Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(jot.ka @ 2013 10 13, 11:17)
kažkur kažkada buvau skaičiusi, kad šilokai išvirsta nes nebeturi vietos....

Tame yra tiesos. Pas mane stati stovi tie, aplink kuriuos buvo erdvės - jiems nereikėjo "kovoti dėl saulės", o kurie buvo apgulti (pas mane baltašaknės) - guli... g.gif - nors tarp jų 1m atstumas ir šiaip sąlygos vienodos
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2013 10 13, 10:52)
Tame yra tiesos. Pas mane stati stovi tie, aplink kuriuos buvo erdvės - jiems  nereikėjo "kovoti dėl saulės", o kurie buvo apgulti (pas mane baltašaknės) - guli... g.gif  - nors tarp jų 1m atstumas ir šiaip sąlygos vienodos

aš ne tai turėjau omeny, pavasarį, kai jie atželia, senesniuose keruose būna labai daug naujų pumpurų, dėl to jie vieni kitus ir išstumdo, todėl pataria kas trečią stiebą iškirpt, kad kere būtų mažesnis kiekis stiebų.
Atsakyti
QUOTE(Gedrimė @ 2013 10 13, 00:46)
Jediara, o pirmas krūmelis turi vardą?

Deja, nežinau sad.gif - rudeninis žemaūgis astas ir tiek ax.gif
Atsakyti
user posted imageuser posted image
Atsakyti
jot.ka, ačiū 4u.gif Pavasarį pasidarbuosiu ties kerais:
- arba atjauninsiu ir sumažinsiu dalindama,
- arba pabandysiu praretint stiebų gretas.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 10 13, 12:01)
aš ne tai turėjau omeny, pavasarį, kai jie atželia, senesniuose keruose būna labai daug naujų pumpurų, dėl to jie vieni kitus ir išstumdo, todėl pataria kas trečią stiebą iškirpt, kad kere būtų mažesnis kiekis stiebų.

labai gali buti. gavau du bobutinius labai senus kerus ir isskaidziau. skaidydama stebejausi kiek daug nauju pumpuru ties kiekvienu stiebu.
visgi apsidairiau saulekaitoj- dar nemazai i pas mane spalvu like. viena kita roze dar groja, zunda dar ryskesne pasidarius, virziai ruzavuoja. pirmu smuiku visgi groja knipofija. nors du kartus jau lede buvo ilaminuota, bet vis tiek bando skleistis: user posted image
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 10 13, 18:04)
pirmu smuiku visgi groja knipofija.

wub.gif
galiu paklausti ax.gif kaip ją paruošti žiemai g.gif
pas mane pirmamečiai iš sėklų auginti augaliukai,bet kad išbujojo wub.gif kažkur kažkada lyg skaičiau,kad reik surišti kažkaip lapus g.gif
Atsakyti
Gražios visų nuotraukos, pasigėrėjau smile.gif
Dėkui už atsakymus apie viržius. Čia vienoj knygoj apie augalus perskaičiau. Rytoj būsiu sode, reikės dar pasitikslint, gal pasivaideno smile.gif
Bandysiu šiemet vieną kerą viržių nupjauti prieš žiemą. Pažiūrėsim ar geriau bus.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 10 13, 18:29)
wub.gif
galiu paklausti  ax.gif  kaip ją paruošti žiemai  g.gif
pas mane pirmamečiai iš sėklų auginti augaliukai,bet kad išbujojo  wub.gif kažkur kažkada lyg skaičiau,kad reik surišti kažkaip lapus  g.gif

skaiciau, kad reikia surist. bet pernai rudeni pirkau toki menka daiga, kad net risti nebuvo ka... perziemojo puikiai nepridengtas ir nesuristas, o ziema buvo pobjaure: kova dusino tai atlydys, tai saltis pamainom. rozems labai pakenke toks kankinimas, o knipofijai augusiai salia- ne. siemet gal surisiu, nes jau keriukas toks taburetes didumo- lapu daug. kitamet bus aiskiau kaip jis pas mane jausis.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 10 13, 18:54)
skaiciau, kad reikia surist. bet pernai rudeni pirkau toki menka daiga, kad net risti nebuvo ka... perziemojo puikiai nepridengtas ir nesuristas, o ziema buvo pobjaure: kova dusino tai atlydys, tai saltis pamainom. rozems labai pakenke toks kankinimas, o knipofijai augusiai salia- ne.  siemet gal surisiu, nes jau keriukas toks taburetes didumo- lapu daug. kitamet bus aiskiau kaip jis pas mane jausis.

aišku ačiū,bandysiu ir aš kažką daryti,tik supratau,kad per daug aš jų į vieną vietą susodinau 4kelmelius po 4daigelius ir max 15cm tarp kiekvieno kelmelio gavosi,tai dabar ten krūmai ir lapų krūva,dar vaikų šalia pridygo,pavasarį bandysiu retinti.
tik įdomu kada žydės iš sėklų augintos g.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 10 13, 12:01)
aš ne tai turėjau omeny, pavasarį, kai jie atželia, senesniuose keruose būna labai daug naujų pumpurų, dėl to jie vieni kitus ir išstumdo...

ačiū už patikslinimą - reiks ir man praretinti krūmą...
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 10 13, 19:21)
aišku ačiū,bandysiu ir aš kažką daryti,tik supratau,kad per daug aš jų į vieną vietą susodinau 4kelmelius po 4daigelius ir max 15cm tarp kiekvieno kelmelio gavosi,tai dabar ten krūmai ir lapų krūva,dar vaikų šalia pridygo,pavasarį bandysiu retinti.
tik įdomu kada žydės iš sėklų augintos  g.gif

oj, tikrai stiprai per tankiai. bet jau tik pavasari jas judint- permiegos ir sitaip. as pati irgi biki ne vietoj pasodinau: tarp sulinio dangcio ir vejos atitvaro. buvau skaiciusi, kad su laiku isauga i galinga kruma ir vietos jam reikia palikti daug, bet neradau per kiek laiko tai nutinka.
manau, kad jusiskes kitamet jau zydes...
Atsakyti