QUOTE(mumrikas @ 2014 02 22, 18:23)
Mes kiekvienais metais be išimties nuomuojamės aeratorių, "supjaustom" veją ir tas aparatas "šieno" išpeša tiek, kad pusę komposto dėžės priverčiam. Po tokios procedūros žolė akyse sužaliuoja
Tačiau aeruoti galima tik kai pakankamai pradžiūna - kol kas tam dar gerokai per anksti.
manau, kad ten uodai kitokios "veislės", labiau "užsigrūdinę" - kiekvienam kraštui savo kenkėjai
Dėl kenkėjų ne aš sugalvojau - kažkurioje laidoje apie gamtą biologas kalbėjo, kad visad gerai, kai pradžioje rimčiau pašala ir tik po to pasninga ir iš vis kai žiemos šaltos būna. Tokiu būdu bent dalis kenkėjų žūsta. Jis prognozavo kenkėjų "rojų" šiemt, o kaip bus, tai pamatysim ne už ilgo.
O šiemet sniego sakyčiau tikrai mažai buvo - mes kiemą kasėm vieną vienintelį kartą ir tai daugiau dėl paties vieksmo - pravažiuot buvo tikrai galima. Būdavo metų, kai sniego valytuvas nespėdavo gatvės valyt - rodos ryte nubraukė, o vakare vėl sniegynuose murkdomės.
Pas mane jos kiekvienais metais taip elgiasi - lapai "snapukus" rudenį iškiša, pavasarį dar pailgėja, o vėliau ir žiedai pasirodo.
o is kur nuomojates aeratoriu ir uz kiek? kuriam laikui? per pusdieni imanoma apsisukti?
----------
hm...jei tos zydres butu tik stacius lapukus iskise, kazkaip klausmu nekiltu,. bet pernai silta rudeni tokias kasas isleido- nusidrieke zydziu lapu kupstai visu grazumu, kaip buna joms perzydejus
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 22, 18:29)
Ir aš dar pritarsiu, kad žiedų šiemet tikrai bus
na, greit jau pamatysiu...
kazkaip itartinai per daug ilgus plaukus uzsiaugino....
uzpernai to nebuvo...
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 22, 19:33)
sėėėsiu
Uf, nespėju, bet ryt bus proga pakilnot ir jau tikrai kažką sėsiu
Ka?
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 23, 18:51)
Merginos,ką žadate sėti iš sėklų ?
aš pernai sėjau Knifofijas,tai labai gražiai sudygo
As siemet knipofijas sesiu.
Itariu pernykste siemet prasciau perziemojo- nekaip atrodo- subliuskus, suglebus
nebuvo uzsnigta, paskui tas pora savaiciu ledinis vejas prie -26 pasvilino. dar saule spirgina, o jos gi viszales. bet specialiai niekom neklojau, kad tureciau tikraji vaizda kaip jos pas mane ziemos, nes zadu auginti daugiau. praeita ziema tai labai puikiai permiegojo, bet buvo giliai po sniegu... jei si ziema ja uzlenke- vadinasi naujus augalus neismetysiu po teritorija, o auginsiu vienoje kruvoje, kuria is rudens butu patogu pridengt.