Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(mumrikas @ 2013 10 31, 19:45)
Dar klausimukas - ar yra koks pavėsio augalas, žemo arba vidutinio aukščio, kurio lapija būtų geltona ar bent gelsva g.gif

ajeras

Hakonė

alūnė

Ką tik pati tokios spalvos ieškojau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 31 spalio 2013 - 17:55
Para, didžiulis dėkui wub.gif

Smagiausia, kad šių alūnių turiu gal penkis kerus, jos pavėsy puikiausiai auga ir visai buvau jas pamiršusi ("ariau" vienam gėlyno kampe, apsižvalgiau aplink ir patingėjau visas valdas apeit, o kadangi šios alūnės auga už pavėsinės, tai ir neužmačiau). Ryt iš pat ryto mausiu žiūrėt ar būtų ką į naują gėlyną perkelt thumbup.gif

Iš daugiamečių mane šiemet nustebino gencijonas - pavasarį gražiai žydėjo (vis gi pavasarinio žydėjimo augalas), o šiandien užmačiau, kad ir vėl žydi. Kažin jam taip galva susisuko ar jis remontantinis g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 31, 18:45)
Dar klausimukas - ar yra koks pavėsio augalas, žemo arba vidutinio aukščio, kurio lapija būtų geltona ar bent gelsva g.gif
<...>

Kas dėl geltonųjų... Šiemet pasodinau išsvajotąsias hakones „Aureola“, prieš geras 3 savaites jos buvo tokios (padvigubėjo nuo pradinės būsenos):

user posted image

Norėtųsi pamatyti SM senesnes nei maniškes, t.y. sužinoti, kaip sekasi jas auginti mūsyse. smile.gif

Tarp geltonųjų dar išskirčiau auksaspalvį auskarėlį. Žavus augaliukas. Bent jau pirmus metus jis pas mane išsilaikė (savo lapija) iki spalio. Nežinau kaip būtų buvę šiemet, nes rugsėjo pradžioje ant jo užkrito dyyydelis metalinis daiktas, tai... sad.gif

Ir dar, kas link geltonųjų, nors neturiu, bet norėčiau turėti viksvą 'Aurea'. Pas Rasą ana būna.

Atsakyti
vi, gražios "žolytės", reiks ir man apie jas pagalvot ax.gif

Gal kas žinot pavadinimą žolinio augalo, ne kartą matyto močiučių darželiuose - neaukštas (poros sprindžių) žalios spalvos kupstas, žydintis panašiai kaip miežio svelniomis "varpomis".

PS Pati paklausiau, pati radau atsakymą - Foxtail Barley (Hordeum jubatum). Ir iš karto iškilo klausimas - ar js yra daugiametis ir ar nėra agresyviai užsisėjantis, nes tos "uodegėlės", kai sudžiūna, lengvai skrenda g.gif

Pas Rasą išskaičiau, kad vieną kartą įsigijęs daugiau nebeatsikratysi. Na jau ne, tokio grožio man tikrai nereikia. Gavau dovanų kerelį, bet įtariu baigs jis savo dienas kompostinėj, nes neturiu kada lakstyt ir žiūrėt ar dar sėklų nebarsto doh.gif

http://rasosaugalai....01_archive.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 01 lapkričio 2013 - 08:46
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 01, 10:32)

Pas Rasą išskaičiau, kad vieną kartą įsigijęs daugiau nebeatsikratysi. Na jau ne, tokio grožio man tikrai nereikia. Gavau dovanų kerelį, bet įtariu baigs jis savo dienas kompostinėj, nes neturiu kada lakstyt ir žiūrėt ar dar sėklų nebarsto doh.gif

http://rasosaugalai....01_archive.html

Tik norėjau šitą nuorodą įkellti, gerai, kad pamačiau tamstos papildymą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 31, 19:04)
Para, didžiulis dėkui wub.gif

Smagiausia, kad šių alūnių turiu gal penkis kerus, jos pavėsy puikiausiai auga ir visai buvau jas pamiršusi ("ariau" vienam gėlyno kampe, apsižvalgiau aplink ir patingėjau visas valdas apeit, o kadangi šios alūnės auga už pavėsinės, tai ir neužmačiau). Ryt iš pat ryto mausiu žiūrėt ar būtų ką į naują gėlyną perkelt thumbup.gif

Iš daugiamečių mane šiemet nustebino gencijonas - pavasarį gražiai žydėjo (vis gi pavasarinio žydėjimo augalas), o šiandien užmačiau, kad ir vėl žydi. Kažin jam taip galva susisuko ar jis remontantinis g.gif

Maciau pavasari ju mugej, bet nebuvau pasiskaiciusi apie ji dar tada, tai nepirkau, dabar elgciausi kitaip, atsidurusi salia sio grozio lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
pas mane siuo metu tai invazija parazitu gelynuose doh.gif pora dienu buvau isvaziavus, tai viska nusiaube kaimynu vistos. si karta dapedino net iki pat rozyno po langu- mulcas metosi uz metro. tulpiu svogunelai irgi pievoje, kiti sudraskyti nagais verysad.gif visu augalu lapai irgi susmulkinti, sudraskyti besikapstanciu vistu- nu nors i salotas dek. duobes giliausios isknistos... dar kurmis isisuko, per tas pora dienu isvare koki 20 kurmiarausiu. kai kurie augalai...tiesiog iskelti ir guli sankimis is virsu blink.gif . zodziu-vistu pulkas+ kurmis+ vaizdas kaip po karo. pamaciau ir uz galvos susigriebiau... isverstus augalus susodinau atgal- gal dar spes prigyt. siknuva, vienzodz... verysad.gif neturejau dar kurmiu, tai nelabai zinau kaip su jais galinetis. vienas vis sukosi, bet tiek daug zalos nedare...nu bent jau neteko matyt augalu isverstu aukstyn saknimis doh.gif
Atsakyti
Kurmių pilnas kiemas, bet augalų išverstomis šaknimis dar taip pat neteko matyt. Tai vis dar niekeno vištos šventos karvės? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 11 03, 09:05)
Kurmių pilnas kiemas, bet augalų išverstomis šaknimis dar taip pat neteko matyt. Tai vis dar niekeno vištos šventos karvės?  biggrin.gif

kurmis isstume lauk pora si rudeni sodintu virziu ir pora kupstu si rudeni sodintu poaaviziu. irgi matyt nespejo isisaknyt- guli virs didelio kurmiarausio ant sono, saknys ore styro.
o del vistu tai jau net nezinau...ir pyktis su kaimynais nesinori....
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 11 03, 10:57)

oi, vobla, nenusimink, čia menkniekis tos vištos smile.gif va, pas mus kai dar teritorija nebuvo aptverta, kaimynų kiaulė atėjo.. nu ką ten atėjo - pro praviras duris į kambarį įsirioglino lotuliukas.gif išstumdė, išvartė viską, niekaip iškrapštyt nesigavo, bandėm ir stumt, ir traukt, tai ji tiesiog užsispyrė, nugriuvo ir guli, poilsiauja kaip viešbutyje.. doh.gif
Bet su kaimynais nesusipykom, nors tas kiaules jie ištisus metus palaidas laiko.. tiesiog nuotykis buvo smile.gif

Tavo tulpytės prigis, pavasarį sužydės. Dabar gi vistiek jau ruduo, pražus gėlyčių lapeliai ir be vištų pagalbos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 11 03, 10:57)

O gal kažkaip gražiuoju su kaimynais pakalbėt galima, kad savo vištas savo teritorijoj ir laikytų - juk ne laukiniai tai padarai doh.gif

Mes tai išmokom kurmius gaudyt - per šį sezoną septynis pagalvom ir man nei kiek nebuvo gaila tuos plačiarankius galabyt blush2.gif

Pas mus sklype jų nebuvo, bet vat žalioj zonoj už tvoros buvo įsisiautėję. Erzino mane kaip reikiant tie kupstai. Prisiskolinom iš kaimynų įvairiausių spąstų, nesisekė mums su jais nieko pagaut, tai išsikvietėm "profesionalų" gaudytoją. Pagavo jis mums per dvi dienas kurmį, vyras iš jo "perpirko" vienus spąstus (iš vis tas gaudytojas vienu metu statydavo po trejus spąstus - visuose matomuose urvuose), dar pamokė keletą gudrybių kaip juos statyt ir nuo tol puikiausiai gaudom. Jei jau iš kažkur atkeliauja kurmis dvi dienos ir jo nebėr biggrin.gif

...........

Dar klausimukas iš daugiamečių - o jūs poavižes per žiemą paliekat ar nupjaunat? Aš trejus metus palikinėjau žiemot nekirptus kupstus (nors jų ir nesimatydavo iš po sniego), bet labai erzina jų "besišeriantys" lapai ar kaip juos pavadint. Rodos surenku visus iki vieno, o po didesnio vėjo vėl aplink plačiai pridraikyta doh.gif Ir tas vyksta vėlai rudenį arba anksti pavasarį. Gal jei jos augtų kažkur kitų augalų glaudžioj kaimynystėj, tai krentantys "plaukai" neturėtų kur keliaut, o dabar jos pas mane pasodintos pirmoj eilėj gėlyno pakraščiuose, tai ir keliauja tie lapai tiesiai ant pievutės ir aplinkinių žemų augalėlių doh.gif Ir kuo augalas didyn, kupstas gražyn, tuo daugiau rudenį tų "krituolių" draikosi.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 11 03, 11:41)
oi, vobla, nenusimink, čia menkniekis tos vištos smile.gif va, pas mus kai dar teritorija nebuvo aptverta, kaimynų kiaulė atėjo.. nu ką ten atėjo - pro praviras duris į kambarį įsirioglino lotuliukas.gif išstumdė, išvartė viską, niekaip iškrapštyt nesigavo, bandėm ir stumt, ir traukt, tai ji tiesiog užsispyrė, nugriuvo ir guli, poilsiauja kaip viešbutyje.. doh.gif 
Bet su kaimynais nesusipykom, nors tas kiaules jie ištisus metus palaidas laiko.. tiesiog nuotykis buvo smile.gif

Tavo tulpytės prigis, pavasarį sužydės. Dabar gi vistiek jau ruduo, pražus gėlyčių lapeliai ir be vištų pagalbos smile.gif

mda... pas mus cia aplink visi irgi kiaules laiko, tik kazkaip svariai, uzdarai- nei neitariau, kol pries sventes neisgirdom skerdiko per kaima einancio cool.gif vadinasi dar ir kiauliu galiu sveciuose tiketis doh.gif
va karve karta buvo uzsukus, bet ne i gelynus i darza, ir dar pusyne man sakas pralauze isipainiojus.
----------
o del kurmiu tai dalinkites kokie spastai tikrai verti demesio. eisiu medziot.
------------
del vistu pasikalbesiu, nes pamaciau kame problema: kaimynai patys vistas perino ir gavosi daug gaiduku. tai jie teritorija nepasidalina, po dvi po tris vistas vedziojasi ir tolyn iki manes nuklysta. pamazinus gaiduku skaiciu, palikus bailiausia, manau jos taip toli nuo savu namu nenuklystu. apie vistas nieko neismanau, bet tikiuosi, kad gal mano versija tesinga g.gif kaip jus manot?
-----------
mumrikai, poavizes pas mane dar jaunos, mazos, tai jokio serimosi nepastebejau g.gif . siuo metu jos dar melsvos, zaliuoja, nieko nebarsto g.gif
Atsakyti