Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(kuzdaite @ 2014 02 17, 23:55)
Graziu ziedu 4u.gif  wub.gif

bigsmile.gif ane thumbup.gif

QUOTE(b.kite @ 2014 02 18, 08:12)
siemet tikrai subujos ir bus graziu ziedu..
o as taip pat turiu pakuti seklu siu bet vis nerandu vietos joms, nors ju labai noriu smile.gif joms gi kazkokios atramos reikai. o pas mane jau viskas uzramstyta biggrin.gif

o aš susodinau taip laisvai ,sakiau jei ką paramstysiu,bet kaip užvargo,tai pokį pusmetrį te pasiekė g.gif
na žiūrėsim kaip bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 18, 10:05)
bigsmile.gif ane  thumbup.gif
o aš susodinau taip laisvai ,sakiau jei ką paramstysiu,bet kaip užvargo,tai pokį pusmetrį te pasiekė  g.gif
na žiūrėsim kaip bus  smile.gif

pas kaimyne toleliau kur gyvena matau kasmet, bet tenjau jos turbut nuo seno auga, beveik nepriziurimos, bet ziedai wub.gif tai kai einu pro sali atrodo kad jos 2,5-3,5 m. aukscio, ir palei tvora, buna kartais isvirtusios.. nezinau nuo ko tai priklauso..
del to ir nesiryztu dar ju niekur paseti.. reiks kada atrasi vieta.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 17, 22:22)
o kaip su piliarožėm?
pernai pasėjau,bet labai ilgai neradau joms vietos,tai daigeliai ilgai vargo mažam indelį,paskui išsodinau,kelios žydėjo,o kitos gyveno,bet nedaug tepaaugo  g.gif dabar kažkas vargsta,kaži ko šiemet laukti  g.gif

paprastai piliarožės yra dvimetės. Tai reiktų šiemet dar pasėt ir taip kas antrus metus pačios užsisės ir jau kasmet žydės anksčiau pasėtos, kitą sezoną - antrais metais pasėtos. Mėgsta jos miltlige susirgti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 18, 10:43)
paprastai piliarožės yra dvimetės. Tai reiktų šiemet dar pasėt ir taip kas antrus metus pačios užsisės ir jau kasmet žydės anksčiau pasėtos, kitą sezoną - antrais metais pasėtos. Mėgsta jos miltlige susirgti.

na bus matyt,kas šiemet iš jų bus,nerandu pernai tos vienos žydėjusios foto wub.gif

Papildyta:
radau info užrašuose apie Pentinus

sėjau 02.02, po 7dienų išlindo vos keli daigeliai ir liko tik 4vnt,lauke pasodinau 05.05 ir pražydo 06 pb
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 18, 12:51)
na bus matyt,kas šiemet iš jų bus,nerandu pernai tos vienos žydėjusios foto  wub.gif
Papildyta:
radau info užrašuose apie Pentinus

sėjau 02.02, po 7dienų išlindo vos keli daigeliai ir liko tik 4vnt,lauke pasodinau 05.05 ir pražydo 06 pb

Ant poko parasyka, kas seti veliau ir i lauka tiesiai 4u.gif
Atsakyti
Apsirgau, tad nevažiavau į sodybą. Paprašiau nuvažiavusių paveizėtei, kaip durpių apklotai laikosi. Tai nesilaiko anys – iki grunto šlapi... Į ką tai galėtų išsiversti? Ar galėjo po durpių kompresu užsiveisti įšalas? Sako anas šiąžiem iki metro siekiąs, šiaip jau... Kiek tai blogai/gerai? Mane labiausiai česnakai ir pirmamečiai žolynai domina. Gal kas profesionaliai papasakotų, kaip tokiais atvejais darosi? Aišku, jau nieko nepakeisi, tačiau yra apie ką pakalbėti tam, kad kiti neliptų ant to paties grėblio n-ąjį sykį...

Beje, pervartaliojau visas 2011-2013 m. savo augalynų nuotraukas. 2013 - nuobodu, 2011-2012 - juokinga. 2014 norisi gįžti prie pavienių augalų... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 21 vasario 2014 - 21:30
QUOTE(vi_ @ 2014 02 21, 21:23)
Apsirgau, tad nevažiavau į sodybą. Paprašiau nuvažiavusių paveizėtei, kaip durpių apklotai laikosi. Tai nesilaiko anys – iki grunto šlapi... Į ką tai galėtų išsiversti? Ar galėjo po durpių kompresu užsiveisti įšalas? Sako anas šiąžiem iki metro siekiąs, šiaip jau... Kiek tai blogai/gerai? Mane labiausiai česnakai ir pirmamečiai žolynai domina. Gal kas profesionaliai papasakotų, kaip tokiais atvejais darosi? Aišku, jau nieko nepakeisi, tačiau yra apie ką pakalbėti tam, kad kiti neliptų ant to paties grėblio n-ąjį sykį...

Beje, pervartaliojau visas 2011-2013 m. savo augalynų nuotraukas. 2013 - nuobodu, 2011-2012 - juokinga. 2014 norisi gįžti prie pavienių augalų... sad.gif

ar tik ne liūdesio gaidelės girdisi?? sveikit ir nestresuokit, bent jau dėl to, ko pakeist negalite. į klausimą ar galėjo po durpių apklotu užsiveisti įšalas turiu savo klausimą, o ar dengiant augalus durpėmis po jomis nebūna įšalo? kažkaip nelabai noriu tikėt. kuo tai baigsis jūsų augalams bus įdomu sužinot, būtinai pasidalinkit.

vakar jau vieversį užgirdau virš savo laukų, +9 šilumos saulutė ech, tokiu pavasariu pakvipo, kad išsitraukiau kastuvėlį, bent jau kurmrausius nukasiau, na, ravėt dar niekaip negalėčiau, šlapia , limpa viskas.

nagi, vi _, pasidalinkit mintimis, kuo nusivylėte nuotraukas vartydama, kad 2014 metams tokių minčių turit?? gal iš perspektyvos žiūrint pati kažką atradote, kas ne taip, gal atsiras tuomet ir sprendimas daryt kitaip?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 02 21, 21:23)

po durpemis, tai gal gal... jei jau taip imirke... bet del isalo iki metro- laaaaabai abejoju... man rodos, kad jo siemet isvis normaliai nebuvo. vanduo i zeme jau geriasi- balos pas mane nestovi. paprastai pavasariais, kol neisejes isalas, mes kieme purvo rali apturim, nes vis dar bandom gyventi be trinkeliu doh.gif o dabar puse bedos- vanduo susigeria ir nebeismalam ratais tos koses.
pernai pas mane rozese durpese ledas iki geguzes vidurio gyveno doh.gif negalejau ju net nukrapstyt ir nuo sakeliu patraukti- suledeje buvo i kaula. labai pamazu tirpo. siemet mulciavau saknis dziovinta vejos zole ir ant virsaus klojau celofano skiautele. aisku, neaklinai, tik taip, kad tiesiogiai is virsaus nelytu. labai pasiteisino, nes ten kur nekliuvo celofano ar padejau ji ne taip kaip reiketu- visgi tas sienas imirko ir pradejo pelyti. taip pat ir dregmes, ledo prisirinko. o po celofanu kaip namuke- sausa ir silta- jokios perteklines dregmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 22 vasario 2014 - 10:06
QUOTE(Vobla @ 2014 02 22, 11:03)
o po celofanu kaip namuke- sausa ir silta- jokios perteklines dregmes.

Ar pelių nebuvo? Ten kur sausa ir pilna šieno dažnai ir pelės žiemą, kaip kokiame gerame viešbutyje, apsistoja verysad.gif
Šiemet labai gilus įšalas, metro gal ir nesiekia, bet vis tiek gilesnis, nei įprasta. Juk sniego beveik nebuvo, o šalo, kad ir trumpai, bet žiauriai schmoll.gif Dabar daugumoje vietų jis jau išėjęs, tad ir balų nebetelkšo.
Atsakyti
Ir pas mus įšalo jau nebėra, bent paviršiuje - po stipresnių lietų veja būna su balutėmis, o po pusdienio jų nelieka, susigeria viskas į veją. Ir kas džiugina, kad jau dabar žolė žalsvos spalvos, kai tuo pat metu ankstesniais metais ji būdavo geltona kaip šienas smile.gif

O vakar gėlynėly jau pamačiau snieguolių žiedus išlindusius - kažkaip ankstoka pasirodė g.gif
Atsakyti
Tai, kad labai anksti šiemet atšilo. Tiesiog turime europinę žiemą smile.gif Man tai tokia trumpa žiema labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 22, 13:35)
Tiesiog turime europinę žiemą  smile.gif Man tai tokia trumpa žiema labai patinka  thumbup.gif

drinks_cheers.gif primena Vokietijos žiemas.
Snieguolės pas mane jau žydi smile.gif

user posted imageuser posted image
Atsakyti