Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(vobla @ 2013 10 13, 21:28)
oj, tikrai stiprai per tankiai.  bet jau tik pavasari jas judint- permiegos ir sitaip. as pati irgi biki ne vietoj pasodinau: tarp sulinio dangcio ir  vejos atitvaro. buvau skaiciusi, kad su laiku isauga i galinga kruma ir vietos jam reikia palikti daug, bet neradau per kiek laiko tai nutinka.
manau, kad jusiskes kitamet jau zydes...

bigsmile.gif kaip būtų thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
nu, merginos, ypač mumrikas,- nuginklavote mane su savo rudeniniais astrais wub.gif wub.gif wub.gif jau tų mažulių ir man reikės mirtinai doh.gif aukštą turiu 3 spalvų, vieną pusaukštį, o vat žemučiu naturu, o jau ką tik prisireikė...noriu jau visą kolekciją susirinkt, nes labai smagu, kai tokiu metu žiedai džiugina wub.gif
Atsakyti
Galiu ryškiai rožiniais sprindiniais pasidalinti, bet Panevėžyje. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 10 14, 13:33)

žemučiai? viena šakniukė į voką tilptų blush2.gif man daug nereik, pasidaugina jie puikiausiai, aš pernau dviejų rūšių po šakniukę pasodinau, tai šiemet jau džiugina savo puokštėm wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 10 14, 15:59)
žemučiai? viena šakniukė į voką tilptų  blush2.gif man daug nereik, pasidaugina jie puikiausiai, aš pernau dviejų rūšių po šakniukę pasodinau, tai šiemet jau džiugina savo puokštėm wub.gif

Tilps ir dvi lotuliukas.gif Kur randatės, turiu galimybę atvežti į Kauną.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 10 14, 14:12)

user posted image
Atsakyti
Leliumai - ačiū, ačiū ir dar kartą ačiū už gražius žodžius. Labai smagu girdėti juos iš žmogaus, kurio gėlynai daugumai gali būti pavyzdžiu wub.gif
Atsakyti
jot.ka, apžiūrėjau abu savo Kleine Silberspinne‘us, tai 1 gražiai nusispalvinęs, o kitas – pilkas o pilkas. Tai pilkutis ne Silberspinne‘as aiškiai. Čia tas turginis, kurį prieš tai Morning Light‘u vadinau. Dabar teks pavadinti kažkaip trečiaip.

Užklojau durpėmis prieš savaitę sodintus česnakus. Beklojant atradau dirvos paviršiuje (gryname ore) 1 česnako svogūnėlį. Nepatiko jis kurmiui, tad išstūmė iš savosios karalystės į mūsiškę, beje, nepalikdamas jokių kitokių buvimo ženklų. Trumpam netgi toptelėjo baisuokliška mintis, kad gal tiesiog užmiršau jį įkišti į žemę, bet netrukus nusiraminau, nes norėdama grąžinti svogūnėlį atgal, atradau arti dirvos paviršiaus kurmio išraustą kanalą. Parazitas. Kaži, ką rasiu po 3 savaičių, kai atvyksiu kloti žiemos patalus kitiems augaliukams? Tikiuosi, ne durpių pataluose iškilusius apatinio grunto kraterius su aplink išsvaidytais česnakais... sad.gif Gal tie jūsų bliūdai ir praverstų nuo tokių dalykų.

Užpraeito šeštadienio postiprė šalna mano augalynuose paliko ženklius pėdsakus: vieni augaliukai pagražėjo (miskantai), kiti pabaisėjo (dauguma, tačiau labiausiai blakėžudė, hortenzija, rūgtis ir t.t.), ir tik vienam kitam ji buvo nė motais (katžolei, astrams, į juodulio astro lapus įsipynusiai ir žydėti susiruošusiai ežiuolei, kaimietiškiems šilokams ir t.t.). Beje, juoduliuose astruose pražydusių žiedelių per savaitę pagausėjo, tad gal šiuos augaliukus kiek vėliau ištiktų ir optimalus sužydėjimas, bet gi šią savaitę užpuls šalnos su šlapdriba, tai... Šiaip jau liūdna pagalvojus, ką rasiu po 3 savaičių.

O kol kas:

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
[quote=vi_,2013 10 14, 22:34]

Užpraeito šeštadienio postiprė šalna mano augalynuose paliko ženklius pėdsakus: vieni augaliukai pagražėjo (miskantai), kiti pabaisėjo (dauguma, tačiau labiausiai blakėžudė, hortenzija, rūgtis ir t.t.).

Paskutinis kadras tiesiog puikus. Man tai graziausia per visa sezona, nes viskas nusispalvine vieningom rudeninem spalvom, todel harmoninga. Na musu poziuriai i tai kas grazu ir nebe skiriasi, nes tiek rugtis, tiek hortenzijos atrodo tikrai gerai. Ar jus kada pagalvojote, kad turite labai dideli pranasuma - jusu gelynas yra naturalios gamtos apsuptyje, kur nei tvoros, nei kaimyniniai statiniai nekliudo akiu? Labai dekinga situacija..
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 10 15, 09:55)
Paskutinis kadras tiesiog puikus. Man tai graziausia per visa sezona, nes viskas nusispalvine vieningom rudeninem spalvom, todel harmoninga. Na musu poziuriai i tai kas grazu ir nebe skiriasi, nes tiek rugtis, tiek hortenzijos atrodo tikrai gerai. Ar jus kada pagalvojote, kad turite labai dideli pranasuma - jusu gelynas yra naturalios gamtos apsuptyje, kur nei tvoros, nei kaimyniniai statiniai nekliudo akiu? Labai dekinga situacija..

Jei jūs apie tųdviejų, hortenzijos ir rūgties, foto-vaizdelius, tai jie tamtyč fotografuoti palankiausiu jiems rakursu, tad atrodo geriau nei yra išties. Nesimato nurudę bei susivynioję/susiraitę rūgties lapai, gausūs hortenzijos nurudavimai, o blakėžudė tai išvis patapo tamsiai ruda išgleba. Mano meilės jiems tai nesumažino, tiesiog šalna sutrumpino jų kiek gražėlesnį laikotarpį. Ir tiek. O šiaip jau, nekarpau ir nenešu iš augalynų ir prieš porą mėnesių pamirusių bei praradusių belenkokią gyvybės spalvą augaliukų. Jie man ir toliau mieli bei būtini augalynų pilnatvei palaikyti.

Apie tai, kad nenoriu supančios aplinkos/gamtos su savo augaliukais užstoti (dydžiu) ar užgožti (išskirtinumu), jau esu nekartą rašiusi. Kraštovaizdžio fonas visada yra įskaičiuojamas, kai kažką sodinu. Žolynai gausiais pulkais į augalynus irgi ne šiaip sau atkeliavo. Bet gal jūs ne apie tai?

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
ech, vi, grazu ten pas Jus wub.gif
Del kurmio- yra tokie levandu burbuliukai i spintas deti, as juos dedu kitur - i kurmiu tunelius, visai nieko veikia, dar dedu sunu apgrauztus kaulus, tokius su geru kvapeliu blush2.gif
Nureziau savo hortenzjas, sakiau iskasiu, bet dabar ranka nekyla.....gaila...grazu man jos...Ir vel stoves perkrautas sabakstynas. Nezinau, kaip pas kitas, bet pas mane tos baltos bbuciu hortenzijos baisiai dauginasi, kaip pasiute, kaip Jus jas suvaldote? g.gif
Atsakyti
Vi- nuostabu! jau senai noriu blakezudes, bet nematau jai pas save vietos ( kol kas) ir bijau, kad mano prerijose ji neaugs g.gif bet labai labai patinka ji man.
Atsakyti