vi_, šios foto nebuvau rodžiusi, bet jei kalba eina grynai apie melvenę, tai čia jos išsvirimas geriausiai matomas. čia rugsėjo pradžia, o saulė šiuo atveju yra dešinėje pusėje. melvenė yra pačiame mano gėlyno bangos smaigalyje, jei pamenate formą.
o čia tikriausia ta foto, kurią matėte
lyginant su sijonu, man jos išsvyrimas neatrodo mažas, ta prasme vėduokliškumas, jums kaip suprantu norisi sunkesnio viršūnės nulinkimo?čia saulė gėlynui iš nugaros, žiūrovui į akis.
hmm, o as mastau apie tos trimetrines gyvatvores tasa. arteju prie masinu stovejimo aiksteles. ka tokio butu galima sodinti, kam nebutu baisios sniego kruvos ziema nuskastos nuo aiksteles i gelyna kas velai atzelia, kas neturi galimybes nususti, kam is daugiameciu butu dzin. sakysit, kad galima gal kur kitur ta sniega susandeliuoti, bet kai skubi kai reikia vaikus i istaigas spet- pirmiausia bile isvis kaip nors prasikasti... o ir sniegas sunkus- toli su juo nepabegiosi. nesodint nieko- irgi neiseina, nes gautusi gan bjauri skyle, gi tveriuos augalais nes privatumo norisi...
vobla, pas mus sniega atlaiko kuo geriausiai bobutine hortenzija, astilbes, flioksas bobutinis, daugiau dar nebandem Svarbu, be chemijos sniega mesti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 21, 19:07)
vobla, pas mus sniega atlaiko kuo geriausiai bobutine hortenzija, astilbes, flioksas bobutinis, daugiau dar nebandem Svarbu, be chemijos sniega mesti
na, chemijos savam kieme tikrai nebus. del kitu dekui - turesiu minty...
jot.ka, ačiū už foto-info. Sunku iš foto suvokti išmieras, bet melvenės čia atrodo tartum kokių 2 m aukščio. Kažin, ką ji tokia galėtų užstoti? Kiba dangų? Išsvyrimo požiūriu pas jumis vargu ar Cordoba. Aišku, lyginu su matytomis foto, ant kurių ir pasikabinau. Labiausiai ant šių (tik eik žinok, kokie reikalai fotografavimo metu buvo su krituliais ar rasa), o dar labiau ant šios (nors čia ir nendrinė melvenė...). Daug vaizdinės tiesos apie Cordobą yra pas Darių ir išlinkimas, ir permatomumas. Beje, pirmoje foto, kiek suprantu, yra šviesiai apsiniaukę, o antroje šviesa krenta iš šono. Abiem atvejais melvenė yra aiškiai perregima. Tačiau apšvietimo žvilgsnio kryptimi nėra. O gaila...
Čia dar 1 perregima (šviesa iš šono), bet ne pas Darių ir turbūt ne Cordoba, bet išlinkus juodai... Šią foto pastvėriau labiau dėl šviesakričio tyrinėjimų. Na ir gražu be galo, aišku...
Jei nesigaus su nendrine melvene, yra dar šansas pamėginti su nenendrine Variegata. Apie 50-60 cm aukščio ana (jau bais žemai puoliau, prisiminus, kad prieš tai 2 m aukštyje dairiausi...), tad nieko neužstos, bet, tiesa, ir pavėsio iš jos nebus. O tas įstabusis spektaklis, tai čia jos darbelis. Dar sykį reikia pripažinti, kad fotografijoje visiškai nesuvokiamos augaliuko išmieros, jei nežinai, kas jis toks... Šioje vietoje galima pasiskaityti nemažiau nei aš dėl augaliukų nuprotėjusio žmogelio mintis apie melvenes ir kitką. Bijau, kad žemėlesnes melvenes saulės spinduliai mano atveju gali pasiekti tik labai epizodiškai ir trumpučių spektaklių teks laukti specialiai tam susiruošus... Tiesą sakant, nepamenu, kurią vietą darželyje siekia pietinė saulė, o kaip bus su vakarine, išvis nežinau, nes vakarų pusėje suaugs dar iki šiol nebuvęs didžiųjų skudučių gojelis. Svarstyklės vėl svyra nendrinių melvenių naudai...
vobla, dar svarainį prie ištvermingųjų pridurkite. O gal geriau nepridurkite, nes jei atsibos, geruoju jo neiškasite... Beje, jus prisiminus, prieš savaitę nupėdinau į savąjį viržyną paspoksot, kaip anie laikosi. Puikiai! 2 iš 4... Spėju, tie, kuriuos nuo padžiuvimo kaimynai-augalai pasaugojo. Niekaip neperprantu jų elgesio ypatumų... Jau lyg ir pH'ais rūpinuosi, o rezultatas toks, kad... gerai, jog ten retai kas užeina...
Čia dar 1 perregima (šviesa iš šono), bet ne pas Darių ir turbūt ne Cordoba, bet išlinkus juodai... Šią foto pastvėriau labiau dėl šviesakričio tyrinėjimų. Na ir gražu be galo, aišku...
Jei nesigaus su nendrine melvene, yra dar šansas pamėginti su nenendrine Variegata. Apie 50-60 cm aukščio ana (jau bais žemai puoliau, prisiminus, kad prieš tai 2 m aukštyje dairiausi...), tad nieko neužstos, bet, tiesa, ir pavėsio iš jos nebus. O tas įstabusis spektaklis, tai čia jos darbelis. Dar sykį reikia pripažinti, kad fotografijoje visiškai nesuvokiamos augaliuko išmieros, jei nežinai, kas jis toks... Šioje vietoje galima pasiskaityti nemažiau nei aš dėl augaliukų nuprotėjusio žmogelio mintis apie melvenes ir kitką. Bijau, kad žemėlesnes melvenes saulės spinduliai mano atveju gali pasiekti tik labai epizodiškai ir trumpučių spektaklių teks laukti specialiai tam susiruošus... Tiesą sakant, nepamenu, kurią vietą darželyje siekia pietinė saulė, o kaip bus su vakarine, išvis nežinau, nes vakarų pusėje suaugs dar iki šiol nebuvęs didžiųjų skudučių gojelis. Svarstyklės vėl svyra nendrinių melvenių naudai...
vobla, dar svarainį prie ištvermingųjų pridurkite. O gal geriau nepridurkite, nes jei atsibos, geruoju jo neiškasite... Beje, jus prisiminus, prieš savaitę nupėdinau į savąjį viržyną paspoksot, kaip anie laikosi. Puikiai! 2 iš 4... Spėju, tie, kuriuos nuo padžiuvimo kaimynai-augalai pasaugojo. Niekaip neperprantu jų elgesio ypatumų... Jau lyg ir pH'ais rūpinuosi, o rezultatas toks, kad... gerai, jog ten retai kas užeina...
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 10 21, 21:43)
<...>
Tuoj tuoj pereisim ir ant astrų... tik su melvenėmis liko užbaigti... Čia pas jumis gal bendravardė Violeta? Gražuolė... Labai informatyvi foto. Matosi lapų struktūra. Paaiškinkite prašau, kas žinote, kas yra šiurkščialapiai astrai? Ir kokie tokios lapų struktūros (kaip kad foto) astrai turi tamsesnę spalvą?
Labai į rudens ir melvenių jame temą
Čia Molinia arundinacea 'Zuneigung'. Negalėjau nepasidalinti tokiu nuostabiu vaizdu
Taip paslaptinga ir labai grazu Man kazko helovyno nuotaikom padvelke
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 22, 15:43)
Taip paslaptinga ir labai grazu Man kazko helovyno nuotaikom padvelke
Man įdomu, ar dar nesusiviliojote kokia melvene? Neparduodu, šiaip klausiu...
Nors daugumai ir taip aišku, tačiau man visgi derėjo prie paskutinės foto pridurti info, jog ji ne mano... Tačiau dabar pridursiu kur kas daugiau: ji iš psichologo blogerio, kuriame jis su didele meile ir mokėjimu aprodo 17 metų kurtą sodą (kažkur Vengrijoje). Nuostabų sodą apžiūrėjau tai jau ne šiaip sodas, o žmogaus dūšios gabalas. Kai bus daugiau laiko pasidomėsiu ir pačiu sodininku, nes labai sudomino. Gaila, bet sodas šiemet jau parduotas... Neplanavau jo pirkti, bet akivaizdu, kad sodo dūšia nuo to pasikeis. Jei kam įdomu, tai
Hortus Carmeli. Garden diary
Pasnipinejau po ta soda kazkiek, turi turi jis kazka tokio, nors atrodo ir saulamegiai augalai auga, bet sklinda vis tiek toks uksmingumas. Rasote kuri savo sodo dienorasti?
Melvenes nieko nieko, grazu man zolinciai, bet kai ju labai daug, tai man ne, tada geriau geles is babutes darzelio
Kas pas Jus dabar nuo sirdies zydi? Pas mane tik astrai ir ziemines (tikslaus pavadinimo nezinau) chrizantemos.
Melvenes nieko nieko, grazu man zolinciai, bet kai ju labai daug, tai man ne, tada geriau geles is babutes darzelio
Kas pas Jus dabar nuo sirdies zydi? Pas mane tik astrai ir ziemines (tikslaus pavadinimo nezinau) chrizantemos.
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 22, 23:10)
astrai, ir prie durų įkišti iš lovelio kažkoki geltonai žydintys gėliukai, biski svyrantys- nu akį džiugina nerealiai. Vasarą loveliuose buvo, bet verbenom jau amen, tai šiuos įkišau prie durų išėmus- atsigavo, subujojo ir žydi žydi Dar yra keletas pavėlavusių žiedų, bet vardų tai nežinau, šilokas vienas dar žydi