Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

Marmalede,
Dar daug žiedų pas Jus 4u.gif
-----------------------
Sode jau ilgių metas, medžiai be lapų, žiedų nedaug ir šiaip virus gamtoje aiškiai matyti, kad po geros savaitės bus Ilgės.
Šiandien dar sukišau levandas, vasarą radau kelis išstypusius siūlus po senių levandų krūmų, ir va šiandien jie jau nemaži ežiukai.
Niekada neauginau vėlyvių, bet radau nukainotų, tai parsitempiau namo, juos irgi iš gėliapuodžio perkėliau į žemę, dar truputį žydi.
Bevardžiai astrai pernai per statybas buvo sutrypti su žeme, nieko neliko, šiemet atžėlė ir žydi jau geras mėnuo, kam reikia, prašom pavasarį priminkit, atgnypsiu 4u.gif Vidutinio ūgio, lyg ir mėlyni.
Gražiai šiūruoja miskantai, turbūt tai vienintelis augalas, kuri iki Kalėdų liks gražus.....
Rožės krauna pumpurus, turbūt reikia nebeleisti, bet čia klausimas kitai temai.
Atsakyti
Astrai... Kairiausiame pagrindinio augalyno pusiasalyje, ten kur yra rykštenės/saulainių derinys, norėčiau: astrų lapų faktūros, tamsiai žalio, žydinčio melsvai, kompaktiško ir neviršiančio 1 m (į aukštį) astro. Mission impossible? Svaigau dėl ‘Little Carlow‘, bet... anas su laiku, ir gan greitai, pataps didesniu už pagrindinį derinį. Yra dar ‘Asran‘, bet apie jį rašoma, kad plečiasi kilimu ir kad jam reikėtų daug vietos. Kažin, kaip jis plėstųsi kilimu, jei aplink vieta užimta? 'Lutetia' netiks – lapeliai per menki. Tokie dalykai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 24 spalio 2013 - 21:27
Jau minėjau, kad gana anksti ir iki šiol Kikos medelyne įsigyti astrai žydi. Nuotraukoj gal nelabai dydis į viršų aiškus, realiai krūmai vos virš kelių, t.y. metro nesiekia mirksiukas.gif

Pavadinimo nėra, kai pirkau, minėjo, kad tokie patys, kaip ir jų įrengtame alpinariume. Tiesa, Lutetia žymiai vėliau pražysta ir žiedeliai labai daug kartų smulkesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 24 spalio 2013 - 21:36
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 24, 21:34)
Jau minėjau, kad gana anksti ir iki šiol Kikos medelyne įsigyti astrai žydi. Nuotraukoj gal nelabai dydis į viršų aiškus, realiai krūmai vos virš kelių, t.y. metro nesiekia  mirksiukas.gif

va pas mane tie kur neišgavau spalvos- toki, maždaug, apie kelius aukštis, aukščiau metro tikrai neauga, plitimas kontroliuojamas, jei noras yra. Žydėt dar tik nesenai pradėjo, vėlyvas be galo jisai, kasmet vis pergyvenu, kad nespės žiedų parodyt- žydi iki užsningant visiškai.Žiedukai tikrai nestambūs, bet spalva užburianti, ypač vakarėjant.
Atsakyti
Aguonaičiai dar vis augina žiedelius

user posted imageuser posted image
Atsakyti
4u.gif

Ar auginate diemedį? Kaip jis pritampa gėlynuose? Išgirdau televizijos laidoje ir įdomu pasidarė g.gif
Atsakyti
rbkl, turiu du diemedzius, tiesa, darze, ne sode, auga ir tiek, nei priziuriu, nei ka, man regis, pakarpant ji, galima ir sode priderinti, jis toks kaip rukas, jei pilkas, nei zalias 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 26, 17:24)
rbkl, turiu du diemedzius, tiesa, darze, ne sode, auga ir tiek, nei priziuriu, nei ka, man regis, pakarpant ji, galima ir sode priderinti, jis toks kaip rukas, jei pilkas, nei zalias 4u.gif

Ačiū 4u.gif O jį kaip prieskonį naudojate? Ar žydi jis?
Atsakyti
Šiais metais pavirtau, matyt, tikra „daugiametininke“, nes pirmą sykį kapuose „atradau“, kad pas mus ant kapo būna tik serenčiai/našlaitės (priklausomai nuo sezono), ir pati iš savęs ta proga gavau klausimą „Kodėl?“, o atsakymo nesulaukiau. Kapuose būnu kartą du per metus, nes nesutapatinu tos vietos su artimųjų kokiu nors buvimu joje, apart, prisiminimo, jog ten užkasėm net nežinau ką... Tačiau ta vieta turi atrodyti taip, kad nebūtų gėda prieš kitus ir save. Tai štai dabar man pasidarė gėda prieš save. Čia buvo įžanga prieš klausimą, - o kas iš daugiamečių yra sodinama ant kapo? Mačiau melsves, eraičinus (!), kuriuos įsiminiau, nes jiems neprieštaraučiau, o kitko, nevienmečio, neprisimenu niekaip.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 10 27, 15:15)
...nesutapatinu tos vietos su artimųjų kokiu nors buvimu joje, apart, prisiminimo, jog ten užkasėm net nežinau ką... Tačiau ta vieta turi atrodyti taip, kad nebūtų gėda prieš kitus ir save. Tai štai dabar man pasidarė gėda prieš save....

Nesodinkit nieko vi_. Nei daugiamečių, nei vienmečių.
Tegul sodina tie, kurie jaučia kad palaidojo žmogų.
Atsakyti
rbkl, zydi jis, panasiai kaip kietis, kaip prieskonio nenaudoju ir apskritai, net pamirsus buvau, kad ji turiu, ikisau as juos ir tiek, dabar jau dideli kelmai, o tai kur jis tinka kaip prieskonis?
vi, gal niekas neduos i galva, kad truputi ne i tema - anksciau zmones sodindavo daug daugiameciu ant kapo - rutos, is kampu pentiniai, smidras, sinavadai, senovines tujos, daugiau nebepamenu, reiketu gerai galva pasukti, ai bijunai, paparciai ir as cia rimtai sakau, vardinu visus augaliukus is atminties, kurie anksciau augdavo mano kaimo kapinaitese 4u.gif
Siemet netiketai ant kapo pasodinau virziu, kaip ir daugiametis reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
vi, mano gimtinės kapinaitėse matau tikrai nemažai daugiamečių, tačiau vyrauja žemaūgės. Visokiausių spalvų šliaužiantys šilokai, gvaizdės, daugiametės našlaitės, perkūnropės, pilkos notros, gvazdikai, labiau į pakraštį, kampuose būna sodinamos rožės, šliaužiantys žemaūgiai kadagiai, buksmedžiai, rutulinės tujos, pavėsingesnėse vietose bergenijos ir pan. ir .t.t
Atsakyti