Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(leliumai @ 2013 11 16, 16:39)
Pas mane "Red Majestic" - raitytom šakelėm ir bordo lapais. Peržvelgiau nuotraukas:
birželio viduryje dar riebiai bordo;
liepos viduryje jau bordo gerokai maišosi su žalia (ar žalia su bordo, kaip pažiūrėsi smile.gif );
rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais bordo jau tik atsitiktinumas, spalva tokia murzlai žalia.

mumrikai, vaizdinės medžiaga su lazdyno spalvinėmis transformacijomis čia (pirmos dvi ir paskutinės šešios foto).
Atsakyti
leliumai, labai labai dėkui už vaizdinę informaciją - dabar galutinai apsisprendžiau, kad man šis lazdynas tinka visais metų laikais (aš turiu jo žalialapę formą ir noriu vyšninės).

Labai labai gražūs vaizdai aplink tavo namus wub.gif

Dar klausimukas - o koks geltonlapis medis antroje foto nuo apačios (nuotraukos viduryje)?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 18, 22:16)
Labai labai gražūs vaizdai aplink tavo namus wub.gif

Dar klausimukas - o koks geltonlapis medis antroje foto nuo apačios (nuotraukos viduryje)?

ačiū smile.gif
Tas medelis yra raudonojo ąžuolo geltonlapė forma (Quercus rubra 'Aurea')
Man rodos mudvi su pokalbiais apie medžius tuoj būsim iš šios temos kaip musės iš barščių ...

O kad taip nenutiktų, bandau grįžti prie daugiamečių:
QUOTE(vi_ @ 2013 11 11, 13:21)
O kokie jūsų, SM "daugiametininkės", šio sezono atradimai?

Mano šio sezono atradimai daugiamečių tarpe:
1) pajūrinė balža(Crambe maritima)
2) bobramunis "E.C. Buxton" (Anthemis tinctoria "E.C.Buxton")
Pirmojo augalo pakako ir lapų (šiemet dar nežydėjo), kad susižavėčiau. Stambi faktūra, puiki spalva, įspūdingi matmenys. Antrasis žydi ilgai ir labai gausiai. Planuoju kitais metais dar įsigyti ir bobramunį "Lemon Maid", kiek žemesnį ir subtilesnės spalvos žiedais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 19 lapkričio 2013 - 08:28
QUOTE(leliumai @ 2013 11 19, 09:26)
Mano šio sezono atradimai daugiamečių tarpe:
1) pajūrinė balža(Crambe maritima)
2) bobramunis "E.C. Buxton" (Anthemis tinctoria "E.C.Buxton")
Pirmojo augalo pakako ir lapų (šiemet dar nežydėjo), kad susižavėčiau. Stambi faktūra, puiki spalva, įspūdingi matmenys. Antrasis žydi ilgai ir labai gausiai. Planuoju kitais metais dar įsigyti ir bobramunį "Lemon Maid", kiek žemesnį ir subtilesnės spalvos žiedais.

Smagu tokią tamsią, šaltą ir niūrią jau išties lietuviško lapkričio dieną išvysti kažką šviesaus... smile.gif Pajūrinė balža mane žavėjo ir žavi nuo pirmojo jos užmatymo, tačiau nesu sugalvojusi vietos, kur ją galėčiau apgyvendinti (o vietos reikėtų nemažai, be to, ypatingos...), tad vis susituriu nuo jos įsigijimo.
O tokią bobramunę šiemet rudeniop esu pasisodinusi, tad kitais metais lauksiu pasirodymo (berods, ana kaip ir katžolė Walker‘s Low‘ yra greita ant pasirodymų...). Ir, beje, ne be jūsų „kaltės“ ji atsidūrė mano augalyne – vasarą ją čia labai gundančiai parodėte... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 11 19, 17:28)
O tokią bobramunę šiemet rudeniop esu pasisodinusi, tad kitais metais lauksiu pasirodymo (berods, ana kaip ir katžolė Walker‘s Low‘ yra greita ant pasirodymų...).

Tikrai šis bobramunis ilgai nesibrangina, sodinau 2012 rugpjūtį įsigytą kerelį, o 2013-ųjų sezoną žydėjo lyg čia seniai augęs.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 11 19, 20:07)
Tikrai šis bobramunis ilgai nesibrangina, sodinau 2012 rugpjūtį įsigytą kerelį, o 2013-ųjų sezoną žydėjo lyg čia seniai augęs.

Su katžolėm Walker‘s Low‘ panašiai buvo. Vasaros pabaigoje įkišau porą varganų sodinukų, tai jie dar rudenį sugebėjo pavirsti į gan iš toli gerai įžiūrimus krūmus. O pernai juodvi taip išbujojo, kad rudeniop 1 iškasiau ir atidaviau kažkam. Aiškiai per daug jų gavosi. Galvojau, kad šiemet iš tos 1 likusios gausis tiek, kiek pernai iš 2. Bet nesigavo. Gal kiek ir prasiplėtė, bet neženkliai. Ar jos nebus iš tų, kurias kas kažkiek laiko vis atšviežinti reikia? Bala nematė to mažesnio/didesnio plėtimosi, kad tik neišpliktų iš vidaus...
Tai tikrai niekas nepažįstate augalo 1-1,5 m aukščio (gali būti ir kiek žemesnis), plačialapio (ar bent ne smulkialapio) ir būtinai sauliamėgio? Kanas ir čemerį jau pati esu paminėjusi. Buvo čia paminėtas pūkenis, mielas jis man, bet abejoju, kad jis laikytųsi įžadų neaugti virš 1,5 m, net ir turint omeny jo nušalimus. Manau, panaši situacija būtų ir su tamsialapiu šeivamedžiu. Labiau norėčiau tamsialapio (bordo atspalvio) augalo, bet jau ėmiau galvoti ir apie kitokius nežalialapius. Tarkim, žagrenį `Tiger Eyes`. Tiesa, jis 2 m aukštį ima, bet negreit. Ir dar šaknytėmis keliauja, tiesa, ne taip smarkiai, kaip jo paprastesnis giminaitis. Bet štai ramunės-baltosios geltono žagrenio fone tai jau ne kas būtų... Visgi reikėtų tamsaus fono.
Gal kas turite idėjų dėl augalo, atitinkančio nupasakotus kriterijus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 21 lapkričio 2013 - 16:03
QUOTE(vi_ @ 2013 11 21, 17:01)

Tai tikrai niekas nepažįstate augalo 1-1,5 m aukščio (gali būti ir kiek žemesnis), plačialapio (ar bent ne smulkialapio) ir būtinai sauliamėgio? Kanas ir čemerį jau pati esu paminėjusi. Buvo čia paminėtas pūkenis, mielas jis man, bet abejoju, kad jis laikytųsi įžadų neaugti virš 1,5 m, net ir turint omeny jo nušalimus. Manau, panaši situacija būtų ir su tamsialapiu šeivamedžiu. Labiau norėčiau tamsialapio (bordo atspalvio) augalo, bet jau ėmiau galvoti ir apie kitokius nežalialapius. Tarkim, žagrenį `Tiger Eyes`. Tiesa, jis 2 m aukštį ima, bet negreit. Ir dar šaknytėmis keliauja, tiesa, ne taip smarkiai, kaip jo paprastesnis giminaitis. Bet štai ramunės-baltosios geltono žagrenio fone tai jau ne kas būtų... Visgi reikėtų tamsaus fono.

gal graziaziede veigele ''aleksandra'' i fona ramunems? g.gif galima pagenet, paformuot i kompaktiska augaliuka.
o jei labiau placialapio- gal gaure, jei dregmes uztektu g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 11 21, 16:01)

Didžialapę hortenziją.Žaviuosi jos tvarkinga apvalia taisyklinga laja,tai atleidžiu ir velyvą sužaliavimą.Juka kažkokia žieminė yra,ar ne blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 21 lapkričio 2013 - 19:25
QUOTE(vi_ @ 2013 11 21, 17:01)
Su katžolėm Walker‘s Low‘ panašiai buvo. Vasaros pabaigoje įkišau porą varganų sodinukų, tai jie dar rudenį sugebėjo pavirsti į gan iš toli gerai įžiūrimus krūmus. O pernai juodvi taip išbujojo, kad rudeniop 1 iškasiau ir atidaviau kažkam. Aiškiai per daug jų gavosi. Galvojau, kad šiemet iš tos 1 likusios gausis tiek, kiek pernai iš 2. Bet nesigavo. Gal kiek ir prasiplėtė, bet neženkliai. Ar jos nebus iš tų, kurias kas kažkiek laiko vis atšviežinti reikia? Bala nematė to mažesnio/didesnio plėtimosi, kad tik neišpliktų iš vidaus...

Phlomis russeliana. Taciau uzbegant uz akiu, noreciau pasiulyti pagalvoti, kad tas jusu ieskomas augalas turi tikti ne prie ramuniu, o ir prie visu kitu augalu, nes akis mato ne dvieju augalu derinius, o visa gelyna iskart. Ir cia gali ratais vaikscioti atmetinedama kandidaturas ir ieskodama nauju ( pateiksiu pavyzdi: sakykim, pasirenki Phlomis. Tada kyla klausimas kiek jo reikia sodinti, kad atsvertu tas smulkias visas fakturas ir galbut tam nera tiek vietos? Tada kyla klausimas ar stilistiskai jis cia prie tu sidabrakrumiu deres, o ant galo kaip cia viska derint, jei visko tik po viena?).Todel didesne verte turetu apmastymas kokia sio miksborderio tema, kas yra pagrindinis, o kas foniniai augalai ir kokiom savybem turi pasizymeti vieni bei kiti. Siek tiek uzvesiu ant kelio- pagrindiniai cia- strukturiniai augalai. Tuja bei kadagys.
P.S. Kai jau buvau parasius prisiminiau, kad megsti kovoti ir ginti savo pozicija. Tai dabar jau nebetrinsiu, bet as i jokias kovas veltis nenoriu.
Atsakyti
Phlomis russeliana žiemą puikiai atrodo
user posted image
Atsakyti
Merginos, gelbekit blush2.gif Gal kas auginat (ar zinot, kaip augint) elebora (Helleborus niger)? Kazkur skaiciau, kad ziemai reiketu durpem uzpilt. Uzvariau as siandien ant jo kibira durpiu ir taip neramu ant dusios.....toks vaizdas, kad prie pat zemes buvo pumpurai su besiformuojanciais ziedais g.gif ar gali taip but? nenugalabys jo tos mano durpes? ar geriau viska nuvalyt ir tik eglisakiais bandyt pridengt? g.gif g.gif
Atsakyti
Taigi žydi žiemą, nedengiau eleborų schmoll.gif .
Atsakyti