QUOTE(Adeliutė @ 2014 04 01, 22:06)
Man labai aktualu, ar saulekaitoj labai kentetu baltos astilbes?
mano turimos tai nekenčia, bet tam kad gausiai žydėtų, papildomai laistau per sausras
Aciu,
Laistymas ne problema, bet nesinori, kad del saules zydejimas nukentetu. Planuoju sodinti netoli kokiu dekoratyviniu krumu, medeliu, kad nors kiek seselio gautu. Tada kalnapuses ir kiti spygliuociai nelabai tiktu...Nebent egle, bet nelabai noriu reikia kazko smulkesnio, kazko...pati nezinau ko
Laistymas ne problema, bet nesinori, kad del saules zydejimas nukentetu. Planuoju sodinti netoli kokiu dekoratyviniu krumu, medeliu, kad nors kiek seselio gautu. Tada kalnapuses ir kiti spygliuociai nelabai tiktu...Nebent egle, bet nelabai noriu reikia kazko smulkesnio, kazko...pati nezinau ko
QUOTE(Vobla @ 2014 04 11, 12:10)
o gi taip numire tema? nuostolius skaiciuojam?
man tai po sios ziemos kazko uzsilenke daug eraicinu jaunu, antrameciu, kurie siemet turejo buti ''patys tie''. dar niekad taip nebuvo...itariu buvo per sausa, per daug saule degino ir sniego nebuvima kaltinu...
man tai po sios ziemos kazko uzsilenke daug eraicinu jaunu, antrameciu, kurie siemet turejo buti ''patys tie''. dar niekad taip nebuvo...itariu buvo per sausa, per daug saule degino ir sniego nebuvima kaltinu...
Va...va... Ir aš kaip tik norėjau klausti apie eraičinus. Ir pas mane dingo po žiemos, buvo pirmamečiai. Gal nušąlo? Kaip tada juos paruošti žiemai? Užauginu gražius kupstelius, vasarą net gi žydi, gal neleisti žydėti? Apdengti?
QUOTE(sivita @ 2014 04 11, 12:25)
Va...va... Ir aš kaip tik norėjau klausti apie eraičinus. Ir pas mane dingo po žiemos, buvo pirmamečiai. Gal nušąlo? Kaip tada juos paruošti žiemai? Užauginu gražius kupstelius, vasarą net gi žydi, gal neleisti žydėti? Apdengti?
eraicinus auginu 4 metus. daug ju pas mane, kas keli metai atnaujinu. bet man pirma karta taip lyg siol niekuom nedengdavau, tikrai nesokinedavau.
is pernai rudeni gal 30 ties sodintu irgi kone puse negyvi... na, siti tai maza kas- tiesiog neprigijo, bet va tie, kurie siemet jau turejo but antrameciai- visai sausi kuokstai stovi...
zydet nei vieniems neleidziu, tai turbut ne del to...
Mano nuostoliai - vainikine gaisrena, daugiameciai gvazdikai, daugiam. lobelija ir su klaustuku liatriai....Vargani islindo dailieji auskareliai, bet cia turbut dabartiniu salnu darbas
Pazerkite man sarasiuka daugiameciu, kurios butu nemazesnes nei 2m., jurginai, smidras, miskantas, netinka, jau turiu Daugiamete saulegraza, pentiniai i sarasa itraukti.
Pazerkite man sarasiuka daugiameciu, kurios butu nemazesnes nei 2m., jurginai, smidras, miskantas, netinka, jau turiu Daugiamete saulegraza, pentiniai i sarasa itraukti.
QUOTE(Daisoja @ 2014 04 11, 14:06)
Eraičinams greičiau ne sausa, o šlapia buvo. Kai beveik visa žiema šilta ir šlapia, o po to šaltis be sniego.
nu ne... ruduo labai sausas buvo. pas mane smelis. per ziema tiek issausejo, kad liko kone pelenai, kaip, kad nelaistomam sitnamyje buna. ir veja mano tokia pati- visa nudziuvus. irgi pirmi metai taip. budavo net pelesis uzsideda po sniegu, o siemet- sienu sienas
QUOTE(Adeliutė @ 2014 04 02, 00:48)
Aciu,
Pas mane žemė gan drėgna, tai astilbės saulėje kaip tik geriau atrodo ir žydi. Pavėsy žydi gerokai menkiau. Vienintelis dalykas, tai kaip ir visi kiti augalai, saulėje greičiau nužydi
dar ankstoka nuostolius skaičiuot, daug augaliukų ir taip vėlai prabunda. Na, o kas labiausiai nuvylė, tai viržiai. Norisi visus mest lauk. Daugiau nuostolių nepastebėjau. Ai, nors ir ne ta tema, ale kaimynės dovanota raganė, niekuo nedengta ir iš rudens nenukarpyta, t.y. žiemojo apsiraizgius metalinį obeliską, sprogsta lapukai ant antramečių ūglių