QUOTE(kuzdaite @ 2014 01 17, 21:09)
O tai gal reiketu kokia programele nusipaisyti tuos augaliukus, aiskiau viskas bus. Tik vat as tai neturiu tu programeliu.....
<...>
Tai mano tulpem amen, ka man daryt, kol kas jos garaze, sustos auge, ar nesti namo ir lai zydi??
Jau prieš porą metų galvojau apie augalų dėlionės programėlę, tačiau tokia, kuri tenkintų mane, jei ir egzistuoja, į akis man nepapuolė. Tad mečiau apie tai galvoti...
Nepergyvenkite dėl tų tulpių. Kur jos dėsis - augs toliau.
Pas mus jos it piktžolės - stačiai nesunaikinamos. Sudėliojau darželyje takelį iš nemažų akmenų, tai iš menkiausių tarpelių lenda ir gadina takelio vaizdą...
leliumai, stadiją, kai norisi galybės augalų, kurių vėliau nėra kur kišti, nes jie gaunasi ne į temą, jau persirgau. Tiesa, liko dar keli augaliukai ne į temą, kuriems dėl tam tikrų sentimentų neatsispiriu (vingiriui irgi), bet tai tik kaip pavieniai pakosėjimai po rimto plaučių uždegimo...
Suvisam išsikosėsiu, įtariu, jau per šį sezoną.
Bendrą augalynų temą jau esu radusi, tačiau sodyba didelė, tad čia kalbu/rodau fragmentais. Gal todėl susidaro įspūdis, kad įpuolu į detales. Ir dar tos tujos/kadagiai ir dar galybė augalų yra ne mano sodinti. Tai paveldas, kurį kažkiek galiu keisti, tačiau pagrindinį karkasą tenka palikti tokį, kokį radau. Štai ir sukinėjuosi tarp paveldėtų augalų, mėgindama pakeisti pagrindinę temą. Gi pagrindinė tema suteikti čia mūsų atneštiems dirbtiniems augalams artumo supančiai aplinkai. Sprendimas paprastas aplink pievos su medžiais/krūmokšniais, tad dirbtinus augalus reikia įžolinti. Dirbtinais augalais vadinu visus čia mūsų atsivežtus augalus. Žolynai irgi atsivežti, bet žolė ir Afrikoje žolė,
tad jie ramiai sau galės vaidinti pievą. Po 2-3 metų stebėjimo atradau, kad melvenė įžolinime gros pagrindiniu smuiku, nes ji artimiausia šioms vietovėms ir mano bei kitų sodybos gyventojų dūšiai. Tai nereiškia, kad jos čia bus daugiausia (vienetų prasme), bet jos čia bus visur. Dabar belieka gudriai viską sudėlioti. Smidro/tujų kampelis yra tik viena iš dėlionės dalių, kurią dėliodama galvoju ir apie kitas, esančias šalia ir kiek tolėliau.
O gal jūs žinote, kas per vijoklis toje foto su melvenėmis Variegata (ne vynvytis gi?)? Jei jis ant žemės užimtų visus tarpus tarp melvenių ir dar apraitytų apkramtytas tujas, gautųsi žavus vaizdelis, nes mieščioniškosios tujos įgautų kaimietiškų bruožų.
Aišku, galima ir apie labiau "laukinį" vijoklį pagalvoti. Tarkim, apie gebenę. Deja, visiškai nieko nežinau apie jokius vijoklius, apart vynvytį ir, apsaugok Viešpatie, apinį. Planuojamoms heucheroms, tujų kaimynystė gali ir nepatikti... Heucheroms pas mus ir šiaip nepatinka. Rūgštoka čia...