Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(vi_ @ 2013 10 21, 23:27)
Tuoj tuoj pereisim ir ant astrų... tik su melvenėmis liko užbaigti... smile.gif Čia pas jumis gal bendravardė Violeta? Gražuolė... Labai informatyvi foto. Matosi lapų struktūra. Paaiškinkite prašau, kas žinote, kas yra šiurkščialapiai astrai? Ir kokie tokios lapų struktūros (kaip kad foto) astrai turi tamsesnę spalvą?

ech, to tikrai nezinau, cia paprasta kaimiska auksta biggrin.gif likusi dovanu prie vienos pirktos sodybos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 23, 00:10)
Pasnipinejau po ta soda kazkiek, turi turi jis kazka tokio, nors atrodo ir saulamegiai augalai auga, bet sklinda vis tiek toks uksmingumas. Rasote kuri savo sodo dienorasti?

Melvenes nieko nieko, grazu man zolinciai, bet kai ju labai daug, tai man ne, tada geriau geles is babutes darzelio 4u.gif

Kas pas Jus dabar nuo sirdies zydi? Pas mane tik astrai ir ziemines (tikslaus pavadinimo nezinau) chrizantemos.

Šį savaitgalį būsiu nebuvusi jau 2 savaites pas savo augaliukus, tad nežinau, ką jie ten dabar daro. Žydi? Guli išsidrėbę (čia ypač rūgčiai būdinga)? Nurudo ar pavirto auksu? Žodžiu, ne man kurti apie juos dienoraščius. O ir anksti dar, nes kol kas jie, o ne aš juos dėlioju. Bet norėčiau juos matyti ir šiame niūriame visiems laikotarpyje. Juose dar liko ir grožio, ir kažkiek gyvasties. Noriu tai įžiūrėti. Estetika yra ne augalų, o mūsų problema. Čia mūsų išmislas.
Gaila, kad tikrai žinančios, o tokių mūsyse tikrai yra, nepasidalina žiniomis apie šviesakričio pasekmes melvenės atveju. Ilgokai patyrinėjus paveiksliukus internete, manau, nors nesu visai tikra, kad perregimumas geresnis gaunasi, kai šviesa krenta į žiūrėtojo pusę. Dar daugiau, - kai šviesa krenta žiūrėtojo žvilgsnio kryptimi, melvenė tūrėtų būti veik nepermatoma. Taip krentant šviesai fotografijų netgi neradau, plius dar nuosava dedukcija prisidėjo, todėl spėju, kad taip ir yra. Kita vertus, koks skirtumas, - persimato ana ar ne, o gal švyti it abažūras ar demonstruoja savo kitas savybes? Jei per dieną gausis ir tas, ir anas, ir trečias, ir ketvirtas, tai jau bus ne spektaklis, o cielas serialas... smile.gif Ko visoms palinkėčiau. smile.gif

O čia melveninis anekdotas. Įsivaizduoju tokią serialo seriją priešais verandą... smile.gif Bet kaip sako mano mama apie mylimus meksikietškus serialus, - čia viskas, kaip gyvenime... smile.gif Jau išties.

Tai pereiname ant astrų? smile.gif vijoleta20, jei astras iš kaimo, tai ne Violeta. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 23 spalio 2013 - 20:58
vi _, tas melveniškas anekdotas pernai pas mane po vėtros ir gavosi, tai sėkmingai patapo kalėdiniu vainiku biggrin.gif

o astras 'Violetta', nors jo gyvai nemačiau, man atrodo yra gerokai tamsesnis, tiek žiedai tiek stiebai daug intensyvesnės spalvos.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 10 23, 21:31)

O čia melveninis anekdotas. Įsivaizduoju tokią serialo seriją priešais verandą... smile.gif Bet kaip sako mano mama apie mylimus meksikietškus serialus, - čia viskas, kaip gyvenime... smile.gif Jau išties.

o nennenene! doh.gif
kadangi sodinau prie ivaziavimo kaip akcentini augala, tai tikiuosi mazdaug tokio vaizdelio: user posted image
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 10 23, 21:31)
Tai pereiname ant astrų? smile.gif

Ne, gal geriau prieiname prie astrų, kad nesigautų melveninio anekdoto analogas.. smile.gif
Paprasta, nei žemutė, nei aukšta, bevardė mėlynakė smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 10 24, 08:13)
o astras 'Violetta', nors jo gyvai nemačiau, man atrodo yra gerokai tamsesnis, tiek žiedai tiek stiebai daug intensyvesnės spalvos.

"Violettą", pirktą iš Rasos buvau įdėjusi prieš puslapiuką ar porą. Tikrai tamsiai violetinė spalva su geltonu viduriuku, pats augalas aukštas, galingas ir smagiausia, kad lapai sveikut sveikutėliai - jokio išplikimo ar miltligės nė pėdsako thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 24, 09:09)
"Violettą", pirktą iš Rasos buvau įdėjusi prieš puslapiuką ar porą. Tikrai tamsiai violetinė spalva su geltonu viduriuku, pats augalas aukštas, galingas ir smagiausia, kad lapai sveikut sveikutėliai - jokio išplikimo ar miltligės nė pėdsako  thumbup.gif

o kada jis pradeda žydėt?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 11, 23:41)

Klausimas: kur galima toki isigyti, ar turi kilmes varda? pavarde? biggrin.gif
komplimentas: nuostabus! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 10 24, 10:20)
o kada jis pradeda žydėt?

pats pirmasis iš mano turimų, t.y. pačioj rugsėjo pradžioj ir gražiausiai žydi iki dabar thumbup.gif

QUOTE(vijoleta20 @ 2013 10 24, 11:37)
Klausimas: kur galima toki isigyti, ar turi kilmes varda? pavarde?  biggrin.gif
komplimentas: nuostabus!  biggrin.gif

Pirkau pernai rudenį Ermitaže. Ir buvo tie žemaūgiai astriukai atvežtiniai, olandiški. Pirkau šį ir dar vieną šviesiai šviesiai alyvinį. Tas kitas taip pat labai gausiai žydi, tik pamiršau nufotografuot. O anei vardo, anei pavardės nežinau, nes jokio pavadinimo apart "astrai" ir nebuvo doh.gif
Atsakyti
nu tai puikus tuomet smile.gif, kaip tik reikia astrų, tai 'Violetta' jau sąraše.

turiu porą astrų Oblongifolius 'October skies' ir novae angliae 'Purple dome', jau rugsėjo pradžioje jie būna pilnut pilnutėliai žiedpumpurių, stampių, atrodo tuoj tupoj ir bus wow, bet...taip ir stovi, išsiskleidžia pavienis žiedas, nužydi, tuomet sekantis. nu taip gaila. Gavau iš Rasos eksperimento vardan, gal pajūry žydės. info nete žydėjimo laikas nuo rugpjūčio iki spalio. na, bet vien už to kabintis neverta, radau vienoje vietoje tokį įrašą : Asters will flower earlier and more uniformily under short days (9 hours). tai išeina pas mus per daug saulės gauna? per ilga diena mūsų klimato juostoj? gal dėl tos pačios priežasties šiemet mano visi astrai atrodo daug prasčiau nei pernai, o pernykštė gražuolė chrizantema šiemet turi tik kelis nusususius žiedelius? mes džiaugėmės užsitęsusia vasara, puikiu šiltu rudeniu, o kvietkom matyt ne visom patinka taip..
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 10 24, 12:37)
Klausimas: kur galima toki isigyti, ar turi kilmes varda? pavarde?  biggrin.gif
komplimentas: nuostabus!  biggrin.gif

Jei mano regėjimas neklysta, tai tokią aš turiu. Prašom Į Panevėžį, padovanosiu mirksiukas.gif reikės pabandyti pafotkinti, jeigu spėsiu su šviesa grįžti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 24 spalio 2013 - 13:01
QUOTE(Para @ 2013 10 24, 13:00)
Jei mano regėjimas neklysta, tai tokią aš turiu. Prašom Į Panevėžį, padovanosiu  mirksiukas.gif reikės pabandyti pafotkinti, jeigu spėsiu su šviesa grįžti

gal čiut šviesesnė jūsiškė mirksiukas.gif o gal ir tokia pat g.gif

va rodausi kas pas mane žydi šiuo metu:
iš lovelių perkeltos nežiniukės gražuolės- subujoję labiau ne vasarą
user posted image
o vat apkalbamų šiuo metu daug kur astriukų pora- ūgių skirtumas ir puokščių sandara labai skiriasi
user posted image

baltukas iš arčiau biski
user posted image

o šitie- nerealios spalvos, kaip rugiagėlės beveik, bet perteikt aš jos nesugebėjau verysad.gif
user posted image

ir mano favoritai- raudonukai wub.gif
user posted image

o čia biski vėluojantys žiedai rastinukai
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
mini šilokiukas
user posted image

va tiek žiedų dabar pas mane žydi
Atsakyti