Gražūs rudeniniai vaizdai - nebe taip linksma kaip vasarą, ir gėlės liūdnos atrodo, bet vis gi yra kur akis paganyt
Ėmiau vasaros foto pamažu tvarkyt ir pajutau kaip labai labai vasaros pasiilgau - noooooooooriu tų šiltų ilgų vakarų su žiogų čirpimu ir lakštingalų suokimu
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 08, 22:00)
Iš spygliuočių pasodinom mano seną svajonę - ant aukšto koto skiepytą picea abies inversa. Čia jau tokio "pobūdžio" medžius mėgstantiems, o mes mėgstam ir pas mus toks "svyruoklis" ne vienas pasodintas (maumedis, guoba, beržas).
Žaliai zonai prigriebėm geltonspyglę eglę Aurea ir kedrinę pušį.
O sklypo pakraščiams pirkom lapuočius - Fagus sylvatica Purple Fountain, Acer platanoides Crimson Sentry, Acer platanoides Drummondii ir Acer platanoides Princeton Gold.
Klevai naujokai pas mus, o raudonlapius bukus du jau turim ir labai jie mums patinka (paprastas raudonlapis ir raudonlapio buko koloninė forma)
Žaliai zonai prigriebėm geltonspyglę eglę Aurea ir kedrinę pušį.
O sklypo pakraščiams pirkom lapuočius - Fagus sylvatica Purple Fountain, Acer platanoides Crimson Sentry, Acer platanoides Drummondii ir Acer platanoides Princeton Gold.
Klevai naujokai pas mus, o raudonlapius bukus du jau turim ir labai jie mums patinka (paprastas raudonlapis ir raudonlapio buko koloninė forma)
oho kaip nemenkai bent puses isvardintu ir as noreciau. ale jau pradedu jaust, kad sklypas neguminis. ypac, kai 40 puseliu miskelis i ugi driogstelejo. kai pirkom sklypa- jos man tebuvo iki keliu, o siemet jau hamaka ant ju risom- kamienai rieskuciom neapglebiami. augumo gal net kokie 6 metrai bus... jau ir seselis formuojasi musu dykynej.
QUOTE(vi_ @ 2013 11 08, 22:31)
vobla, miskantas snogšybatelnyj absoliutno Miskanto - vardas? pavardė? Gi fotokatė tai mano. Pagal spalvą. Bet dvigubai kūdesnė kotais... Gal nemaitinat?
miskantas bevardis. bet jau taip iauges i lietuviskus augalynus, kad atrodo lyg nuo amziu. katins piktC ir ne mano
Pas mus pušelių miškelis ir net miškas bus žalioj zonoj už tvoros - jų laukinių ten šimtai ir auga gan sparčiai. Ateity norimą foną sudarys ir tuo pačiu erdvės bus pakankamai
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 08, 22:55)
kas per grazuolis vijoklinis prie supynes?
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 11 09, 11:23)
kas per grazuolis vijoklinis prie supynes?
Dvir raganės - viena vyšninė, o kita mėlyna. Jos senovinės, iš senelio parsivežtos ir nežinau veislių pavadinimų. Didžiausias šių raganių pliusas, kad žydi ne vieną kartą, o visą vasarą iki pat šalnų
QUOTE(smth1 @ 2013 11 09, 11:56)
na va, ačiū, su miskantais viskas aišku, gražūs jie man ir geltoni ir šieno stadija jų įspūdinga, bet turiu ir kitų klausimų, kur dar vasara
ar foto švelnioji rasakila ar erythropoda? ir tarp jų kas tos žolės? lendrūnas?
QUOTE(jot.ka @ 2013 11 09, 13:43)
na va, ačiū, su miskantais viskas aišku, gražūs jie man ir geltoni ir šieno stadija jų įspūdinga, bet turiu ir kitų klausimų, kur dar vasara
Rasakila, lendrunas.
QUOTE(smth1 @ 2013 11 09, 22:55)
Rasakila, lendrunas.
kuri rasakila, mollis ar erythropoda ?
Mumrikai, vaizdeliai tai uz sirdies griebia O dar visa ziema teks pralaukti, kol vel gelynai atsibus
vi, pirmoje foto hortenzijos labai grazios, is pradziu net pagalvojau, kad foto ne Lt daryta, na zinot, kaip buna tos grazios uzsienines As savasias nureziau, pavasari graziau bus, o be to man jau dabar salta tvarkytis, tai skubu kuo greiciau apsikuopti
vi, pirmoje foto hortenzijos labai grazios, is pradziu net pagalvojau, kad foto ne Lt daryta, na zinot, kaip buna tos grazios uzsienines As savasias nureziau, pavasari graziau bus, o be to man jau dabar salta tvarkytis, tai skubu kuo greiciau apsikuopti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 11 10, 13:23)
Kiek skaičiau ir iš patirties (tiesa nedidelės) žinau, tai ar hortenzijas iš rudens nurėši, ar pavasarį, joms nuo to nei šilta, nei šalta. Svarbu nurėžti iki vegetacijos pradžios. Gi nenurėžimas rudenį padeda žiemą sulaikyti augalynuose sniegą, t.y. jo neišpusto. Sniegas yra natūrali antklodė, apsauganti šaknis nuo šalčio. Hortenzijoms paprastosioms gal tai ne taip aktualu, tačiau jos gi turi ir kaimynų visokiausių. Gražu būtų, jei rudieji jų žiedai užsiturėtų ir žiemą, bet manau, kad rudąsias galvas pradžioje nulankstys lietūs, o po to nuplėšys vėjai. Ir psio.
Jau sudarinėju sąrašėlius užsakymams (melvenės, astrai, geltonieji miskantai, pirmai pradžiai...). Kiek jau čia iki to pavasario beliko?! Tik šiuosyk kiekvienam augalui yra konkreti vieta sugalvota. Tobulėju... Be to, iš savo ūkio žadu augaliukus skaidyti ir spalviškai lopyti netobulas augalynų vieteles. Šiemet įsimylėjau į katžolės Walkers Low lapijos spalvą, nors dar pavasarį baudžiausi ją visą išdalinti kitiems. Aplamai, šiais metais atradau, kad be nuosavos patirties dūšiai mielo ir gyvybingo augalyno nesusikursi. Nei vienas nusižiūrėtas copy-pasteas pas mane nesuveikė. Tokie dalykai.
O kokie jūsų, SM "daugiametininkės", šio sezono atradimai?