Žydi šiuo metu knifofijos, tikrai nieko keisto. Tik skirtumas su šiltais kraštais toks, kad toks fotelis būna žydinčių kotų, o ne 'žolės'. Labai įspūdingai atrodo. Be to, užsisėja jos, galima bandyt pas minėtą kaimynę paieškot sudygusių
Nelabai tiks, bet tokia raudoklė ( kaip vertikalus štrichas ) nepadoriai ilgai žydi.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 20, 14:40)
Žydi šiuo metu knifofijos, tikrai nieko keisto. Tik skirtumas su šiltais kraštais toks, kad toks fotelis būna žydinčių kotų, o ne 'žolės'. Labai įspūdingai atrodo. Be to, užsisėja jos, galima bandyt pas minėtą kaimynę paieškot sudygusių
Nelabai tiks, bet tokia raudoklė ( kaip vertikalus štrichas ) nepadoriai ilgai žydi.
manau raudokelei pas mane bus per sausa( laukines pas mus auga pievoje prie upelio). tiesiog personaline sachara kai Kaune tevukai skundziasi bebaigiantys gyvi suputi- pas mane tik vakar valandziuke lijo...koki pusvalandi per si menesi nors kelis vakarus is eiles matydavom horizonte zaibus, net griaumsas girdedavos....ir spygute...
zeme kiaurai perdziuvus- tik centimetra teimerke
pas kaimynka knipofijos ir buvo visas kuokstas ziedu- kaip lauzas dege. ir ne vienas krumas, o visa vaga ar lisve . o eremurai tai tik keli ziedeliukai, bet gal jaunesni nei knipofijos. reiks pasiklausineti...
Atsiprašau, kad gadinu savo klausimu jūsų temą. Atleiskit man neišmanėlei, kiek atsimenu čia profesionalių tema. Norėjau tik pasiklausti kaip užsiauginot knifofiją. Mačiau kažkokiam tinklapyje, kad yra pirkti daigais (ar kaip ten), bet gal galima iš sėklų užsiauginti? Persiprašau ir ačiū, kas teiksitės atsakyti.
Ir dar klausimas dėl česnakų, kur perkate?
QUOTE(Para @ 2013 09 20, 20:31)
Atsiprašau, kad gadinu savo klausimu jūsų temą. Atleiskit man neišmanėlei, kiek atsimenu čia profesionalių tema. Norėjau tik pasiklausti kaip užsiauginot knifofiją. Mačiau kažkokiam tinklapyje, kad yra pirkti daigais (ar kaip ten), bet gal galima iš sėklų užsiauginti? Persiprašau ir ačiū, kas teiksitės atsakyti.
Viska galima seti seklomis, tik ne viska verta. Nebent idomus pasizaidimas, o ne rezultatas. Na klausimas pvz. ar cesnakus verta seti, o ne sodinti svogunelius. Tai su knifofija panasiai. Nesu sejusi knifofijos, bet jei svarbu ja seti, tai tiesiog internete paguglinciau apie tai, kokiom salygom esant ji sudygsta.
O cesnakus perkame ten, kur parduoda. Tikrai netikiu, kad nesate maciusi Senukuose ar Zalioj Stotelej, taip pat buna Schetelige (Kaune ir Vln).
As asmeniskai siunciuos is www.augisbulbs.lt.
Na o del knifofijos tai dar verta pagalvoti ar tikrai turite jai geras salygas augti.
QUOTE(jot.ka @ 2013 09 20, 09:17)
ir man , apžiūrinėdama savo blakėžudę vis mintimis prisimenu jūsiškę, ar žydi? aš negaliu pro šalį praeit, mane veža tas kvapas, ir kokia ji man graži. o apie heucherą....na šiemet ji iš manęs dėmesio nesulaukė, kaip ir daugelis augalų, tai taip ir atrodo, vargšė ir tiek. susmulkėjo, nebuvo nei vieno žiedo, spalva ta pati, garbanos irgi atrodo tos pačios. pavasarį gelbėsiu.
Dėl blakėžudės galiu atsakyti tik dabar, t.y. po pasimatymo su ja, o tiksliau, su jomis, nes turiu dvi. Abi žydi. Nors skirtingos, bet vienodai. Žavūs augalai. Kvapas nuostabus. Žiedai patinka visokiems nebaisiems vabzdžiams. Kol nežydėjo, įspūdingai atrodė lapų vešlumas, forma ir paties augalo išmieros. Tamtyč nufotografavau, betgi ištisai lijo, tad gavosi tik fotodokumentika...
Black Negligee. Kūnelio nė nerodau, nes ji pirmametinukė su šiuo vieninteliu žiedeliu, taigi figūra dar nesusiformavo.
Turginė pusiaužalialapė. Aukštis tai gerokai virš 2 m siekia... Jai jau kokie 5-6 metai. Turi bėdą be stulpo jos nenufotografuosi... Kitais metais bus persodinta. Ne dėl stulpo, o dėl gėliadraugystės.
Kas dėl heucheros, tai manoji išmierą vienu numeriu pasididino, o spalvelė patapo nuobodoka, t.y. visai ne marmeladinė. Pasitaisymui turi metelius...
O kaip jūsų gludas Moonlightas? Pamenu, tartum kažką ne itin gero apie jį rašėte...
QUOTE(Para @ 2013 09 20, 20:31)
Čia reiktų kreiptis, gana nemažai dekoratyvių česnakų
QUOTE(vi_ @ 2013 09 23, 20:39)
O kaip jūsų gludas Moonlightas? Pamenu, tartum kažką ne itin gero apie jį rašėte...
išgyveno, tiesa nieko panašaus į pernykštį debesėlį, po žiemos visas augalas iš kero vidurio neatžėlė, maniau viskas, bet pakraščiai atsigavo, žydėjo pavieniai žiedeliai, manau vieta netiko, šiemet gana didelis pavėsis nuo lanksvos kliuvo. tikiuosi per žiemą išgyvens, o jau pavasarį trauksiu saulėn, šiaip planuoju jo dar įsigyt, labai jis man patinka.
QUOTE(jot.ka @ 2013 09 24, 07:39)
išgyveno, tiesa nieko panašaus į pernykštį debesėlį, po žiemos visas augalas iš kero vidurio neatžėlė, maniau viskas, bet pakraščiai atsigavo, žydėjo pavieniai žiedeliai, manau vieta netiko, šiemet gana didelis pavėsis nuo lanksvos kliuvo. tikiuosi per žiemą išgyvens, o jau pavasarį trauksiu saulėn, šiaip planuoju jo dar įsigyt, labai jis man patinka.
Jei čia tik vietos klausimas, - raminuosi. Nes tai 1 iš labiausiai pasisekusių šio sezono projektų gerai įžiūrimas net ir lietingą dieną (žr. foto), mielos spalvos bei ilgai grojantis. Turi ir kitokių privalumų, bet apie juos jau rašiau. Beje, antroje foto galima įžiūrėti, kad juodulis astras bais prisirpęs žydėti, o vienas kitas žiedelis jau ir prasprogo. Tik bijau, kad šios savaitės šalčiai pribaigs belenkokius žydėjimus.
vi, visai mieli rudeniniai vaizdeliai. gal sia savaite visgi nebus taip salta kaip zadejo . bent taip as viliuosi, nes pas mane dar daug kas nespejo zydet. astrai tame tarpe irgi. kazkaip siemet jie pas mane uzsivelino. gal del sausros?
vakar susinervijau; mantikrai tik dykumu augalus augint. jau maniau, kad galu gale sociai palijo. kiek vakar kur bekasiau- vos giliau nei per kastuva zeme sausut sausutele. tik dulkiu debesis pakyla....
vakar susinervijau; mantikrai tik dykumu augalus augint. jau maniau, kad galu gale sociai palijo. kiek vakar kur bekasiau- vos giliau nei per kastuva zeme sausut sausutele. tik dulkiu debesis pakyla....
va va, tokio kaip jūsų debesėlis gludo ir noriu, tikiuosi kitąmet turėsiu, šalnų kaip nelaukiu...šiemet nei astras 'Lovely' nei gražioji chrizantema nesirodo, net astras 'Little Carlow' tik dabar žydėt ima, reikia atsirinkt astrų su ankstesniu žydėjimu, kad nelikt be spalvų anksčiau laiko
merginos, turiui klausimus apie daugiamečius žieminius astrus. Turiu baltą, bordo ir ružavai- alyvinį- aukštus, bei žemą mėlynai violetinį. Kokių dar spalvų galėčiau paieškot? Bais fainos gyvatvoriukės man jų
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 15:20)
merginos, turiui klausimus apie daugiamečius žieminius astrus. Turiu baltą, bordo ir ružavai- alyvinį- aukštus, bei žemą mėlynai violetinį. Kokių dar spalvų galėčiau paieškot? Bais fainos gyvatvoriukės man jų
Štai čia galima pasižiūrėt apie rudeninių astrų įvairovę:
http://www.vysniausk...alogas.php?g=50