Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(jot.ka @ 2014 01 07, 15:51)
o pas mane , kad ir +8, bet pavasario pranašų nesimato, nei kas susivėlinęs, nei per anksti nubudęs nosies nekiša. žodžiu vienodai šlapiai ruda viskas. na šiaip vaizdelis ne koks. Miskantai visi nupešti, nedaug nuo lendrūnų skiriasi smile.gif ir vieni ir kiti plikais stiebais, kaip šluotražiai kyšo, tik spalva šviesesnė. ai, tiesa yra ciekavų kvietkų ir pas mane, bijūnai raudonas nosis iškišę, visi kiti matyt dar laukia žiemos.
pastebėjau vieną dalyką, kad astrai ne visi vienodai elgiasi, Little Carlow, Purple Dome, ir senas bevardis nerodo nieko gyvo, o astras October skies visas pilnas prižėlęs. taip pat žaliuoja ir rykštenė Fireworks, o saulainės vėl, vienos sužėlusios, kitų nesimato nė kvapo. įdomu, kaip jie visi pavasarį atrodys, ar bus skirtumas ar ne. o gal taip turi būt?

Apie į sniegą įsibridusių žolynų estetiką, to niekada nemačiusiems, šiemet geriau patylėti – bo nepatikės. smile.gif Visgi sniegelis vaizdelį, manau, kiek pataisytų...
Saulainės 'Sahin's Early Flowered' bei dar kažkas ir pas mane prie šaknų gan gausiai naujų lapelių priperėjo. Čia dar spalio mėnesio pastebėjimai. Nežinau, kas iš šių lapelių liks iki pavasario, bet tikrai pamenu, kad praeitą pavasarį saulainės pradėjo nuo nulio. Gal dar kas pasidalins patirtimi, bet bijau, kad „naujųjų laikų“ istoriją teks pačioms rašytis, remiantis nuosavais stebėjimais. Tai ne visai nauji laikai, nes panašių sezonų, kaip kad šis, jau yra buvę.
Apie naujus augaliukus dar negalvojate?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 01 08, 09:37)
Apie į sniegą įsibridusių žolynų estetiką, to niekada nemačiusiems, šiemet geriau patylėti – bo nepatikės. smile.gif Visgi sniegelis vaizdelį, manau, kiek pataisytų...
Saulainės 'Sahin's Early Flowered' bei dar kažkas ir pas mane prie šaknų gan gausiai naujų lapelių priperėjo. Čia dar spalio mėnesio pastebėjimai. Nežinau, kas iš šių lapelių liks iki pavasario, bet tikrai pamenu, kad praeitą pavasarį saulainės pradėjo nuo nulio. Gal dar kas pasidalins patirtimi, bet bijau, kad „naujųjų laikų“ istoriją teks pačioms rašytis, remiantis nuosavais stebėjimais. Tai ne visai nauji laikai, nes panašių sezonų, kaip kad šis, jau yra buvę.
Apie naujus augaliukus dar negalvojate?

oi galvoju galvoju, seniai galvoju, jie pas mane vis ant mislios yra, matau per langą tuščius sukastus plotus ir bandau ten sutuptyd tai vienus tai kitus, ir kuo toliau, tuo man labiau atrodo, kad sąraše bus soros, tos kurias turiu man patinka, bet turiu tik po vieną , o galvoje sukasi ploteliai didesni. melvenių reikia daugiau, blakėžudžių, saulainių noriu, ale ir baimę šiokią tokią turiu, nu ko taip nevienodai jos pas mane, viena veislė suklestėjo, kita du metus iš eilės tik skurdo, ir doro žiedo nemačiau sad.gif. tai va, nieko konkretaus nesigauna dar susidėliot, maža pilietė koreguoja dienos planus. Laukiu ir aš Rasos sąrašiuko, o užsakyme tikrai bus ir tokių augaliukų, kurių tiesiog nosrisi pažinti, išbandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 01 08, 11:09)
Laukiu ir aš Rasos sąrašiuko, o užsakyme tikrai bus ir tokių augaliukų, kurių tiesiog nosrisi pažinti, išbandyti smile.gif

vakar perverciau- pas jau yra Rasa 2014 asortimentas prekybai.
as tai kol kas labiau i seklas dairausi. tiek daug noriu, bet visiskai neturiu kur sodinti. idirbto ploto ir suplanuotu gelynu prasme. be to bais gaila vietos ant palangiu- jos man reikia sodo/darzo daigams. mastau, kad galbut tiesiog isskirti daiginimui gabaleli siltnamyje, per vasara dar velenos nuolest ir rudeniop jau ten kraustytis su ugtelejusiais daigais g.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 01 08, 11:09)
oi galvoju galvoju, seniai galvoju, jie pas mane vis ant mislios yra, matau per langą tuščius sukastus plotus ir bandau ten sutuptyd tai vienus tai kitus, ir kuo toliau, tuo man labiau atrodo, kad sąraše bus soros, tos kurias turiu man patinka, bet turiu tik po vieną , o galvoje sukasi ploteliai didesni. melvenių reikia daugiau, blakėžudžių, saulainių noriu, ale ir baimę šiokią tokią turiu, nu ko taip nevienodai jos pas mane, viena veislė suklestėjo, kita du metus iš eilės tik skurdo, ir doro žiedo nemačiau sad.gif. tai va, nieko konkretaus nesigauna dar susidėliot, maža pilietė koreguoja dienos planus. Laukiu ir aš Rasos sąrašiuko, o užsakyme tikrai bus ir tokių augaliukų, kurių tiesiog nosrisi pažinti, išbandyti smile.gif

Paantrinsiu Voblai – Rasos katalogas jau įgijo 2014 numerį. smile.gif Vos į jį užsukus aptinki labai gerą patarimą šiam laikui – apsiravėti... smile.gif Taigi, užbovykite mažąją kuom nors ir skubėkite jei jau ne ravėti, tai bent kokių dvejopų blakėžudžių su dar neregėtais lendrūnais nusigriebti (yra ten tokių). Bo neliks gi... smile.gif
Šių metų užsakymuose baudžiausi apsiriboti tik melvenėmis su astrais, tačiau juodraštiniame sąrašėlyje matosi jau 24 pavadinimų augaliukai, gi astrai/melvenės jame užima tik 4 punktus... Dabar teks save įkalbinėti kažko atsisakyti, o tai yra sunkus bei daug laiko reikalaujantis darbas, kurio rezultatas neretai gaunasi priešingas siekiamybei, t.y. 24 augaliukai dar gali prisivesti kolegų... sad.gif Gal žinote kokių atsikalbinėjimų nebijančių argumentų, kodėl privalėčiau kažko atsisakyti? smile.gif Aišku, turint omenyje, kad jau turiu skaistyklėlę, kurioje šiuo metu šonais trinasi 3-4 nuostabūs augaliukai (ir ne todėl kad būtų nuodėmingi, o todėl, kad rojuje (=augalyne) vietos trūksta), reikėtų susimastyti bent jau apie tai, kad skaistyklėlė yra ne guminė...

Atsakyti
nu voooo, būčiau pražiopsojus, atsisėdau, puoliau rinktis, paskui pamislinau, gal reik šeimos tarybą sukvietus finansus paskaičiuot, galiu aš čia taip plačiai jamt ko noriu ar...nu ir ką, teks kuklintis, siaurint sąrašus, nepavešim tiek kiek man norėtųsi. ir neturiu aš jokių argumentų sąrašiukui siaurint, tik batonas...nu bet vistiek ką nors užsisakysiu, apseisiu be batono jei labai reiks, ka tik tarp kvietkų vasara būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 01 08, 15:22)
Rasos katalogas jau įgijo 2014 numerį. smile.gif

gal galima plačiau,kas čia per katalogas,kažkas kažkur girdėta,bet neatkapstau g.gif
Atsakyti
http://www.kitokieau...liniai-augalai/,

prašom pabraidyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 01 08, 16:30)

ačiū tokio nežinojau 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 01 08, 16:42)
nu voooo, būčiau pražiopsojus, atsisėdau, puoliau rinktis, paskui pamislinau, gal reik šeimos tarybą sukvietus finansus paskaičiuot, galiu aš čia taip plačiai jamt ko noriu ar...nu ir ką, teks kuklintis, siaurint sąrašus, nepavešim tiek kiek man norėtųsi. ir neturiu aš jokių argumentų sąrašiukui siaurint, tik batonas...nu bet vistiek ką nors užsisakysiu, apseisiu be batono jei labai reiks, ka tik tarp kvietkų vasara būtų smile.gif

smile.gif
Man batonas kol kas (tpfu-tpfu-tpfu per kairįjį petį + tuk-tuk-tuk į medį) nėra aktualu, t.y. naujų augaliukų atėjimo jis nesustabdys. smile.gif Dar vienas stabdis, kurį jūs turite, o aš ne, tai nuolatinio natūralaus augalyno vaizdelio buvimas bent už lango. Kai dėlioji augaliukus galvoje, vietos visiems užteka (apie 2 ha laisvi, jeigu ką...smile.gif ), o kai reikalas prieina iki kastuvo, – nėra kur kasti, kad būtų į temą... Jei matyčiau bent pro langą potencialių kasybų vietas, ukvatos pirkti nekuriuos augaliokus aiškiai apmažėtų.
Aišku, būtų idealu, jei galėtum pirm viską teisingai susidėlioti popieriniame plane, o po to augaliukus pirkti pagal planą. Tačiau jau ne kartą teko atrasti, kad konkrečioje žemėje ir vietoje augaliukai auga kitaip nei popieriuje ar kitų augalynuose. Tai gal nesukti galvos ir bandytis krūvas pretendentų, iš kurių pasilikti labiausiai pritikusius prie konkrečių sąlygų? Juolab, kad augaliukus renkuosi bent jau neatitrūkdama nuo bendros kuriamų augalynų temos – žolynuose braidžiojančių gėliukų.
P.S. Po 2 dienų savęs įkalbinėjimų 2 augaliokus iš sąrašo išmečiau, bet... 3 pridėjau... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 01 10, 10:10)
smile.gif
Man batonas kol kas (tpfu-tpfu-tpfu per kairįjį petį + tuk-tuk-tuk į medį) nėra aktualu, t.y. naujų augaliukų atėjimo jis nesustabdys. smile.gif Dar vienas stabdis, kurį jūs turite, o aš ne, tai nuolatinio natūralaus augalyno vaizdelio buvimas bent už lango. Kai dėlioji augaliukus galvoje, vietos visiems užteka (apie 2 ha laisvi, jeigu ką...smile.gif ), o kai reikalas prieina iki kastuvo, – nėra kur kasti, kad būtų į temą... Jei matyčiau bent pro langą potencialių kasybų vietas, ukvatos pirkti nekuriuos augaliokus aiškiai apmažėtų.
Aišku, būtų idealu, jei galėtum pirm viską teisingai susidėlioti popieriniame plane, o po to augaliukus pirkti pagal planą. Tačiau jau ne kartą teko atrasti, kad konkrečioje žemėje ir vietoje augaliukai auga kitaip nei popieriuje ar kitų augalynuose. Tai gal nesukti galvos ir bandytis krūvas pretendentų, iš kurių pasilikti labiausiai pritikusius prie konkrečių sąlygų? Juolab, kad augaliukus renkuosi bent jau neatitrūkdama nuo bendros kuriamų augalynų temos – žolynuose braidžiojančių gėliukų.
P.S. Po 2 dienų savęs įkalbinėjimų 2 augaliokus iš sąrašo išmečiau, bet... 3 pridėjau... smile.gif

hihihi.gif , man irgi taip patiktų. dar nepraradau vilčių sąrašiuką pasipildyt, išbraukiant du ir pridedant tris smile.gif. kad neprapultų kol sudarinėju kankinantį sąrašą Rasos iškart užsiprašiau vingirio, nu įsimylėjau tą augalą, eina sau, man matyt ūgio stoka persikėlė į augalus, kaifuoju nuo už save gerokai aukštesnių augalų biggrin.gif nu ką ten už save, vasarą vyrą fotkinau po vingiriu.
nu va, o dabar galvaskaudis, apsiėjau vakar savo augalynus pavasario ieškodama ir po galais, radau...blakėžudė tokį daigą kelia...nu ir jei ateina žiema, tai kaži, neprapuls sušalęs? galvoju, jei pašalus užpilt durpės, gal apsiramins? ar jei pirma pasnigs išvis tos durpės nepilt? nu ir rožės didžiuliais pumpurais, ale šitos jau bus kaip bus.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 01 10, 12:41)
hihihi.gif , man irgi taip patiktų. dar nepraradau vilčių sąrašiuką pasipildyt, išbraukiant du ir pridedant tris smile.gif. kad neprapultų kol sudarinėju kankinantį sąrašą Rasos iškart užsiprašiau vingirio, nu įsimylėjau tą augalą, eina sau, man matyt ūgio stoka persikėlė į augalus, kaifuoju nuo už save gerokai aukštesnių augalų biggrin.gif nu ką ten už save, vasarą vyrą fotkinau po vingiriu.
nu va, o dabar galvaskaudis, apsiėjau vakar savo augalynus pavasario ieškodama ir po galais, radau...blakėžudė tokį daigą kelia...nu ir jei ateina žiema, tai kaži, neprapuls sušalęs? galvoju, jei pašalus užpilt durpės, gal apsiramins? ar jei pirma pasnigs išvis tos durpės nepilt? nu ir rožės didžiuliais pumpurais, ale šitos jau bus kaip bus.

Kaip tai čia mudvi draugiškai vingirius apipuolėme?! smile.gif Tarp paskutinių 3 papildomųjų augaliukų kaip sykis vingiris pateko. 'Splendide', o katrą jūs pasirinkote? Mačiau kataloge baltukas vingiris jau į išparduotųjų kategoriją pateko, tad dabar baisu pasidarė, kad jei dar padelsiu, galiu likti be nieko... sad.gif Vingiris man nuo seno patiko, bet „medžiams“ mano augalynuose iki šiol ir vietos, ir temos trūko. Nepasakyčiau, kad dabar atsirado, betgi šovė į galvą nugalabyti alyvą (yra už ką!...), o jos vieton galėsiu, kad ir vingirį pastatyti su visokiausiais priestatais. Tik nežinau, ar jam tiks dalinis užpavėsinimas (saulė tik ryte/vakare, o dieną tik kažkiek) bei kadagių/tujų kaimynystė?

Dar vieną keistą sau pačiai papildomą užsakymą norėčiau paminėti – strėlialapę verbeną (Verbena hastata 'Rosea' ir 'Alba'). Nežinau kodėl, bet atrodo, kad ji man visokeriopai patiks – ir architektūra, ir žydėjimu, ir nužydėjimu, ir nuotaika. Pirmą sykį apie tokią išgirdau tik praeitą rudenį.

Kas dėl per anksti išlindusių atžalų būsimo užšaldymo, tai džiaugiuosi, kad neteks šių problemų spręsti, nes jų, tiesiog, nematysiu. Jei matyčiau, tai žinodama apie artėjantį šlapią sniegą, kuris gali pavirsti į ledą, su durpėmis laukčiau, kada nustos lyti bei pradės snigti, ir tiksliai tą momentą šliūkštelėčiau viedruką durpių ant nabago augalioko. Po to, aišku, iki pavasario kramtyčiau nagus, nes nebūčiau tikra (švelniai tariant...), kad gerai padariau. Tokie dalykai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 10 sausio 2014 - 15:26
Ir aš prisisakiau gyvą galą - greit išsiunčiau sudarytą ilgą sąrašą, gavau patvirtinimą, ir dabar sąžinė rami, nes nemandagu kažką keitaliot jei jau susitarta, kad pirksiu lotuliukas.gif
Atsakyti