Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(pumpica @ 2013 09 24, 08:55)
supratau  mirksiukas.gif
tai zalios morkos gi skystina kaip reikalas, net kudikiam rekomenduoja morku sulciu sauksteli duoti, jeigu labai uzkieteja vidurai mirksiukas.gif

Taip, pumpica, as zinojau sita bajeri, bet atsimenu kai anksciau viduriai budavo uzkieteje, valgyk nors ir simta morku, puoda dziovintu slyvu etc, man neveikdavo sad.gif o vakar kazkaip stebuklingai suveike. Naktis aciu dievui buvo rami, tik pilve skruzdes atrodo lakste, kazkas ten dejos. O siandien ryte vel is pradzios... unsure.gif bloooga
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 09 24, 09:37)
Taip, pumpica, as zinojau sita bajeri, bet atsimenu kai anksciau viduriai budavo uzkieteje, valgyk nors ir simta morku, puoda dziovintu slyvu etc, man neveikdavo sad.gif o vakar kazkaip stebuklingai suveike. Naktis aciu dievui buvo rami, tik pilve skruzdes atrodo lakste, kazkas ten dejos. O siandien ryte vel is pradzios...  unsure.gif  bloooga

Ar pačios morkos ar morkų sultys?
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 24, 09:40)
Ar pačios morkos ar morkų sultys?

morkos paprastos.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 24, 09:30)
aš dejavau...  blush2.gif Nu, ne man tas noras niekur nedingo. ..  schmoll.gif Šiandien pasigaminau desertą, žinau, kad medus ne į naudą, bet vis geriau nei parduotuvinis šlamštas. Į kokoso drožles įdėjau šiek tiek kokoso aliejaus, medaus ir kakavos. Skanumėlis..  bigsmile.gif Baunty...  biggrin.gif
jokio tikro- juodo šokolado nenoriu, gali man būti po akim padėta, nepaimsiu. Fui, neskanus, kartus man...  schmoll.gif

Vaisius ir aš ryte valgau, bet vis tiek pasitaiko užsilaikymų...  rolleyes.gif
Papildyta:
ai, visiems pasitaikydavo...  irnesakyk.gif  hihihi.gif

Nu va, jei vis dar save lepini, niekur tas potraukis saldumynams nedings ir per dvidešimt metų.
Nežinau, ar skaitei ISWF, bet jie ten gerai sako, kad kai pavalgiusi dar nori kažko skanaus, smegenims dzin, ar tu joms duosi medaus, ar bananą ar kilogramą paprasto cukraus, svarbu, kad gavo cukraus (fruktozės, gliukozės ar sacharozės, visa tai cukrus). O kai gauna, kada tik užsimano, tai potraukis saldumynams niekada nedings. Aš suprantu, kad būna gyvybės ar mirties klausimas kaip norisi kažko saldaus, bet tada ginkdie sau nereikia leist, jei nori atprasti nuo desertų. Tada geriau puodelį arbatos išgerti. Nei vaisiai, nei medus, nei šokoladas netinka.
Esmė, kad genetiškai mes sutverti taip, kad cukrus suteikia malonumą, smegenyse išsiskiria malonumą signalizuojantys neurotransmiteriai ir kai smegenys malonumą ima susieti tik su cukrumi, jo vis norėsis ir norėsis.
Užtat ir siūloma per Whole30 atsisakyti viso cukraus, o per 21DSD netgi daugumos vaisių. Organizmui reikia laiko šiek tiek atsitolinti nuo to cukrus-gyvenimo malonumas ryšio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 24, 10:22)
Nu va, jei vis dar save lepini, niekur tas potraukis saldumynams nedings ir per dvidešimt metų.

tai, kad nelepinau... 3 savaites... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 24, 10:39)
tai, kad nelepinau...  3 savaites...  rolleyes.gif

na tai kam kankiniesi, pasidaryk koki paleo deserta ir bus gerai smile.gif as tai zinau kuo baigiasi visokie draudimai, todel jei labai norisi, tai nesuku galvos ir suvalgau, bet kolkas nesinori....
taisausi jau granatu uzpila, nelabai tos zieves sudziuvos, bet bent jau apdziuvo per nakti. kita dali jau padejau ant saules. savijauta tokia, kad norisi nusisaut, tikiuosi pades tos zieveles. neisivaizduoju ka valgyt dabar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wallis: 24 rugsėjo 2013 - 10:05
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 24, 10:39)
tai, kad nelepinau...  3 savaites...  rolleyes.gif

Whole30 tris savaites? Jokio medaus, jokių desertų vaisių forma po valgio?
ai, dar, kadangi aš biški praleidau jūsų pokalbių, dėl ko nusprendei prie Paleo gretų prisijungti? Dėl ligų, svorio ar tiesiog šiaip sau? Jei šiaip sau, ir jei tie desertai jokio neigiamo poveikio neturi, tai aišku, kam čia save kankinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 24 rugsėjo 2013 - 10:04
QUOTE(Wallis @ 2013 09 24, 10:51)
na tai kam kankiniesi, pasidaryk koki paleo deserta ir bus gerai smile.gif as tai zinau kuo baigiasi visokie draudimai, todel jei labai norisi, tai nesuku galvos ir suvalgau, bet kolkas nesinori....

jau rašiau, kad suvalgiau... hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 09 24, 11:02)
Whole30 tris savaites? Jokio medaus, jokių desertų vaisių forma po valgio?

paleo, ne Whole30. Suvalgau ryte 2-3 obuolius. arba bananą. Vaisių po valgio niekada nevalgau.
Paleo pasirinkau dėl keleto priežasčių- turiu sveikatos problemų (nuolatinis energijos trūkumas, mieguistumas, lėtinis g.k. uždegimas, pamaudžiančios kepenys ir kasa, kartais būna rūgščių kilimas), be to norėčiau numesti 7-8kg.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 24 rugsėjo 2013 - 10:12
skaitau ir niekaip nesusigaudau iš kur jaunom panelėm tie kamščiai. Ar kartais prieš pereidamos į paleo nevegetariavot, mėsą pamiršusios? Nes čia su virškinimu aiški netvarka. Ir kaltė ne mityboje, o jūsų baltymo virškinime.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 24, 11:07)
jau rašiau, kad suvalgiau...  hihihi.gif
Papildyta:
paleo, ne Whole30.  Suvalgau ryte 2-3 obuolius. arba bananą.  Vaisių po valgio niekada nevalgau.

Kol valgydavau jų daug, niekada nepajusdavau. Dabar, kai vaisių apmažinau stipriai - nuo bananų, net per didelio kiekio obuolių tiesiog jaučiu kaip rankos ir kojos užtirpsta. ne taip, kai būna kai nusėdi, bet daug lengvesnis tirpimas jaučiasi. Jei būtų galvoje, tai sakyčiau svaigimas. Bet kad rankos kojos - nežinau kaip tiksliau tą jausmą apibūdinti. Tiesiog padariau išvadą, kad trys nekalti pbuoliukai yra netinkamas maistas bet kuriuo paros metu. Gal geriau pabandyk vaisių atsisakyti visai. Patikėk, žinau kaip sunku. Man labai retai (o gal niekada) pavyksta ilgiau nei savaitę be jų išbūti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 09 23, 23:25)

parupo  mes vaikai budami visas vasaras leisdavom kaime, varydavom per pievas basikom, opa i troba minutei, duonos kriaugzle prigriebi paest ir vel per duris, koks dar ten ranku plovimas? morka is ezios nurauni, per zole perbrauki i burna, obuoli nuo zemes prigriebi, i kelnes patrini ir i burna. sviezia karves piena is kibiro gerem, o melziant karve uodega nezinia ko primojuodavo...

tai as irgi.. vasaros kaime kaip ir ap rasei- pienas paciu melztas ir pan.
bet.. kazkodel visiskai man tai nepadejo..

snd uzlipau ant svarstykliu -1.
reikia est. o tai su ta liga pradejau valgyt 2kart dienoj. taip paprasciau- miegi iki pietu, per pietus valgau 'pusrycius' , vel miegi, atsikeli ir tada dar karta valgai.

Papildyta:
QUOTE(Wallis @ 2013 09 24, 09:51)

taisausi jau granatu uzpila, nelabai tos zieves sudziuvos, bet bent jau apdziuvo per nakti. kita dali jau padejau ant saules. savijauta tokia, kad norisi nusisaut, tikiuosi pades tos zieveles. neisivaizduoju ka valgyt dabar.

unsure.gif 4u.gif

as lendu kvepuoti po rankscluosiu..gal bus geriau bent kiek..
sorry uz prastas nuotaikas nuo pacio ryto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 24, 11:53)
snd uzlipau ant svarstykliu -1.
reikia est. o tai su ta liga pradejau valgyt 2kart dienoj. taip paprasciau- miegi iki pietu, per pietus valgau 'pusrycius' , vel miegi, atsikeli ir tada dar karta valgai.

žinau, kad su svoriu problema, bet ligos atveju to "reikia est" negali būti... Jeigu nėra apetito, tai jokiu būdu negalima kimšti per prievartą- tegu organizmas visas jėgas skiria sveikimui, o ne virškinimui... Daug miegoti ir valgyti tik tada, kai atsiras apetitas.
Atsakyti