Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(vi_ @ 2013 10 07, 22:43)
Dovilė, ir kuom gi buožainės pakerėjo? Gal vis dar žydi? Pas mane buožainė (makedoninė) kažkaip nesugeba gražiuoju pasireikšti. Aišku, ji ne vietoje pasodinta, tad šiuo metu jos kaip nėra.

Maniškė taip pat makedoninė. Žydėti pradėjo birželio vidury ir vis dar tebežydi.

Kas liečia ančiasnapes šilinges, auga 2 vietose ir vienoj lapai jau nurausvėję, kitoje - gražios, žalios spalvos. Mikro sąlygos skirtingos.
Atsakyti
Norėjau apie monardas pakalbėti, bet vėl apie česnakus tęsiu (apie monardas kitą syk)... smile.gif Šiaip jau dėl česnakų taip nesijaudinčiau, bet gi turiu pernykštę 3 česnakų patirtį – iš 3 vienodai pasodintų vienos rūšies česnakų žydėjo tik 1. Laikiausi 3 svogūnų gylio taisyklės. Gal ir buvo kokia paklaida, bet kad dėl tokio mažmožio dėtųsi tokie dalykai, kažkaip netikiu. Viliuosi, kad nežydėjimą nulėmė svogūnėlių išmiera – nepražydo mažesni svogūnai. Jei taip, tai išeitų, kad gebėjimą žydėti svogūnai įgauna tik pasiekę tam tikrą dydį. Manau ir tikiuosi, kad parduotuviniai česnakai turėtų būti jau subrendę žydėjimui.

Atradau atsakymą į 1 pačios anksčiau užduotą ir kitų neatsakytą klausimą dėl česnakų mulčiavimo žiemai (cituoju):

„Vėlyvą rudenį dirvą, kurioje pasodinti hiacintai, dekoratyviniai česnakai ir krokai, būtina padengti maždaug 10–15 cm storio mulčio sluoksniu.“

Na, manieji hiacintai su krokais mulčo gyvenime nėra regėję, tai jų ir negąsdinsiu, o mylimuosius česnakėlius visgi pridengsiu brangiosiomis durpelėmis.
Hortenzijos sezoną užbaigia išdidžiai. Viena „prisimakiažino“. O baltoji, pamenu, taip pačiai spoksojo į gaurę, kai ši žydėjo per Žolines... Gaurė, reikia pripažinti, nužydėjusi irgi turi šarmo, t.y. priklauso estetų būriui.

user posted image

user posted image

Atsakyti
vi, del sausuoliu, na grazu, grazu, kai nuzydi ir daugiau nieko ypatingo sode nera, bet kad teikti pirmenybe nuozydai, o ne ziedai, tai dar man neeeeeee lotuliukas.gif

Cesnakus sodinu pirmi metai, kokius-nezinau, pasodinau is akies, nemulciuosiu, nes dar to betruko, nemulciuoju as svoguniniu ax.gif

Del hortenziju, labai jau jos pas Jus issilaike moteriskes, pas mane seniai jau prastai atrodo doh.gif

Del rudeniuniu spalvu, pasalusios ir geltonai pasipuosusios melsves atrodo ispudingai, atradau siemet putina, paprasta lietuviska, radom patvory, birzeli nabaga persodinom, truputi bande pykti, bet dabar grazuolis, labai raudonuoja, uogytes dar ne visos nulestos wub.gif

Be proto - mano rododendras krauna ziedus, jau kyso raudoni galai, KA DARYTI, pabludo diedas doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
na ką vi_, padėjot apsispręst, vidrinsiu hortenzijas iš gėlynų lauk....kad manosios taip atrodytų, tai kieme jos būtų dominuojantis augalas, nu bet deja, lapai sudraskyti jau nuo vasaros vidurio, žiedynai irgi. jei po hortenzija nekyšotų sausiakai gaurės, sakyčiau ne dabartinio meto foto.
Atsakyti
Laba smile.gif
O jūs viržius žiemai nupjaunat? Ligi šiolei nieko nedariau, tik pavasarį šiek tiek apkarpau į padorią formą. Bet dabar perskaičiau, kad reikia žiemai nupjauti? O kaip darot?
Atsakyti
jot.ka, dėl burnočio tai pataikėte kaip pirštu į dangų, ta prasme, taip lengvai jums gavosi. smile.gif Ačiū. Dėl hortenzijų, tai net nežinau, ar verta atkalbinėti nuo jų ištrėmimo – sąlygos pas jus nepataisomos. Labai laukiu ančiasnapės šilingės foto. Ir dar savąjį Kleine Silberspinne galėtumėte parodyti. Turiu 1 arba 2 – šiųmetinį ir 3-5 metų noname‘ą, kurį iš Morning Light‘o pervadinau į Silberspinne‘ą.

Ir dar klausimas tiek jums, tiek čia besilankančioms – kaip šiuo metu atrodo jūsų Matronos? Maniškės tai prasčiau nei pernykštį lapkritį – jokios gyvasties nelikę... Čia gal sausros atgarsiai. Ar jos pas jus irgi tokios tankios ir smulkios? Mane jau ima noras pavasarį šį tankumyną kiek praretinti... Beje, pirmame plane matosi šluotsmilgės ‘Schottland‘, kurių šiųmetinį nušiurimą kaskart vis pabrėžiu. Vasarą jos buvo tik vos vos žalesnės... Per daug jų šioje vietoje, turint omeny augimo tempus. Kitais metais 1 išnešiu, nors žiūrint į perspektyvą, pakaktų ir vienos.

user posted image

kuzdaite, o su rododendrais ne kasmet tas pat? Neturiu jų, bet kažkurį rudenį kažkur mačiau panašų vaizdelį.

dinazaure, senokai berašėte čia... smile.gif O kur radote tokią info, kad viržius reikia rudenį karpyti? Ir ką gero tai galėtų duoti? Aš pavasarį apmirusias dalis apkarpau, tai mažai kas belieka... sad.gif

Atsakyti
Rododendra turiu gal nuo 2007-2008 metu, nei karto nebuvo suseliojes doh.gif
Virzius auginu nuo pernai, liko nedengti, apsalo, pavasari apkarpiau, dabar zydi 4u.gif Nesu girdejusi, kad juos nukirpti reikia, zinau, kad kai kas pridengia juos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2013 10 09, 18:20)
Laba smile.gif
O jūs viržius žiemai nupjaunat? Ligi šiolei nieko nedariau, tik pavasarį šiek tiek apkarpau į padorią formą. Bet dabar perskaičiau, kad reikia žiemai nupjauti? O kaip darot?

pas mane buvo pirmas sezonas su jais. taigi : daliai nukarpiau prazydejusius ziedynus, o kitai daliai- ne. deja, pavasari tiems, kur nekirpau, nuzydeje ziedukai nubyrejo, o nauji ugliai pradejo augti sakeliu gale, gavosi toks tuscias plikas tarpas ten kur buvo ziedynai. krumeliai tokie pasidraike, pastype ir nedekoratyvus. o tie, kuriuos pakirpau, isleido daug nauju sakeliu is zemiau, visa vasara atrode kur kas dekoratyviau ir zydi gausiau. bet taip ir liko pernykscio ugio nei kiek nepaauge. taigi net nezinau. greiciausiai visgi kirpsiu g.gif
Atsakyti
Gal kas auginate erikas. Kaip su jomis elgtis. Pasisodinau pavasarį, dabar gražiai išbujojo. Kaip su jomis elgtis: reikianukirpti kaip viržius ar ne. Pridengti, kaip suprantu, reikės? g.gif ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 10 spalio 2013 - 07:40

QUOTE(vi_ @ 2013 10 09, 22:28)
jot.ka, dėl burnočio tai pataikėte kaip pirštu į dangų, ta prasme, taip lengvai jums gavosi. smile.gif Ačiū. Dėl hortenzijų, tai net nežinau, ar verta atkalbinėti nuo jų ištrėmimo – sąlygos pas jus nepataisomos. Labai laukiu ančiasnapės šilingės foto. Ir dar savąjį Kleine Silberspinne galėtumėte parodyti. Turiu 1 arba 2 – šiųmetinį ir 3-5 metų noname‘ą, kurį iš Morning Light‘o pervadinau į Silberspinne‘ą.

Ir dar klausimas tiek jums, tiek čia besilankančioms – kaip šiuo metu atrodo jūsų Matronos? Maniškės tai prasčiau nei pernykštį lapkritį – jokios gyvasties nelikę... Čia gal sausros atgarsiai. Ar jos pas jus irgi tokios tankios ir smulkios? Mane jau ima noras pavasarį šį tankumyną kiek praretinti... Beje, pirmame plane matosi šluotsmilgės ‘Schottland‘, kurių šiųmetinį nušiurimą kaskart vis pabrėžiu. Vasarą jos buvo tik vos vos žalesnės... Per daug jų šioje vietoje, turint omeny augimo tempus. Kitais metais 1 išnešiu, nors žiūrint į perspektyvą, pakaktų ir vienos.

user posted image

na džiugu, kad su burnočiu pataikiau smile.gif

pažiūrėjau foto, mmmhm, nu mano šluotsmilgės tuomet geriau atrodė, žalios, ir matronos dar su lapais. nors šiemet ir joms saulės mažiau buvo nuo greta augusių krūmų šešėlio, tai ir lapai daugiau žali nei bordiniai, bet visumoj vistiek matrona kaip matrona. na kitąmet bus matyt, kaip pas mane atrodys analogiškas derinys, matronos su šluotsmilgėm + gludai:).
nu reikia eit fotkint šilingių ir miskanto, pasistengsiu šiandien smile.gif
Atsakyti
vi_, žadėtoji vaizdinė medžiaga iš daržo, ančiasnapė šilingė , jos lapai rausta nuo pakraščių, man patinka smile.gif

user posted image

miskantas Kleine Silberspinne

user posted image

matrona
user posted image

na ir pora tikrų spalvų džiūvėsiuose smile.gif astras Little Carlow ir rykštenė Fireworks

user posted image
Atsakyti
As cia visai e i tema, bet kada sodinti vedrynus, a??? Ant pokucio raso, kad ir dabar galima, ir pavasari, gal kuri turit patirties? Zinau, kad yra temele apie vedrynus, bet ten labai nyku.....
Atsakyti