Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

kuzdaite, dėl hortenzijų suvaldymo mane čia neperseniausiai taip paprotyjo: aplink krūmą reikia šaknis kastuvu apkapoti, galima ir kokį šmotą krūmo nurėžti. Mūsiškė jau didelė ir toliau didėja, tai šį pavasarį su kastuvu kiek pasidarbavau. Sunkus tai darbelis... Pas sodybos kaimynką mačiau, kas pasidaro, jei palieki kaip yra – 10 m2 hortenzijų giraitė iš 1 štukos pasidarė... Tiesa, pas ją hortenzijos kiek kitokios – ne apvaliais, o siaurėjančiais žiedynais.
Gal ir gerai, kad savųjų hortenzijų neiškasėte. Galbūt būtent jos ir apsaugos gėlyną nuo perkrovimo, nes vietoj jų kiek visokio gėrio galima prisodinti (sunku ir neįmanoma nuo to susitūrėti...), t.y. padaryti dar didesnę mišrainę... smile.gif Pamėginkit jas patręšti, kitaip padaboti, gal jos atsidėkos įstabiu grožiu, ir atrasite, kad išmesti reikia ne jas, o ką nors kitą.

Dėl kurmio... Kai tokie dideli plotai, belieka tik gelbėti nuo jo jau nukentėjusius. sad.gif

vobla, aplink namą gerai apsižiūrėjote – tikrai ten nėra vietelės blakėžudei? Juk visada ką nors galima ir išmesti... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 10 16, 23:44)

vobla, aplink namą gerai apsižiūrėjote – tikrai ten nėra vietelės blakėžudei? Juk visada ką nors galima ir išmesti... smile.gif

siemet jau fantazija nebeveza- ir taip nemazai dirvonu idirbau per sezona. apie vasari fantazija turetu is naujo prabusti ir akimis vel naujus plesinius matuosiu biggrin.gif taigi, itariu atsiras ir jai vietele...
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 10 14, 14:12)
Tilps ir dvi  lotuliukas.gif

gavau!!!!abi biggrin.gif tiksliau cielas kupstukas- ačiū baisiai labai wub.gif wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif net įdomu kieno dar atžaliukė prie jų prisiglaudus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 10 17, 10:54)
gavau!!!!abi  biggrin.gif tiksliau cielas kupstukas- ačiū baisiai labai  wub.gif  wub.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif net įdomu kieno dar atžaliukė prie jų prisiglaudus g.gif

Prašom mirksiukas.gif
Atsakyti
Prisipažinkite, kas turite dičkę melvenę 'Cordoba'? Mane domina jos rudeninis sijonas... Jei pažiūrėti į šios melvenės foto Dariaus kataloge, o foto pas jį, reikia pripažinti, labai įtaigios, t.y. atskleidžiančios pačias gražiausias augalo savybes, tai gražiojo vasarinio sijono rudenį kaip ir nelieka. Jis tiesiog nudžiūna ir nesimato, ar pasidaro toks negražus, kad yra nuskabomas?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 10 17, 14:21)
Prisipažinkite, kas turite dičkę melvenę 'Cordoba'? Mane domina jos rudeninis sijonas... Jei pažiūrėti į šios melvenės foto Dariaus kataloge, o foto pas jį, reikia pripažinti, labai įtaigios, t.y. atskleidžiančios pačias gražiausias augalo savybes, tai gražiojo vasarinio sijono rudenį kaip ir nelieka. Jis tiesiog nudžiūna ir nesimato, ar pasidaro toks negražus, kad yra nuskabomas?

na aš foto pažiūrėjau, tai man neatrodo lapai apskabyti biggrin.gif . man rods, jau kai melvenė visa geltona, tai ir lapai padžiūvę būna, skurdesnis ir sijonas g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 10 17, 15:21)

O ks yra rudeninis sijonas? Lapai?

Ne pirmo tai ardo augalas, todel ju lapo nesimato, akis prikausto jos sluotos, net minties nebuna dairytis i lapus.

Net jei ir priekyje, vistiek jo impozantiskas dydis ir forma sugeria visa demesi. Kitaip tariant, who cares tie lapai- augalas atrodo harmoningai ir isvaizdziai.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 10 17, 19:59)
na aš foto pažiūrėjau, tai man neatrodo lapai apskabyti  biggrin.gif . man rods, jau kai melvenė visa geltona, tai ir lapai padžiūvę būna, skurdesnis ir sijonas g.gif

Jei sijonas neapskabytas, tada tai šioks toks 'Cordoba' trūkumas, nes 'Heidebraut' iki galo išlieka su nuostabiu sijonu. Tačiau šis trūkumas nesutrukdys Cordobai, be to, ne 1 egzemplioriumi kitais metais atkeliauti į mano augalynus. 'Heidebraut' įsimylėjo visi sodyboje pabuvoję svečiai, o 'Cordoba' juk yra dar įspūdingesnė... Vienžo, melvenės valdo! smile.gif

user posted image

Jau kiek paauksuotos 'Heidebraut'

user posted image

user posted image

Tik dangaus fone įžiūrimos 'Edith Dudszus'... Nežinau, ką apie šias galvoti, nes auksuotis jos dar nė nepradėjo, o nepasiauksavusios yra veik nematomos.

user posted image

Atsakyti
vi, as irgi musu miske iziurejau melvenes. kas ten is tiesu- nezinau, bet pakrikstijau butent melvenemis biggrin.gif tokie galingi augalai, didesni net taburete neskaitant ziedynu:
user posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Grybaut visos buvot ar ka ? mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 18, 12:18)
Grybaut visos buvot ar ka ? mirksiukas.gif  lotuliukas.gif

tiesiog gera tureti suni. del to, kad ji reikia kasdien vedzioti. vat ir praregi, ne tik smegenis pravedini...
Atsakyti
vobla, panašios į melvenes, tik lapai kažkokie siauravoki. Gražu. Dar gražiau nei mūsų miške. smile.gif

kuzdaite, atspėjot – pagrybauju vis, tačiau kai grybų nėra, tai nors pažoliauju. smile.gif Tiesą sakant, tai man darosi dargi įdomiau.

Cordoba... doh.gif Nors mažos foto, bet matosi būtent Cordobai būdingas grožis (stambesnės šluotos).

Šiaip Molinia arundinacea, tačiau iš šios foto matyti, kad priekyje galima sodinti augaliukus, katrie rudenį nurunda ir atrodo nekaip, tačiau auksiniame fone gali ir suspindėti. Iš savo pažįstamų čia įsivaizduočiau žemelesnes kraujalakes, kurios šiuo metu (ir jau senokai) kaip sykis yra vos ne juodos.

Dar Molinia arundinacea, demonstruojanti, kad labai gražiai sugyvena su astrais ir Perovskija.

Vėl Molinia arundinacea, tiesiog labai gražiai ir gundančiai parodyta įvairiuose savo gyvenimo etapuose.

Atsakyti