Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(Dalelė @ 2014 03 30, 16:36)

aš kantri, galiu ir užsiauginti nuo 0, jau nemažai augaliukų turiu taip pasiauginus. Pušeles irgi nuo 10cm aukščio smilgelių auginamės- jau apie 150cm graibosi viena kita, bus ir jų ten iškelta, bet dar ne dabar.Žemė ten derlinga, žemė su smėliu, nes gilinta upelio vaga ir užmesti ir išlyginti krantai, bet laidi vandeniui, neužmirksta niekad. Vaizdo noriu- juostos- žalios, margos, žydinčios, ir kad pro ją niekas nevaikščiotų nei žvejot nei spoksot. Hortenzijas esu mačius soduose šiaurinėj namopusėje, atviroj vietoj vėjų pagairėj-nerealaus dydžio tvora gavosi- man tas vaizdas patiktų ir pas mane. Nuo šiaurės vėjų anapus kranto medžiai saugo kažkiek, upelis neplatus, nedidukas sakyčiau, kartais patvinsta, tai tas užliejamas kampas kitaip jau apsiželdintų, visur kitur- kaip sala gaunasi. Dėl budlėjų jau patarė, kad vargs ten, nes išlaužys vėjai, tai ieškosiu joms kito kampo.
Dabar rūpi kaip sėklas daiginti reikės- kitą savaitę jau laukiu atvykstan, šią nesulaukiau kažkaip, tai sakė siųs iš naujo.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 30, 18:55)
aš kantri, galiu ir užsiauginti nuo 0, jau nemažai augaliukų turiu taip pasiauginus. Pušeles irgi nuo 10cm aukščio smilgelių auginamės- jau apie 150cm graibosi viena kita, bus ir jų ten iškelta, bet dar ne dabar.Žemė ten derlinga, žemė su smėliu, nes gilinta upelio vaga ir užmesti ir išlyginti krantai, bet laidi vandeniui, neužmirksta niekad. Vaizdo noriu- juostos- žalios, margos, žydinčios, ir kad pro ją niekas nevaikščiotų nei žvejot nei spoksot. Hortenzijas esu mačius soduose šiaurinėj namopusėje, atviroj vietoj vėjų pagairėj-nerealaus dydžio tvora gavosi- man tas vaizdas patiktų ir pas mane. Nuo šiaurės vėjų anapus kranto medžiai saugo kažkiek, upelis neplatus, nedidukas sakyčiau, kartais patvinsta, tai tas užliejamas kampas kitaip jau apsiželdintų, visur kitur- kaip sala gaunasi. Dėl budlėjų jau patarė, kad vargs ten, nes išlaužys vėjai, tai ieškosiu joms kito kampo.
Dabar rūpi kaip sėklas daiginti reikės- kitą savaitę jau laukiu atvykstan, šią nesulaukiau kažkaip, tai sakė siųs iš naujo.

na čia man rodos jau viskas nuspręsta biggrin.gif , turit kantrybės- daiginkitės, yra noro ir įkvėpimo bandykit, bet aš irgi būsiu prie tų, kur hortenzijų tokiai vietai nesirinkčiau, tuo labiau iš sėklų. aš gyvenu vėjų pagairėje, tai hortenzijas, kad ir kaip jas myliu, iškraustau iš pietinės pusės, ir atviros vėjams vietos, nes vėjas labai gadina ir žiedynus, ir lapus, tragiškai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2014 03 30, 18:31)
Sveikos gėlių mėgėjos.  wub.gif

Merginos, turiu 2 klausimus. blush2.gif HELP

1) Ar galima iš gręžinio tiesiai laistyti vandeniu, ar būtinai turi būti talpa, jam sušilti?  g.gif

Negalima, bet as laistau ir nieko, priprato jie pas mane, tik kas siltnamy auga, turi savo kubila ir is jo laistom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 03 30, 22:59)
Negalima, bet as laistau ir nieko, priprato jie pas mane, tik kas siltnamy auga, turi savo kubila ir is jo laistom mirksiukas.gif

Ir aš laistau.
Atsakyti
dar klausimukas- turiu kampą, kurį kartais užlieja pavasarinio potvynio vanduo. Kas ištvertų toje vietoje. Tenais jau auga melsvės, irisai, žagrenis, daugiametė saulėgrąža, papartis ir ,,štarelis"- smidras ar kaip jį pavadint, nežinau- švelnučiai toki augalai galingomis šaknimis, skinama puokštėms. Kas dar į kaimynystę galėtų pretenduot? nebūtinai žydintis augalas tiktų, gali būti spalvingas šiaip, ne žalias.
Atsakyti
Jei tas vanduo nesušąla į ledą, tai dar galėtų augti astilbės, vingiorykštės, rodžersijos, purienos, baliniai ajerai, dabar būna pirkti gražių rabarbarų.
Atsakyti

ne, ten tik praplaukia ledai ir nuslūgsta, ir tai ne kasmet.
vingiorykštės paprastos auga visai netoli, astilbės- nu visai gera mintis, ačiū. reikės pasidairyt ir į tokius augaliukus. koki rabarbarai? visai įdomu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas turit tokia himalaju gelyte ir zinot, kokia jos prieziura?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 31, 11:16)
ne, ten tik praplaukia ledai ir nuslūgsta, ir tai ne kasmet.
vingiorykštės paprastos auga visai netoli, astilbės- nu visai gera mintis, ačiū. reikės pasidairyt ir į tokius augaliukus. koki rabarbarai? visai įdomu 4u.gif

daugiametes.lt šiemet turi labai gražių rabarbarų. Auginu paprastą dekoratyvinį rabarbarą, tai jis labai pakantus visokioms sąlygoms ir negandoms. Tiesa, ledonešio dar neteko jam pergyventi.
Dar galėtų melsvės ištverti, jų šaknys mėsingos, drėgmės ištroškę. Suželia vėliau po šalnų pavojaus. Tik pradžiai pabandymui nesodinkit brangenybių.
Neparašėt, ar saulėta vieta. Gal ir viendienės tiktų, išskyrus visžales ir pusiau visžales.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 04 01, 15:05)

surašau kas ten jau auga, ir ne pirmas ledonešis- melsvės, daugiametė saulėgrąža, žagrenis, smidras, miskantas, papartis, topinambas. Jau po truputį melsvės lenda, kiti dar nelabai. Irisų šiemet prisodinau. Brangenybių tikrai nesodinu dar,bent ne ten. saulėta vieta, be šešėlių.
viendienės ir tie rabarbarai tikrai gražu. reikės pasidairyt atidžiau ką pasirinkti, kaip tarpusavyje suderinti, kad nebūtų lauko pieva ir džiunglės.
Atsakyti
Sibiriniai vilkdalgiai ko gero puikiausiai jaustųsi tokioje vietoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 04 01, 15:42)
surašau kas ten jau auga, ir ne pirmas ledonešis- melsvės, daugiametė saulėgrąža, žagrenis, smidras, miskantas, papartis, topinambas. Jau po truputį melsvės lenda, kiti dar nelabai.  Irisų šiemet prisodinau. Brangenybių tikrai nesodinu dar,bent ne ten. saulėta vieta, be šešėlių.
viendienės ir tie rabarbarai tikrai gražu. reikės pasidairyt atidžiau ką pasirinkti, kaip tarpusavyje suderinti, kad nebūtų lauko pieva ir džiunglės.

Jei visi šie gėliukai patenkinti, tai turėtų ir kiti pelkių bei pakrančių augalai klestėti.
Pvz. gaurės (Ligularia) (jei šliužai ir sraigės neterorizuoja), juodžolės (dabar yra tokių nuostabių veislių), arunkai, kemerai, raudoklės, šliaužiančios ir ančiasnapės šilingės, rūgtis, burbuliai, rodžersijos.
Atsakyti