Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, VIII tema

QUOTE(vi_ @ 2013 10 07, 11:46)

Geriau pakalbame apie česnakus... smile.gif Papasakokite apie savo Kristofus – tai ištraukėte juos su tuo puodu iš žemės, kad pasižiūrėti kas ten blogo darosi, ar ne? Ir dar 1 klausimas – kokio dydžio buvo svogūnai, kai juos sodinote? Šiaip jau rūpėtų atsakymas kiek į kitokį klausimą – ar žydėjimas priklauso nuo svogūno išmieros? Pvz., pernai pirkau didelį bobutinio česnako svogūną, kuris šiemet pasidalino į 2 dalis – mažesnę ir žymiai didesnę (panašaus dydžio kaip mamka). Tai jei šiemet abu svogūnus pasodinsiu, kas gausis pavasarį:

1) abu žydės, tik skirtingo dydžio žiedais?
2) žydės tik didesnis svogūnas?
3) nežydės nei vienas, nes abu tam per maži?

Gal ir klystu, bet lygtais pati kažkada klausėte kažko panašaus, o atsakymo negavote. Tai gal dabar kas atsakys. Aš su savo 40+ česnakų būriu būtume labai dėkingi už atsakymą. smile.gif

joo...gėda, neiškasiau, ir visus metus jų nemačiau, šiemet kaimynai taip subujojo, kad jų tik buvau nulindus pažiūrėt. vaizdas skurdus buvo, daugiau ir nebežiūrėjau. svogūnai kokie buvo nepamenu, bet manau, kad nemaži, nes 5 sutalpinau į tą lėkštę spec svogūniniams, bet jau tada galvojau, kad ankšta jiems, na o po žiemos liko du, ar trys, jau nepamenu. jei išgyvens, tai kitąmet bus matyt, kas su jais vyksta. ar su česnakais tas pats būna nežinau, bet tulpių maži svogūnėliai arba nežydi, arba išleidžia nediduką žiedeliuką.

kas auginat miskantą Kleine Silberspinne, kokio dydžio jis pas jus ir ar greit įsikabino? maniškis ko tai sunkiai auga, geriausiu atveju metrinis, su visais žiedais, antri metai toje vietoje, įsikabins dar, ar gavau kokią ne tokią veislę. lapai aštrūs, gana užlaužti, šluotelės sidabrinės, koks dar požymis išduotų, kad čia jis?
Atsakyti
jot.ka, ačiū nors už tulpinę info apie česnakus. O jūsiškių Kristofų gaila – taip anys gražiai atrodė pernai...
Su nemaža dalimi savo augalyno augaliukų esu pažįstama jau 2 žydėjimus. Apie nekuriuos iš jų pernykštė nuomonė apsivertė tiesiog aukštielninka. Arba į gerą, arba į blogą pusę. Pernai buvau bais nepatenkinta rykštene ‘Ledsham ‘– trumpai žydi, o nužydėjusi savimi gadina gėlyno vaizdą. Baudžiausi po antro sezono jos atsikratyti. Šiemet ji žydėjo gausiau, tartum kiek ilgiau, neišvaizdžiojo laikotarpio, kai jos žiedynai nurudo, kažkaip neįsidėmėjau (gal buvo didesnių nusikaltėlių... o gal ji nekrito į akį, nes atrodė neutraliai – nei šiaip, nei taip), gi dabar žiūriu – spalva, forma ir faktūra ana puikiai įsipaišo į bendrą vaizdelį. Aišku, labai daug prie to prisidėjo dailiai nugeltę veronikūnai (keista, bet pernai šios jų nusispalvinimo savybės nė nepastebėjau...). Antrosios foto dešiniame kraštelyje matosi kito pernai neįvertinto bei piktai apkalbėto architektūros šedevro fragmentas, bet apie jį kitą sykį...

user posted image

user posted image

Ruduo, jau veik viskas išžydėjo, tad belieka džiaugtis nužydėjėliais. Man tai jie bais patinka. Ne visi, aišku, pvz., nužydėjusios ramunės, vilkdalgiai, bijūnai ir t.t., ir pan. pasigėrėjimo tai nekelia. O jūs ar turite tarp padžiuvėlių savo numylėtinių? Tai prašom juos pavardinti ir parodyti. Gal kam pravers... Ir šiaip jau būtų laikas pagirti/papeikti savo augintinius už nuveiktus vegetacijos darbus. smile.gif

Atsakyti
Iš naujokų grupės labai labai tebedžiugina buožainë.
Atsakyti
[quote=vi_,2013 10 07, 17:29]

O jūs ar turite tarp padžiuvėlių savo numylėtinių?

Siaip nuozydos manes nelabai vilioja, bet turiu pripazinti, kad laukinis kemeras mano demesio sulauke :wub:Auga tarp naminiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 07 spalio 2013 - 17:41
vi_, rykštenė man šiemet irgi taip nekliuvo, kaip pernai, bet visgi nealpau aš nuo jos. šiemet man visai patiko kraujalakė obtusa, neerzino nužydėję it sušlapę žiedynai, o iš sausuolių kas patiko? g.gif

pas jus ten tas sekančio karto laukiantis veikėjas tai monarda? va šiemet, man jos iš sausuolių tikriausiai patinka :)neužpuolė miltligė, ir tie guzikiukai visai nieko, veronikūną jau paminėjot, negadina vaizdo. ir dar man labai patinka ančiasnapė šilingė, mama sakė, kad ji plinta, tai kol kas ji pas mane darže auga, nu bet graži, nužydėję žiedeliai sėklynus brandina, o dabar lapai rausta gelsta wub.gif , iš mamos taip pat turiu plukę, irgi labai ji patinka, dėl tų bumbuliukų, ar nežydėjęs ar jau atgrojęs savo tas bumbuliukas man taip gražu tarp iki vėlumo besiskleidžiančių žiedelių. na nežinau, ar žoles priskirt prie sausiakų, bet jos man gražios, visos kurias auginu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 10 07, 19:13)
<...> ir dar man labai patinka ančiasnapė šilingė, mama sakė, kad ji plinta, tai kol kas ji pas mane darže auga, nu bet graži, nužydėję žiedeliai sėklynus brandina, o dabar lapai rausta gelsta wub.gif <...>

Ančiasnapė šilingė... pirmą sykį girdžiu. Internete pažiūrėjau, tai pasirodo nė nebuvau mačiusi tokios. Gražus žiedynų išlinkimas. O negalėtumėte parodyti, kaip ji atrodo dabar? Kad jau pažįstat tiek daug man nepažįstamų, gal vien iš papasakojimo galėtumėte identifikuoti vieną tokią gražuolę, kiek panašią į šiąją šilingę. Ji vienmetė, maždaug metro aukščio, bordo spalvos, tiesiais, žvakių liepsnos formos kailiniais žiedynais (apie 15 cm aukščio), kaip sykis šiuo metu žydinti. Pas sodybos kaimynką ją užtikau. Pavadinimo nežino, tik papasakojo, kad ana pati sau pasisėja, tačiau ypatingo vargo su jos išravėjimu neturi. Bet ji labai darbšti, tai... Pasiėmiau porą kutosų pasėjimui, bet kolei kas saugiai paslėpiau stalčiuje.

kuzdaite, su laiku tas pomėgis pareina. Dar pernai vos nužydėjusias monardas kaipmat nurėždavau, o šiemet trinuosi palei jų plikes su fotoaparatu (žydinčių tiek nefotografavai kaip kad praplikusių...). smile.gif Vat ir prašom įrodymai: smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
vi_, šilingę galėsiu pafotkint, reikia dar paieškot, man rodos ir žydinčią buvau įamžinus.

o jūsų nupasakotas augalas gal kas iš burnočių https://www.google.l...p...us&tbm=isch ? šiaip spėjimas, nes vienmečių aš nelabai pažįstu.

apie monardas dar. šiaip tai tie guzikiukai man gražiausi dar švieži, ypač violetiniai, paskui kai visas augalas sudžiūna, būna etapas, kai kaiminystėje dar pakaknamai žalios spalvos, tai tada mane šiek tiek erzina, o kai jau viskas aplink ima džiūti, man monarda vėl patinka smile.gif
Atsakyti
Buvau davus paskutini sezona korejiniam lendrunui, nes jis isvirsta. Panasu, kad isvirsta sora, auganti salia. Bet cia jau man misle. Soru turi koki septyneta ir virstancios tik dvi. Lendrunu likimo dar nezinau:)

Monardu nusprendziau atsisakyti. Malonus kvapas, bumbuliukai puikus, struktura islaiko, bet ju spalvos visgi mane pribaige;)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 10 08, 09:48)
Buvau davus paskutini sezona korejiniam lendrunui, nes jis isvirsta. Panasu, kad isvirsta sora, auganti salia. Bet cia jau man misle. Soru turi koki septyneta ir virstancios tik dvi. Lendrunu likimo dar nezinau:)

Monardu nusprendziau atsisakyti. Malonus kvapas, bumbuliukai puikus, struktura islaiko, bet ju spalvos visgi mane pribaige;)

sora išvirsta? aš buvau susidarius nuomonę, kad jos tai laiko savo formą. o kokia veislė čia taip elgiasi?

Atsakyti
vi, nu tikrai grazios tos monardu plikes.
bet monardu ziedu spalvos man irgi nepatinka unsure.gif kazkaip ner teisingos...
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 10 08, 10:52)
sora išvirsta? aš buvau susidarius nuomonę, kad jos tai laiko savo formą. o kokia veislė čia taip elgiasi?

Neteigiu, kad soros isvirsta. Sakau, dvejos `Shenandoah` virsta, kitos `Shenandoah`, augancios toleliau, stacios ir nepajudinamos. Neturiu jokiu paaiskinimu kolkas.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 10 08, 09:59)
vi, nu tikrai grazios tos monardu plikes.
bet monardu ziedu spalvos man irgi nepatinka unsure.gif kazkaip ner teisingos...

man jų spalvos irgi nelabai patinka, bet turiu vieną blyškią, o kitą tokia į violetinumą, tai šios dvi man nieko

QUOTE(smth1 @ 2013 10 08, 10:02)
Neteigiu, kad soros isvirsta. Sakau, dvejos `Shenandoah` virsta, kitos `Shenandoah`, augancios toleliau, stacios ir nepajudinamos.  Neturiu jokiu paaiskinimu kolkas.

aš maniau apie skirtingas veisles rašai smile.gif.
Atsakyti