Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(rbkl @ 2013 10 12, 11:06)
AČIŪ  aciuks.gif
:
Viendienės  doh.gif  niekad nepagalvojau, kad jos tokios gražios be žiedų  lotuliukas.gif Kelis kartus skaičiau, kad pati tuo įsitikinčiau  lotuliukas.gif 

Viskas labai gražu  4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Ir toks stebuklas per tris metus...akivaizdu, bet neįtikėtina  4u.gif Ir aš viltį įgaunu... rolleyes.gif Keletą dienų paskaičius, pažioplinėjus savo gėlynus papildžiau, šiandien, naujais augalais: soruole ,,Hameln", kinišku miskantu, žvaigždėtu kadagiu, skiepytu margalapiu gluosniu  tongue.gif

Nėra už ką mirksiukas.gif

Mano akimis viendienių lapija tikrai dekoratyvi ir gan ilgai - nemenkus šalčius atlaiko. Stella D'orro pliusas, kad ji tikriausiai žemiausia iš visų viendienių ir "patikima žydėtoja".

Dėl trejų metų, tai nėra taip, kad prieš trejus metus viskas buvo susodinta kaip yra dabar ir ramiai sau augo. Per tą laiką beveik visos gėlės keliavo iš vienos vietos į kitą ir dar manau ne kartą keliaus lotuliukas.gif Tik spygliuočiai ir lapuočiai liko savo vietose, nes prieš gėlyno susodinimą ilgai galvojom kokio norim vaizdo iš medžių ir krūmų po daug metų.

Jų taip lengvai juk nepersodinsi, ypač paaugusių. Kai kuriuos esam suplanavę karpyt, suteikdami norimą formą, o kitus paliksim augti kaip gamta sutvėrė. Nereiškia, kqd vieni bus idealiai lygiai apkarpyti, o kiti natūraliai "išsitaršę" - tik kažkiek pareguliuosim "ševeliūrą", formą, dydį 4u.gif

Maniškės soruolės šiemet tikrai gausiai žydi, tik reikia iš po katžolės globos vaduot, nes anos per mano nepriežiūrą plėtėsi kur ir kiek norėjo - pats laikas joms jų vietą parodyt biggrin.gif

O kalbėdama apie skiepytą margalapį gluosnį jūs turite omenyje sveikalapį karklą `Hakuro Nishiki`? Šitas taip pat mėgėjas augint ilgiausias šakas, tai per metus du kartus karpau negailėdama - ir atrodo gražiau, ir gražiai sutankėja.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 12, 10:21)
Maniškės soruolės šiemet tikrai gausiai žydi, tik reikia iš po katžolės globos vaduot, nes anos per mano nepriežiūrą plėtėsi kur ir kiek norėjo - pats laikas joms jų vietą parodyt  pats laikas joms jų vietą parodyt biggrin.gif

O kalbėdama apie skiepytą margalapį gluosnį jūs turite omenyje sveikalapį karklą `Hakuro Nishiki`? Šitas taip pat mėgėjas augint ilgiausias šakas, tai per metus du kartus karpau negailėdama - ir atrodo gražiau, ir gražiai sutankėja.

thumbup.gif lotuliukas.gif
Taip taip, tai jis- sveikalapis karklas `Hakuro Nishiki`(užsirašiau) thumbup.gif Man gražu tos ilgos kasos hihihi.gif Bet jau man prisakė karpyti, karpyti, karpyti tongue.gif Kita moteriškė priėjusi dar paantrino, kad karpyti lotuliukas.gif Sakė kupolas gražėja.
Tik kaip šią užduotį iki pavasario prisiminti, nes nuo pavasario sakė pradėt tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rbkl: 12 spalio 2013 - 11:36
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 11, 23:41)

user posted image

Kuo vardu šis gražuolis?

Pas Mergelę viskas net "blizga" thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2013 10 12, 13:42)
Kuo vardu šis gražuolis?

Pas Mergelę  viskas net "blizga"  thumbup.gif  wub.gif

Šitas šiurkščialapis astras yra vardu Violetta. Didžiulis jo pliusas tas, kad neserga miltlige, gan aukštas, man iki pažastų ir ima žydėt tikriausiai pats pirmasis, dar rugpjūčio pabaigoj thumbup.gif

Ačiukas wub.gif Dabar "blizga" žiūrint iš tinkamo atstumo, o po savaitės norėčiau, kad blizgėtų ir iš arti žiūrint biggrin.gif Belieka melstis, kad orai džiugintų, nes noro sutvarkyt gėlynus tai jau tikrai netrūksta 4u.gif

Šiandien nuo pat ryto plušu ruošdama "klombą" hortenzijoms - nukoviau smarkiai nukainuotų Endless summer "The Bride" penkis krūmus, tai galvojų jų visą eilę vienoj vietoj pasodint. Ir iškilo klausimukas - nuo šiaurinės pusės prieš jas lysvę nori įrėmint kažkuo neaukštu ir galinčiu išvert tiesioginės saulės nebuvimą beigi turinčiu nelepų charakterį. Galvoju gal melsvės tiktų g.gif Kilmingesnių gėlių nėra jokio reikalo sodint, nes jos matysis tik iš sodo pusės, o ir nelepios jos labai g.gif
Atsakyti
Mumrikai, pamenu pernykštes ir senesnes foto, kaip fainai matosi apimties didėjimas. smagu, kai viskas auga ir tankėja smile.gif

man irgi akin krito ''Violetta'', dabar jau reikia ir man, traukiu savo sąrašan.smile.gif
Atsakyti
Viržių nekarpau nei rudenį, nei pavasarį. Kaip ir kasmet, tik atleidus dirvai patręšiu ilgalaikėmis kartu su rododendrais ir psio. Pernykščio sezono nurudimas buvo tik tuomet, kai dar mokiausi juos auginti.

Na, o kieme, be astrų, šilokų, miskantų, sorų ir lendrūnų dar vis žydi margalapis saulakis, pūstatauriai, veronikos, ežiuolės, katžolės, šalavijai, makedoninė buožainė, bevardė baltagalvė iš Dariaus, flioksas, rožės. Šokoladinis kemeras kaip ir kasmet, reiktų jau ruoštis poilsiui, tai pradėjo skleisti žiedynus. Žodžiu, nukarpius džiuvėsius, dar nemažai tikros gyvybės bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 12, 18:34)
Žodžiu, nukarpius džiuvėsius, dar nemažai tikros gyvybės  bigsmile.gif

nevienodai ant LT salnos praejo. musu parapijoj jau tikrai ne tiek daug gyvybes... verysad.gif
i ka atkreipiau demesi- musu kaimas pilnas prisodintas siloku. visokiausiu . ir pirma karta matau, kad jie isgriuve. isvirte i visas salis. kai kuriuos matosi zmones virvelemis parise, ar tiesiog apjuose. ketvirti metai as cia ir kasmet rudeni i silokus akis ganydavau- isvirtusiu dar neteko matyti unsure.gif
o kaip tik siemet prisisodnau siloku visa plantacija. jei jie taip isgriuvines- nu tikrai nieko gero unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 12, 17:34)

Na, o kieme, be astrų, šilokų, miskantų, sorų ir lendrūnų dar vis žydi margalapis saulakis, pūstatauriai, veronikos, ežiuolės[/B], katžolės, [B]šalavijai, makedoninė buožainė, bevardė baltagalvė iš Dariaus, flioksas, rožės. Šokoladinis kemeras kaip ir kasmet, reiktų jau ruoštis poilsiui, tai pradėjo skleisti žiedynus. Žodžiu, nukarpius džiuvėsius, dar nemažai tikros gyvybės  bigsmile.gif

pas jus dar žydi? tuomet keli klausimai, ar šalinate peržydėjusius žiedynus ežiuolėms, ar čia tiesiog tokia veislė. ir šalavijai pas mane nespėjo sužydėt pakartotinai, spėju per ilgai delsiau su nukirpimu.

gal foto šiojo kemero turit? būtent su žiedynais?
Atsakyti
Rudeniniai žiedai

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Jediara, o pirmas krūmelis turi vardą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gedrimė: 12 spalio 2013 - 22:50
Mumrikai, spalvinga, nuotaikinga, žaisminga - super! Žaviuosi gebėjimu draugiškai sutupdyti tokią gausybę augalų. Ir, svarbiausia - jų gausa dairantis nevargina.
QUOTE(vobla @ 2013 10 12, 21:37)
i ka atkreipiau demesi- musu kaimas pilnas prisodintas siloku. visokiausiu . ir pirma karta  matau, kad jie isgriuve. isvirte i visas salis.

Labai aktualų klausimą užkabinot.
Puošnieji šilokai ("bobutiniai", be veislės) mano vidiniame kiemelyje yra kone karkasiniai augalai, o toks vaizdas (išriuvę į visas puses) antri metai iš eilės.
Iš mamos priemolių juos parsivežiau pas save, nes ten nuo per gero gyvenimo neatlaikydavo savo svorio ir išvirsdavo. Pas mane pirmais metais atrodė super - statūs gražūs kuplūs kereliai. Pernai išvirto - "nurašiau" pertekusiems drėgme metams. Šiemet susirūpinau. Sau buvau iškėlusi dvi versijas:
1) pradėjus mulčiuoti gėlynus gyvenimas ir pas mane pasidarė per geras;
2) per stambūs kerai, gal padėtų kerų padalinimas.
Bet antroji versija kaip ir atmestina, nes turėtų išlikti stati bent jau centriniai stiebai.
O kad šiemet būtų buvę perdaug drėgmės, nepasakyčiau...
Atsakyti
kažkur kažkada buvau skaičiusi, kad šilokai išvirsta nes nebeturi vietos, grūdasi stiebai krūvoj, nenorint dažnai skaidyti krūmų, buvo patarta kai kuriuos stiebus šalinti, praretint kerą. pati to nebandžiau, nežinau kiek tame tiesos.
Atsakyti