QUOTE(kuzdaite @ 2014 01 16, 13:09)
Seniai cia bebuvau, baigiau sode darbus ir dingau, o ziuriu cia gyvenimas verda- planai, augalai, dera, nedera
Ne visai i tema, bet tulpes daugiametes, pas mane puses sprindzio dydzio, ka daryti? Pasimetus, gal nesti namo ir tegul zydi?
Jūs, kaip vyriškiai - mylite akimis. Čia aš apie gėles, kurių dabar nesimato...
O man patinka planuojant bei užsakant augalus, tartum, prasitęsti žaliąjį sezoną.
tokią vat nuostabią foto, o joje kelias klausimais aplipusias idėjas, nebūtinai visuotinai taikytinas vietelėje, apie kurią per paskutines kelias žinutes vis pakalbu. Visų pirma, apie pačią Molinia Variegata. Manau, kad šių melvenių galėtų būti pamėtyta nuo smidro į dešinę, per pagarbų nuo jo atstumą, kuriame būtų koks pereinamasis augalas. Ir ne 2-3 pavienės štukelės, o taip kaip kad miške būna čia 1, čia 2, o čia 3 arba vėl 1. O tarp melvenių galėtų sau gražiai būti kažkokie a la pieviniai gėliukai arba, kaip foto, - kokie kiliminiai augalai. Beje, gal kas atpažįstate tą tamsuolį foto apatiniame kairiajame kampe? Jei pažįstat, būtų įdomu sužinoti, kas jis ir ar jis tik šliaužioja, ar dar ir laipioja? Šiaip jau, labai dailiai šalia melvenių žiūrisi stambialapiai augalai, bergenijos irgi. Ta proga prisiminiau savo mylimąją heucherą Autumn Bride, su kuria galima būtų 2 zuikius nušauti gauti plačialapę kiliminę dangą ir baltai bei ilgai žydintį pievinį augalą. Jos ir galėtų būti tuom tarpiniu augalu tarp smidro ir melvenių (iki tujų maždaug). O gal ir visus tarpus tarp melvenių užimti, tada gautųsi didesnis vienalytis plotas, mažiau marmalynės, kurios patartina vengti, labiau panašu į pievą. Vos ne po kadagiu gyvenanti melsvė iš temos šiuo atveju neturėtų iškristi ji plačialapė, be to, ir literatūroje juodvi su melvene yra nuolat poruojamos.
Ir dar už smidro ir 3 tujų bei priešais kadagį (kairėje) teoriškai man gražiai įsivaizduojasi aukšti tankūs žolynai (miskantai, pvz.), idant 3 medžių miškas neatrodytų perregimas.
Jei matote aprašytame planelyje kokių klaidų/blogybių - būtinai parašykite.