Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

Varpinių augalų fanėms. Ne tik motiejukai, bet ir nendriniai dryžučiai, įspūdingo dydžio augalai. smile.gif
http://www.dotnuvosp...niai-motiejukai
Atsakyti
Laba diena,gal dar kas norėtų užsisakyti augaliukų iš
http://cebule-kwiatowe.pl/,aišku jei susidarys kompanija. Susidomėjote, užsukite į Augalai užsakyti įnternetu, puslapį.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 05, 11:38)
Varpinių augalų fanėms. Ne tik motiejukai, bet ir nendriniai dryžučiai, įspūdingo dydžio augalai. smile.gif
http://www.dotnuvosp...niai-motiejukai

Dotnuvos projektuose pašariniai motiejukai „parsiduoda“. Pašariniai nuo dirvinių gerokai skiriasi. Dirviniai – aukštesni ir gražesni. Bet į matricinę pievelę jų neįsileisčiau – okupuotų ir pievelę, ir žemes aplink.
Netikiu, kad žiema jau suvisam išėjo. Gali dar ir pašalti, ir pasnigti. Svarstau, ką daryti su durpių apklotais – nukloti jau ar dar palikti. Jei paliksiu, po izoliaciniu sluoksniu esantys augaliukai gal dar nesupras, kad jau atšilo ir susitūrės nuo per ankstyvo dygimo. Bet gali ir suprasti, o supratę nušusti... O jei nuklosiu, augaliukai (česnakai pagrinde) gali pradėti dygti, o išdygę gali susilaukti ir šaltuko. Kaip jūs manote?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 03 10, 11:57)
Dotnuvos projektuose pašariniai motiejukai „parsiduoda“. Pašariniai nuo dirvinių gerokai skiriasi. Dirviniai – aukštesni ir gražesni. Bet į matricinę pievelę jų neįsileisčiau – okupuotų ir pievelę, ir žemes aplink.
Netikiu, kad žiema jau suvisam išėjo. Gali dar ir pašalti, ir pasnigti. Svarstau, ką daryti su durpių apklotais – nukloti jau ar dar palikti. Jei paliksiu, po izoliaciniu sluoksniu esantys augaliukai gal dar nesupras, kad jau atšilo ir susitūrės nuo per ankstyvo dygimo. Bet gali ir suprasti, o supratę nušusti... O jei nuklosiu, augaliukai (česnakai pagrinde) gali pradėti dygti, o išdygę gali susilaukti ir šaltuko. Kaip jūs manote?

Mano kiemelyje visi svogūniniai jau sudygę, ir česnakai nosytes iškišę po centimentrą kitą. Nebuvau aš jų niekuo uždengusi. Iš tikro nemaža dalis buvo jau sudygę ir prieš didžiuosius šalčius, ir nieko, ištvėrė. Nemanau, kad dar bus labai baisių šalčių. Prognozė vis tiek, kad kovas bus šiltenis nei vidutinis, o vienas kitas laipsnis ar snaigė tikrai nieko nesugadins. Augalai gerokai protingesni ir atsparesni, nei atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 03 10, 10:57)

o aš jau tikiu, ir džiaugiuosi sulaukusi pavasario smile.gif, šiandien jau su šakėmis žemę skvarbiau, o ir gėlynus tuo pačiu apžiūrėjau, tai mano česnakai irgi jau kiša nosis, nieko jiems nenutiks, jei ir naktimis šaltukas dar lankysis, gamta bunda smile.gif
Atsakyti
ne, jei nepakeis- kita savaite gismeteo -11 zada doh.gif pas mane zeme atsilus, viskas urmu is zemes verciasi, sprogsta. nelabai as noreciau to -11 verysad.gif
Atsakyti
Vakar sodinau sibirietiškus vilkdalgius ir juką. Kaži kada ji man pražys. Gavau dovanų biggrin.gif .Vikdalgiai žydri ir balti, o jukosvaikučiai okie 5, viena jau didoka tokia . Va jonažolės krūmas ,tai toks įtarimas, kad nušalė .
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 03 10, 20:08)
ne, jei nepakeis- kita savaite gismeteo -11 zada doh.gif  pas mane zeme atsilus, viskas urmu is zemes verciasi, sprogsta. nelabai as noreciau to -11 verysad.gif

na tai gal šitos prognozės nuramins? http://www.meteo.lt/oru_prognoze.php smile.gif
Atsakyti
aispra ir jot.ka, ačiū, kad atsiliepėte. Užsidėjus gautą info ant omens, vakar trumpam užšokau į sodybą ir durpes nukrapščiau. Palikau tik kokių 3 cm prasklaidytą sluoksnelį būsimam dirvos papurenimui su patręšimu. Česnakai išdygę tik tie, kuriuos pagal rekomendacijas sodinau negiliai, o giliau palaidotų nesimato nė ženklo. Sudygėliai tai nekaip atrodo – kiek apšalę, bet gyvasties dar šiek tiek palikę. Gal užteks... Šiaip jau niekas neskuba kišti nosies iš žemių. Tik karpažolė kiek panekantravo. Apskabiau šluotsmilgėms ir mėlitui apšiurusias šukuosenas, o kitus džiūvėsius palikau stovėti, kad jų pačių kojoms šilčiau būtų. Mat orų pranašautojai žada atšalimą. Bus minuso ir dieną, ir naktį. Užsimena ir apie virš 10 laipsnių šaltuką. sad.gif

Atsakyti
Suaugęs jukos augalas persodintas į naują vietą tais metais tikrai nežydės.
Vilkdalgiai sibiriniai tikėtina, kad jau šiemet.
Jonažolė sprogsta vėlokai, tad dabar panašu, jog ji nušalus. Bet nereikia palaidoti dar jos..tikėtina, kad tai apgaulė. Ji pakankamai kantri.
Atsakyti
vi_, dėl svogūninių tai manau nereikia jaudintis, na ir kas kad nosys išlindę, net ir minusas tokioje jų sudygimo stadijoje didelės žalos nepdarys, tikrai žiedais džiaugsitės.

manosios šluotsmilgės ir lendrūnai jau irgi nukirpti, kitos žolės dar laukia savo eilės.
kadangi pas mane taip pat nusimato nemažai persodinimų, tai planuoju augalus po truputį kasti ir skaidyti, sodinti į vazonėlius, o jau didysis želdinimas matyt vyks etapais, tada kada galėsiu.
Atsakyti
Laba diena, noriu paklausti. Kaip eraičinas turi atrodyti po žiemos? Na, gyvas variantas. Mano kažkoks pilkas šieno kupstelis. Ar jį reikia nukirpti? Skaičiau, kad "pavasarį reikia išpešioti išdžiuvusius lapus". Bet kad jis pats toks visas nekoks.
Atsakyti