Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 24, 13:16)
Tai kur nebus tos bedos, jeigu pavalgo obuoly, banana, po to mesos smota su riebalais g.gif

o kas rašė, kad taip valgom? Man obuoliai, ar bananas ir yra pusryčiai, be jokių mėsos šmotų su riebalais..
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 24, 11:26)
Pastebėjau, kad kai aš nesu alkana ir gerai išsimiegojusi, tai man dzin tie visi saldumynai biggrin.gif Bet vos tik nespėk papusryčiauti ar padirbk iki antros nakties, viskas - kitą dieną mirštu kaip noriu saldaus ko nors, vaisių, šokolado. Nu kvailas tas organizmas, nori kažko saldaus staigiai energijai atgauti.

tikrai taip!

jo, gera ideja organizuotis kino vakara. tik 100% jos atsines ka nors nevalgomo. pas mus visi susitikimai su vynu ir pan...
paskutini karta atejau i svecius, tai tiek visko prigamino! vaje vajee! ir saldumynus su maskarponio surio, ir vynas ir vaisiai, uogos aisku... man liko tik alyvuoges smile.gif bet as uzkandau gerai pries tai, ir labai gerai jos prieme mano nauja 'dieta'. tokiais atvejais tik paciai buna sunku.

dabar planiojuos ikurtuves. kazko mesisko ir silto-bijau neistengsiu visai chebrai padaryt. saldumynu - irgi , neturiu tam tinkamu ingridientu... o visos uztepeles ir uzkandos - tai paleo kaip ir nereikalingos... ka patartumet det ant stalo is savo puses? aisku jos atsines viska ka pacios valgys/gers.
tokiais atvejais pagalvoju-ar reikia man tu ikurtuviu is viso?....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 24 rugsėjo 2013 - 12:46
QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 24, 13:11)
Tai padėk Dieve. Paleo meniu yra veik toks pats kaip ir dietos nuo endometriozės. Gal su mityba jos neišvalysim, bet neabejoju kad be cukraus jos židinių bent jau nedaugės.  4u.gif
Papildyta:

Taip, susitvarko. Bet ji, gyvatė, pastoti trukdo. :/

tavo gydytoja/as protinga/s, viskas susitvarkys kai apribosi anglius, o savo būsimam kūdikėliui perduosi gerą metabolizmą ir geras žarnyno bakterijas.
kiek žinau iš patirties, riebūs gyvūnai sunkiai apsivaisina.
endometriozę kažkada ir aš turėjau, ir cistą matė kiaušidėse ir miomą gimdoj. Nėr jokių problemų, nematau prasmės ten eit.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 24, 13:32)
Man obuoliai, ar bananas ir yra pusryčiai, be jokių mėsos šmotų su riebalais..

tačiau tokie pusryčiai užtraukia rankinį stabdį tavo persivertimui link geresnės savijautos.
Galima suvalgyti tą obuolį, ypač, jei jis nėra saldus, kai neturi disbalansų. Tavo atveju tai stabdys ir tu niekaip neįsivažiuosi su užtrauktu stabdžiu.
Va dabar kuom aš rytais mėgaujuosi, ir nemainyč šitų obuoliukų į jokį kitą obuolį. Pas mane gi sodas irgi pilnas cukraus .

Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 09 24, 13:45)

visai teisingai mąstai drinks_cheers.gif taip ir padaryk.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 24, 13:32)
o kas rašė, kad taip valgom? Man obuoliai, ar bananas ir yra pusryčiai, be jokių mėsos šmotų su riebalais..

Patarimas: pusryčiams valgyk baltymus su riebalais, jausies energingesnė ir sotesnė visą dieną. Obuolys ar bananas (angliavandeniai) po ilgo nevalgymo (nakties) labai greitai susivirškina, skrandukas vėl nori valgyti, o energijos nėra iš ko gauti. Užtat ir to "kažko saldaus" vėliau noras ateina, nes organizmas vis bando kompensuoti energijos stoką.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 24, 14:01)
Va  dabar kuom aš rytais mėgaujuosi, ir nemainyč šitų obuoliukų į jokį kitą obuolį. Pas mane gi sodas irgi pilnas cukraus .

Mes juo rojaus obuoliukais vadinam. Ir jie gražiai net per žiemą ant medžių išsilaiko. Bet jų beveik nevalgom. Vieną kitą. biggrin.gif
Atsakyti
Pur pur, paskubėjai, tai labai maži obuoliukai, iki 0,5 cm,( rojinukai apie 2-3 cm) ir neišbūna iki žiemos jie, nes paukštukam tai irgi didelis skanumynas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 24 rugsėjo 2013 - 13:11
QUOTE(taša @ 2013 09 24, 13:45)

jei dėl dietos atsisakom socialinių situacijų ir pradedam riboti savo bendravimą su kitais, reiškias čia jau ortoreksijos požymiai. Nebijok tų įkurtuvių. Pamiršau kuri ten mergina šiandien rašė, jog jai gerai ir be alkoholio, tegu kiti geria. Taip pat ir su maistu. Kai tu žinai, jog tau tie sausainėliai ar bandelės ar kas bebūtų nėra gerai, nuo jų nesijausi idealiai, kam tau jie reikalingi.
O įkurtuvėms tai juk nebūtini trys patiekalai ir dar desertas. Pasidaryk užkandžių kokių, kad ir alyvuogių, baklažano ar tuno užtepėlių, kepenėlių pašteto, šalia morkyčių, brokolių gabalėlių (kad būtų ant ko tas užtepėles dėti), gali agurko juosteles sutepti maltomis kepenėlėmis ar žiedinio kalafioro "kuskusu" ir jas susukti, burokėlių humusą, sardinių paštetą. Juolab ir elementarios salotos tiktų. Na, o draugės tegul atsineša, ką jos nori valgyti, jei jau tavo maistelis joms netinka smile.gif Arba dar geriau, paimkit ir pasidarykit šventę - pasiūlyk draugėms picą kepti, tik padą daryk iš žiedinio kopūsto ar pagal kokį kitą paleo picos receptą. Vis atrakcija, o ir draugės paragaus, kaip tu čia maitiniesi. Juk nauja, įdomu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 24, 14:10)
Pur pur, paskubėjai, tai  labai  maži obuoliukai, iki 0,5 cm,( rojinukai apie 2-3 cm) ir neišbūna iki žiemos jie, nes paukštukam  tai irgi didelis skanumynas.

oi, kas čia?
Aš tai praėjusį savaitgalį šešis kilogramus gudobelių prisiskyniau. Dabar džiovinu... nes neturiu supratimo, ką su jomis daugiau veikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 24, 14:10)
Pur pur, paskubėjai, tai  labai  maži obuoliukai, iki 0,5 cm,( rojinukai apie 2-3 cm) ir neišbūna iki žiemos jie, nes paukštukam  tai irgi didelis skanumynas.

žinau šituos, tokie mažulyčiai mažulyčiai, labai mielai atrodo biggrin.gif Ragaut gavau tik vieną, tai nesupratau skonio.

QUOTE(Elata @ 2013 09 24, 14:13)
jei dėl dietos atsisakom socialinių situacijų ir pradedam riboti savo bendravimą su kitais, reiškias čia jau ortoreksijos požymiai. Nebijok tų įkurtuvių. Pamiršau kuri ten mergina šiandien rašė, jog jai gerai ir be alkoholio, tegu kiti geria. Taip pat ir su maistu. Kai tu žinai, jog tau tie sausainėliai ar bandelės ar kas bebūtų nėra gerai, nuo jų nesijausi idealiai, kam tau jie reikalingi.
O įkurtuvėms tai juk nebūtini trys patiekalai ir dar desertas. Pasidaryk užkandžių kokių, kad ir alyvuogių, baklažano ar tuno užtepėlių, kepenėlių pašteto, šalia morkyčių, brokolių gabalėlių (kad būtų ant ko tas užtepėles dėti), gali agurko juosteles sutepti maltomis kepenėlėmis ar žiedinio kalafioro "kuskusu" ir jas susukti, burokėlių humusą, sardinių paštetą. Juolab ir elementarios salotos tiktų. Na, o draugės tegul atsineša, ką jos nori valgyti, jei jau tavo maistelis joms netinka smile.gif Arba dar geriau, paimkit ir pasidarykit šventę - pasiūlyk draugėms picą kepti, tik padą daryk iš žiedinio kopūsto ar pagal kokį kitą paleo picos receptą. Vis atrakcija, o ir draugės paragaus, kaip tu čia maitiniesi. Juk nauja, įdomu smile.gif

Norėjau kažką parašyti tašai, bet paskaičiau, kad Elata viską kuo puikiausiai išklojo. Tikrai, nereikia bėgti, o juo labiau, kad pas save namie, tai tikrai gali didižiąją dalį raciono pasireguliuoti pagal save. Aš dar vytintos mėsos papjaustyčiau, o visokių mirkalų daržovėms tikrai pilnas internetas tinkamų. Tik taip atrodo, kad bėda čia su tais ribojimais mitybiniais, iš tiktųjų tai tik reikia išeiti iš savo komforto zonos ir pagalvoti ne tokių įprastų patiekalų, ir tiek. O tada gi kiek naujų atradimų ir skonių ax.gif ir tai, kad paleo nedarom užkandžiavimų, nereiškia, kad negali, pvz, vakarienės susikombinuoti iš visokių užkandėlių - užtepėlių. Mes jų nevalgom tarp valgymų, bet kaip vienas valgymas tai gali gi būti smile.gif Užsimaniau net aš svečių pasikviest biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 09 24, 14:21)
Užsimaniau net aš svečių pasikviest biggrin.gif

Sakyk adresą, svečių bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 24, 14:22)
Sakyk adresą, svečių bus biggrin.gif

Einamuoju momentu pas mumi lazaretas biggrin.gif Priimu tik med.personalą svečiuosna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 09 24, 14:23)
Einamuoju momentu pas mumi lazaretas  biggrin.gif  Priimu tik med.personalą svečiuosna smile.gif

taip ir galvojau, kad labiau apsimokėjo mediciną studijuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 24, 14:32)
taip ir galvojau, kad labiau apsimokėjo mediciną studijuoti biggrin.gif

Nu, nebent blenderį galingesnį atsineštum man kokoso drožlėms malt biggrin.gif
Atsakyti