Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

ačiū, geltoni, kur išparduoti doh.gif labiausiai užkabino kolkas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 17:49)
ačiū, geltoni, kur išparduoti  doh.gif  labiausiai užkabino kolkas 4u.gif

Ten vis tiek turėsit nuvažiuot pasiimt - tai susisiekit ir užsisakykit, gal kitais metais vėl turės...
Atsakyti
Uf...nugi uzsodineju savo 3X12 gyvatvore... kai pries pora savaiciu atrode ir kur as imsiu tieeeeek daug mesos uzsodinimui, tai dabar jau kita problema- mazai kas betelpa, nes norisi daugiau sodinti grupelemis, o ne po viena egzemplioriu...
truksta dar keliato augalu pagal plana, bet jau taip ant ribos g.gif kai ka gal tik pavasari isodinsiu.
didele problema i mano nauja gelyna ordomis traukiancios svetimos vistos doh.gif jas cia masina mano suveztas meslas ir kompostas- slieku jura... vaikau, vaikau, bet vis naujos duobes atsiranda. dabar jau uzklojau mulciavimo plevele, net nezinau kas bus kai per ja nagais pagros.... vat beda be tvoru gyventi...
Atsakyti
vobla, o kas is augalu "nusedo" pas Jus i ta gelyneli?

O Jus vistienos nemegstate ar kaip? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Juokauju, bet tai kaimynu protas, jei mato, jog tvarkotes, tai kokio velnio tas vistas paleidzia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 25 rugsėjo 2013 - 18:41
QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 25, 19:33)
vobla, o kas is augalu "nusedo" pas Jus i ta gelyneli?

O Jus vistienos nemegstate ar kaip? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Juokauju, bet tai kaimynu protas, jei mato, jog tvarkotes, tai kokio velnio tas vistas paleidzia g.gif

kol kas sutupe silokai, hortenzjos, pora veigeliu, pora miskantu, melvene.
---------
o del vistu- tai as cia senkaimy kuriuos. kai zmones nuima darzus paleidzia laisvai vistas ir sunis nuo grandiniu. nuo amziu amzinuju matyt taip yra iprate. vienais metais likau be braskiu, nes buvau jas uzmulciavus vejos zole, tai taip vistos nukniso- kad per ziema plikom saknim stovedamos braskes nusalo. tulpiu svogunelius kartais rudeni randu per metra isskraidziusius nuo gelynu. karta vijaus vistas jau rimtai nusiteikusi bartis- bet jos susoko per tvora i tris skirtingus kiemus, o su trim seimininkais aiskintis kazkaip ikvepimo nebuvo. sunu sudu pavasari surenku pora karuciu nuo vejos wub.gif is esmes visi aplinkui turi tvoras, tik tie gyviai pro kazkur pralenda. tiesiog pati kalta , kad neiperku tvoros...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 09 25, 18:52)
, kad neiperku tvoros...

elektrinį piemenį rekomenduočiau, nelys nei naminiai nei laukiniai sutvėrimai, didesni už pelę, o dar jei ne viena, o dviem eilutėm nutiest- gėris. Pas mus kaime taip tėvukai saugodavosi, nes aplink Kazlų rūdos miškai, gyvių- kokių nori, o dar savi ne dresuoti, aišku, tai ir nuo savų ir nuo miškinių gelbėjo. Srovė ten silpna, kepto viščiuko niekaip nesigaus, netgi svilinto, bet atbaido nors.

Dar paskaitinėjau apie astrus tuos- kodėl jie ten toki žemi? pas mane bordo ir baltas apie 150cm graibosi, šviesenis alyvinis ir iki 2m kartais pavaro, o tas žemaūgis vėlyvukas gražiai melsvai violetinis- iki užpakalio beveik, na api e80cm kažkur, o rašo ūgius mažiukui mano 0,50, aniems 1,20m tik g.gif Gal prastoj žemėj link dangaus greičiau skverbiasi g.gif Patinka man ši gėlė, tik kad baisiai vėlai pradeda žydėt- dar tik dabar, o baltas ir žemasis dar net nesiskleidžia
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 19:05)

Dar paskaitinėjau apie astrus tuos- kodėl jie ten toki žemi? pas mane bordo ir baltas apie 150cm graibosi, šviesenis alyvinis ir iki 2m kartais pavaro, o tas žemaūgis vėlyvukas gražiai melsvai violetinis- iki užpakalio beveik, na api e80cm kažkur, o rašo ūgius mažiukui mano 0,50, aniems 1,20m tik  g.gif  Gal prastoj žemėj link dangaus greičiau skverbiasi  g.gif  Patinka man ši gėlė, tik kad baisiai vėlai pradeda žydėt- dar tik dabar, o baltas ir žemasis dar net nesiskleidžia

taigi astras astrui nelygu, yra jų visokių visokiausių čia buitiškai žmonės žieminiais astrais vadina, o jų rūšių įvairovė didžiulė, tai ir skiriasi jie ne tik ūgiu ir spalvomis. vieni žydi jau vasaros pabaigoje kiti tik dabar skleidžiasi, man tai vieni mylimiausių augalų, jie tokie visi skirtingi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 21:05)
elektrinį piemenį rekomenduočiau, nelys nei naminiai nei laukiniai sutvėrimai, didesni už pelę, o dar jei ne viena, o dviem eilutėm nutiest- gėris. Pas mus kaime taip tėvukai saugodavosi, nes aplink Kazlų rūdos miškai, gyvių- kokių nori, o dar savi ne dresuoti, aišku, tai ir nuo savų ir nuo miškinių gelbėjo. Srovė ten silpna, kepto viščiuko niekaip nesigaus, netgi svilinto, bet atbaido nors.

Dar paskaitinėjau apie astrus tuos- kodėl jie ten toki žemi? pas mane bordo ir baltas apie 150cm graibosi, šviesenis alyvinis ir iki 2m kartais pavaro, o tas žemaūgis vėlyvukas gražiai melsvai violetinis- iki užpakalio beveik, na api e80cm kažkur, o rašo ūgius mažiukui mano 0,50, aniems 1,20m tik  g.gif  Gal prastoj žemėj link dangaus greičiau skverbiasi  g.gif  Patinka man ši gėlė, tik kad baisiai vėlai pradeda žydėt- dar tik dabar, o baltas ir žemasis dar net nesiskleidžia

Kur gyvenat, galiu padovanoti žemaūgių violetinių astrų. Gal koks sprindis ir bus nuo žemės, gal ir to nebus. Ale, kad dar pas mane jie nežydi, o jau norėtųsi.
Dėl tvoros tai yra toks liaudiškas posakis. Troba be tvoros, kaip boba be trū...kų, kas nori tas ir eina (užeina). lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Užuojauta su tomis vištomis. Šiokia tokia nauda, mėšlu nebereikia rūpintis, bet jau basa po žolę nepavaikščiosi. Tik tikriausiai žala didesnė nei nauda. Gal kartais reikėtų bandyti su tais kaimynais pasišnekėti doh.gif .
P.S. O gal geriau iš karto tokią srovę, kad vakarienei viščiukas ant stalo būtų. Patys kaimynai jų nebeišleistų. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 25 rugsėjo 2013 - 19:56
Prie dovanotoju gretu ir as galiu prisijungti, pavasari bus marios vidutinio dydzio tokiu tarp melynos ir violetines 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 09 25, 19:52)
o  del vistu- tai as cia senkaimy kuriuos. kai zmones nuima darzus paleidzia  laisvai vistas ir sunis nuo grandiniu.

Turėtų pakakti kelis kartus paprašyti - žmonės paprasčiausiai nesusimąsto daržus augindami apie kitų gėlynus. Aš iš pradžių irgi galvojau, kad turi susiprasti, juk mato kur vištos eina, ką daro. Bet pora kartų mandagiai paprašius viskas išsisprendė ir tvorai aplink visą kiemą taupyti neprireikė wink.gif
Atsakyti
Oi ne visur zmones zmogiski ir geri, pas mus vieni kaimynai savo suni patvory sikdeno, o kiti leido suniui ant geliu sisioti, tai man net amo nebebuvo net menkiausiam prasymui doh.gif O dar kitu kaimynu suo pralysdavo pro vartu apacia ir ant tuju svirksdavo doh.gif Ai ka cia apie lietuviska kaimynyste irnesakyk.gif
Visi vis kalba, kad ziema salta, siemet pasodinau mazas amerikines fitolakas, pridengti jas ar ne, ir daugiamete lobelija dengt?
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 25, 23:50)
Oi ne visur zmones zmogiski ir geri, pas mus vieni kaimynai savo suni patvory sikdeno, o kiti leido suniui ant geliu sisioti, tai man net amo nebebuvo net menkiausiam prasymui doh.gif O dar kitu kaimynu suo pralysdavo pro vartu apacia ir ant tuju svirksdavo doh.gif Ai ka cia apie lietuviska kaimynyste irnesakyk.gif
Visi vis kalba, kad ziema salta, siemet pasodinau mazas amerikines fitolakas, pridengti jas ar ne, ir daugiamete lobelija dengt?

Šianakt jau žiema beldžiasi, šąla.
Atsakyti