[quote=vi_,2013 11 13, 21:29]
Jei dėl stambialapių augalų, tai turėčiau 2 savus pretendentus bordalapę kaną ir čemerį. Jau pradėjau apie juos galvoti. Ačiū už mintis, patirtį ir idėjas.
Pirma mintis buvo - kanos, bet kažkodėl nusprendžiau, kad netiks dėl poreikio jas kasmet iškasinėti ir net nesiūliau
QUOTE(vi_ @ 2013 11 12, 23:15)
Bent jau man reikia išspręsti krūvas problemų. Pavyzdžiui, sugalvoti, kur padėti ne 1, ne 2 ir ne 5 augaliukus, įsigytus iš dūšios, tačiau nesuradusius vietos proto sudėliotame plane. Pažįstama situacija? Dabar jie suštabeliuoti belenkokiuose laisvuose žemės ploteliuose. Paprasčiausia būtų juos atiduoti kitiems, bet... širdis dar neleidžia. O ką jūs su tokiais darote?
Pati jau kažkaip išmokau susiturėti ir nebeįsigyti "augalų iš dūšios", bet situacija vis tiek kartais gaunasi tokia pati, kai kažkas augaliukus padovanoja iš dūšios Netgi sakyčiau dar keblesnė tokia situacija. Nei išmest nei kažkam atiduot ranka nekyla ir sąžinė neleidžia dovanoto daikto. Taip šį rudenį man nutiko su dovanota didžialape hortenzija ir forsitija. Gėlynų nei plėst nei naujų daryt šį rudenį neplanavau. Tai stovėjo stovėjo tie augaliukai vazonuose, po to buvo nešiojami po sklypą, dėliojami - žodžiu galvosūkis kaip reikiant. Gavau susiplanuoti naują augalyną. Kol kas dar iki galo visko nesudėliojau (palikau tą malonumą ilgiems žiemos vakarams), todėl vejos kol kas neplėšiau, tik pasodinau augaliukus iš vazonų. O gal visai rudenį pasodinti dovanotieji augaliukai neišgyvens per žiemą ir pavasarį nebereikės nieko daryt Žiauriai aš čia
Tvarkiau rozes ir uzmaciau, kad gelynams toks siltas oras- nilabai tai vienur, tai kitur kisa nosis- tai tulpes, tai hecintai, tai krokai, lenda pasizvalgyti. smidrai darze pradeda dygti, lenda rudeni sodintu siloku naujos skroteles, rododendras naujas sakas leist pradejo, juodieji serbentai sprogsta. is sanku leidiz anujaas sakas salavijai, veronikos, labiausai nustebino bevarde zemauge gailiardija. ji trecia karta ziedu prikrove. man tai toks oras labai prilabai , bet va gelynams- ne pyragai. miegot laikas...
rim, išties žiauriai čia jūs... O ką daryt?... Pas mus jau cielas dovanotųjų augalynas darosi. Taip nuošaliai, nesimetančiai į akis... Gi kanos ir čemerys tiesiog čia jau yra šiaip ir būva toliau, nes yra gajūs, nors ir ne itin mylimi. O pvz., jurginai nemeilės neatlaikė, tai ir nėra jų čia... Bordolapės kanos man šiaip jau patinka - įspūdingas augalas, bet tas jų iškasinėjimas/įkasinėjimas kada nors joms gali blogai baigtis... Čemerys jau pakeitė 2 vietas, bet ir trečioji jam nepatinka. Kiekvieną pavasarį džiaugsmingai išlenda iš žemių, apsižvalgo ir, matyt nusprendęs, kad aplinka ir kaimynai žeidžia jo orumą, užbaigia savo pasirodymą niekuom. Ir taip jau kažin kiek metų. Internete galima rasti jo foto, kai anas būna pačiame gražume, bet kaip jis atrodo rudeniop ar jau rudenį, niekas neparodo. Bijau, kad jo didieji lapai ima negražiai džiūti ir gaunasi daug daug negražaus vaizdo... Gal kuri jį turite ir žinote, kaip ten būna?
Žiemą planuoti, aišku, gerai, nes yra daug laisvo laiko, bet atitrūksti nuo vaizdo. Bent man to bais reikia. Praeitą pabuvimą savo augalyne pati vaidinau astrą 'Little Carlow'... Bent jau sutilpau į jam numatomą vietą ir jaučiausi puikiai...
Tęsiu anksčiau pradėtą temą dėl augalyne atsiradusios vakansijos. Pagrindiniai mane prie sienos prirėmę argumentai yra 2: tapati kaimynams astro lapų faktūra ir sinchronizacijos su ramunių žydėjimu kaip ir nebuvimas. Paieškojau fotoarchyve vaizdelio, kuriame matytųsi kairieji Pretendento kaimynai, bet, deja, neradau. Tad vardinu žodžiu: už ramunių kietis 'Valerie Finnis', už kiečio į dešinę žemaūgė budlėja (60 cm), už budlėjos į dešinę Šmito kietis, kurį žadu keisti kiečiu 'Valerie Finnis' (Šmito kietis po 2 sezonų išplinka iš vidaus, o šiaip labai mielas augaliukas). Pretendento išvardintų kaimynų stambialapiais nepavadinsi, bet lapų faktūra skiriasi. Tik ar pakanka tokio skirtumo? Kiek neramina budlėjos ir astro susišnekėjimas... Dešinieji kaimynai sidabrakrūmiai, aišku, mažina astro šansus, bet gal juos padidintų tarp astro ir sidabrakrūmių įsiterpę lendrūnai, kurie užaugę sudarys gerai įžiūrimą vertikalią salelę? Ar tai jau nepadės?
Žiemą planuoti, aišku, gerai, nes yra daug laisvo laiko, bet atitrūksti nuo vaizdo. Bent man to bais reikia. Praeitą pabuvimą savo augalyne pati vaidinau astrą 'Little Carlow'... Bent jau sutilpau į jam numatomą vietą ir jaučiausi puikiai...
Tęsiu anksčiau pradėtą temą dėl augalyne atsiradusios vakansijos. Pagrindiniai mane prie sienos prirėmę argumentai yra 2: tapati kaimynams astro lapų faktūra ir sinchronizacijos su ramunių žydėjimu kaip ir nebuvimas. Paieškojau fotoarchyve vaizdelio, kuriame matytųsi kairieji Pretendento kaimynai, bet, deja, neradau. Tad vardinu žodžiu: už ramunių kietis 'Valerie Finnis', už kiečio į dešinę žemaūgė budlėja (60 cm), už budlėjos į dešinę Šmito kietis, kurį žadu keisti kiečiu 'Valerie Finnis' (Šmito kietis po 2 sezonų išplinka iš vidaus, o šiaip labai mielas augaliukas). Pretendento išvardintų kaimynų stambialapiais nepavadinsi, bet lapų faktūra skiriasi. Tik ar pakanka tokio skirtumo? Kiek neramina budlėjos ir astro susišnekėjimas... Dešinieji kaimynai sidabrakrūmiai, aišku, mažina astro šansus, bet gal juos padidintų tarp astro ir sidabrakrūmių įsiterpę lendrūnai, kurie užaugę sudarys gerai įžiūrimą vertikalią salelę? Ar tai jau nepadės?
vi_, jau vakaras, tai gal ir nusišnekėsiu....nu ale skaičiau skaičiau, ir man rodos, kad ten kur lendrūnai, tai labai jau jiems vietos kūdai...o ta laisva 0,80m2 ir yra netoli jų? jei taip, tai aš turbūt juos erdviau susodinčiau .
ir ar nedaugoka ten visko po vieną egzempliorių? nu bet dar vienas egzempliorius ant liežuvio galo šiandien sukasi, žiognagė, kad sidabrakrūmio spalvytę atkartot kitoj vietoj.(ne ten kur ieškot kandito bet bet bet...neauginu jos, ir tikrai nepažįstu, tai čia tik toks va vėlyvas švystelėjimas, gal ir ne į temą visai. labanakt
ir ar nedaugoka ten visko po vieną egzempliorių? nu bet dar vienas egzempliorius ant liežuvio galo šiandien sukasi, žiognagė, kad sidabrakrūmio spalvytę atkartot kitoj vietoj.(ne ten kur ieškot kandito bet bet bet...neauginu jos, ir tikrai nepažįstu, tai čia tik toks va vėlyvas švystelėjimas, gal ir ne į temą visai. labanakt
QUOTE(vi_ @ 2013 11 14, 21:05)
Pretendento išvardintų kaimynų stambialapiais nepavadinsi, bet lapų faktūra skiriasi. Tik ar pakanka tokio skirtumo? Kiek neramina budlėjos ir astro susišnekėjimas... Dešinieji kaimynai sidabrakrūmiai, aišku, mažina astro šansus, bet gal juos padidintų tarp astro ir sidabrakrūmių įsiterpę lendrūnai, kurie užaugę sudarys gerai įžiūrimą vertikalią salelę? Ar tai jau nepadės?
Dar kartą pažiūrėjau į nuotrauką, na labai jau ten visi smulkialapiai, net ir fone esantis spygliuotis į tą pačią dūdą pučia. Lendrūnai priduos vertikalumo-įvairovės, bet didžialapis toje vietoje būtų kaip koks vadovas, kuris vien savo autoritetu apramina vaikišką erzelynę, pakylėja į kitą lygį ir paverčia ją brandžiu pasirodymu.
QUOTE(vobla @ 2013 11 14, 16:41)
Tvarkiau rozes ir uzmaciau, kad gelynams toks siltas oras- nilabai tai vienur, tai kitur kisa nosis- tai tulpes, tai hecintai, tai krokai, lenda pasizvalgyti. smidrai darze pradeda dygti, lenda rudeni sodintu siloku naujos skroteles, rododendras naujas sakas leist pradejo, juodieji serbentai sprogsta. is sanku leidiz anujaas sakas salavijai, veronikos, labiausai nustebino bevarde zemauge gailiardija. ji trecia karta ziedu prikrove. man tai toks oras labai prilabai , bet va gelynams- ne pyragai. miegot laikas...
Mano ligonių palata žiemai ruošiasi, tik hiacintai rūsyje atsibudo. Visus augalėlius lyg ir pagydžiau, o ką su veronika daryti nežinau. Du mėnesius miltlige prasirgo. Gerai, kad dar nieko neužkrėtė. Purškiau, kartojau purškimus, bet nei blogėja nei gerėja Žiemai ją nurėžti iki žemės ir papurkšti dar kartą, ar ką daryti? Kažkur skaičiau, kad mažiau sirgtų augalai, pasodinti česnakus šalia. Įdomu, ar padeda tokios priemonės
QUOTE(sm2002 @ 2013 11 15, 13:43)
Mano ligonių palata žiemai ruošiasi, tik hiacintai rūsyje atsibudo. Visus augalėlius lyg ir pagydžiau, o ką su veronika daryti nežinau. Du mėnesius miltlige prasirgo. Gerai, kad dar nieko neužkrėtė. Purškiau, kartojau purškimus, bet nei blogėja nei gerėja Žiemai ją nurėžti iki žemės ir papurkšti dar kartą, ar ką daryti? Kažkur skaičiau, kad mažiau sirgtų augalai, pasodinti česnakus šalia. Įdomu, ar padeda tokios priemonės
pas mane veronikju daug, gal treju rusiu. bet jos mano pirmametes, siemet tik is sekliuku ant palangiu daigintos. vasara prabuvo sveikos, dabar dar zalios ir kai kurios su ziedynais. nukirpau tas, kurios trukde pribristi prie roziu. va tada ir uzmaciau, kad palei zeme nauji ugliai su lapukais islinde. is tiesu net nezinau kaip jos ziemoja. butu smagu patarimu sulaukti. net nezinojau, kad jos miltligei imlios maniau, kad biesas nejama- tik vat vistos keliata augalu mirtinai sudraske...
QUOTE(vobla @ 2013 11 15, 13:51)
pas mane veronikju daug, gal treju rusiu. bet jos mano pirmametes, siemet tik is sekliuku ant palangiu daigintos. vasara prabuvo sveikos, dabar dar zalios ir kai kurios su ziedynais. nukirpau tas, kurios trukde pribristi prie roziu. va tada ir uzmaciau, kad palei zeme nauji ugliai su lapukais islinde. is tiesu net nezinau kaip jos ziemoja. butu smagu patarimu sulaukti. net nezinojau, kad jos miltligei imlios maniau, kad biesas nejama- tik vat vistos keliata augalu mirtinai sudraske...
Gal toms vištoms spastus ir ant grilio jas Tada kaimynai susirūpins, kaip jas apsaugoti... Aš kates nuo hortenzijų actu vaikau
Pas mane tokia veronika, pirkta be pavadinimo (foto skolinuosi )
Gal kitos mažiau serga Kokias veronikas turite?
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 07, 19:34)
leliumai, o tavasis lazdynas contorta vyšninis išlieka visą sezoną ar vasarą pažaliuoja kaip paprasti raudonlapiai lazdynai?
Pas mane "Red Majestic" - raitytom šakelėm ir bordo lapais. Peržvelgiau nuotraukas:
birželio viduryje dar riebiai bordo;
liepos viduryje jau bordo gerokai maišosi su žalia (ar žalia su bordo, kaip pažiūrėsi );
rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais bordo jau tik atsitiktinumas, spalva tokia murzlai žalia.
sveikos, pasistojo klausimas
http://www.e-seklos....is_astras_daisy
kazin kaip sitos ar uzauga kas dorois seklu?
http://www.e-seklos....is_astras_daisy
kazin kaip sitos ar uzauga kas dorois seklu?
jot.ka, lendrūnai vietos prasme konkuruoja tik tarpusavyje, t.y. arba ir toliau liks 2 paskiri krūmai, arba 2 krūmai suaugs į sieną. Visiems kitiems jų kaimynams vietos lieka į valias. Be to, kairįjį lendrūną, jei anas labai jau verks dėl vietos stokos, planuoju stumti kiek kairiau. Dėl atsikartojimų, tai tą padaryti turėtų kietis. Ar to pakaktų atsikartojimams? Kas dėl žiognagės, tai kanos su oranžiniais žiedais ir plačiais bordo lapais kolei kas užmuša belenkokius konkurentus, žiognagę irgi, jei turit omeny tik jos oranžinius žiedus.
rim, kadangi vakansinė vieta iki vakaro yra matoma saulei bei užstota nuo vėjų, plačialapių augalų, kurie pritartų tokiom sąlygom, apart kanų ir čemerio, turinčių specifinį drėgmę sulaikantį šaknyną, daugiau nieko nepažįstu. Aišku, yra normalūs krūmai (ne gėlės), bet reto iš jų išmieros įsiteks į mažesnį nei 1 m2 plotą ir 1,5 m aukštį. Apie tokį krūmą jau čia buvau užklaususi, bet atsakymo nesulaukiau. Machonija čia gerai atrodė, bet nusvilo...
rim, kadangi vakansinė vieta iki vakaro yra matoma saulei bei užstota nuo vėjų, plačialapių augalų, kurie pritartų tokiom sąlygom, apart kanų ir čemerio, turinčių specifinį drėgmę sulaikantį šaknyną, daugiau nieko nepažįstu. Aišku, yra normalūs krūmai (ne gėlės), bet reto iš jų išmieros įsiteks į mažesnį nei 1 m2 plotą ir 1,5 m aukštį. Apie tokį krūmą jau čia buvau užklaususi, bet atsakymo nesulaukiau. Machonija čia gerai atrodė, bet nusvilo...