Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 20:05)
.

Dar paskaitinėjau apie astrus tuos- kodėl jie ten toki žemi? pas mane bordo ir baltas apie 150cm graibosi, šviesenis alyvinis ir iki 2m kartais pavaro, o tas žemaūgis vėlyvukas gražiai melsvai violetinis- iki užpakalio beveik, na api e80cm kažkur, o rašo ūgius mažiukui mano 0,50, aniems 1,20m tik  g.gif  Gal prastoj žemėj link dangaus greičiau skverbiasi  g.gif  Patinka man ši gėlė, tik kad baisiai vėlai pradeda žydėt- dar tik dabar, o baltas ir žemasis dar net nesiskleidžia

nieko nebus. pati turiu suni, kate ir pora mazameciu... per daug rizikinga. dicke jau yra laukuose ta piemeni paciupinejus doh.gif

QUOTE(leliumai @ 2013 09 25, 21:29)
Turėtų pakakti kelis kartus paprašyti - žmonės paprasčiausiai nesusimąsto daržus augindami apie kitų gėlynus. Aš iš pradžių irgi galvojau, kad turi susiprasti, juk mato kur vištos eina, ką daro. Bet pora kartų mandagiai paprašius viskas išsisprendė ir tvorai aplink visą kiemą taupyti neprireikė wink.gif

pas mus dienom zmones vaziuoja i darbus, i Vilniu. ryte isleidzia ir nieks tu gyvunu cia nedaboja. vakare gryze po darbo susigena. taigi nelabai kas mato ka tie gyviai per diena veikia.
pries kelis metus buvo pas mus i kiema piktas gaidys isisukes. tai jau ejau bartis, nes vaikesi vaikus aplink nama. dicke bijojo viena i lauka eiti. ir as bijojau, nes ir mane puldavo. tai pro duris tik grebliu ginkluota iseidavau. kelis kart tuo grebliu ir uzvanot teko biggrin.gif tai va sitas gaidys jau dingo. turbut puode...
-------------
nu astrams turbut jau amba- nebes. iki -6 stuktelejo. puse siltnamio ( kita puse spejau nuskint) saldytu pomidoru. vos dantu neissilauziau bandydama atsikasti.
apie maloniai praleista laika skutant masina isvis patyliu ph34r.gif
Atsakyti
O kam šaldytus pomidorus valgyt? Atšildau paprastai g.gif

Ir kam tylėti, kentėt, jei svetimi gyvūnai nėra prižiūrimi. Beje, yra kilnojami aptvarai ir ... gyvūnų laikymo taisyklės g.gif

Astrai, jei prieš tai nebuvo auginti šiltnamy, neturėtų nuambuoti. Jau realiai matosi? Turėtų matytis, kažkodėl netikiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 09 25, 19:55)
Kur gyvenat,

zanavykijos sostinėj 4u.gif ai, košės nevirsiu, dar mutuos į aukštaūgius vdrug tai reiks šniurpščiot paskui cool.gif reikia dabar padoriai anuos turimus mutantus pasidauginus susisodint pagal viziją, dviejų rūšių jau padoriai turiu plantacijom, dar baltus ir randonus reik augint ir augint, bet jie sparčiai plinta, bent bordo puokštės įspūdingos. Kažin kas gyvo liko po šianakt, pas mus nulis buvo net 8 ryto, ačiū mb, kad mašiną pastatė taip, kad iš pat ryto saulytė ant jos šviestų, tai ledukus lengvai nubraukiau ir viskas
user posted image
user posted image
ir baltas dar nerodo veidukų
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 26 rugsėjo 2013 - 10:19
Tikrai jau sala, pati sergu, i lauka neinu, taigi maciau gerokai pasalo cimziedos, gaila, buvau is nuokainotu grazius krumelius atauginus doh.gif
Siandien sakysiu vyrui, kad viska namo gabentu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 26, 11:04)
O kam šaldytus pomidorus valgyt? Atšildau paprastai  g.gif

Ir kam tylėti, kentėt, jei svetimi gyvūnai nėra prižiūrimi. Beje, yra kilnojami aptvarai ir ... gyvūnų laikymo taisyklės  g.gif

Astrai, jei prieš tai nebuvo auginti šiltnamy, neturėtų nuambuoti. Jau realiai matosi? Turėtų matytis, kažkodėl netikiu  bigsmile.gif

as paragavau, nes nesitikejau, kad jis kiaurai susales doh.gif
----------
neaisku dar su astrais... unsure.gif lyg ir patamsejo lapukai, bet gal praniesiot g.gif vienais metais man jie taip isrnespejo prazysti- nukando ansktyva salna.
bet daug kas kas gyva stovi jau juoda- kanai, serenciai, mongoldai subliuro. visokios galinsogos darze pavirto i kose biggrin.gif . juodi , suglebe stovi ir ciliu krumai( derliu spejau nuimt).
Atsakyti
Kaip nevienodai salnos duksta, pas mane astrai neliesti, bet jie nekilmingi blush2.gif Serenciai, kanai, zydrunai dar laiko fronta, tik va jurginus patvory nutvere jau salna. Keista, kad palangej cimziedas pagavo g.gif
Nukainotos hortenzijos irgi laikosi thumbup.gif
Atsakyti
sakyč, net į gerą toks posūkis: ne per vieną dieną žiema atėjo biggrin.gif Kanų ir jurginų šakniagumbiams bus laiko susitvarkyti. Serenčių, cimžiedų nereiks kapoti iš šalčio sutrauktos dirvos. Medžių lapai greičiau nukris ir mažiau grėbliu mosikuotis reiks.

Žodžiu, smagu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 26, 13:39)
sakyč, net į gerą toks posūkis: ne per vieną dieną žiema atėjo  biggrin.gif Kanų ir jurginų šakniagumbiams bus laiko susitvarkyti. Serenčių, cimžiedų nereiks kapoti iš šalčio sutrauktos dirvos. Medžių lapai greičiau nukris ir mažiau grėbliu mosikuotis reiks.

Žodžiu, smagu  bigsmile.gif

lotuliukas.gif superinis pozityvas
Atsakyti
Jau įsibėgėjęs rudeninių darbų metas, tad baisu kažką pražiopsoti... Kai pas mylimą augalyną nuvyksti kas 2-3 savaites, rizikuoji kažką padaryti per anksti arba per vėlai. Turiu persodinti lelijas ir sukaišioti gvardiją česnakų. Abu augaliukus rekomenduojama sodinti/persodinti rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje. Čia matyt tas laikas, kai vidutinė paros temperatūra nustoja kilti aukščiau 10 laipsnių. Bent jau dėl lelijų, skaičiau, būtent šis faktas groja. Dabar jau nekyla, tik neaišku, ar gerai, jei pasodinus naktimis kiaurą savaitę minusuos? O taip bus kitą savaitę... Kaip manot?

Apie lelijų sodinimą šiandien paskaičiau... tai pasidarė neramu dėl savo gebėjimų perprasti/prisijaukinti šį augaliuką. Juolab, kad jų turiu 4 ir visus noname‘us iš Utenos turgaus. Vieni mėgsta vienokią dirvą, kiti – visai kitokią, o treti – trečiokę... Gi aš sodinau ir sodinsiu visus į priesmėlio/puveningo dirvožemio mišinį. Su gyliais vėl atskira istorija – kiekvienam vis kitokį paduok. Guzą! smile.gif Kai pirkau Utenos turguje, jos buvo skirtingų spalvų, bet šiaip jau vienodos – poaukštės (arti metro), o pakaušyje 3-4 stambūs žiedai. Pas mane pasidarė požemės, o žiedai tai būdavo, kad pasiekdavo ir originalą, tik štukų mažiau. Akivaizdu, kad gyvenimas joms buvo nemielas. Todėl ir susiruošiau persodinti. Tik vat nežinau, ar nuo to joms pagerės. Gal turite kokių patarimų? Iš patirties, priešingos literatūrai... smile.gif

Atsakyti
vi, pas mane tik bobutines lelijos, t.y. tos senosios tigrines ir oranzines blush2.gif , jos tai auga bet kur, tik as ju svoguniukus giliau sodinu nei tulpiu 4u.gif O kazkada dar pas mama auginau baltas grazuoles, bet nepavyko man, kazkas joms netiko, gal molis, dar neseniai radau ju likuciu, atsiveziau pas save, bandziau atgaivinti, bet nebera jau ju.....
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 26, 20:28)
Jau įsibėgėjęs rudeninių darbų metas, tad baisu kažką pražiopsoti... Kai pas mylimą augalyną nuvyksti kas 2-3 savaites, rizikuoji kažką padaryti per anksti arba per vėlai. Turiu persodinti lelijas ir sukaišioti gvardiją česnakų. Abu augaliukus rekomenduojama sodinti/persodinti rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje. Čia matyt tas laikas, kai vidutinė paros temperatūra nustoja kilti aukščiau 10 laipsnių. Bent jau dėl lelijų, skaičiau, būtent šis faktas groja. Dabar jau nekyla, tik neaišku, ar gerai, jei pasodinus naktimis kiaurą savaitę minusuos? O taip bus kitą savaitę... Kaip manot?

Apie lelijų sodinimą šiandien paskaičiau... tai pasidarė neramu dėl savo gebėjimų perprasti/prisijaukinti šį augaliuką. Juolab, kad jų turiu 4 ir visus noname‘us iš Utenos turgaus. Vieni mėgsta vienokią dirvą, kiti – visai kitokią, o treti – trečiokę... Gi aš sodinau ir sodinsiu visus į priesmėlio/puveningo dirvožemio mišinį. Su gyliais vėl atskira istorija – kiekvienam vis kitokį paduok. Guzą! smile.gif Kai pirkau Utenos turguje, jos buvo skirtingų spalvų, bet šiaip jau vienodos – poaukštės (arti metro), o pakaušyje 3-4 stambūs žiedai. Pas mane pasidarė požemės, o žiedai tai būdavo, kad pasiekdavo ir originalą, tik štukų mažiau. Akivaizdu, kad gyvenimas joms buvo nemielas. Todėl ir susiruošiau persodinti. Tik vat nežinau, ar nuo to joms pagerės. Gal turite kokių patarimų? Iš patirties, priešingos literatūrai... smile.gif

Siulyciau atsipalaiduoti ir vadovautis sveiku protu:) Apie viska- obuolius, salierus ir lelijas rasoma informacija skirta 'tobuliausiam atvejui'. Jei nori didelio derliaus, paciu didziausiu ir ryskiausiu ziedu ir tarytum nieko daugiau nesodini ir gyvenime neveiki tik lauki to DIDZIAUSIO ir geriausio. Taip kad, isijunkime kritiska prota ir pirmyn, sodinkite jus tuos svogunus ir nesukite sau galvos del smulkmenu.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 09 27, 10:49)
Siulyciau atsipalaiduoti ir vadovautis sveiku protu:) Apie viska- obuolius, salierus ir lelijas rasoma informacija skirta 'tobuliausiam atvejui'. Jei nori didelio derliaus, paciu didziausiu ir ryskiausiu ziedu ir tarytum nieko daugiau nesodini ir gyvenime neveiki tik lauki to DIDZIAUSIO ir geriausio. Taip kad, isijunkime kritiska prota ir pirmyn, sodinkite jus tuos svogunus ir nesukite sau galvos del smulkmenu.

drinks_cheers.gif Super patarimas
Atsakyti