ot telepatija, apie jus galvojau
aš kažkaip nepergyvenu dėl kvietkų žiemavojimo, nu ką jau padarysi, žiema tokia kokia yra, pavasaris parodys. aš sustojau savo projekto daryme, užkliuvau internete už vieno straipsnio, už kito, skaitau skaitau, galvoju reik eit temos žadint. dabar užkliuvau už ''intermingling'', jaučiu, kad dar daug ko nežinau, bet apgraibom suvokiu, kad reikia gilintis apie augalų sluoksniavimą. ai žodžiu, mintys susisukę o nuo kurio galo pradėt narpliot dar neatradau. laukiu vėl iš naujo savo knygos, gi pasirodo mano knyga atgal siuntėjams grįžo, bo matot mes Lietuvos paštui pasirodėm nepasiekiami adresatai...
QUOTE(jot.ka @ 2014 02 05, 15:29)
ot telepatija, apie jus galvojau
aš kažkaip nepergyvenu dėl kvietkų žiemavojimo, nu ką jau padarysi, žiema tokia kokia yra, pavasaris parodys. aš sustojau savo projekto daryme, užkliuvau internete už vieno straipsnio, už kito, skaitau skaitau, galvoju reik eit temos žadint. dabar užkliuvau už ''intermingling'', jaučiu, kad dar daug ko nežinau, bet apgraibom suvokiu, kad reikia gilintis apie augalų sluoksniavimą. ai žodžiu, mintys susisukę o nuo kurio galo pradėt narpliot dar neatradau. laukiu vėl iš naujo savo knygos, gi pasirodo mano knyga atgal siuntėjams grįžo, bo matot mes Lietuvos paštui pasirodėm nepasiekiami adresatai...
Dėl to, kas išliks, o kas ne, irgi nepergyvenu. Bet įdomu baisiai. Tas augalų lindimo iš žemės etapas mane keri labiausiai. Stebuklas, ne kitaip. Be to, jame tiek daug pažadų, kad viskas bus gerai, nes išlikusieji pradžioje visi sveiki, sultingi, žadantys padaryti tai, ko mums norisi... Sekantis pagal žavesį yra rudeniopinis etapas bei pats ruduo, kai žolynai išgražėja, o gėliukai ima jų fone kinematografiškai mirinėti. Šedevras ant šedevro. O tas vidurys, kai visi žydi ir dainuoja, man tokiu... holivudišku reginėliu išrodo... Per saldu. Be to, šiame etape pamatai savo klaidas: atstumai, aukščiai, dėlionės ir t.t., ir pan.
Apie ką aš čia? Ir kurių galų? Apie jūsų ''intermingling''. Pagooglesearchinau. Trumpai. Nesupratau, ką supratau. Nes per itin trumpai gavosi... Todėl, būkit gera, pareferuokite prašau tiek man, tiek ir kitiems užsikabinusiems, šio reiškinio esmę. Bet supratau bent dalį to, ką buvau pasirengusi suprasti, nors, galbūt, to ten ir nėra yra žmonių sugalvotos mados, o ne žmonių sugalvotos taisyklės. Aplink mūsų sodybą, kiek akys užmato, driekiasi bei kilnojasi (bo vietovė kalvota) kolūkių palikti, o savininkų apleisti laukai, kuriuose mūsų tautinis Dievas Oudolfas daro, ką nori... gamta: puoselėja pievas, su vis įvairėjančiais žoliukais/gėliukais, o pievose kildina pušų gojelius bei kitus sumedėjusius (sorry, bet ūmai pereinu į technologinę terminiją). Žolynai/gėliukai su sumedėjusiais anei čiut nesipyksta, o vaizdelis gaunasi atgaiva akims. Duok Dieve kažką panašaus atkartoti. Ar bent nesugadinti...
QUOTE(vi_ @ 2014 02 05, 23:08)
Apie jūsų ''intermingling''. Pagooglesearchinau. Trumpai. Nesupratau, ką supratau. Nes per itin trumpai gavosi... Todėl, būkit gera, pareferuokite prašau tiek man, tiek ir kitiems užsikabinusiems, šio reiškinio esmę. Bet supratau bent dalį to, ką buvau pasirengusi suprasti, nors, galbūt, to ten ir nėra yra žmonių sugalvotos mados, o ne žmonių sugalvotos taisyklės.
trumpai ir man dar daug trūksta iki supratau, tiesiog užšokau ant šito reikalo ir pasidarė labai įdomu. paskaičiau tikrai nedaug, todėl gali būt, kad susidariau labai netikslų supratimą. na jei taip labai grubiai, tai ''intermingling'' mano supratimu, yra priešingas būdas augalų sodinimui blokais. ir jei tesingai suprantu, tai yra paskutinis Oudolfo ir Kingsbury arkliukas, kai augalai kuria bendrijas, ir draugiškai sugyvena, t.y 1 m2 sugyvena daug rūšių augalų. labai tikiuosi, kad laukiamoje knygoje ''Planting : a new Perspective'' rasiu daugiau paaiškinimų. na ir labai įdomių skirtingų nuomonių radau čia http://thinkingarden...-thomas-rainer/, o čia atsakymas į pirmąją nuorodą http://thinkingarden...noel-kingsbury/.
o čia vėlgi kiek nuorodų, tik spėk skaityt http://noels-garden....ources-for.html
QUOTE(jot.ka @ 2014 02 06, 14:37)
trumpai ir man dar daug trūksta iki supratau, tiesiog užšokau ant šito reikalo ir pasidarė labai įdomu. paskaičiau tikrai nedaug, todėl gali būt, kad susidariau labai netikslų supratimą. na jei taip labai grubiai, tai ''intermingling'' mano supratimu, yra priešingas būdas augalų sodinimui blokais. ir jei tesingai suprantu, tai yra paskutinis Oudolfo ir Kingsbury arkliukas, kai augalai kuria bendrijas, ir draugiškai sugyvena, t.y 1 m2 sugyvena daug rūšių augalų. labai tikiuosi, kad laukiamoje knygoje ''Planting : a new Perspective'' rasiu daugiau paaiškinimų. na ir labai įdomių skirtingų nuomonių radau čia http://thinkingarden...-thomas-rainer/, o čia atsakymas į pirmąją nuorodą http://thinkingarden...noel-kingsbury/.
o čia vėlgi kiek nuorodų, tik spėk skaityt http://noels-garden....ources-for.html
Taip, dristu sakyti, kad toje knygoje apie tai rasi. Tokio stebuklo, kad perskaitysi ir nusvisi, t.y. galiu eiti ir seti beigi sodinti, nes viska perpratau - gali ir nebuti. Bet apie intermingling tu viska teisingai supratai. Mano supratimu tai labai nelengvas uzdavinys. Reikia daug ziniu apie augalu ekologija. Ir praktikos nemaziau.
QUOTE(smth1 @ 2014 02 06, 14:50)
Taip, dristu sakyti, kad toje knygoje apie tai rasi. Tokio stebuklo, kad perskaitysi ir nusvisi, t.y. galiu eiti ir seti beigi sodinti, nes viska perpratau - gali ir nebuti. Bet apie intermingling tu viska teisingai supratai. Mano supratimu tai labai nelengvas uzdavinys. Reikia daug ziniu apie augalu ekologija. Ir praktikos nemaziau.
aš tokią nuomonę ir susidariau skaitydama komentarus ir diskusijas, kad tai sudėtingas dalykas, nes praktikos dar turiu labai nedaug, o apie gilesnį augalo pažinimą tai išvis žinių maža.
o tu šitą būdą ar metodą, net nžn kaip jį įvardint savam sklypelyje bandai?
ateinu as pasiguost, negaliu kokia neviltis sueme . Mano eleboras tokius pumpurus ziedu gruozdzio menesi buvo sukroves, paskui prasidejo salciai....ir dabar panasu, kad ne tik pumpurai, bet ir visas eleboras pamiro jau toks visas pavepes, lapai juoduoja, minksti, ziedu pumpuriukai irgi padziuve, minkstuciai jeeetus kaip gaila
QUOTE(jot.ka @ 2014 02 06, 16:47)
aš tokią nuomonę ir susidariau skaitydama komentarus ir diskusijas, kad tai sudėtingas dalykas, nes praktikos dar turiu labai nedaug, o apie gilesnį augalo pažinimą tai išvis žinių maža.
Manau, kad tam reiktu naujo ploto. Ne tas atvejis, kai reikia koreguoti, cia reiketu daryti naujai.
QUOTE(mumrikas @ 2014 02 08, 22:09)
Kažkada minėjau, kad manosios poavižės labai barsto senus lapus, tai dabar tą jų bjaurią savybę ir įamžinau Gruodžio mėnesį visus "iškritusius plaukus" buvau surinkusi iki vieno, o dabar vėl vaizdelis toks (nei pusės nuotraukoj nesimato kiek draikosi iš tiesų )
O tai kodel tu jos tiesiog nenukerpi?
QUOTE(mumrikas @ 2014 02 08, 22:09)
Kažkada minėjau, kad manosios poavižės labai barsto senus lapus, tai dabar tą jų bjaurią savybę ir įamžinau Gruodžio mėnesį visus "iškritusius plaukus" buvau surinkusi iki vieno, o dabar vėl vaizdelis toks (nei pusės nuotraukoj nesimato kiek draikosi iš tiesų )
bet jau poavizes grazumas ir imtimimas. per kiek metu ji toki imitima pasieke?
atleisciau jei ta serimasi ir nekreipciau demesio. o jei apkirpti- man negrazu
kazin kas mano poavizems nepatinka. per kelis sezonus nei kiek neisibegejo -taip ir liko blozni kuoksteliai. o teoriskai mano dirva ir vieta joms ideali kazin kame kampas
QUOTE(smth1 @ 2014 02 09, 12:57)
O tai kodel tu jos tiesiog nenukerpi?
Pasodinta tikrai matomoje vietoje, kurią sniegas paslepia tik kai tikrai laaaaabai daug prisninga, todėl nukirpta man atrodytų negražiai
QUOTE(vobla @ 2014 02 09, 14:24)
bet jau poavizes grazumas ir imtimimas. per kiek metu ji toki imitima pasieke?
kazin kas mano poavizems nepatinka. per kelis sezonus nei kiek neisibegejo -taip ir liko blozni kuoksteliai. o teoriskai mano dirva ir vieta joms ideali kazin kame kampas
Kai gavau dovanų buvo maždaug saujos dydžio, o dabar ir į glėbį vos tilptų Ši vasara jai pas mane bus ketvirta ir ją jau dalinusi esu vieną kartą (atplėšiau du maždaug saujos dydžio kerelius).
Auga nenusakomai sausoje vietoje - ji ten kepte kepa kaip kokiose kopose
QUOTE(mumrikas @ 2014 02 09, 23:55)
pas mane visas sklypas- kopos
bet gal jos dar kazko neisikabino? prisiminiau, kad pernai viena poavize kurmis isverte isvis velniop- radau gulincia ant sono, plikomis saknimis. jei butu geras saknynas, vargu bau ar butu isvertes