Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiafunkcinis puodas - Multivarka

QUOTE(panterele35 @ 2014 01 22, 16:02)

Kiaulienos sprandine katiliuke


Tai ir yra buženina. Aš darau kitomis programomis, ir dar be šito aprašyto būdo ir be to kuriuo darau žinau dar kokius 4. Ateity planuoju 2 būdus iš jų išbandyt ir pažiūrėt kuriuo gaunasi skaniausiai.
Atsakyti
Buženina

Mėsa: Gabalas (700 gr. – 1,200 kg) kiaulienos sprandinės. Tinka ir kumpis, bet mėsa gaunasi šiek tiek sausesnė.

Mėsos paruošimas: su peiliu mėsą įpjaustyti ir į skyles sukišti česnako skilteles (galima visą skiltelę, galima puselę, kaip kas nori.) Taip pat galima įkišti gabaliukus morkų, džiovintų slyvų, džiovintų persikų – kas ką mėgsta. Mėgstamus priekonius sumaišyt su nedideliu kiekiu aliejaus ir tuo mišiniu ištept mėsą. Aš į mišinį dar pilu ir granatų padažą, man skaniau. Ir padėl šaltai, laikyt nuo 2 val – iki kada prireiks (proto ribose, ne savaitę).

Gaminimas:

I būdas: Nustatyt temperatūrą 160C, laikas 15 min – mėsą apkepinti iš visų pusių (su atidarytu dangčiu). Galima vos vos, šlakelį, įpilt aliejaus, bet tik nepadauginkit, nes labai taškysis. Pasibaigūs programai įpilt 200ml vandens, uždaryt ir nustatyti programą „Tomlėnijė“, laikas – 2 val. (Skystis, kuris lieka idealiai tinka sriuboms).

II būdas: Mėsą standžiai įvyniot į folgą (mėsą galima iš kart įtrinus prieskoniais vyniot, nemarinuojant). Įdėt, įpilt vandens (100 – 200 ml.), uždaryt, programa „Tomlėnijė“, laikas 2 – val. Kai gerai atvės tada išvyniot iš folgos.

Ir I ir II būda galima daryt renkantis programą ne „Tomlėnije“, bet Tušinimas ir laikas 1 val. Tik gausis truputi kitokia mėsa, bet – skanu.

III būdas: Mėsą suvyniot į maistnė plėvelę ir aprišti. Į puodą įpylt vandens nemažai vandens ir jį užvirinti. Tą padaryt galima su programomis „Ant garų“, „Sriuba“, „Makaronai“, Multipovaru ir t.t. Kai vanduo užvirs, įdėt mėsa, programą išjungt, uždaryt dangtį ir su Multipovar, ar panašiu (kas ką turi) nustatyt 80C temperatūrą, laikas – 2 val. Šis būdas – programų Tomlėnije ir medlenovarka beveik atitikmuo.

Kitus, jei kas norės parašysiu vėliau, bet šie – man atrodo geriausi. Pati darau I būdu. Nuotraukų kol kas nėra
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2014 01 23, 12:08)
Buženina

Mėsa: Gabalas (700 gr. – 1,200 kg) kiaulienos sprandinės. Tinka ir kumpis, bet mėsa gaunasi šiek tiek sausesnė.

Mėsos paruošimas:  su peiliu mėsą įpjaustyti ir į skyles sukišti česnako skilteles (galima visą skiltelę, galima puselę, kaip kas nori.) Taip pat galima įkišti gabaliukus morkų, džiovintų slyvų, džiovintų persikų – kas ką mėgsta. Mėgstamus priekonius sumaišyt su nedideliu kiekiu aliejaus ir tuo mišiniu ištept mėsą. Aš į mišinį dar pilu ir granatų padažą, man skaniau. Ir padėl šaltai, laikyt nuo 2 val – iki kada prireiks (proto ribose, ne savaitę).

Gaminimas:

I būdas:  Nustatyt temperatūrą 160C, laikas 15 min – mėsą apkepinti iš visų pusių (su atidarytu dangčiu). Galima vos vos, šlakelį, įpilt aliejaus, bet tik nepadauginkit, nes labai taškysis. Pasibaigūs programai įpilt 200ml vandens, uždaryt ir nustatyti programą „Tomlėnijė“, laikas – 2 val. (Skystis, kuris lieka idealiai tinka sriuboms).

II būdas: Mėsą standžiai įvyniot į folgą (mėsą galima iš kart įtrinus prieskoniais vyniot,  nemarinuojant). Įdėt, įpilt vandens (100 – 200 ml.), uždaryt, programa „Tomlėnijė“, laikas 2 – val. Kai gerai atvės tada išvyniot iš folgos.

Ir I ir II būda galima daryt renkantis programą ne „Tomlėnije“, bet Tušinimas ir laikas 1 val. Tik gausis truputi kitokia mėsa, bet – skanu.

III būdas: Mėsą suvyniot į maistnė plėvelę ir aprišti. Į puodą įpylt vandens nemažai vandens ir jį užvirinti. Tą padaryt galima su programomis „Ant garų“, „Sriuba“, „Makaronai“, Multipovaru ir t.t. Kai vanduo užvirs, įdėt mėsa, programą išjungt, uždaryt dangtį ir su Multipovar, ar panašiu (kas ką turi) nustatyt  80C temperatūrą, laikas – 2 val. Šis būdas – programų Tomlėnije ir medlenovarka beveik atitikmuo.

Kitus, jei kas norės parašysiu vėliau, bet šie – man atrodo geriausi. Pati darau I būdu. Nuotraukų kol kas nėra



O kaip faina, aciu uz kitu receptu aprasyma. Mano labiausiai tinka 3 receptui, tik pas mane nera programos Tomlenije, del to ir dariau ant kepimas/troskinimas + savo laiko nustatymas. Butinai reiks isbandyti su granatu padazu, o beje kur ji galima pirkt cia Lietuvoje?

Atsakyti
Sanitekse yra, ir dar kazkokiam dideliam prek.centre maciau, tik dabar neatsimenu.
Atsakyti
Tas puodas - tai metų atradimas turbūt bus thumbup.gif viena ausim apie jį buvau girdėjus, bet kai gavau dovanų ir vakar išbandžiau, tai buvau labai maloniai nustebinta thumbup.gif Viriau sriubytę - sudėjau visus produktus, nustačiau laiką ir po šiek tiek daugiau nei valandos gavosi nuostabus skaidrus buljonas, jokių putu nereikėjo graibyt thumbup.gif vėliau viriau grikius- purūs tokie gavosi, nu pasaka thumbup.gif šiandien bus vištiena su daržovėm ir ryžiais ant garų smile.gif Beje tikrai labai geras aukščiau įdėtas puslapis http://multivarka-recepti.ru/ pvz nors pas mane yra funkcija "sriuba" bet aš viriau ją ne ant jos o ant "troškinimo" mat taip rašo visuose receptuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ducky @ 2014 01 29, 09:14)
Beje tikrai labai geras aukščiau įdėtas puslapis http://multivarka-recepti.ru/ pvz nors pas mane yra funkcija "sriuba" bet aš viriau ją ne ant jos o ant "troškinimo" mat taip rašo visuose receptuose smile.gif

Pagal nutylėjimą, šio forumo receptai skirti daugiafunkciniam puodui Panasonic 18 kuris neturi funkcijos "sriuba" ir sriubos jame verdamos ant programos "troškinimas". Va todėl jame taip ir rašoma.
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2014 01 31, 13:58)
Pagal nutylėjimą, šio forumo receptai skirti daugiafunkciniam puodui Panasonic 18 kuris neturi funkcijos "sriuba" ir sriubos jame verdamos ant programos "troškinimas". Va todėl jame taip ir rašoma.


gali būti, bet komentaruose radau, kad verdant ant funkcijos troškinimas, mažesnė temperatūra būna ir kartu mažiau putų susidaro. Ar tai tiesa ar ne patikrinsiu kitą kartą ax.gif
Atsakyti
Leisgyve temute. Facebooke yra grupe gaminimui su multivarka

https://www.facebook...ultipuodas2014/

gal kam idomu bus
Atsakyti
http://www.artedomes...o?version=print mūsų šis, tikrai patenkinti.
Manau galima puikiai adaptuoti visus receptus, svarbiausia čia laikytis proporcijų. Mes kolkas darom iš receptų knygelės prie to puodo, neeksperimentuojam smile.gif. Jei daugiau pridedi gali bėgti, be priežiūros nepalikt., bet dabar tiesiog pilu mažiau vandens nei nurodyta receptuose ir viskas OK. Svarbiausia kad puodo turinys neviršytų 3L ribos ir problemų nebus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vedrynai: 13 vasario 2014 - 11:33
QUOTE(vedrynai @ 2014 02 13, 12:32)
http://www.artedomes...o?version=print. Jei daugiau pridedi gali bėgti, be priežiūros nepalikt., bet dabar tiesiog pilu mažiau vandens nei nurodyta receptuose ir viskas OK. Svarbiausia kad puodo turinys neviršytų 3L ribos ir problemų nebus


nesamone kazkokia,draugai sako,kad sio puodo patogumas,kad nereikia priziureti,o jus rasote,kad galki begti ir nevirsyt 3l ribos? juk jusu nurodomas puodas 5l,tai perki 5l,kad panaudotum vos 3l?
Kazka jus cia pasakojate nesuprantu
Atsakyti
QUOTE(*Black kitty* @ 2014 02 15, 10:45)
nesamone kazkokia,draugai sako,kad sio puodo patogumas,kad nereikia priziureti,o jus rasote,kad galki begti ir nevirsyt 3l ribos? juk jusu nurodomas puodas 5l,tai perki 5l,kad panaudotum vos 3l?
Kazka jus cia pasakojate nesuprantu


Taip, ir mes dabar paliekame be priežiūros smile.gif Visų multivarku yra 5l puodas iki viršaus. Jei Jūsų draugams pavyksta taip gaminti labai už juos džiaugiuosi.
Atsakyti
QUOTE(*Black kitty* @ 2014 02 15, 12:45)
nesamone kazkokia,draugai sako,kad sio puodo patogumas,kad nereikia priziureti,o jus rasote,kad galki begti ir nevirsyt 3l ribos? juk jusu nurodomas puodas 5l,tai perki 5l,kad panaudotum vos 3l?
Kazka jus cia pasakojate nesuprantu

O paprastą puodą naudojant iki pat viršaus visko pripilat? Jų tūris irgi nurodytas visas realus, o ne kiek rekomenduojama naudot.
Atsakyti