kuzdaite, mumrikai, ačiū, kad užvedėte ant kelio. Kapo vietoje pas mus šešiakampis. Sugalvojau jame pasodinti viksvos Ice Dance ir daugiamečių našlaičių (tų nedideliais trispalviais žiedeliais) miksą, t.y. tartum pievelės imitaciją. Tik nežinau kaip šie augaliukai tarpusavyje susidraugaus. Viksva tai iš aršiųjų...
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 27, 20:57)
rbkl, zydi jis, panasiai kaip kietis, kaip prieskonio nenaudoju ir apskritai, net pamirsus buvau, kad ji turiu, ikisau as juos ir tiek, dabar jau dideli kelmai, o tai kur jis tinka kaip prieskonis?
Aš tik skaičiau ,,Švieži ar džiovinti lapeliai tinka actui, mėsos, paukštienos, žuvies, konditerijos, duonos gaminiams pagardinti. Žemaitės diemedžio deda į varškę, sūrius, jais taip pat skanina pupelių, žirnių patiekalus. Diemedis yra vienas iš Rygos balzamo, Prancūzijos vermuto, likerio komponentų". iš čia My Webpage
Tai jei kas ką sugalvosite iš diemedžio daryti, brųkštelkit, būtų įdomu Bet man tai jo kvapas labai specifinis, net nepasakyčiau, kad labai kvepia, gal kaip kam patinka.
vi, kokios mintys dėl kapinių?
Kas auginate daugiametes chrizes, sunku su jomis žiemą, reikia kasti, kažkur nešti ar nebūtinai?
vi, kokios mintys dėl kapinių?
Kas auginate daugiametes chrizes, sunku su jomis žiemą, reikia kasti, kažkur nešti ar nebūtinai?
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 28, 21:58)
Pas mus yra senos (50-60 metų) ir, palyginus, dar jaunos (apie 30 metų) kapinės. Senose medžiai ir veik vien pavėsiai, o jaunose bent 4 val. kepina saulė. Kiek dairausi, ką gyvieji daro dėl mirusiųjų, o daro geriausią, tai tamsiose vietose vyrauja melsvės, o saulėtose visaip gaunasi, nes žmonės dažniau ateina, tad labiau stengiasi. Tarp pastarųjų labiausiai patiko tarp juodo granito rėmų (tas nėra pigu) visoje kapavietėje susodinti vien eraičinai. Pievelės imitacija. Bet žinant eraičinų pomėgį išplikti iš vidaus, tai nėra amžina. Aišku, geriausiai būtų, kaip pas amerikonus valdiškai skutama veja, kurioje stūkso paminklai.
O man grazu ir priimtina, kaip buvo anksciau - pastate medini kryziu, gelyciu, kiek gyvi, pazinoje velioni, tiek tvarko, kai nera kam tvarkyti, kryzius supuna, geles islaukeja ir viskas, o kas bus, kai liks stuksoti dabartiniai paminklai, mano galva, tik smeklynas.........
Vis man galvoje verda tos chrizantemos, tos, kur bobutes anksciau augindavo, kur i kapines nesdavo, o as soda noriu jomis papuosti, alia nezinau, kaip atskirti, kuri ziemos, kuri ne. Tiketi vien prekybininkais- nesamone, apgauna, retas, kuris pasako, kad, vaikeli nepirk, neziemos. Pati turiu tik tokias bordo, jos ziemoja, norisi daugiau, dar pazydetu lapkriti, kol salciai ateitu........
Vis man galvoje verda tos chrizantemos, tos, kur bobutes anksciau augindavo, kur i kapines nesdavo, o as soda noriu jomis papuosti, alia nezinau, kaip atskirti, kuri ziemos, kuri ne. Tiketi vien prekybininkais- nesamone, apgauna, retas, kuris pasako, kad, vaikeli nepirk, neziemos. Pati turiu tik tokias bordo, jos ziemoja, norisi daugiau, dar pazydetu lapkriti, kol salciai ateitu........
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 29, 00:50)
O man grazu ir priimtina, kaip buvo anksciau - pastate medini kryziu, gelyciu, kiek gyvi, pazinoje velioni, tiek tvarko, kai nera kam tvarkyti, kryzius supuna, geles islaukeja ir viskas,
100 procentų sutinku Kai nėra kas atsimena, tai ir paminklų nereikia. Kad būtų į temą dar ant kapų augdavo raktažolės, žiemės
Taip gražu, įdomu buvo skaityti apie auginamas gėles. Sugedot. Dar suprasčiau, kad tai būtų tik viena kita užuomina in memorium, bet jau antras puslapis kaip tema pavirtusi kapinynu.. Gal diskusiją tęskit čia? http://www.supermama...?...37704&st=24
Iškilo man klausimukas dėl rūties Taurus dekoratyvumo šiuo metu. Pertvarkinėju vieną gėlyną, platinu jį dvigubai ir sugalvojau pasodinti rūgtį priekinėje linijoje ir gan matomoje vietoje. Kadangi augalą pirkau neseniai, tai iš šią akimirką apšiurusių trijų stagarėlių sunku ką suprasti Žinau, kad žiedai jau sudžiuvę ir parudavę šiuo metu, bet kaip pas jus lapija, ar vešli, ar žalia?
Paprastos žemaūgės šliaužiančios rūgties vaizdas šiuo metu tikrai neblogas - keras žalias ir sėkmingai pasiruošęs užkariaut aplinkines teritorijas
Melsvių jau iš vis nė kvapo - po pirmųjų šalnų jos buvo gražios auksinės spalvos, o dabar tai tik pėdsakai kur lapai buvo prigulę.
O vat plautės ir notros atrodo kaip vasaros vidury - gražiausi dideli pilki kerai
Paprastos žemaūgės šliaužiančios rūgties vaizdas šiuo metu tikrai neblogas - keras žalias ir sėkmingai pasiruošęs užkariaut aplinkines teritorijas
Melsvių jau iš vis nė kvapo - po pirmųjų šalnų jos buvo gražios auksinės spalvos, o dabar tai tik pėdsakai kur lapai buvo prigulę.
O vat plautės ir notros atrodo kaip vasaros vidury - gražiausi dideli pilki kerai
mumrikai, del rugties komentaro nebus, neturiu jos, bet vat man idomu, Jus dar augalus kilnojate, man kazkaip nedrasu, nors esu numaciusi si bei ta kitur persodinti?
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 31, 14:00)
mumrikai, del rugties komentaro nebus, neturiu jos, bet vat man idomu, Jus dar augalus kilnojate, man kazkaip nedrasu, nors esu numaciusi si bei ta kitur persodinti?
Aš esu iš tų, kurių paklausus, kad geriausia persodinti gėles atsako "tada, kada yra laisvo laiko"
Jau n metų sodinu, persodinu (tik stengiuosi nedalinti kerų jei įmanoma, bet ir padalinus, jei būdavo toks reikalas, puikiausiai prigydavo) daugiametes gėles iki pat įšalo (kol galiu kastuvą į žemę įbest) ir viskas kuo puikiausiai auga - nežuvo nė vienas augalas. Tiesa lepūnėlių aš ir neauginu
Man rudenį sutvarkyti gėlyną patogiau, nes pavasarį, gavę gamtos komandą "augt", gėlės gražiausiai auga, sudaro vientisą kilimą, atrodo gražiai, o pasodinus naują gėlyną pavasarį dar kurį laiką jame vaizdas būna nereprezentatyvus
Supratau, imsiu dar ir as kastuva i rankas Ozeksnis, sausmedis dar ne vietoje
Dar klausimukas - ar yra koks pavėsio augalas, žemo arba vidutinio aukščio, kurio lapija būtų geltona ar bent gelsva
Turiu geltoną vingiorykštę, auga visiškame pavėsyje (tiesioginės saulės negauna visiškai, tačiau vieta šviesi, prieš ją nėra nieko pasodinta) ir tikrai spalva geltona, o vidurvasary gelsvai žalsva. Dar norėtųsi kažko panašios spalvos, bet fantazija neneša kas tai galėtų būti
kuzdaite, aš šiandien persodinau dešimt didelių viržių, melsves, vingiorykštę, rūgtį, gvazdikus, plautes, heucheras - kasiau dideliais kupstais, nenubarsčiau žemių ir manau, kad jos perosinimo nė nepajus
Turiu geltoną vingiorykštę, auga visiškame pavėsyje (tiesioginės saulės negauna visiškai, tačiau vieta šviesi, prieš ją nėra nieko pasodinta) ir tikrai spalva geltona, o vidurvasary gelsvai žalsva. Dar norėtųsi kažko panašios spalvos, bet fantazija neneša kas tai galėtų būti
kuzdaite, aš šiandien persodinau dešimt didelių viržių, melsves, vingiorykštę, rūgtį, gvazdikus, plautes, heucheras - kasiau dideliais kupstais, nenubarsčiau žemių ir manau, kad jos perosinimo nė nepajus