Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(smth1 @ 2013 09 27, 09:49)
Siulyciau atsipalaiduoti ir vadovautis sveiku protu:) Apie viska- obuolius, salierus ir lelijas rasoma informacija skirta 'tobuliausiam atvejui'. Jei nori didelio derliaus, paciu didziausiu ir ryskiausiu ziedu ir tarytum nieko daugiau nesodini ir gyvenime neveiki tik lauki to DIDZIAUSIO ir geriausio. Taip kad, isijunkime kritiska prota ir pirmyn, sodinkite jus tuos svogunus ir nesukite sau galvos del smulkmenu.

Bala nematė to geriausio rezultato, ne dėl jo čia pergyvenu. Man svarbu bent jau nepražudyti augaliukų. Šį savaitgalį pas juos nevykstu, o vyksiu tik orams atšilus. Tai gali atsitikti ir po poros savaičių. Nebus dar per vėlu česnakams/lelijoms? Spalio vidurio rekomenduojama pradžia juk nepavadinsi...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 27, 13:38)
Spalio vidurio rekomenduojama pradžia juk nepavadinsi...

reiktų įsidėmėt, kad laikas čia iš senų senovės nurodomas vis tas pats, nesukant galvos. Realiai pagal temperatūrą reikia žiūrėt. Pvz., jau nežinau kiek metų yra tendencija atvėsti orams tik lapkričio mėn vidury ar normali žiema ateina tik po Naujų metų. O tokiems česnakams, lelijoms sodinti reikia bent kelių savaičių iki tikro minuso. Tam, kad spėtų šaknis išleist, bet tuo vegetacija trumpam ir sustotų. Beje, tikrai ne kartą buvo minėta, jog tulpių, narcizų, hiacintų, krokų svogūnėlius sodino ir per atlydžius.

O šiaip svogūninių sodinimo mažos gudrybės yra tikrai mažytės. Pasiskaičiuoti pagal svogūno dydį gylį, dar šiek tiek giliau kompostinės žemės galima įmaišyt, tuomet daryti smėlio pagalvę ir užversti. Šaknys gaus maistinių medžiagų, o smėlio filtras lietingu periodu neleis atsirasti puviniams.
Atsakyti
Geras bigsmile.gif Apie smelio filtra pirma karta girdziu, nors jau atrode, kad apie tulpiu sodinima raso net kulinariniuose zurnaliukuose lotuliukas.gif Reikes pabadyt, bet labai jau zaidimas gaunasi, o pas mane svoguniniu marios doh.gif Bet jos labai patinka, pavasi dar niekas labai nezydi, o pas mane pilnas gelynas visokiu geriu wub.gif
Atsakyti
Staiga susivokiau, kad manes laukia geras kibiras ivairaus kalibro tulpiu doh.gif buciau beveik pramiegojus su tuo kibiru iki pavasario doh.gif
Atsakyti
Aplankiau šian gėlynus, tai tik kelios melsvės patižo. Astrai žydi gražiausiai wub.gif ( tokie pat kaip čia ). Šiurkščialapis astras 'Alma Poetschke' jau pradėjo, bet visas gražumas bus kiek vėliau.
Atsakyti
Ačiū, Dovilė, už auksines mintis. Tik dėl smėlio pagalvės lelijoms prašyčiau patikslinti. Ar teisingai supratau, kad apačioje galima dėti, tarkim, tą mano pirktinį puveningą gruntą, tada reikiamame gylyje ant jo tupdyti svogūną ir viską užversti smėliu?
Šiaip jau internete dėl tų lelijų prisikaičiau daug prieštaringų rekomendacijų. Vieni pataria vis papurenti paviršinę dirvą, kiti gi griežtai draudžia tai daryti. Aš tai esu papurenimų mėgėja... O kaip yra geriau?

Dar noriu Schizachyrium scoparium turėtojas paklausti – tai kada tas jųjų spalvotasis grožis turėtų pasirodyti? Prieš savaitę jos buvo žalios it rūta... Gal ir netikusi foto šiam reikalui, tačiau už soruolės būtent 5 šiais metais sodintos šizos ir staiposi... Žiedynai itin neįspūdingi. Bet gal dar per anksti įspūdžiams?

user posted image

Atsakyti
vi prasneko apie rutas ir man toks kvailas klausimas kilo, daug kas jas auginate????As tai neturiu.....O kodel ir pati nezinau g.gif
Atsakyti
Dukrų namie turint reikalingos ir rūtos daržely, auginu biggrin.gif

Vi_, geriau, kad visas svogūnėlis smėly ar smulkiam žvyre būtų, kelių cm ant dugno pilnai užtenka. O kas dėl purenimo, tai toks procesas vyksta 5-7cm gyly, svogūneliai jau ir pirmą sezoną giliau būna. Vėliau, jei nebuvo sodinti į tas spec dėžutes, tai ir keliauja vis gylyn.

Na, ir mažas pavyzdys: Eurogėlių kieme bele kaip augo, auga lelijos. Kas nors kartą lankėsi, žino, kokia ten Šaraškino kontora. Na, ir nieko joms, žydi tose sulaukėjusiose džiunglėse.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 28, 15:41)
Astrai žydi gražiausiai  wub.gif ( tokie pat kaip čia ).

aš irgi iš lysvės- nyroviau vijokliukus, aptvarkiau paparčius, heuceras, visi kiti gražiai stybso. Vat šitie pas mane žemi skaitosi, bet dar iki žydėjimo tai uiiii kiek trūksta- tik pumpuriukai dar pas mane, žiedai ant vėlinių tik būna. Man jų spalva labai labai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
man tai rutos negrazios blush2.gif . ir kvapas nepatinka ir apsidegint bijau. net minties tokios neturejau. bet pamenu mociutes sesuo gelyno bordiuruose ja augindavo- tokia mini gyvatvore...
-----------
turiu kruva pentiniu pasisesjusi siltnamyje. vis zadejau iskelti lauka, bet taip ir nepavyko iki dabar. buciau palikus ziemot ten iki pavasario, bet dabar nezinau: paprikos paskutinem savaitem apipuole baltasparniai... prie minuso jie lyg ir neisgyvena. bet jei dar gyvens- persimes ant pentiniu g.gif taigis klausimas- kelt man juos toki velu rudeni i nuolatine vieta ar visgi iki pavasario palikt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 28, 16:53)
Dar noriu Schizachyrium scoparium turėtojas paklausti – tai kada tas jųjų spalvotasis grožis turėtų pasirodyti? Prieš savaitę jos buvo žalios it rūta... Gal ir netikusi foto šiam reikalui, tačiau už soruolės būtent 5 šiais metais sodintos šizos ir staiposi... Žiedynai itin neįspūdingi. Bet gal dar per anksti įspūdžiams?

Maniškiai žali, bet ir melvenės dar žalios ir geltonuoti neketina. Gal dar anksti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 28 rugsėjo 2013 - 20:49
QUOTE(vobla @ 2013 09 28, 19:05)
turiu kruva pentiniu pasisesjusi siltnamyje. vis zadejau iskelti lauka, bet taip ir nepavyko iki dabar.  buciau palikus ziemot ten iki pavasario, bet dabar nezinau: paprikos paskutinem savaitem apipuole baltasparniai... prie minuso jie lyg ir neisgyvena. bet jei dar gyvens- persimes ant pentiniu g.gif  taigis klausimas- kelt man juos toki velu rudeni i nuolatine vieta ar visgi iki pavasario palikt? g.gif

Perkelčiau ne dėl baltasparnių, o dėl šiltnamio -žiemą labai greit dingsta drėgmė iš dirvožemio.
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 28, 19:04)
aš irgi iš lysvės- nyroviau vijokliukus, aptvarkiau paparčius, heuceras, visi kiti gražiai stybso. Vat šitie pas mane žemi skaitosi, bet dar iki žydėjimo tai uiiii kiek trūksta- tik pumpuriukai dar pas mane, žiedai ant vėlinių tik būna. Man jų spalva labai labai wub.gif  wub.gif  wub.gif

Mažiukai auga burbuliuku ir nereikia apačios kažkuo kitu dengti mirksiukas.gif
Atsakyti