jot.ka, ačiū už labai informatyvius vaizdelius. Yra apie ką susimąstyti...
Ančiasnapė verta dėmesio, tik neturiu kolei kas idėjos, kur ją reikėtų kišti. Kaip, beje, ir burnočių. Tad pasidedu juos į pretendentų archyvą. Užtat mintyse ėmiau ieškoti vietos astrui 'Little Carlow'. Visų pirma, trūksta man kažko smarkiai žydinčio rudenį, o ypač dabar, be to, ne rudeninio klevo lapo atspalvių (šių ir šiaip aplink apstu). O kitas dalykas, - trūksta nekuriose augalynų vietose astrų lapų faktūros. Net pagalvojau apie labai konkretų atvejį saulainės Rubinzwerg pridengimą astru. Ir dėl grožio, ir, o tai dar svarbiau, dėl drėgmės dirvoje sulaikymo. Gal pamenate, kad turiu su šiuo augaliuku problemų prastai žydi, nes per sausai gyvena. Astrų tai labiau norėčiau tamsiažalialapių. O kokios spalvos labai yra 'Little Carlow'? Ir dar 1 klausimas (dvigubas) ar turite saulainę Red Jewel, ir jei taip, kuo jos žiedai skiriasi nuo Rubinzwerg?
Pažiūrėjus į jūsiškę Matroną, akivaizdu, kad su maniške kažkas ne taip. Pasiknaisiojau po internetą ir atradau 2 dalykus, kurie gali būti šio blogio priežastimi. Nors kaltinau sausrą, bet gali būti atvirkščiai kadangi ištisai nelijo, buvo karšta, o dirva bais laidi vandeniui tad greitai išdžiūdavo, augalynai buvo dažnai laistomi (1-2, kartais 3 kartus per savaitę), o Matronas patartina laistyti kartą per 10 dienų, nes jos nemėgsta piktnaudžiauti vandeniu. Kita priežastimi gali būti per didelis grunto rūgštingumas, kurio jos irgi neperneša. Taigi kitais metais pasiskolinsiu 2-3 kibirus grunto iš draugės sklypo. Pernai abi toje pačioje vietoje ir tuo pačiu metu pirkome po Matroną, tai kai šiemet vasaros pabaigoje pamačiau, kaip atrodo josios, - vos iš pavydo nesprogau... O moteriškė suvis ja nesirūpino. Galima sakyti, net nelaistė, kas, pasirodo, augaliukui išėjo tik į sveikatą. Na ir aišku, gruntas įtiko. Taip manau.
Dėl Kleine Silberspinne. Jūsiškis dabar yra tame amžiuje, kai panašus į eilę kitų miskantų. Į manuosius 2 ar net 4 irgi. Tik maniškių, berods (rytoj patikrinsiu), lapai dar spalvos nekeičia. Pagal mane, tai jūsiškis pagal amžių yra normalaus dydžio. Pernai sodinti Flamingo ir Ferner Osten pas mane dar mažesnį progresą pasiekė nei jūsiškis Kleine Silberspinne. Tiesa, nežinau, nuo kokių išmierų jūsiškis pradėjo. Rasa sakė, kad miskantai ilgai įsibėgėja...
Paskutinė foto labai miela akiai. Kadangi pasikeitė jūsų augalyno spalvos, jau nesigaudau, kurioje vietoje randuosi. Todėl jau nesupykite, jei kelintą sykį paklausiu to paties kas ten per aukštuolis žoliukas dešinėje taip gražiai nugeltęs?
vi_, kadangi turiu keletą astrų, tai Karlas tamsiai žalias, pvz lyginant su oblongifolius 'October skies'. nuotraukose nesimato, ir tiesą sakant labai nelyginau, bet atrodo toks pat kaip mano už miskanto mėlynuojantis bevardis. ar tik nebūsite jūs jo palaikiusi Karlu? nes greičiau saulainė pridengtų to kabutėse ''little'' kojas . Karlas iškišęs mėlyną pakaušį virš hortenzijų, taigi jis tikrai didelis.
fragmeniškos foto, tai pabūsiu už gidą. pirmos dvi foto iš daržo, ten kas nepatenka į gėlyną glaudžiasi. va ir tą mėlynąjį astrą baudžiausi mest lauk, nu bet kad dabar turiu pripažint, jis gražiausias iš visų mano turimų. ir neaukštas, ir gausiai žydi.
na o matrona ir paskutinioji foto, tai tas pats mano didysis augalynas su hortenzijomis. paskutinėje foto, tas geltonas ir aukštas tai miskantas, vardo nežinau, bet didutis apie 2,3m šiemet. o kitame šone lendrūno jau pašiurus užuolaida ir vingirio skeletas dar matomas.
ai, dar apie saulaines, tai Red Jewel neturiu, o jei ir turėčiau, tai vistiek negalėčiau palygint, nes šiemet Rubinzwerg nežydėjo, tuo tarpu 'Ruby tuesday' žydėjo gausiai, tik aš visgi kitaip tą augalą įsivaizdavau.
fragmeniškos foto, tai pabūsiu už gidą. pirmos dvi foto iš daržo, ten kas nepatenka į gėlyną glaudžiasi. va ir tą mėlynąjį astrą baudžiausi mest lauk, nu bet kad dabar turiu pripažint, jis gražiausias iš visų mano turimų. ir neaukštas, ir gausiai žydi.
na o matrona ir paskutinioji foto, tai tas pats mano didysis augalynas su hortenzijomis. paskutinėje foto, tas geltonas ir aukštas tai miskantas, vardo nežinau, bet didutis apie 2,3m šiemet. o kitame šone lendrūno jau pašiurus užuolaida ir vingirio skeletas dar matomas.
ai, dar apie saulaines, tai Red Jewel neturiu, o jei ir turėčiau, tai vistiek negalėčiau palygint, nes šiemet Rubinzwerg nežydėjo, tuo tarpu 'Ruby tuesday' žydėjo gausiai, tik aš visgi kitaip tą augalą įsivaizdavau.
jot.ka, 'Little Carlow' užmačiau tik paskutinėje foto, t.y. nesumaišiau su kitu. Rašo, kad jo ūgis 1.2 m, t.y. kaip mano šiųmetinių saulainių 'Sahin's Early Flowerer'. Manau, kad ir Rubinzwerg savo literatūrinį ūgį (0.9 m) irgi viršytų, jei sąlygos būtų geresnės. Be to, astrą sodinčiau kiek šone, kad tik svyrančiomis šakomis pridengtų saulaines. Tokia teorija šiuo metu. Tačiau iki pavasario, manau, dar daug astrų ir neastrų dalyvaus konkurse į šią vietą, ir neaišku, kas laimės. Pas Rasą kataloge labai įdomiai parašyta, kad jei neturi laisvo kvadratinio pusmetrio ar kiek daugiau, su 'Little Carlow' neverta nė prasidėti. Tačiau pažiūrėjus į jūsų foto, tai pusmetris skamba juokingai. Bent metrą dar reikėtų pridėti... Bet gal ten pas jus 2 astrai (atrodo kaip 2 krūmeliai)? Hortenzijos tai jau labai nabagiškai atrodo...
Vingirį įžiūrėjau, lendrūną mintyse sora apvadinau, nes manieji iki šiol lendrūniškus žiedynus tebeturi. Rykštenė Fireworks nuostabiai atrodo. Manoji, šiemet pasodinta, irgi žydi, tačiau gražuole jos nepavadinsi menkutė ji dar. Šiais metais laikinai, iki bus surasta ideali vieta, nukišta į gėliukų internatą, kur jai žydėjimo kompaniją šiuo metu palaiko to paties likimo šalavijas Purple Rain. Patinka jis man ir šiaip išvaizdus, primenantis karolius, kas man itin prie širdies limpa, o dar ir ilgai grojantis. Kitais metais keliaus į rožynėlį, kur vieta jau pradėta ruošti.
Vingirį įžiūrėjau, lendrūną mintyse sora apvadinau, nes manieji iki šiol lendrūniškus žiedynus tebeturi. Rykštenė Fireworks nuostabiai atrodo. Manoji, šiemet pasodinta, irgi žydi, tačiau gražuole jos nepavadinsi menkutė ji dar. Šiais metais laikinai, iki bus surasta ideali vieta, nukišta į gėliukų internatą, kur jai žydėjimo kompaniją šiuo metu palaiko to paties likimo šalavijas Purple Rain. Patinka jis man ir šiaip išvaizdus, primenantis karolius, kas man itin prie širdies limpa, o dar ir ilgai grojantis. Kitais metais keliaus į rožynėlį, kur vieta jau pradėta ruošti.
vi_, su karlu ir saulainėm dabar supratau, nes perskaičius priėmiau pažodžiui, pridengt saulainės kojas, na ir aišku, ūgį tai paėmiau savųjų saulainių, o jos tikrai nedickos. manasis karlas nedidelis, tiesiog jis pas mane neparemtas ir neparištas kaip pernai, tai viso labo keli stiebai išsidrėbę hortenzijose, tai gal dėl to atrodo, kad jo daug. šiandien kaip tik galvojau, kokiais kaimynais jį paremt, kad nei vieni nenukentėtų, galvoju apie tą pačią rykštenę, man jų duetas gražus, nors šiaip mėlyna-geltona kitu metų laiku man nelabai patinka.
na hortenzijos tai taip, apgailėtinos ne tas žodis.
lendrūniškus žiedus paminėjot, hmm o nieko nemaišau, juk jūs berods lendrūną tik korėjinį turit? čia pas mane senas geras vėlgi Karlas, tik Foersteris. korėjinis gražiom uodegom ir pas mane dar.
va atkreipiau dėmesį į jūsiškę rykštenę, manosios lapai gražūs, tamsiai žali, o lygiai taip atrodo 'Ledsham'
na hortenzijos tai taip, apgailėtinos ne tas žodis.
lendrūniškus žiedus paminėjot, hmm o nieko nemaišau, juk jūs berods lendrūną tik korėjinį turit? čia pas mane senas geras vėlgi Karlas, tik Foersteris. korėjinis gražiom uodegom ir pas mane dar.
va atkreipiau dėmesį į jūsiškę rykštenę, manosios lapai gražūs, tamsiai žali, o lygiai taip atrodo 'Ledsham'
As tai nedingau, vis paskaitau, paskaitau, galva vedrynai susuko, prisipirkau ir kaip vista uzmerkiau as juos, o pasirodo juos pavasari sodina
Ir į mano gėlynus kaip reikiant įsisuko ruduo Dėl užgriuvusių milijono darbų prie gėliokų nebuvau nė pirštu prisilietusi daugiau nei mėnesį, tai dabar tiesiog svajoju bent vieną dieną rankas į žemę sukišt
Vat toks vaizdelis pro buvo prieš tris dienas
Šiai akimirkai , jei reikėtų rinkti savo rudeninių augalų trejetuką, tai jame butinai būtų miskantai, rudeniniai astrai ir šilokai Pas mane jie visi šiuo metu didžiausios gėlyno puošmenos.
Vat toks vaizdelis pro buvo prieš tris dienas
Šiai akimirkai , jei reikėtų rinkti savo rudeninių augalų trejetuką, tai jame butinai būtų miskantai, rudeniniai astrai ir šilokai Pas mane jie visi šiuo metu didžiausios gėlyno puošmenos.
Mumrikai, grazu Bet vat ka reiskia arciau miesto gyventi, salnu gal maziau, nes, ziuriu, pas mane kai kurie tie patys augalai daugiau pasale..Girdejau vel salnu bus
QUOTE(jot.ka @ 2013 10 11, 18:59)
<...>
Dar Overdam'us turiu. Aišku, ne lapiauodegiai, bet ir ne Foerster'iai...
Su Fireworks'ais Utenos zonoje gali nieko gero ir nesigauti. Na bet pražydo gi!
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 11, 22:37)
Mumrikai, grazu Bet vat ka reiskia arciau miesto gyventi, salnu gal maziau, nes, ziuriu, pas mane kai kurie tie patys augalai daugiau pasale..Girdejau vel salnu bus
Na pas mus šalnos buvo gan stiprios - iš jurginų ir kanų tik pajuodavusi košė liko. O kiti augalai kažkaip labai sėkmingai jas atlaikė - dauguma žaliuoja, rudeniniai žydi, žolės geltonuoja ir pan. ir t.t.
O štai ir astrų žiedai pasipylė - dauguma pirmamečiai, t.y. pernai vėlai rudenį ar šį pavasarį sodinti, todėl dar neįgavę norimos "apimties", bet vis tiek jau akį džiugina. Prisipirkaliojau visokiausių tai dabar ir turiu nuo pusantro sprindžio aukščio iki mano ūgio. Tik vargšiukai baltasis ir Lady in black buvo laikinai užkišti dideliam pavėsy, tai pirmasis išsiklaipė ir jokio vaizdo neturi, o antrasi ne tamsus, o žalias. Kitais metais jau jie nutūps nuolatinėn garbingon vieton ir tikiuosi visą grožį tuomet parodys.
Pirmoj nuotraukoj prieš akmenį viendienės Stella D'oro, už akmens bevardis aukštas rudeninis astras, dešiniau jo lanksva Genpei, prieš lanksvą katžolė Walker's Low, o už jos vyšniniais lapais puslenis Diabolo.
Antroje foto priekyje tarpinio kadagio geltonspyglė foma (tikslios veislės nežinau), už jo šilokai Matrona, dar už jos sibiriniai vilkdalgiai, ir peržydėjusių rudbekijų tamsūs "rutuliukai", o dešiniau gelsvai žalias kupstas, tai palminė viksva.
Jei gerai supratau apie šias nuotraukas klausėte?
QUOTE(rbkl @ 2013 10 11, 23:04)
Labai graži aplinka Ar ilgai kūrėte tą grožį?
Mūsų aplinkai , tokiai kokia ji yra dabar, sukako treji metai
QUOTE(vi_ @ 2013 10 11, 23:28)
mumrikai, kaip čia pas jus taip gaunasi - nieko nedarote, o tvarka, kaip bažnyčioj? Žiūriu, jūsų augaliukai per metus ženkliai pastambėjo ir vis mažiau matosi grynos žemės. Gražu.
Gaunasi taip, kad pagaliau augalai draugiškai šoniukais susispaudė ir nebeliko nepageidaujamoms įsibrovėlėms piktžolėms anei šviesos, anei vietos. O priekį ir šiaip aplink augalus porą kartų per sezoną mulčiuoju vejos žole - tai taip pat labai pasitarnauja "švariam" vaizdui.
Iš tikrųjų rankoves pasiraitojusi planuoju išsiravėt viską prieš šalčius, ir dar poroj vietų gėlyną praplėst - paplatint augalų juostą palei tvorą
QUOTE(mumrikas @ 2013 10 11, 23:08)
Pirmoj nuotraukoj prieš akmenį viendienės Stella D'oro, už akmens bevardis aukštas rudeninis astras, dešiniau jo lanksva Genpei, prieš lanksvą katžolė Walker's Low, o už jos vyšniniais lapais puslenis Diabolo.
Antroje foto priekyje tarpinio kadagio geltonspyglė foma (tikslios veislės nežinau), už jo šilokai Matrona, dar už jos sibiriniai vilkdalgiai, ir peržydėjusių rudbekijų tamsūs "rutuliukai", o dešiniau gelsvai žalias kupstas, tai palminė viksva.
AČIŪ
Apie šias, man nepavyko įkelti
Viendienės niekad nepagalvojau, kad jos tokios gražios be žiedų Kelis kartus skaičiau, kad pati tuo įsitikinčiau
O kadagį ne tokį šiandien nukirtau Teks ieškoti dar..., nes Jūsų labai gražus.
Viskas labai gražu Ir toks stebuklas per tris metus...akivaizdu, bet neįtikėtina Ir aš viltį įgaunu... Keletą dienų paskaičius, pažioplinėjus savo gėlynus papildžiau, šiandien, naujais augalais: soruole ,,Hameln", kinišku miskantu, žvaigždėtu kadagiu, skiepytu margalapiu gluosniu Dar Rojaus obelį nusipirkau ir išeinant iš mugės radau įskiepytą Rojaus obelį, tai truputį juk ji tik dėl grožio, o skiepyta gražiau... teks paformuoti O pūslenį vakar nusipirkau
Ačiū, kad dalinatės, turiu iš ko mokytis