Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Elata @ 2013 09 24, 07:24)
Man net pagailo tavęs  console.gif nu su tom socialinėm situacijom blogiau, ypač jei yra įprasta bendrauti prie pyragėlių ir bandučių. Žinau, tikrai. Man irgi tie croissant'ai kepyklėlėse su rytiniu cappuccino atstodavo pusryčius, su kolege ketvirtadieniais turėjom tradiciją pabaigusios savaitės užduotis apsidovanoti varškės sausainėliais. Ir norisi kartais jų, bet dabar dažniausiai, jei nueinu kažkur su draugėm, tai pasiimu tik juodos kavos, sausainėlius į apsilankymą kino teatre ketvirtadieniais pakeitėm, ir tiesiog, kažkaip bandai daryti sau gera smile.gif

tai cia tie sausainiai - lengviausias budas ateit i svecius ir praleisti daug neislaidaujant laika kartu. kinas jau sudetingiau..kazkaip db pagalvojau kad i kina su draugem ejau pries gerus puse metu.. g.gif
o ir jei aplink normalus zmones, valgantis viska - tai negi visi atsisakys ju del manes? ne.

del darbo - paskutinis bajeris, nuejau per pietus namo kazka pagamint skanaus. ateina sms is koleges- gal tau netoli kur parduotuveir tu MUM nori nupirkt koki skanesta?
nu zinokits norejau atrasyt- o tu gal nori nueit nx?.... doh.gif
dabar net juokingai skamba, tada juokinga nebuvo blush2.gif
Papildyta:
va koki skanesta pries akis FB isvydau tik prisijungsu smile.gif
dalinuosi, jei kam labai reikia smile.gif
http://eatdrinkpaleo...-style-dessert/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 24 rugsėjo 2013 - 11:01
QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 24, 11:52)
Kol valgydavau jų daug, niekada nepajusdavau. Dabar, kai vaisių apmažinau stipriai - nuo bananų, net per didelio kiekio obuolių tiesiog jaučiu kaip rankos ir kojos užtirpsta. ne taip, kai būna kai nusėdi, bet daug lengvesnis tirpimas jaučiasi. Jei būtų galvoje, tai sakyčiau svaigimas. Bet kad rankos kojos - nežinau kaip tiksliau tą jausmą apibūdinti. Tiesiog padariau išvadą, kad trys nekalti pbuoliukai yra netinkamas maistas bet kuriuo paros metu. Gal geriau pabandyk vaisių atsisakyti visai. Patikėk, žinau kaip sunku. Man labai retai (o gal niekada) pavyksta ilgiau nei savaitę be jų išbūti.  smile.gif

ane... g.gif
Aš tai tokį keistą reiškinį dabar pastebiu- susipjaustau rytą porą obuolių, valgau juos ir ateina toks staigus sotumo jausmas- stop, atrodo, kad daugiau nė pro kur. O pagalvojus, kas tas -du obuoliai... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 24 rugsėjo 2013 - 11:10
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 24, 11:07)
  Suvalgau ryte 2-3 obuolius. arba bananą.  Vaisių po valgio niekada nevalgau.
Paleo pasirinkau dėl keleto priežasčių- turiu sveikatos problemų (nuolatinis energijos trūkumas, mieguistumas, lėtinis g.k. uždegimas, pamaudžiančios kepenys ir kasa, kartais būna rūgščių kilimas), be to norėčiau numesti 7-8kg.

matau visą krūva anabolinio disbalanso simptomų, todėl nelabai suprantu, kai tu sau leidi tuos obuolius, kurie trukdo paleisti teisingą energijos gamybą. Lygtai nori tų problemų atsikratyti, lygtai jas skatini.
Be to, tik kepenys fruktozę perdirba, tai kam, jei jos maudžiančios , papildomai apkrauti?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 24, 10:57)
žinau, kad su svoriu problema, bet ligos atveju to "reikia est" negali būti... Jeigu nėra apetito, tai jokiu būdu negalima kimšti per prievartą- tegu organizmas visas jėgas skiria sveikimui, o ne virškinimui...  Daug miegoti ir valgyti tik tada, kai atsiras apetitas.

tu teisi turbut. as ir kazkada girdejau sita. is viso , manau reikia valgyti tada kai norisi.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 24, 12:04)
matau visą krūva anabolinio disbalanso simptomų, todėl nelabai suprantu, kai tu sau leidi tuos obuolius, kurie trukdo paleisti teisingą energijos gamybą. Lygtai nori tų problemų atsikratyti, lygtai jas skatini.
Be to, tik kepenys fruktozę perdirba, tai kam, jei jos maudžiančios , papildomai apkrauti?

et, tie nelemti obuoliai.. doh.gif Na, gal subręsiu kaip nors jų atsisakyti... ax.gif
Nei kepenų, nei kasos pradėjus laikytis Paleo nemaudžia. Bijau garantuoti, nes dar tik 3 sav., o ir anksčiau nemausdavo pastoviai...
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 24, 11:55)

snd uzlipau ant svarstykliu -1.

kai sergi vyksta kataboliniai procesai, tad aišku, kad svoris krenta.

reikia est.

manau, kad ne, nėr apetito ir nevalgyk.
Atsakyti
kodel taip yra, kaip minejau - anskciau as buvau abejinga tortams ir saldainiams. o dabar(na ne visada, bet bangom), uzeina tas noras... ir atrodo visur tik padaugejo reklamos - kazkur isgirdau operhouso reklama, apie jauku vakara su karstu sokoladu, abra dar koks biesas.. maximos reklamos is viso - kur vaikas buna geras kai suvalgo torta doh.gif
kazkaip liguistai reaguoju....
o to tikrojo sokolado nesu ragavus, bet butent dabar isitikinus kad as jo labai noriu! doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 24, 12:02)
ane...  g.gif
Aš tai tokį keistą reiškinį dabar pastebiu- susipjaustau rytą porą obuolių, valgau juos ir ateina toks staigus sotumo jausmas- stop, atrodo, kad daugiau nė pro kur. O pagalvojus, kas tas -du obuoliai...  rolleyes.gif

Žinai, pabandyk bent keturias, jei eis bent penkias dienas be vaisių pabūti. Pamatysi kokos efektas geras ištiks. tongue.gif Paskui valgydama kiekvieną obuolio kąsnį svarstysi kam aš tai darau, ar man tikrai reikia dabar dėl tų poros obuolių per dieną padangą ant liemens šonų prisimpūsti lotuliukas.gif . Man taip dabar yra. doh.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 24, 12:01)
tai cia tie sausainiai - lengviausias budas ateit i svecius ir praleisti daug neislaidaujant laika kartu. kinas jau sudetingiau..kazkaip db pagalvojau kad i kina su draugem ejau pries gerus puse metu.. g.gif
o ir jei aplink normalus zmones, valgantis viska - tai negi visi atsisakys ju del manes? ne.

del darbo - paskutinis bajeris, nuejau per pietus namo kazka pagamint skanaus. ateina sms is koleges- gal tau netoli kur parduotuveir tu MUM nori nupirkt koki skanesta?

Nu kad lengviausias būdas tai sutinku, nieko galvot nereikia, bet juk galima pasistengti. Okay, į kiną neikit, bet tai galima namie pas kažkurią draugę susirinkti kokį vieną vakarą per savaitę, mėgiamą laidą kartu pažiūrėti ar filmą "iš interneto", atsigerti kartu arbatos ir nebūtinai su sausainiais. Aš dabar eidama į svečius nešu arba juodą šokoladą arba vaisių (nors būna, kad nešu ir savo gamintų saldumynų biggrin.gif), tačiau jei draugė nori valgyti kažką kitko, aš neprieštarauju. Pas mane ir kolegos darbe visada turi saldainių, sausainių, kartais paprašo, kad jiems ką nupirkčiau ar pagaminčiau. Jie kartais piktinasi, kad aš nevalgau, bet man tai nei šilta, nei šalta.
Pastebėjau, kad kai aš nesu alkana ir gerai išsimiegojusi, tai man dzin tie visi saldumynai biggrin.gif Bet vos tik nespėk papusryčiauti ar padirbk iki antros nakties, viskas - kitą dieną mirštu kaip noriu saldaus ko nors, vaisių, šokolado. Nu kvailas tas organizmas, nori kažko saldaus staigiai energijai atgauti.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 24, 07:00)
sveikinu  wub.gif

bet dar ne whole30? taip? nes whole30 dabaar dvi savaites? nebuvau pasizymejusi? ar tu jo nebesilaikai?

Whole, nuo tos dienos, kaip ir susitareme. Ir jau 4-a savaite, kai net vaisiaus nesu ragavusi. Kazkaip visai nesikankinu, nereikia man ju. Ir kavinese bei sveciuose, man visai nesunku. As nestresuoju, nes neprivalau nierkam aiskintis ir teisintis del to, ka as valgau. Taip pat buvo kazkada su alkoholiu. Balius, chebra, ir kas? Nenoriu as ir niekas jau man seniai nebelenda i akis. o pradzioje lindo, bet as nemelavau, kad tipo, vaistus geriu, todel negaliu ir bla, bla, bla. Sakiau, kad nenoriu ir viskas. Man vistiek budavo linksma su visais, gal net linksmiau nei jiems. Ziaugcioja visi kita diena, o as saipausi is ju, primenu ju nusikalbejimus. Nebudavo ten jokiu gerimu iki zemes grabymu, bet vistiek mane prijuokindavo.
Mano geriausios drauges mama mire labai staiga ir labai netiketai (rado namuose pasimirusia) Jai buvo ziaurus sokas ir jos savijauta tragiska. Visur viska uzsakiau, buvau su ja, vakar jau palaidojom, tai gaudziau ja alpstancia, jau ir pati vos ant koju stovejau. Ir as stresavau, nes labai graudu buvo. Vakar pasarvynose geriau arbatos be cukraus, kadangi buvau ziauriai alkna, nes per lakstymus nieko nevalgiau, tai net pati nesupratau, kaip paemiau sumustini ir suvalgiau, nes zarna zarna jau rijo o pasirinkomo nebuvo. (duonos gabalelis i plona riekele kazkokios desros). Per gedulingus pietus valgiau silkes su svogunais ir nepastebejau, kad razinu buvo ideta. Nespjausi gi i lekste atgal. Dar pora gabaleliu mesos vyniotinio valgiau. Kepsniukas buvo geras-neperkepta vistos krutinele, tik neaisku ant kokio aliejaus kepta. Visa kita - normaliai, buvo is ko pasirinkti ir sociai pavalgyti, tik riebalo negavau. Net juokas sueme, drauge tokioje padetyje, ale per gedulingus pietus paklause,-"kas cia su tavim pasidare, kodel tu kaip dviratis perkudusi, kaip mergaite"
As vel grybauju su riebalu, manau, kad per mazai jo gaunu. Kadangi atsisakiau ir lasinuku, sonines, tai teturiu kokoso alieju. Siandien i darba atsinesiau avokada rudaji, labai skanus papuole. Jis sueis man uz riebala prie kiauso?
Galva niezti, draskasi kaip pasiutusi. Buvau sventai itikejusi, kad su paleo whole viskas praeis. gal dar per mazai laiko ar dar kazko nezinau? Meginsiu visiskai ismesti is meniu kiauliena ir pomidorus, cia jau psoriazininkui/autoimunininkui reikalavimai, nors nera man nustatyta psoriaze. Nebezinau ka daryti:(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 24 rugsėjo 2013 - 11:29
QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 24, 12:22)
Žinai, pabandyk bent keturias, jei eis bent penkias dienas be vaisių pabūti. Pamatysi kokos efektas geras ištiks.  tongue.gif Paskui valgydama kiekvieną obuolio kąsnį svarstysi kam aš tai darau, ar man tikrai reikia dabar dėl tų poros obuolių per dieną padangą ant liemens šonų prisimpūsti lotuliukas.gif . Man taip dabar yra.  doh.gif  tongue.gif

tai va matot, kaip prisizaisti galima su paleo, kad net nuo obuolio lasiniai augs labai labai greitai. Man nera svarbiausia svoris, bet as jauciu, kai jis krenta ir galiu pasakyt, kad bent jau man valgant obuolius ir kruopas, netgi koki simtalapi svoris daug greiciau zemyn varydavo, nei kad su paleo smile.gif svarbiausia budavo saikas ir ilgos pertraukos tarp valgymu.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 24, 12:22)
Žinai, pabandyk bent keturias, jei eis bent penkias dienas be vaisių pabūti. Pamatysi kokos efektas geras ištiks.  tongue.gif Paskui valgydama kiekvieną obuolio kąsnį svarstysi kam aš tai darau, ar man tikrai reikia dabar dėl tų poros obuolių per dieną padangą ant liemens šonų prisimpūsti lotuliukas.gif . Man taip dabar yra.  doh.gif  tongue.gif

Mhm, pas mus viena sekretorė praėjusią gal dešimt obuolių atvilko iš sodo ir padėjo prie manęs. Nu tai ką, tik suvalgau obuolį ir išsipučia žarnytės. Sako lyg reiktų tuos obuolius lupti, kad taip nebūtų (ten gal ląstelienos per daug), bet aš jau geriau nevalgysiu jų biggrin.gif Dabar vienas obuolys likęs tik... ir stovi... niekas nevalgo... pasirodo, jis iki pusės supuvęs jau biggrin.gif
Atsakyti