau isgauti vaizda su tais augalais, su kuriais jau per laika susipazinau, ir kita- kai ieskau konkreciu man patikusiu augalu ir kuriu ju bandymu poligona idant susipazinciau. atsirado net svarstytinu augalu ar ju isvis as benoriu, nes nematau kur pas save pritaikyti...
jau matyt baigesi tas periodas, kad bile gele ir tempiu pas save biggrin.gif
Atsakyti
gal kas patars, ar verta žiemą ar iš rudens pasisėt į dėžutes rūtas. Bėda tame, kad pasėtas tiesiai į dirvą jas vis užgožia žolės, ar nusimina. noriu jomis apkantuoti kai kurias vietas, ir kokių 20 m norimo bordiūro vietoj styro gal 10 sprindinių nelaimėlių, išgyvenusių per poros metų sėjimus. Ar rūtas apskritai sėja į dėžutes g.gif daigelius pavasarį išsodinčiau jau paūgėjusius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 04 spalio 2013 - 14:20
QUOTE(Paladė @ 2013 10 04, 15:19)
gal kas patars, ar verta žiemą ar iš rudens pasisėt į dėžutes rūtas. Bėda tame, kad pasėtas tiesiai į dirvą jas vis užgožia žolės, ar nusimina. noriu jomis apkantuoti kai kurias vietas,  ir kokių 20 m norimo bordiūro vietoj styro gal 10 sprindinių nelaimėlių, išgyvenusių per poros metų sėjimus.  Ar rūtas apskritai sėja į dėžutes  g.gif daigelius pavasarį išsodinčiau jau paūgėjusius.

Pirmas sėjau į dëžutę. Dabar jau nereikia to daryt. Užtenka palikti žiedynus, pavasarį labaaaaai daaaaug daigų. Be to, maniškė Mama-Rüta rimtai tik dėl dukros auginama, kad prireikus nereiktų ieškot ir auga tokioj vietoj, kur tik du kartus per metus įkeliu koją. Tai štai, auga, sakykim todėl, kad užimtų laisvą vietą vietoj piktžolių, turi progą užsisėti, nėra kam užgošti.

Jei lyginti su sėjimu, iš vieno pokučio tik 6 daigelius turėjau, pavasarį nuraviu tankią pievelę. Tai siūlyčiau išskirti daržo kampelį ir sėti iš rudens arba palaukti pavasario ir atiduočiau saviškės vaikus mirksiukas.gif
Atsakyti
Aha as irgi maciau, kaip nuo senes rutos prisiseja nauju rutyciu, pastebejimas vyko kapinese, ten nuo vieno kapo, kur auga sena ruta, prisiseja daug mazyciu, ten jos vos ne kaip piktzoles 4u.gif
vobla, man, jauciu, niekada nebus maza augalu tu, kuriu as neturiu, amzinai einu i parduotuves pasiziuresti, ar nera nuokainotu gerybiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 04, 16:50)
Pirmas sėjau į dëžutę. Dabar jau nereikia to daryt. Užtenka palikti žiedynus, pavasarį labaaaaai daaaaug daigų. Be to, maniškė Mama-Rüta rimtai tik dėl dukros auginama, kad prireikus nereiktų ieškot ir auga tokioj vietoj, kur tik du kartus per metus įkeliu koją. Tai štai, auga, sakykim todėl, kad užimtų laisvą vietą vietoj piktžolių, turi progą užsisėti, nėra kam užgošti.

Jei lyginti su sėjimu, iš vieno pokučio tik 6 daigelius turėjau, pavasarį nuraviu tankią pievelę. Tai siūlyčiau išskirti daržo kampelį ir sėti iš rudens arba palaukti pavasario ir atiduočiau saviškės vaikus  mirksiukas.gif

Gaudvilė jau baugina mane, reikės ir man sėti rūtas doh.gif , kad nereiktų ieškoti
Atsakyti
user posted image

pirmam plane silokai
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 10 04, 11:03)
Vakar palei savivaldybę (Vilniaus) valdiškoje klomboje įžiūrėjau patagonines verbenas. Seniau dar smilgas minėjau... Gal kartais katra iš jūsų ten įsidarbinusi pluša? Ar tiesiog kažkas savivaldybės stiklainyje SM atidžiai skaito... smile.gif

Kaip smagu girdėti! Prieš keletą savaičių buvau Švedijoje, ne viename mieste, tai turbūt nė vieno želdyno be šen ir ten styrančių patagoninės verbenos galvučių nebuvo wub.gif
o, beje, apie česnakus... Rodos, ir skaitau temą nuo-iki, ir kitus tekstelius internete, bet daug kas liko neaišku, o būtent – iškasinėjimas. Pirma klausimo dalis: jei užsipirkau mandresnių tulpių svogūnėlių, ir prieš savaitę susodinau (žemė molinga, įterpinėjau smėlio), tai kada man juos reikėtų pirmąkart iškasti, jei noriu jų neprarasti? Vienur skaičiau „tulpės kasamos kasmet sudžiūvus lapams“, ant „Žalios stotelės“ etiketės – „kas ketverius metus“... Brr, aš čia naujokė ir... žioplinėju blush2.gif
Ir pagrindinė klausimo dalis: labai myliu česnakus, tad patuštinau kišenes (brangininkė ta Švedija) su sąlyga, kad tai „ne vienadienė“ investicija. Pirkau česnakų svogūnėlius (rinkausi pagal spalvą), o dabar misliju, kad jie labai maži, vos 1 cm skersmens... Ar žydi tokie pirmais metais? Ir nesusivokiu, tai kokia gi jų priežiūra nužydėjus?! Tokie:
http://www.jparkers....allium-azureum/
http://www.tulipworl...apolitanum.html

Papildyta:
ot, tai... špyga taukuota, nudžiugino mane allium neapolitanum su 7 zona... http://davesgarden.c...s/pf/go/2771/#b
o gi jau pirkau pasigooglinusi, radusi šalia „hardy perennial“ (niekad nebūčiau pamaniusi, kad „hardy“ – tai 7 zona http://www.gardeners...anum/3031.html) !!!
einu, suvalgysiu juos iš piktumo angel_sadangel.gif
Atsakyti
Sveikos, ar patagoninės verbenos sėklų galima įsigyti Lietuvoje, ar siunčiatės.Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 10 05, 23:48)
Sveikos, ar patagoninės verbenos sėklų galima įsigyti Lietuvoje, ar siunčiatės.Ačiū

galima iš čia - man puikiai sudygo
http://www.e-seklos....bena_purple_top
Atsakyti