Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(Vobla @ 2014 04 11, 13:10)
o gi taip numire tema? g.gif  nuostolius skaiciuojam? g.gif
man tai po sios ziemos kazko uzsilenke daug eraicinu unsure.gif  jaunu, antrameciu, kurie siemet turejo buti ''patys tie''. dar niekad taip nebuvo...itariu buvo per sausa, per daug saule degino ir sniego nebuvima kaltinu...

pas mane tas pats nuostolis Eraičinai unsure.gif
user posted image
ir net nesimato gyvybės schmoll.gif

QUOTE(Daisoja @ 2014 04 11, 15:06)
Eraičinams greičiau ne sausa, o šlapia buvo. Kai beveik visa žiema šilta ir šlapia, o po to šaltis be sniego.

drinks_cheers.gif ir aš taip manau

dar netektis Delosperma g.gif
user posted image
Atsakyti
aš kol kas nuostolių dar neskaičiuoju, tikiuosi nebus. Kol kas dar ne viskas atžėlė, visgi dar ankstyvas pavasaris, tai neskubu nurašyti.
berods dar šiltosios žiemos metu rašiau, kad kai kurie astrai pilnai sužėlę ir spėliojau, išgyvens per tuos šalčius, ar ne. tai kol kas nesimato jokių daigelių, bet vis dar tikiuosi, kad dar atžels. blakėžudė, kuri taip pat sausio mėnesį buvo belendanti iš žemės šalčius atlaikė puikiai, ir tas pats sušalęs pumpuras dabar gražiausiai sprogsta. labai laukiu, kada pasirodys gludas 'moonbeam', nes išskirsčiau rudeniop, tai dėl jo išgyvenimo abejonių turiu.
Atsakyti
Viena pažįstama gėlininkė suskaičiavo 35 skirtingų pavadinimų augalus, kuriuos ši žiema sunaikino.
Eraičinas kasmet panašus į šieną pavasarį. O iš vidaus nesimato dygstant žaliuojančio, mėlynuojančio? Sekmadienį atkreipsiu dėmesį į saviškius. Bet galvoju, kad gal bunda, nes būdama sode būčiau pastebėjusi, kad visiškai sunykę..pas mane takelio pakraštys vienu nusodinta, kitas kitokiu..pernai kelis teko išmesti melsvus.
Aš dar kkol kas nepasigedau kažkokio..kai kurie nubus ir iš žemės pasirodys tik gegužės pradžioje, tai kol kas rami..
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 11, 18:34)
dar ankstoka nuostolius skaičiuot, daug augaliukų ir taip vėlai prabunda. Na, o kas labiausiai nuvylė, tai viržiai. Norisi visus mest lauk. Daugiau nuostolių nepastebėjau. Ai, nors ir ne ta tema, ale kaimynės dovanota raganė, niekuo nedengta ir iš rudens nenukarpyta, t.y. žiemojo apsiraizgius metalinį obeliską, sprogsta lapukai ant antramečių ūglių  bigsmile.gif

po sios ziemos pas mane virziai irgi nekaip atrodo. del keliu net abejoju ar gyvi g.gif unsure.gif ir kas keisciausia- prasciau atrodo tie, kur sodinti uzpernai, o pernai dar 5 rudeni sodinau- sitie kur kas geriau atrodo. bet visa ziema juos besniegiam slaite vejas gairino ir saule kepino. kitamet jei taip bus- gal kokia agro pridengsiu g.gif
-----------
O dauguma eraicinu toc kaip NONAMI nuotraukoj- sienas be gyvybes zenklu...
-------------
Gajausiai is po zemiu lenda veronikos. tokiais dideliais kupstais, kad imu nerimaut ar nesistumdys sonais su kitais augalais g.gif unsure.gif nesu ju auginus, patirties neturiu, pernai pavasari sejau, sodinau menkus daigiukus iki rudens sustiprejo ir netgi zydejo. bet tai, kas atzelia po ziemos atrodo galingai unsure.gif kas auginot ivairias veronikas gal galit apie jas papasakot?
dar gasdina ciauduline kraujazole. siaubas kaip isiplete doh.gif lenda lenda visur is po zemiu, net i kitu augalu vidu iaugo.
vienintele tureta monarda, kuri nemaniau, kad augs mano smeletoj sauletoj sausoj dykynej- siemet uzsiplese gal koki kvadratini metra doh.gif
Atsakyti
iš veronikų pasilikau auginti tik Christa ir Christa Bubbele Gum, abi labai labai ilgai žydi, patiko. Tik dėl atželiančio galingumo dar nieko pasakyt negaliu. Prieš kelias savaites nieko blogo nemačiau.

Va, kas labiausiai ir grėsmingiausiai želia, tai astriukas iš Kikos be pavadinimo. Krūmai monstrai cool.gif
Atsakyti
veronikų neturiu, bet veronikūnų turiu poros rūšių, kelių veislių. tai va jie mano džiaugsmas, nežinau ar galėčiau pasakyt kad galingai užsiplėtė, bet tankiai tai tikrai, geros sprindžio plotelyje suskaičiavau daugiau 30 ūglių biggrin.gif o aš baiminausi, kad jie lėtai dauginasi smile.gif

šiemet savo vietos gėlyne laukia, soros ''Shenandoah'', kraujalakės ''Red Thunder'', aster divaricatus, astras ''Coombe Fishacre'', verbena hastata, gumbenė ''Amazon'', veronikūnai ''Diane'', vingiris ''Splendide''.

mugės visur vyksta, kas ką perka? dalinkitės džiaugsmu smile.gif
Atsakyti
perku astranciją „Florence“ smile.gif
pernai tik vieną pasisodinau (kitokią), tai nesupratau jos būdo –
mirė ar šaknis leido. Po žiemos kažkas menkučio atželia...
Gal šiemet labiau pasiseks, o ir kiekį padidinsiu ax.gif

o numirė tai piliarožės. Antri metai būtų buvę...
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2014 04 16, 23:16)
perku astranciją „Florence“ smile.gif
pernai tik vieną pasisodinau (kitokią), tai nesupratau jos būdo –
mirė ar šaknis leido. Po žiemos kažkas menkučio atželia...
Gal šiemet labiau pasiseks, o ir kiekį padidinsiu  ax.gif

turiu tris ''Florence'', šiemet planuoju išskaidyt, kad pasididint kiekį. Gelbėjau kitą astranciją, kuri augo labai netinkamoje vietoje ir turbūt būtų galą gavusi, tai, ką šiemet radau, išskirsčiau ir kol kas susodinau į vazonėlius, atrodo auga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2014 04 17, 00:16)
o numirė tai piliarožės. Antri metai būtų buvę...

šitų ir aš neradau,mano irgi būtų antrametės buvusios
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 04 17, 07:51)
šitų ir aš neradau,mano irgi būtų antrametės buvusios

Piliarožės daugiausia dvimetės ir būna, nors jau yra ir daugiamečių, bet su jom susidurti dar neteko.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti