Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

Tokios besniegės trumpos šiltos žiemos labai patinka ir kenkėjams - nenustebčiau, jei šiemet tiesiog subujos kenkėjai ir uodai sad.gif Apie dar vėlai rudenį įspėjo ir biologai.

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 02 22, 11:31)
O vakar gėlynėly jau pamačiau snieguolių žiedus išlindusius - kažkaip ankstoka pasirodė g.gif

ps mane jau irgi žiedeliai wub.gif

QUOTE(jediara @ 2014 02 22, 12:31)
Snieguolės pas mane jau žydi smile.gif

wub.gif wub.gif
kokie dideli kereliai,aš pernai dalinau tai mažiukai labai,bet suaugs wub.gif

merginos, ar tręšiat ,kuom ir kaip daugiamečių gėlių gėlynus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 22, 10:37)
Ar pelių nebuvo? Ten kur sausa ir pilna šieno dažnai ir pelės žiemą, kaip kokiame gerame viešbutyje, apsistoja verysad.gif
Šiemet labai gilus įšalas, metro gal ir nesiekia, bet vis tiek gilesnis, nei įprasta. Juk sniego beveik nebuvo, o šalo, kad ir trumpai, bet žiauriai  schmoll.gif  Dabar daugumoje vietų jis jau išėjęs, tad ir balų nebetelkšo.

kol kas peliu nemaciau. bet dar tik pakilnojau, uzdangu nenuemia- mazu ir bus kur zalos pridare. nes pas mane kate ziema i lauka neina doh.gif nepatinka jai...
del isalo, tai gal dar vietom kur yra, kur sunkus molzemis, pas mane smelynej galiu eit darzus susikast- pasikapsciau siandien biski.
o va durpiu pokas, kuris stovejo lauke ir sumirko lietuje- visas kaip ledinukas doh.gif norejau daigams ji naudot, bet teko tempt namo ir laukt kol atitirps. kada tai bus g.gif - sitoks smotas ledo doh.gif

QUOTE(mumrikas @ 2014 02 22, 11:31)
Ir kas džiugina, kad jau dabar žolė žalsvos spalvos, kai tuo pat metu ankstesniais metais ji būdavo geltona kaip šienas smile.gif

pas mane sienas biggrin.gif labai reiktu siemet jau ispesioti- gal del to. zodz- nepriziureta veja, del to ir sienas pas mane...
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 22, 11:35)
Tai, kad labai anksti šiemet atšilo. Tiesiog turime europinę žiemą  smile.gif Man tai tokia trumpa žiema labai patinka  thumbup.gif

drinks_cheers.gif del manes visos tokios galetu buti. super ziema...
QUOTE(jediara @ 2014 02 22, 12:31)

Snieguolės pas mane jau žydi smile.gif

as nei paprastu neturiu, o ana cia su pilnavidurem erzinasi verysad.gif . niekaip nerandu situ pirkti- kas rudeni dairaus- tulpiu, kroku, narcizu- lentynos luzta, o paprastu snieguoliu- anei kvapo nemaciau prekyboj...tiesa, prisipirkau zydriu, bet...pernai rudeniop jos man i lapus isejo, siemet va ziurejau- toliau sau kaip rutos zaliuoja- vargu bau ar sulauksiu ziedu g.gif
QUOTE(mumrikas @ 2014 02 22, 12:37)
Tokios besniegės trumpos šiltos žiemos labai patinka ir kenkėjams - nenustebčiau, jei šiemet tiesiog subujos kenkėjai ir uodai sad.gif Apie dar vėlai rudenį įspėjo ir biologai.

nu uodu ir sibire netruksta, o ziemos ten ohoho kokios ax.gif
Atsakyti
Del isalo- tai jis tikrai yra ir nemazas. Mano dviem giminaiciams skirtingose vietovese vando uzsalo (tai atsitikdavo ne kasmet), tada kai jau saltis krito. Dar praeita savaite bandziau nukapstyti nuo hortenziju durpes, tai net nustebau, kad iskart po jomis buvo kieta kieta... Dabar, aisku, vaizdas pasikeites. Bet balu dar yra (net pro langa paziurejau, ar tikrai smile.gif )
Jediara, kaip visada dziugina vaizdeliais smile.gif
Tik bus dar visko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 22 vasario 2014 - 14:40
O ar sejat jau ka is daugiameciu?
siandien susejau triju rusiu zundas, siauralapius eremurus, soruoles ir isnesiau lauk statifikuotis.
visa kita, tai dar tik pokiukus pakilnoju....
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 22, 14:23)

tiesa, prisipirkau zydriu, bet...pernai rudeniop jos man i lapus isejo, siemet va ziurejau- toliau sau kaip rutos zaliuoja- vargu bau ar sulauksiu ziedu g.gif

na jei klystu, tai kas nors pataisys, bet man atrodo, kad taip žydrės taip ir elgiasi, lapai rudenį pasirodo. manau žiedų šiemet tikrai turėsi
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 22, 15:23)
pas mane sienas biggrin.gif  labai reiktu siemet jau ispesioti- gal del to. zodz- nepriziureta veja, del to ir sienas pas mane...

nu uodu ir sibire netruksta, o ziemos ten ohoho kokios ax.gif

Mes kiekvienais metais be išimties nuomuojamės aeratorių, "supjaustom" veją ir tas aparatas "šieno" išpeša tiek, kad pusę komposto dėžės priverčiam. Po tokios procedūros žolė akyse sužaliuoja thumbup.gif Tačiau aeruoti galima tik kai pakankamai pradžiūna - kol kas tam dar gerokai per anksti.

manau, kad ten uodai kitokios "veislės", labiau "užsigrūdinę" - kiekvienam kraštui savo kenkėjai tongue.gif

Dėl kenkėjų ne aš sugalvojau - kažkurioje laidoje apie gamtą biologas kalbėjo, kad visad gerai, kai pradžioje rimčiau pašala ir tik po to pasninga ir iš vis kai žiemos šaltos būna. Tokiu būdu bent dalis kenkėjų žūsta. Jis prognozavo kenkėjų "rojų" šiemt, o kaip bus, tai pamatysim ne už ilgo.

O šiemet sniego sakyčiau tikrai mažai buvo - mes kiemą kasėm vieną vienintelį kartą ir tai daugiau dėl paties vieksmo - pravažiuot buvo tikrai galima. Būdavo metų, kai sniego valytuvas nespėdavo gatvės valyt - rodos ryte nubraukė, o vakare vėl sniegynuose murkdomės.

QUOTE(jot.ka @ 2014 02 22, 15:57)
na jei klystu, tai kas nors pataisys, bet man atrodo, kad taip žydrės taip ir elgiasi, lapai rudenį pasirodo. manau žiedų šiemet tikrai turėsi

Pas mane jos kiekvienais metais taip elgiasi - lapai "snapukus" rudenį iškiša, pavasarį dar pailgėja, o vėliau ir žiedai pasirodo.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 02 22, 15:57)

Ir aš dar pritarsiu, kad žiedų šiemet tikrai bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 22, 13:56)
merginos, ar tręšiat ,kuom ir kaip daugiamečių gėlių gėlynus  g.gif

presuotu galvijų mėšlu, kur TP būna ir tręšiu tik balandžio mėn wink.gif

QUOTE(Vobla @ 2014 02 22, 14:34)
O  ar sejat jau ka is daugiameciu?

sėėėsiu bigsmile.gif Uf, nespėju, bet ryt bus proga pakilnot ir jau tikrai kažką sėsiu bigsmile.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Tos pilnavidurės matosi tik tada, kai pakeliu žiedelius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 22, 19:33)
presuotu galvijų mėšlu, kur TP būna ir tręšiu tik balandžio mėn wink.gif

gal patikslinsi koks kiekis ir kaina bent maždaug ?

čia kažką tokio radau? g.gif
ARKLIŲ, GALVIJŲ IR PAUKŠČIŲ MĖŠLO MIŠINYS
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 22, 20:51)
gal patikslinsi koks kiekis ir kaina bent maždaug ?

čia kažką tokio radau?  g.gif
ARKLIŲ, GALVIJŲ IR PAUKŠČIŲ MĖŠLO MIŠINYS

žinokis, man su vokiečių kalba sunkoka, tai niekaip neprisiminsiu tikslaus pavadinimo ir kaip internete toji pakuotė atrodo negaliu surast. Kitą savaitgalį važiuosiu, nusirašysiu pavadinimą. Kaina gal ~18Lt buvo, nepamenu. O tavo rodytos turėtų būti geros, tos pačios firmos pomidorams skirtas perku wink.gif
Atsakyti