Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(Vobla @ 2014 02 24, 08:55)

šiam kartui pasidėjau ant akių makedoninę buožainę, žiognagę ir patagoninę verbeną bigsmile.gif
Atsakyti
va kokios mano knifofijos buvo rugpjūčio mėn
user posted image
ir kokios šiom dienom unsure.gif blush2.gif bet lapus pakilnojus apačioj gražūs,bus pamoka
user posted image
Atsakyti
Oj, knipofiju vaizdelis pas mane analogiskas. pernai buvo geresnis.
cia Jums per metus i tokio dydzio sodinukus sejinukai pavirto?
Papildyta:
O seti zadu:
blyskiasias ezuoles,
sviesiai rozines nakvisas,
zydruosius bandrenius,
uogines knipofijas,
spalvotaja karpazole,
virgininius pustataurius,
liatius rozinius,
liatrius baltus,
abrikosines rusmenes,
ezuoles paradoxa,
makedonine buozaine
----------
pasetos jau soruoles, triju rusiu zundos ir siauralapis eremuras- tupi lauke ir stratifikuojasi.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 02 23, 19:50)
Per 3 metus atradau pagrindinę savo kryptį – žolynus su gėliukų intarpais (skaityk, pievas...). Deja, žolynai turi 1 bėdą – jie ilgai auga... Tad nenuostabu, kad bendrose augalynų foto žolynus, nors jų ten prištabeliuota kaip cibulių, sunku beįžiūrėti. O ką jau kalbėti apie pievų matymą... sad.gif Kitas dalykas, kad kažkada įsimylėtos ir 2 metus atkakliai puoselėtos rykštenių/saulainių ir rūgties/astriukų/kraujalakių kompozicijos, kad ir kaip jas apkamšytum žolynais, niekada nepataps pievos dalimi. Taigi, tik laiko klausimas, kada jas teks išformuoti. Bijau, kad šiemet tokiems baisiems dalykams man dar nepakils ranka. Tai kas belieka tada? Pavienių augaliukų rotacijos... sad.gif

aš gal būt praleidau, gal jau pamiršau, tai priminkit, kas jūsų pievą sudaro? tie ''prištabeliuoti kaip cibuliai'', ar ne pernai juos sodinot? o gal sėjot ir praaugintus sėjinukus sutupdėt? man kažkaip atrodo, kad ta pieva pas jus labai neseniai, tai ar ne per anksti vaizdelio laukiat? ir jei nekils ranka puoselėtų kompozicijų išardyt, manau tik į gera, tegu metai ir paeis, bet gal trečiai metais pamatysit augalus visame gražume?
aš buvau užsidegusi perdaryt visą didijį augalyną, bet..pagalvojau, kad taip ir nesu nė vieno gėlyno išlaikiusi daugiau nei du sezonus, tai kaip aš galiu kažką suplanuot geriau, teisingiau, jei tiesą sakant, nemačiau įsikabinusio ir pradėjusio normaliai augt augalo? todėl šiemet darau eksperimentą, lieka ir toliau džiunglės, išsikelsiu tik pavienius augalus, kuriuos skaidysiu ir pasidauginsiu, ir užsiimsiu tuščiojo gėlyno sodinimu.

QUOTE(Vobla @ 2014 02 24, 13:16)

O seti zadu:
blyskiasias ezuoles,
sviesiai rozines nakvisas,
zydruosius bandrenius,
uogines knipofijas,
spalvotaja karpazole,
virgininius pustataurius,
liatius rozinius,
liatrius baltus,
abrikosines rusmenes,
ezuoles paradoxa,
makedonine buozaine
----------
pasetos jau soruoles, triju rusiu zundos ir siauralapis eremuras- tupi lauke ir stratifikuojasi.

oho, gerulis sąrašiukas, o kur tiek daigyklų sutalpinsi? aš daug sėklų norėčiau, nu bet kur sutilpt su tais visais padėklais? apsiribosiu turbūt tik žolėmis.
Atsakyti
kaip man galva rodo smile.gif tos Knifofijos atžels nuo apačios g.gif tai koks skirtumas kokie tie lapai g.gif pas mane žali bet vistiek sukritę, tai juos reiks pjaut žemėn g.gif svarbu kad tik nebūtų išalusios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 02 24, 13:44)

oho, gerulis sąrašiukas, o kur tiek daigyklų sutalpinsi? aš daug sėklų norėčiau, nu bet kur sutilpt su tais visais padėklais? apsiribosiu turbūt tik žolėmis.

sesiu tiesiai i siltnami kai atsils. kas is viso to gausis- rudeniop keliaus i nuolatines vietas. o startifikuojasi irgi dideliuose induose, ne daigyklose. irgi keliaus i siltnami.
be sansu man tiek ant palangiu sutalpint- darzoves viska buna okupave.
pernai silnamyje uzsiauginau daug ir stipriu paprastos ezuoles daigu, sinavadu ir pentiniu.
Papildyta:
tiesa, dar pamirsau, kad vakar gavau dovanu raselo gumbenes seklu( kurias as vis varvinau seile, bet gailejau 7 litu blush2.gif ), plius dar artisokai, kuriuos nezinau ar prie geliu priskirt ar prie darzoviu- bliamba puse siltnamio kaip minimum doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 24, 14:03)
sesiu tiesiai i siltnami kai atsils. kas is viso to gausis- rudeniop keliaus  i nuolatines vietas. o startifikuojasi irgi dideliuose induose, ne daigyklose. irgi keliaus i siltnami.
pernai silnamyje uzsiauginau daug ir stipriu paprastos ezuoles daigu, sinavadu ir pentiniu.
Papildyta:
tiesa, dar pamirsau, kad vakar gavau dovanu raselo gumbenes seklu( kurias as vis varvinau seile, bet gailejau 7 litu blush2.gif ), plius dar artisokai, kuriuos nezinau ar prie geliu priskirt ar prie darzoviu- bliamba puse siltnamio kaip minimum doh.gif

nu va ir viskas aišku smile.gif, aš šilnamio neturiu. o tai paskui išsodinėsi į vazonėlius ir vazonėliuose laikysi iki rudens?
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 24, 16:03)
sesiu tiesiai i siltnami kai atsils. kas is viso to gausis- rudeniop keliaus  i nuolatines vietas. o startifikuojasi irgi dideliuose induose, ne daigyklose. irgi keliaus i siltnami.

Kada pentinius sėjote, turiu sėklų nusipirkusi, mąstau, kad juos sėti. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 02 24, 14:08)
nu va ir viskas aišku smile.gif, aš šilnamio neturiu. o tai paskui išsodinėsi į vazonėlius ir vazonėliuose laikysi iki rudens?

bus matyt kaip kas nors dygti ir bujoti. eigoj spresiu. jei ka- turiu sukaupus daug vienkartiniu vazonu. pernai neretinau, nes buvau pasejus reciau- sodinau tiesiai i gelynus.
QUOTE(Para @ 2014 02 24, 14:19)
Kada pentinius sėjote, turiu sėklų nusipirkusi, mąstau, kad juos sėti. Ačiū

velai pernai sejau pentinius, gal vasaros vidury( tada tiesiog susigundziau nusipirkt ju seklu) . uzaugo gan stiprus dideli daigai per trumpa laika. bet taip jau visai ant rudens. svarsciau ar perziemot siltnamyje palikti ar visgi kelt lauk... iskeliau. bus matyt kaip perziemojo ir ar perziemojo apskritai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 24 vasario 2014 - 14:30
pas mane pentiniai jau želia, ne išsėklų, bet tie kurie jau seni.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 24, 11:30)
nu va koks geras ir issamus patirties lobynas 4u.gif . nes as  is irankiu nuomos zinau tiktai ''Gota'', o ten pavasari jo niekaip negausi- nuolat isnuomuotas. del minties apie zoliapjove super thumbup.gif
tiek pigiai mums nesigaus, nes vieni cia teturime veja. kaimynai aplink tiesiog trimeriu apsipjauna ir jiems uztenka. kaimas cia pas mus biggrin.gif
pas mus taip sausa, kad toks vaizdas jog ir dabar su tuo aeratorium jau galima prasieiti. pabandziau grebti, tai liuks pesasi, tik tokio ploto neprigrebliuosi biggrin.gif

Mes tai šiam reikalui turim tokį geležį su spyruoklėmis galuose, vietoj peilio jis įsistato į žoliapjovę ir praeini veją. Aišku be surinkimo dėžės. O po to visą tą iššukuotą šieną aš ant daržo susikloju, aplink medžius, krūmus ir man jis tarnauja iki kol pradedam pjaut veją ir atsiranda šviežaus mulčo smile.gif
Atsakyti
nu va, užsiėmiau lukštent veronikūno žiedynus, tai, ką radau sukėlė įtarimų, kad čia vargu ar sėkla, pagooglinau, ir ramu, anei vienos vienintelės sėklelės. reiks pavasarį atidžiau žiūrėt ką raunu, gal rasiu sėjinukų.
Atsakyti