Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

dėl vazonų aš jau nebesu tokia tikra kad čia liuks idėja, ne iš pirmo girdžiu, o ir mano patirtis analogiška, česnakams mano toks įkalinimas nepatiko, tulpės visos smarkiai sumažėjo. dabar galvoju, kad darysiu kaip leliumai aprašė, pirma susisodinsiu daugiametes, o jau kitą rudenį tarpus kaišysiu svogūniniais, be vazonų ar spec bliūdų.

apie velėnos lupimą rašėt, man šiemet nuskilo, vyras sklypą tvarkė su ekskavatoriuku, tai man reikėjo tik kontūrus nubrėžt, visą velėną nukabino. privežėm žemės, peržiem susigulės, pavasarį kibsiu į darbą aš .
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 09 18, 09:15)
kadangi vakar mailiu is darzelio parsivedziau su temperatura- siandien man  bus kiurksojimo prie kompo diena verysad.gif kad laiko veltui neleisti sukeliau nuotraukas. stai kokia ta mano zunda:

Labai graži zunda wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 18 rugsėjo 2013 - 18:12
QUOTE(aispra @ 2013 09 18, 19:10)
Labai graži zunda  wub.gif

dekui, man irgi ji be galo grazi... del to ir tikiuos, kad ne vienmete. bet cia tik pavasaris parodys. del visa ko ieskosiu pirkt jos seklu( nemanau, kad pas mane ji jas subrandins), kad nebutu is estu biggrin.gif nes sutikciau augint net jeigu vienmete. man tobulas augalas i sausas puokstes- istinka mane sitas reikalas pries Kaledas doh.gif . jau nukarpiau puse nabages...
Atsakyti
Tema apie velėnos lupimą mane užkabino... Juolab, kad jau pasikaupė kiek patirties. Pernai rudenį išlupau nemenką plotelį, velėnas iškračiau (kiek pajėgiau...), apverčiau aukštielninkas, o pavasarį tikėjausi trąšias liekanas tik sukasti ir pasodinti gėliukus. Tačiau pavasarį velėna sužėlė... tad teko liekanas dar sykį iškratyti ir pašalinti. Gyvenimas nėra toks paprastas, kaip kad norėtųsi... sad.gif

Rytoj važiuoju į savo augalyną dėlioti česnakų kryžiažodį. Dar baudžiuosi lelijas persodinti. Jų vietoje sukaišiosiu bulgariškus česnakus (Nectaroscordum siculum). Neįsivaizduoju, kaip jie gyvi atrodo, o kaip mirę – tuo labiau. Gal kas turit ir žinot, kaip šie česnakai išrodo nužydėję dekoratyvumo požiūriu?

jot.ka, apie bendrus pažįstamus norisi pakalbėti. Kaip šią karštą/sausą vasarą išrodo jūsų marmeladinė heuchera? Aš savąją persodinau į tamsųjį augalyną, kur ana saulės veik neregi, tai atrodo ji žymiai sveikiau nei saulėkaitoje, tačiau pradingo spalvingumas ir netgi, sakyčiau, karpytumas. Tokie dalykai.

vobla, zunda – krasavica. smile.gif Kitais metais užsiimsiu tarpžolinių gėliukų sodinimu, o planuose yra ir zundos. Visokios. Sodinukus pirksiu, ir žinau kur... Dar apie bandrenius pasvajoju. Tai jau kiek užžolinė tema. Senokai į juos paspiginu akimis, tik vat rankos vis neprieina. Žmonės atkalba. Atseit, bais negražūs, kai nužydi. Jei kas turite patirties, pasidalinkite prašom.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 19, 22:50)

vobla, zunda – krasavica. smile.gif Kitais metais užsiimsiu tarpžolinių gėliukų sodinimu, o planuose yra ir zundos. Visokios. Sodinukus pirksiu, ir žinau kur... Dar apie bandrenius pasvajoju. Tai jau kiek užžolinė tema. Senokai į juos paspiginu akimis, tik vat rankos vis neprieina. Žmonės atkalba. Atseit, bais negražūs, kai nužydi. Jei kas turite patirties, pasidalinkite prašom.

bandreniai irgi mano noru sarase, bet kazin ar aprepsiu g.gif kitais metais jau suplanuota seti ezuole, liatrius, uogines knipofijas, eremurus- bijau, kad su visais pomidorais, paprikom , ciliu plantacija galiu palangiu daigams nebeuztekti doh.gif gal kazka dar sesiu siltnamiuose pavasario pradzioj g.gif bet paskui tiesiog nespeju visko aptupineti...
visgi su daigais zaisti man labiausiai patinka. is karto uzsiaugini kruva vienodu augalu ir gali apsodinti nemaza ploteli. netgi jau pradejau pavasario laukti blush2.gif vien del sejinuku...
butu dar neblogai kazka zolinio setis, bet nezinau kur ju seklu atrasti- gal pasidalinsit kontaktais?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 19, 21:50)

jot.ka, apie bendrus pažįstamus norisi pakalbėti. Kaip šią karštą/sausą vasarą išrodo jūsų marmeladinė heuchera? Aš savąją persodinau į tamsųjį augalyną, kur ana saulės veik neregi, tai atrodo ji žymiai sveikiau nei saulėkaitoje, tačiau pradingo spalvingumas ir netgi, sakyčiau, karpytumas. Tokie dalykai.

ir man biggrin.gif , apžiūrinėdama savo blakėžudę vis mintimis prisimenu jūsiškę, ar žydi? aš negaliu pro šalį praeit, mane veža tas kvapas, ir kokia ji man graži. o apie heucherą....na šiemet ji iš manęs dėmesio nesulaukė, kaip ir daugelis augalų, tai taip ir atrodo, vargšė ir tiek. susmulkėjo, nebuvo nei vieno žiedo, spalva ta pati, garbanos irgi atrodo tos pačios. pavasarį gelbėsiu.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 09 20, 08:56)
bandreniai irgi mano noru sarase...
butu dar neblogai kazka zolinio setis, bet nezinau kur ju seklu atrasti- gal pasidalinsit kontaktais?

Bandreni sėjau - viskas pavyko, bet tuo metu dar nebuvo kur jo sodinti - "laikinai" patupdžiau daržo pakrašty, tik kitą rudenį prisiruošiau perkelti į gėlyną - ir ką gi, viskas vyko ne taip sklandžiai, kaip planavau - pasirodo jis turi vieną beprotiško ilgumo šaknį, o kadangi buvau pasodinusi arti bordiūro, tai pusės iškasti nepavyko - šaknis nutrūko ir augalas neprigijo. Kai jis mėlynas, jis nuostabus, šiuo metu jis nelabai įspūdingas, bet dengia subujoję flioksai, o žiemą jis vėl atgauna savo pozicijas - gerai atrodo iš pusnies kyšodamas smile.gif Neseniai atradau, kad jei jo peržydėjusius žiedus karpyti - žydėjimą galimą smarkiai pailginti
O iš žolinių tai ir aš nelabai ką radau - iš E-sėklos pirkau Kininį miskantą Silver Grass - sudygo gerai, šį rudenį turiu virš 10 normalių kupstelių (praktiškai beveik tokio dydžio, kokie būna prekyboje) - jau išsodinau į savo nuplėštų dirvonų užnugarį. Dar iš Ebay pirkau korėjinio lendrūno sėklų - neišdygo nei vienas, nors sąlygos buvo identiškos miskantams. Gal jį reikia stratifikuoti?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 17, 18:10)
1. Pennisetum setaceum 'Red Riding Hood' - dabar turėtų net ir Google teisingas nuorodas duoti  biggrin.gif
user posted image

2. O tai kiek nukrenta žiemą temperatūra?

1. Toks gražus, tik forumuose radau, kad nežiemoja net šiltesnese vietose pas mus verysad.gif
2. Iki -20 nukrenta, kartais daugiau. Šiaip zona 6b

QUOTE(jediara @ 2013 09 17, 20:37)
Įtiko, bet parduodu tik šio krūmelio dalį (jis jau gana nemažas). Atsirado norinčių, todėl teko dalinti. Jau pora kartų "sumažinau" jį, bet jis labai greitai vėl priauga thumbup.gif

Geros naujienos bigsmile.gif man kaip tik reikia, kad prisidaugintų nail.gif Vos nenugriuvau, kai MB pavadino juos meldais

QUOTE(vobla @ 2013 09 20, 08:56)
bandreniai irgi mano noru sarase, bet  kazin ar aprepsiu g.gif  kitais metais jau suplanuota seti ezuole, liatrius, uogines knipofijas, eremurus- bijau, kad su visais pomidorais, paprikom , ciliu plantacija galiu palangiu daigams nebeuztekti doh.gif  gal kazka dar sesiu siltnamiuose pavasario pradzioj g.gif   bet paskui tiesiog nespeju visko aptupineti...

Pas mane ant eremūrų pakelio parašyta, kad sodinti juos rudenį kaip tulpes. mastau.gif Gal dėl blogo žiemojimo lauke sodinate pavasarį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 20 rugsėjo 2013 - 12:00
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 20, 12:59)

Pas mane ant eremūrų pakelio parašyta, kad sodinti juos rudenį kaip tulpes. mastau.gif Gal dėl blogo žiemojimo lauke sodinate pavasarį?

dar nesodinau. as bandysiu seti. kitam forume radau, kad dygsta visai neblogai. o gal jus jau gumbus pirkote? tada sodinti rudeni. tam paciam forume nuskaiciau, kad buna ir maximose ju gumbu pirkti( nesu macius) per tulpiu gumbeliu sezona. gal ir neimaciau per tas tulpes g.gif daugiametes.lt yra ju sodinuku, bet kaina nezavi. juolab, kad pora augalu, kuriuos siunciausi is ten atejo suvarge ir pas mane galutinai uzsilenke. tiesa ir gyvu liko- ne viskas taip blogai, bet perdem nuostolinga...
Atsakyti
Eremūrai ir uoginės knifofijos ir taip ar taip pas mus nuostolingos. Eremūrams negalima užmirkti per pavasario atlydžius ir per pavasarines šalnas apšąla. Knifofijos ne tokios įspūdingos, kokias teko matyti Viduržemio jūros regione, ir po kelių žiemų atžėlusios, vėliau gali ir nebeprisikelti.
Atsakyti
Tema apie velėnos lupimą mane užkabino... Juolab, kad jau pasikaupė kiek patirties. Pernai rudenį išlupau nemenką plotelį, velėnas iškračiau (kiek pajėgiau...), apverčiau aukštielninkas, o pavasarį tikėjausi trąšias liekanas tik sukasti ir pasodinti gėliukus. Tačiau pavasarį velėna sužėlė... tad teko liekanas dar sykį iškratyti ir pašalinti. Gyvenimas nėra toks paprastas, kaip kad norėtųsi... sad.gif

taip paruoštą plotą dengčiau juoda agroplėvele mirksiukas.gif arba storai mulčiuočiau nupjauta žole, lapais, šiaudais, ir pan.

Rytoj važiuoju į savo augalyną dėlioti česnakų kryžiažodį. Dar baudžiuosi lelijas persodinti. Jų vietoje sukaišiosiu bulgariškus česnakus (Nectaroscordum siculum). Neįsivaizduoju, kaip jie gyvi atrodo, o kaip mirę – tuo labiau. Gal kas turit ir žinot, kaip šie česnakai išrodo nužydėję dekoratyvumo požiūriu?

lapai pradeda nykti žydėjimo metu, o po žydėjimo ir stiebukas nunyksta.
Per 7 metus sėklų neužmezgė nei karto, svogūnais dauginasi labai lėtai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 20, 13:45)
Eremūrai ir uoginės knifofijos ir taip ar taip pas mus nuostolingos. Eremūrams negalima užmirkti per pavasario atlydžius ir per pavasarines šalnas apšąla. Knifofijos ne tokios įspūdingos, kokias teko matyti Viduržemio jūros regione, ir po kelių žiemų atžėlusios, vėliau gali ir nebeprisikelti.

pas mane uzmirkimu net negresia- pusyno smeliukas. o sesiu todel, kad uzmaciau pas kaimynka, kuri ir tuos ir anuos sejo tiesiog i dirva, auga sios geles kaimietiskai palei tvarta biggrin.gif . nei dangsto, nei popina. labai nustebau pamacius tokioj kaimo aplinkoj biggrin.gif pas mane salygos turetu buti tos pacios, jei labai nepopinsiu- tai gal ir augs.
uogines knipofijos pernai pirkau menka daigiuka- siemet jau toks keras- kaip fotelis isaugo blink.gif netgi zydejo... ir mano nuostabai ( is tiesu tai nezinau iki kada jos rudeni zydi) siuo metu dar viena zieda leidzia. kas patiko, kad ziedai pas ja ant tokio tvirto koto, kad net baisulinis vejas jo neislauze( tuo tarpu vejas nusinese kelias aukstesniu roziu sakas verysad.gif ). o zydejo be galo ilgai. kol visas ziedas perzydejo- gal koks menuo prabego g.gif
oj, reiks prie progos is pas kaimyne aki uzmesti- gal pas ja irgi dar ruosiasi zydet g.gif butu geriausia daigais mainytis, nes pas ja raudonos( geltona apacia), o pas mane grynai geltona...
kazkaip truksta man vertikaliu strichu, tai vat ir sumasciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 20 rugsėjo 2013 - 13:16