QUOTE(jot.ka @ 2014 01 07, 15:51)
o pas mane , kad ir +8, bet pavasario pranašų nesimato, nei kas susivėlinęs, nei per anksti nubudęs nosies nekiša. žodžiu vienodai šlapiai ruda viskas. na šiaip vaizdelis ne koks. Miskantai visi nupešti, nedaug nuo lendrūnų skiriasi ir vieni ir kiti plikais stiebais, kaip šluotražiai kyšo, tik spalva šviesesnė. ai, tiesa yra ciekavų kvietkų ir pas mane, bijūnai raudonas nosis iškišę, visi kiti matyt dar laukia žiemos.
pastebėjau vieną dalyką, kad astrai ne visi vienodai elgiasi, Little Carlow, Purple Dome, ir senas bevardis nerodo nieko gyvo, o astras October skies visas pilnas prižėlęs. taip pat žaliuoja ir rykštenė Fireworks, o saulainės vėl, vienos sužėlusios, kitų nesimato nė kvapo. įdomu, kaip jie visi pavasarį atrodys, ar bus skirtumas ar ne. o gal taip turi būt?
pastebėjau vieną dalyką, kad astrai ne visi vienodai elgiasi, Little Carlow, Purple Dome, ir senas bevardis nerodo nieko gyvo, o astras October skies visas pilnas prižėlęs. taip pat žaliuoja ir rykštenė Fireworks, o saulainės vėl, vienos sužėlusios, kitų nesimato nė kvapo. įdomu, kaip jie visi pavasarį atrodys, ar bus skirtumas ar ne. o gal taip turi būt?
Apie į sniegą įsibridusių žolynų estetiką, to niekada nemačiusiems, šiemet geriau patylėti bo nepatikės. Visgi sniegelis vaizdelį, manau, kiek pataisytų...
Saulainės 'Sahin's Early Flowered' bei dar kažkas ir pas mane prie šaknų gan gausiai naujų lapelių priperėjo. Čia dar spalio mėnesio pastebėjimai. Nežinau, kas iš šių lapelių liks iki pavasario, bet tikrai pamenu, kad praeitą pavasarį saulainės pradėjo nuo nulio. Gal dar kas pasidalins patirtimi, bet bijau, kad naujųjų laikų istoriją teks pačioms rašytis, remiantis nuosavais stebėjimais. Tai ne visai nauji laikai, nes panašių sezonų, kaip kad šis, jau yra buvę.
Apie naujus augaliukus dar negalvojate?