kuzdaite, dėl hortenzijų suvaldymo mane čia neperseniausiai taip paprotyjo: aplink krūmą reikia šaknis kastuvu apkapoti, galima ir kokį šmotą krūmo nurėžti. Mūsiškė jau didelė ir toliau didėja, tai šį pavasarį su kastuvu kiek pasidarbavau. Sunkus tai darbelis... Pas sodybos kaimynką mačiau, kas pasidaro, jei palieki kaip yra 10 m2 hortenzijų giraitė iš 1 štukos pasidarė... Tiesa, pas ją hortenzijos kiek kitokios ne apvaliais, o siaurėjančiais žiedynais.
Gal ir gerai, kad savųjų hortenzijų neiškasėte. Galbūt būtent jos ir apsaugos gėlyną nuo perkrovimo, nes vietoj jų kiek visokio gėrio galima prisodinti (sunku ir neįmanoma nuo to susitūrėti...), t.y. padaryti dar didesnę mišrainę... Pamėginkit jas patręšti, kitaip padaboti, gal jos atsidėkos įstabiu grožiu, ir atrasite, kad išmesti reikia ne jas, o ką nors kitą.
Dėl kurmio... Kai tokie dideli plotai, belieka tik gelbėti nuo jo jau nukentėjusius.
vobla, aplink namą gerai apsižiūrėjote tikrai ten nėra vietelės blakėžudei? Juk visada ką nors galima ir išmesti...
QUOTE(vi_ @ 2013 10 16, 23:44)
vobla, aplink namą gerai apsižiūrėjote tikrai ten nėra vietelės blakėžudei? Juk visada ką nors galima ir išmesti...
siemet jau fantazija nebeveza- ir taip nemazai dirvonu idirbau per sezona. apie vasari fantazija turetu is naujo prabusti ir akimis vel naujus plesinius matuosiu taigi, itariu atsiras ir jai vietele...
QUOTE(Para @ 2013 10 14, 14:12)
Tilps ir dvi
gavau!!!!abi tiksliau cielas kupstukas- ačiū baisiai labai net įdomu kieno dar atžaliukė prie jų prisiglaudus
QUOTE(Marmaledas @ 2013 10 17, 10:54)
gavau!!!!abi tiksliau cielas kupstukas- ačiū baisiai labai net įdomu kieno dar atžaliukė prie jų prisiglaudus
Prašom
Prisipažinkite, kas turite dičkę melvenę 'Cordoba'? Mane domina jos rudeninis sijonas... Jei pažiūrėti į šios melvenės foto Dariaus kataloge, o foto pas jį, reikia pripažinti, labai įtaigios, t.y. atskleidžiančios pačias gražiausias augalo savybes, tai gražiojo vasarinio sijono rudenį kaip ir nelieka. Jis tiesiog nudžiūna ir nesimato, ar pasidaro toks negražus, kad yra nuskabomas?
QUOTE(vi_ @ 2013 10 17, 14:21)
Prisipažinkite, kas turite dičkę melvenę 'Cordoba'? Mane domina jos rudeninis sijonas... Jei pažiūrėti į šios melvenės foto Dariaus kataloge, o foto pas jį, reikia pripažinti, labai įtaigios, t.y. atskleidžiančios pačias gražiausias augalo savybes, tai gražiojo vasarinio sijono rudenį kaip ir nelieka. Jis tiesiog nudžiūna ir nesimato, ar pasidaro toks negražus, kad yra nuskabomas?
na aš foto pažiūrėjau, tai man neatrodo lapai apskabyti . man rods, jau kai melvenė visa geltona, tai ir lapai padžiūvę būna, skurdesnis ir sijonas
QUOTE(vi_ @ 2013 10 17, 15:21)
O ks yra rudeninis sijonas? Lapai?
Ne pirmo tai ardo augalas, todel ju lapo nesimato, akis prikausto jos sluotos, net minties nebuna dairytis i lapus.
Net jei ir priekyje, vistiek jo impozantiskas dydis ir forma sugeria visa demesi. Kitaip tariant, who cares tie lapai- augalas atrodo harmoningai ir isvaizdziai.
QUOTE(jot.ka @ 2013 10 17, 19:59)
na aš foto pažiūrėjau, tai man neatrodo lapai apskabyti . man rods, jau kai melvenė visa geltona, tai ir lapai padžiūvę būna, skurdesnis ir sijonas
Jei sijonas neapskabytas, tada tai šioks toks 'Cordoba' trūkumas, nes 'Heidebraut' iki galo išlieka su nuostabiu sijonu. Tačiau šis trūkumas nesutrukdys Cordobai, be to, ne 1 egzemplioriumi kitais metais atkeliauti į mano augalynus. 'Heidebraut' įsimylėjo visi sodyboje pabuvoję svečiai, o 'Cordoba' juk yra dar įspūdingesnė... Vienžo, melvenės valdo!
Grybaut visos buvot ar ka ?
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 18, 12:18)
Grybaut visos buvot ar ka ?
tiesiog gera tureti suni. del to, kad ji reikia kasdien vedzioti. vat ir praregi, ne tik smegenis pravedini...
vobla, panašios į melvenes, tik lapai kažkokie siauravoki. Gražu. Dar gražiau nei mūsų miške.
kuzdaite, atspėjot pagrybauju vis, tačiau kai grybų nėra, tai nors pažoliauju. Tiesą sakant, tai man darosi dargi įdomiau.
Šiaip Molinia arundinacea, tačiau iš šios foto matyti, kad priekyje galima sodinti augaliukus, katrie rudenį nurunda ir atrodo nekaip, tačiau auksiniame fone gali ir suspindėti. Iš savo pažįstamų čia įsivaizduočiau žemelesnes kraujalakes, kurios šiuo metu (ir jau senokai) kaip sykis yra vos ne juodos.
Dar Molinia arundinacea, demonstruojanti, kad labai gražiai sugyvena su astrais ir Perovskija.
Vėl Molinia arundinacea, tiesiog labai gražiai ir gundančiai parodyta įvairiuose savo gyvenimo etapuose.
kuzdaite, atspėjot pagrybauju vis, tačiau kai grybų nėra, tai nors pažoliauju. Tiesą sakant, tai man darosi dargi įdomiau.
Šiaip Molinia arundinacea, tačiau iš šios foto matyti, kad priekyje galima sodinti augaliukus, katrie rudenį nurunda ir atrodo nekaip, tačiau auksiniame fone gali ir suspindėti. Iš savo pažįstamų čia įsivaizduočiau žemelesnes kraujalakes, kurios šiuo metu (ir jau senokai) kaip sykis yra vos ne juodos.
Dar Molinia arundinacea, demonstruojanti, kad labai gražiai sugyvena su astrais ir Perovskija.
Vėl Molinia arundinacea, tiesiog labai gražiai ir gundančiai parodyta įvairiuose savo gyvenimo etapuose.