Buženina
Mėsa: Gabalas (700 gr. 1,200 kg) kiaulienos sprandinės. Tinka ir kumpis, bet mėsa gaunasi šiek tiek sausesnė.
Mėsos paruošimas: su peiliu mėsą įpjaustyti ir į skyles sukišti česnako skilteles (galima visą skiltelę, galima puselę, kaip kas nori.) Taip pat galima įkišti gabaliukus morkų, džiovintų slyvų, džiovintų persikų kas ką mėgsta. Mėgstamus priekonius sumaišyt su nedideliu kiekiu aliejaus ir tuo mišiniu ištept mėsą. Aš į mišinį dar pilu ir granatų padažą, man skaniau. Ir padėl šaltai, laikyt nuo 2 val iki kada prireiks (proto ribose, ne savaitę).
Gaminimas:
I būdas: Nustatyt temperatūrą 160C, laikas 15 min mėsą apkepinti iš visų pusių (su atidarytu dangčiu). Galima vos vos, šlakelį, įpilt aliejaus, bet tik nepadauginkit, nes labai taškysis. Pasibaigūs programai įpilt 200ml vandens, uždaryt ir nustatyti programą Tomlėnijė, laikas 2 val. (Skystis, kuris lieka idealiai tinka sriuboms).
II būdas: Mėsą standžiai įvyniot į folgą (mėsą galima iš kart įtrinus prieskoniais vyniot, nemarinuojant). Įdėt, įpilt vandens (100 200 ml.), uždaryt, programa Tomlėnijė, laikas 2 val. Kai gerai atvės tada išvyniot iš folgos.
Ir I ir II būda galima daryt renkantis programą ne Tomlėnije, bet Tušinimas ir laikas 1 val. Tik gausis truputi kitokia mėsa, bet skanu.
III būdas: Mėsą suvyniot į maistnė plėvelę ir aprišti. Į puodą įpylt vandens nemažai vandens ir jį užvirinti. Tą padaryt galima su programomis Ant garų, Sriuba, Makaronai, Multipovaru ir t.t. Kai vanduo užvirs, įdėt mėsa, programą išjungt, uždaryt dangtį ir su Multipovar, ar panašiu (kas ką turi) nustatyt 80C temperatūrą, laikas 2 val. Šis būdas programų Tomlėnije ir medlenovarka beveik atitikmuo.
Kitus, jei kas norės parašysiu vėliau, bet šie man atrodo geriausi. Pati darau I būdu. Nuotraukų kol kas nėra
O kaip faina, aciu uz kitu receptu aprasyma. Mano labiausiai tinka 3 receptui, tik pas mane nera programos Tomlenije, del to ir dariau ant kepimas/troskinimas + savo laiko nustatymas. Butinai reiks isbandyti su granatu padazu, o beje kur ji galima pirkt cia Lietuvoje?