QUOTE(vi_ @ 2013 11 21, 17:01)
Su katžolėm Walkers Low panašiai buvo. Vasaros pabaigoje įkišau porą varganų sodinukų, tai jie dar rudenį sugebėjo pavirsti į gan iš toli gerai įžiūrimus krūmus. O pernai juodvi taip išbujojo, kad rudeniop 1 iškasiau ir atidaviau kažkam. Aiškiai per daug jų gavosi. Galvojau, kad šiemet iš tos 1 likusios gausis tiek, kiek pernai iš 2. Bet nesigavo. Gal kiek ir prasiplėtė, bet neženkliai. Ar jos nebus iš tų, kurias kas kažkiek laiko vis atšviežinti reikia? Bala nematė to mažesnio/didesnio plėtimosi, kad tik neišpliktų iš vidaus...
Tai tikrai niekas nepažįstate augalo 1-1,5 m aukščio (gali būti ir kiek žemesnis), plačialapio (ar bent ne smulkialapio) ir būtinai sauliamėgio? Kanas ir čemerį jau pati esu paminėjusi. Buvo čia paminėtas pūkenis, mielas jis man, bet abejoju, kad jis laikytųsi įžadų neaugti virš 1,5 m, net ir turint omeny jo nušalimus. Manau, panaši situacija būtų ir su tamsialapiu šeivamedžiu. Labiau norėčiau tamsialapio (bordo atspalvio) augalo, bet jau ėmiau galvoti ir apie kitokius nežalialapius. Tarkim, žagrenį `Tiger Eyes`. Tiesa, jis 2 m aukštį ima, bet negreit. Ir dar šaknytėmis keliauja, tiesa, ne taip smarkiai, kaip jo paprastesnis giminaitis. Bet štai ramunės-baltosios geltono žagrenio fone tai jau ne kas būtų... Visgi reikėtų tamsaus fono.
Gal kas turite idėjų dėl augalo, atitinkančio nupasakotus kriterijus?
Phlomis russeliana. Taciau uzbegant uz akiu, noreciau pasiulyti pagalvoti, kad tas jusu ieskomas augalas turi tikti ne prie ramuniu, o ir prie visu kitu augalu, nes akis mato ne dvieju augalu derinius, o visa gelyna iskart. Ir cia gali ratais vaikscioti atmetinedama kandidaturas ir ieskodama nauju ( pateiksiu pavyzdi: sakykim, pasirenki
Phlomis. Tada kyla klausimas kiek jo reikia sodinti, kad atsvertu tas smulkias visas fakturas ir galbut tam nera tiek vietos? Tada kyla klausimas ar stilistiskai jis cia prie tu sidabrakrumiu deres, o ant galo kaip cia viska derint, jei visko tik po viena?).Todel didesne verte turetu apmastymas kokia sio miksborderio tema, kas yra pagrindinis, o kas foniniai augalai ir kokiom savybem turi pasizymeti vieni bei kiti. Siek tiek uzvesiu ant kelio- pagrindiniai cia- strukturiniai augalai. Tuja bei kadagys.
P.S. Kai jau buvau parasius prisiminiau, kad megsti kovoti ir ginti savo pozicija. Tai dabar jau nebetrinsiu, bet as i jokias kovas veltis nenoriu.